Dzisiaj jest 11 maja 2025, 6:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Witam wszystkich!

Chyba już najwyższy czas pomyśleć co będziemy robić za 1 1/2 m-ca! Jeśli macie plany na własnego sylwka, szukacie partnera lub składu, albo wiecie gdzie będzie dobra impreza dajcie znać!
Pozdrawiam!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Mam nadzieję, że uda się mojej firmie otworzyć restaurację – galerię jeszcze przed sylwestrem, zapewniam, że klimat, wystrój i jedzenie będzie wysmielite. Będzie to też miejsce koncertowe, ale na spokojny styl muzyki typu poezja śpiewana, projekt A w górach jest wszystko, co kocham, szanty,troszkę muzyki poważnej. Mieliśmy to otworzyć na Andrzejki, ale głupia sprawa brak firm i ludzi w nich do skończenia prac budowlanych. Przed otwarciem zrobimy stronę internetową i jeśli chcielibyście być powiadomieni o otwarciu to wyślijcie mi swoje adresy meilowe . Zaznaczam, że dla młodzieży do lat 18 miejsce będzie tylko do 10 wieczorem, a personel w umowie o pracę ma zakaz sprzedaży alkoholu nieletnim pod rygorem utraty pracy. Łącznie lokal ma prawie czterysta m2 i będzie w stylu rzemiosła . Podam jeszcze swój prywatny adres robert.gruszecki@poczta.fm

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

gdzie to ma się znajdować ten przybytek w którym królować będzie moja ukochana muzyka???? :shock:
Jednocześnie spieszę wyrazić nadzieję, że nie zmienisz lokalu w krótkim czasie na miejsce dla wrzaskliwych małoletnich hiphopowców :!: Pomysł przedni, już się szykuję do nabycia prawa użytkowania określenia STAŁY BYWALEC
Z małym zastrzeżeniem,...zrobisz lokal w całości przeznaczony dla niepalących i niestety, zapewniam Cię, noga moja w nim nie postanie!!! :evil: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Pewne jest to że typ muzy będzie bez zmian zresztą nawet inna nie będzie pasowała do wystroju, a co do palenia to jeszcze decyzje zapadną , ale lokal jest tak robiony z wentylacą że nawet gdyby paliło 100 osób wszystko bedzie wyciągnięte na zewnątrz tzw. rekuperator . Miejcse Ujazd, więcej informacji podam jak bedzie już blisko otwarcia , przewidywalny termin to 15 grudnia.

rekrut
rekrut

Jestem mieszkanką Zgorzelca, ale Sylwka (tak jak poprzedniego) najprawdopodobniej spędzę na balu w Zespole Szkół w Sulikowie. W ubiegłym roku odbył się tam pierwszy bal sylwestrowy. Było bardzo fajnie, niedrogo, orkiestra dobrze grała, jedzenie smaczne, dowóz zapewniony. Nie ma jeszcze oficjalnej informacji o tegorocznej zabawie, ale pocztą pantoflową donoszą,że będzie.

Zmieniając temat, to tak jak Przekorny cieszę się, że będzie restauracja z moimi gatunkami muzyki do słuchania. Piszesz Robercie o koncertach. To świetny pomysł. takie kameralne słuchanie muzyki jest rewelacyjne. A może jeszcze wieczory humoru w stylu "HBO na stojaka". Idąc dalej: to marzy mi się, aby była u nas taka zgorzelecka Piwnica Pod Baranami.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ania:
Cytuj:
Idąc dalej: to marzy mi się, aby była u nas taka zgorzelecka Piwnica Pod Baranami.

Rozmarzyłem się przez Ciebie. Stara dobra Piwnica Pod Baranami ze swym mentorem ś.p Piotrem Skrzyneckim.... :(
Taka jaką była nie będzie już nigdy. :cry:

Ja, jak na skromnego człowieka przystało, marzę jedynie o przytulnej knajpce z mnogością świec, miłym towarzystwie i sączącej się muzyce SDM, WGB itd. Od czasu do czasu człowiek z gitarą klasyczną.Hmmmm....:roll:
Gustownie wkomponowane w wystrój wnętrza bibeloty, stare radia, patefony, może obrazy..... Delikatne nawiązanie do krakowskiej bohemy z lat międzywojennych....To jest coś, co przyciągałoby mnie, aż się boję, ze za często!!! :roll: 8)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

I właśnie w takim klimacie będzie ten lokal , ze sceną ,z fortepianem - skrzypce,i oczywiście przede wszystkim śpiewające góry . Na otwarcie przyjedzie grupa Pelton z Tomkiem Jarmużewskim /Zgórmysysny/ i chyba Dom o Zielonych Progach.
Datego ponownie proszę osoby zainteresowane informacjiami o koncertach ,otwarciu i programie o wysyłanie mi swoich namiarów robert.gruszecki@poczta.fm , dlatego że będzie bez plakatów , bez fety gazetowej, a chciałbym dotrzeć do odbiorców któtym taki styl podoba się.

Tytuł:
gaduła
gaduła

Z informacji tutaj przedstawionych wnisokuję, że pojawi się bardzo przyjemny lokal. Na pewno odwiedzę go w dniu utwarcia, lub ewentualnie kilka dni później...
Wysłałem maila do autora tematu, aby na bieżąco być informowanym o konkretach :)

Pozdrawiam!

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Cos mi sie wydaje ze to bedzie bardzooo przyjemne miejsce dla... osob lubiacych te klimaty niestety ja do nich nie nalezy ale chetnie sie wybiore zeby zobaczyc.Ja juz tam mniej wiecejwiem co bede robic ;D

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

przekorny pisze:
marzę jedynie o przytulnej knajpce z mnogością świec, miłym towarzystwie i sączącej się muzyce SDM, WGB itd. Od czasu do czasu człowiek z gitarą klasyczną.Hmmmm....:roll:
Gustownie wkomponowane w wystrój wnętrza bibeloty, stare radia, patefony, może obrazy..... Delikatne nawiązanie do krakowskiej bohemy z lat międzywojennych..

Aleja Monte Cassino 20.
Ale w Sopocie:)
Gdybys sie wczasował w tamtych okolicach to polecam.
Cofnięcie sie w czasie do lat 20-tych,gwarantowane po przekroczeniu progu.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

A można wrócić do tematu..?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Czy podobają sie wam zabawy z wodzirejem?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Robert Gruszecki pisze:
Czy podobają sie wam zabawy z wodzirejem?

Jeśli nie jest nim Świdzikowski to tak:)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Chyba Świątkowski.... :twisted:

Świdzik ostatnio wodzirejował po pewnym markecie jako ochrona. Ale szczegółów nie ujawniam;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

juz...nie macie co robic to sie Świdzika teraz czepiliscie?? oj ludzie ludzie, dajcie spokoj, ciekawe ilu by sie odwazyło na powiedzenie mu w twarz tego co zdolni jestescie wypisac na forum.
ale nie o tym temat wiec nie bede sie zagłębiał w szczegóły...
HAPPY NEW YEAR soon :lol:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.