Dzisiaj jest 12 maja 2025, 0:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
pismak
pismak

Myślę Jacek, że powinieneś odpowiedzieć na pytania w sprawach, które nie są Ci obce. Działaliśmy długo razem w harcerstwie i możesz to wykorzystać.
Nie zapomnij też o zasadach, jakie w życiu głosi harcerski i instruktorski dekalog.
Dlatego myślę, że Twoja dzisiejsza akcja związana z zaklejaniem słupów wynajętych przez jeden z lokalnych komitetów była zabawą, za którą szybciej przeprosisz niż ją powtórzysz.
Jechałem samochodem i widziałem dużo.

Tytuł:
VIP
VIP

marko, chcesz powiedzieć, że to poniżej to nielegalna akcja ISO Porozumienia Prawicy ??
Obrazek

Tytuł:
obserwator
obserwator

Marko, mógłbyś wyjaśnić czy ty jesteś dysponentem miejsca na tych słupach. Z moich informacji uzyskanych od Jacka Szymańskiego wiem, że akcja plakatowania odbyła się po uzyskaniu zgody od Macieja Dobrzyńkiego, który jak mi się zdaje ma wtej sprawie najwięcej do powiedzenia. Łatwo jest rzucic oskarżenie, trudniej pofatygowac się i zasięgnąć informacji jak jest naprawde. :evil:

Marko, a może należałoby przeprosić :twisted:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ten znak z napisem "KONIEC" rewelacyjnie się wkomponował w słup ogłoszeniowy. Mam nadzieję, że dla tych Panów to już naprawdę KONIEC. Jacek trzymam kciuki

Tytuł:
rekrut
rekrut

Marko pisze:
Działaliśmy długo razem w harcerstwie i możesz to wykorzystać.
Nie zapomnij też o zasadach, jakie w życiu głosi harcerski i instruktorski dekalog.

Drogi Marku, „wywołałeś mnie do tablicy” więc odpowiem;
Harcerzem jestem do dziś i powiem Ci, że nie mam się czego wstydzić. Natomiast jakim prawem akurat TY zarzucasz mi niepamięć o naszych wspólnych korzeniach ?
Gdzie byłeś gdy zawieszano mnie w prawach ucznia naszego „Ogólniaka” za rzetelne przeprowadzenie spisu harcerskiego?
Gdzie byłeś gdy przez kilka dni zmuszano całą komendę mojego szczepu do odwołania mnie z funkcji komendanta? Przecież byłeś wtedy funkcyjnym!
Nie pisz mi więc tutaj proszę bzdur o wspólnym etosie...
To tyle miedzy Markiem Wolaninem a Jackiem Szymańskim.

Marko pisze:
Twoja dzisiejsza akcja związana z zaklejaniem słupów wynajętych przez jeden z lokalnych komitetów była zabawą, za którą szybciej przeprosisz niż ją powtórzysz.

A teraz między pełnomocnikiem KWW Jackiem Szymańskim a Kandydatem na radnego Markiem Wolaninem;
Sprawa jest bardzo krótka:
Przedstawiciel naszego Komitetu uzgodnił z reprezentantem właściciela przedmiotowych słupów możliwość naklejenia plakatów KWW ISO - POROZUMIENIE PRAWICY. W świetle powyższego twoje uwagi to zwykła amatorszczyzna i złośliwość, za którą to TY powinienieś szybko przeprosić.
I tyle na ten temat.
Uważam tą sprawę za zakończoną i nie będę już do niej wracał na Forum.

