Dzisiaj jest 11 maja 2025, 5:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

to przez te zmiany :oops: :
co z jutrzejszym obiadem :?: :lol:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Złaszam swoją obecność.

Tytuł:
VIP
VIP

aleksander się pyta /wątek 'Różne ciekawostki przedwyborcze', ale przenoszę tu, ponieważ dotyczy bardziej spraw wyborczych/:

Cytuj:
bombas. wymyślasz tylko kto coś mógłby zrobić, ale powiedz czym sam byś się chciał zająć. Konkretnie co cię interesuje ?

wydaje mi się, że odpowiedź powinna raczej znaleźć się na moim wątku wyborczym, jak zresztą i pytanie
Nie mam specjalnie wymagań, lubie robić coś, co ma sens i oczywiście gazetka, którą miałem na myśli to nie taka węgliniecka, którą opisujesz. Mniej ważne zrobić, bardziej: utrzymywać na przyzwoitym poziomie. Zgadzam się, że powszechność Internetu to przyszłość i należy w nią inwestować, jednak papier ma swoją tradycję i póki co jest szerzej odbierany, przykład takiego biuletynu: Goerlitz.
Mam parę pomysłów, czy do zrealizowania , to zależy od zespołu, z którym to by przyszło wspólnie robić. Parki zgorzeleckie, już o tym pisałem wiele razy. Podwórka zgorzeleckie, mam tu pewne konkretne pomysły łaczące elementy integracji społecznej, uczenia współpracy sąsiedzkiej, zaszczepiania potrzeby estetyki, ładu i porządku. Sprawy kultury, z którymi miałem już do czynienia, podobnie jak z kontaktami i współpracą pomiędzy Goerlitz a Zgorzelcem, a który to temat jest jakby nieobecny w kampanii. Ścieżki rowerowe, przede wszystkim w mieście, ich uwzględnianie we wszystkich projektach związanych z komunikacją i urbanistyką.
Wydaje mi się, że może starczy, choć trudno przewidzieć, czy nie przyjdzie zajmować się całkiem innymi sprawami, w zależności od potrzeb, byle tylko sensownie i racjonalnie.
Obiecywać nie chcę, poza może tym, że będę się starał w miarę możliwości realizować te rzeczy, na których się znam i które lubię.

No i oczywiście, bo zapomniałem :) : kursy komputerowe dla seniorów :!:

Ostatnio zmieniony 02 lis 2006, 13:05 przez bombas3, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

gojac pisze:
Dzisiaj jest środa.

No właśnie.
Ale jutro postaram się być i w końcu wyciągnąć Nicka

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

qba pisze:
Ale jutro postaram się być i w końcu wyciągnąć Nicka

To zależy jak Kolega się wykaże... Wiadomo w jakim temacie ;)

Tytuł:
VIP
VIP

nicek, zabierzemy cię we dwóch :D nam się nie oprzesz :twisted:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
nicek, zabierzemy cię we dwóch :D nam się nie oprzesz :twisted:

Siła w ilości :!: :!: :!:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

No i się nie oparłem.... W końcu poznałem kilku fajnych gości...
Bombas, masz moje 101% poparcie!

Miło było poznać również Gojac'a i Kolegę, który się z nickiem (SIC!) nie ujawnił...

I również magdę_zgc ;)

Tytuł:
VIP
VIP

.. i wzajemnie :lol:

Tytuł:
pismak
pismak

Czytam, czytam i czyta, aż się pogubiłem, to ilu jest zainteresowanych? Chyba robi się tłok?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Marko mógłbyś dołaczyć. Kiedyś pisałeś, że to przecież twoja dzielnica. Dobrze jest gdy władza schodzi do ludu. :twisted:

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Chyba robi się tłok?
no, trudno to nazwać masami ludowymi, ale jakość nie jest najgorsza :)

rekrut
rekrut

mafiozo pisze:
Okres wyborów. Czytam artykuły dotyczące programów wyborczych i zastanawiam się dlaczego większość znów stara się obiecywać jak to dołożą wszelkich starań, żeby Nasze miasto "Stolica europejskiej kultury" było piękne, bogate, bezpieczne itp.
Pisze Pan o planach pięknej architektury Naszego miasta. Zastanawia mnie jednak fakt, że dom w którym Pan mieszka wygląda jak strup, a kamienica jest piękna i widoczna przy głównej ulicy miasta. Jest takie powiedzenie: "jak Cię widzą tak Cię piszą". A więc wypada Pan słabo... Może na początku niech Pan coś zrobi- bo mówić to każdy potrafi. Pozdrawiam, życzę sukcesów.

Bardzo podoba mi się tok Pana rozumowania ,jest słuszny .Nic z gadania jak działania brak a najlepiej widoczne jest to na"swoim podwórku" Jeśli ktoś mówi o estetyce ,sam nie może być z nią "na bakier" bo wtedy to taka "mowa-trawa";)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Jeśli chodzi o moje dokonania zapraszam na swoje podwórko
oto adres Wspólnota Mieszkaniowa ul. Tuwima 33-35
Jestem jedną z nich

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Jeśli ktoś mówi o estetyce ,sam nie może być z nią "na bakier" bo wtedy to taka "mowa-trawa
nie do końca to tak jest, jak piszesz. Budynek, w którym mieszkam wymaga remontu, to nie ulega wątpliwości. Głównie jego zachodnia elewacja, oraz przemurowanie kominów i przełożenie dachu. Poza tym /tego nie widać/ nie jest tak źle, jak to wygląda od ulicy, klatka schodowa jest zadbana, podwórko również. Problemem, który wpływał dotąd na opóźnienie remontu, były nieuregulowane sprawy własnosciowe a tym samym zablokowana możliwość zaciągnięcia kredytu na remont. Niestety, bez tego kredytu nie dysponujemy jako wspólnota wystarczającymi środkami, aby stan budynku zmienić. Obecnie ta przeszkoda została usunięta i prawdopodobnie na wiosnę będzie można coś zacząć robić. Powierzchowna ocena nie zawsze jest obiektywna: wystarczy przypomnieć wygląd i stan budynku Urzędu Miasta sprzed kilku miesięcy, czy na tej podstawie ktoś wyciągnął wnioski o jego gospodarzu :?: :?
Znam właścicieli lokali w budynkach, które zostały wyremontowane m. in. za moje pieniądze, które wpłacałem będąc jeszcze najemcą mieszkania a nie jego właścicielem, pieniądze z wszystkich takich mieszkań szły do jednej kasy miejskiej, z której potem wyjmowano je na remonty nie tam, gdzie były one potrzebne, ale tam, gdzie mieszkali ludzie z wpływami w tamtych PRLowskich czasach. Myśmy /mieszkańcy tego domu/ takich wpływów nie mieli i nieporozumieniem jest, abym sie z tego musiał teraz tłumaczyć.
Tak to mniej więcej wygląda. Wygląd tego budynku nie jest wynikiem niegospodarności naszej, bo tego bym się wstydził, ale sprawą czasów ADMowskiego zarządzania w latach powojennych.
Zresztą, jak widać, od strony hotelu zaczął się już remont budynku.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.