Ostatnio zmieniony 03 lis 2006, 11:19 przez jacek szymański, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
właściciela przedmiotowych słupów
to bardzo interesujące.
Wynika z tego, że słupy ogłoszeniowe w mieście a przynajmniej ich część jest własnościa prywatną :?
Jak więc jest np z gruntem, który zajmują :?: Za ustawienie np rusztowania i zajęcie tzw. 'pasa komunikacyjnego' płaci się spore pieniądze, czy ta zasada dotyczy również nowych słupów, które w jakimś stopniu także ograniczają ruch :?:

Ostatnio zmieniony 02 lis 2006, 15:39 przez bombas3, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

jacek szymański pisze:
Przedstawiciel naszego Komitetu uzgodnił z reprezentantem właściciela przedmiotowych słupów możliwość naklejenia plakatów KWW ISO - POROZUMIENIE PRAWICY. ]

Hehehe...się porozumienie z horyzontami na słupach zblokowało... Zdaje się że ktoś bez mydła nam PoPiS z złudzeń obdziera...:)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Nie wyciągałbym tak daleko idących wniosków.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

A jakie można wyciągnąć ? Wszak ISO działa w jednej drużynie z PoPiSem... ale miejsca dla PoPis-u nie załatwiła... Prosty wniosek póki co układy "starej gwardii" cenniejsze niż blokowe zobowiązania...

Tytuł:
pismak
pismak

jacek szymański
No Jacek. Jeśli chodzi o Twoje czasy szkolne z LO to nie udawaj, że było inaczej. Byliśmy wtedy razem atakowani i pierwszym kopanym byłem ja. Dlaczego, za wypowiedzi bezpośrednio niewygodne w Technikum Energetycznym, Ty za podobne wypowiedzi w konserwatywnym LO, powstała wówczas fajna grupa wzajemnego zrozumienia. Pewnie pamiętasz razem byliśmy ludźmi niewygodnymi, często wzywanymi do wyjaśnień, choć w różnych miejscach i na różne szkolne tematy., różne też były konsekwencje. Jak pamiętasz ja dostałem mocno w dupę.
Proponowałem Ci pokazanie Twojego doświadczenia w pracy z młodzieżą, bo myślę, że o tym mało kto wie.
Bardzo szanuję tamte lata.
Wzywając Ciebie do odpowiedzi na zadawane Ci pytania, szukałem sposobu na Twoją pobudkę. Dzisiaj już większość aktywnej grupy naszego forum wie, że byłeś instruktorem ZHP. Czy To jest źle?
Popatrz też logicznie na sprawę słupów.
Twój kolego gojec pewnie nie orientuje się w wielu sprawach. Ma prawo do swoich odczuć.

Myślę, że jak dawniej jeszcze porozmawiamy o wielu sprawach. Jest ich coraz więcej. Pamiętasz naszą rozmowę na obecne tematy. Minęły cztery lata i jest jak jest.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Marko.
Szerokim łukiem obszedłeś temat plakatowania, a moja wypowiedź dotyczyła właśnie tego. Zarzuciłeś Jackowi coś co generalnie uderzało w PP, a ja będąc kandydatem z listy PP poczułem się tym dotknięty i oburzony. Moja reakcja wyglądała w ten sposób, że najpierw zadzwoniłem do Jacka Szymańskiego z pretensjami. Coś takiego działałoby na szkodę całego Porozumienia Prawicy. Dzięki Bogu okazało się, że wszystko jest legalnie. A twoja nie poparta faktami wypowiedź miała na celu zdyskredytowanie kandydata na burmistrza. Chwyt poniżej pasa. Uważam, że za to właśnie powinienes przeprosić :!: :!: :!:

Edit:
A tak przy okazji to GOJAC :!: :!: :!:

Tytuł:
pismak
pismak

Jeśli moja odpowieź nie wystarczyła to mówie w jednoznacznie Nie jestem dysponentem ani właścicielem zadnego miejszca do plakatowania. Znam zasady i ordynację.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Twoja dzisiejsza akcja związana z zaklejaniem słupów wynajętych przez jeden z lokalnych komitetów była zabawą, za którą szybciej przeprosisz niż ją powtórzysz.
:lol: :wink:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Mamy przykład jak ciężko władzy przyznac się do błędu, uderzyć się w pierś i poprostu przeprosić. A zgodnie z ordynacja sprawa nadaje się do sądu do rozpatrzenia w trybie obowiązujacym w trakcie kampanii wyborczej.

Tytuł:
VIP
VIP

Tak i zgadnijcie kto będzie musiał jechać na rozprawę. :twisted:

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.