Dzisiaj jest 14 maja 2025, 14:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytat:
(...) Mirek F. nie miał i nie ma zamiaru niczego zmienić. (...)

No proszę jaka wróżka

Spróbuję jasniej (o ranyyyy).
Wywiad ukazał się 7.10.2005. Fiedka wiedział o nim, znał deklarację Smektały dot. ewentualnej pomocy przy organizacji kolejnego festynu "Jakuby". Niestety, kolejne Jakuby odbyły się bez udziału Smektały za to po raz kolejny z udziałem Maciusia. To chyba wystarczający dowód na to, że Fiedka nie zrobi nic aby festyn wyglądał podobnie jak po niemieckiej stronie :!:

Cytuj:
No tak, jeżeli Cie nie obchodzą, to po co jesteś na forum? Nie obchodzi Cię, to nie czytaj – proste

Zapewne w swym nieskończonym zadufaniu w siebie myślisz, że dla Ciebie i Twoich postów, prawda??? :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
pismak
pismak

Gero pisze:
Bzdura. Mozna by zapytac co sie dzieje w wojsku gdzie urzedowal M.F.?

można też zapytać co dzieje się na księżycu po pierwszej wizycie człowieka?

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:

, że Fiedka nie zrobi nic aby festyn wyglądał podobnie jak po niemieckiej stronie

Przekorny ty chyba jesteś w skórze Fiedii.Myślę, że jednak szkoda, że nie przeszedłeś w wyborach

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Przekorny dzięki za wytłumaczenie jestem wdzięczna - inaczej nie zrozumiałabym :)
Teraz ja spróbuje wyjaśnić i rozwinąć:
podzielam Twoją opinię o jakości Jakubów. Uważam, że Smektała byłby lepszym organizatorem. Liczę na to, że Fiedorowicz zmieni coś w Jakubach (nie wiem, czy akurat organizatora...) Ty mówisz, że nie zmieni, bo do tej pory nie zmienił i jeszcze nazywasz to dowodem - hmmm. To przepraszam - co to jest za argument? Jak ktoś czegoś nie zrobił do tej pory, to już nigdy, przenigdy tego nie zrobi. Idąc dalej tym tokiem rozumowania, to jak RG do tej pory nic nie zrobił, to już też nigdy tego nie zrobi. To chyba troszkę przesadzone, nie uważasz?
Ja twierdzę, że chciałabym zmiany Jakubów i liczę na to u Fiedorowicza. Ale Ty przecież wiesz lepiej. Stąd wróżka - Czy przejaśniło się troszeczkę? :)
A co do niemieckiej strony - to osobiście nie chciałabym, żeby to wyglądało tak jak u nich - myślę, że możemy mieć lepsze pomysły niż oni – kopiowanie nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem. A wstęp na festyn (tak jak był w tym roku w Niemczech) nie jest chyba najlepszym pomysłem.
No, ale przecież ja w swoim zadufaniu, nie jestem w stanie napisać niczego co byłbyś w stanie przyjąć. Swoją drogą poziom dyskusji obniżasz. Czekam jeszcze z Twojej strony na "ładniejsze" słówka
Gero
Cytuj:
... moze rozwin ten temat. Czy tylko na taka odpowiedz Cie stac jesli nie masz argumentow?

Rozwinęłam temat - a teraz - czy ktoś w końcu napisze mi o sukcesach Gronicza?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Marko pisze:
Gero pisze:
Bzdura. Mozna by zapytac co sie dzieje w wojsku gdzie urzedowal M.F.?

można też zapytać co dzieje się na księżycu po pierwszej wizycie człowieka?

Czyli potwierdasz bezsensownosc tego typu argumentow :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Marko:
Cytuj:
Przekorny ty chyba jesteś w skórze Fiedii.Myślę, że jednak szkoda, że nie przeszedłeś w wyborach

Spokojnie, to był mój debiut. Za 4 lata wejdę, obiecuję!! :lol:
Ja nic nie zyskałem ale i nie straciłem. Ty natomiast z Przewodniczącego Rady spadłeś na szeregowego radnego o bardzo niewielkim stopniu współdecydowania o przegłosowaniu tej czy innej uchwały. No chyba, ze przewidujesz ponowny wybór na Przewodniczącego??? :roll:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Azja:
Cytuj:
Swoją drogą poziom dyskusji obniżasz.

Wybacz, ale ja myślę dokładnie to samo o Tobie!!! :oops: :lol:
Wracając do dyskusji...
Słuchałaś debaty dokładnie, jak sądzę. Fiedia do swych sukcesów w budownictwie mieszkaniowym socjalnym zaliczył również mieszkania oddane przez TBS.
Jak na to się zapatrujesz?? :?: :wink:

Tytuł:
pismak
pismak

Przekorny
Widzisz o tym, kto zostanie funkcyjnym w radzie zdecydują już sami radni, to ich prawo. Pamiętaj też, że nie ma szeregowych radnych są tylko bardziej i mniej aktywni i skuteczni - chyba przyzwyczaiłeś się do tej wojskowej nomenklatury
Już teraz życzę Ci sukcesu za cztery lata.
Myślę, że wielu z formułowiczów powinno zastać radnymi by zobaczyć jak to jest z drugiej strony.
Na razie tak niewiele, tak wielu o tym wie.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
W Irlandii i wielu innych krajach świata są młodzi ludzie z Polski i całego świata.
Wyjechali z domów z różnych powodów. Taki przyjęli styl. Jeśli popatrzycie dokładnie, to zdecydowana większość z nich pochodzi z domów, gdzie spokojnie zapewniano im warunki egzystencji. Oni szukają swojej szansy w innym miejscu, sprawdzają siebie i swoje możliwości.
to dość lekkie potraktowanie wielu życiowych decyzji wyjazdu z kraju, pozwolę sobie sie nie zgodzić, szczególnie na ten 'styl'. To nie styl ani moda, to zwykła konieczność zarabiania na życie. Może w tym trochę jest nieodłącznej ciekawości świata, pogoni za nieznanym, ale to wszystko. Gdyby Zgorzelec oferował jakąkolwiek pracę, z której można utrzymac rodzinę /nie na poziomie wegetacji/, pewnie by nie wyjechali. Mam córkę, która mieszka w Irlandii nie z potrzeby przeżycia 'przygody', tam ma zwyczajnie chleb, środki do życia i niezależność finansową. Tego w Zgorzelcu nie miała. Czy tak trudno jest stworzyć miejsca pracy o standardzie wyższym niż real, czy carefour :?: Czy osiągnięciem dotychczasowego burmistrza jest, że ich nie stworzył :?: Dlaczego sąsiednie miasta mogą rozwijać się a Zgorzelec nie :?: Dlaczego nie ma żadnej widocznej perspektywicznej współpracy z Goerlitz :?: Dlaczego nie ma widocznej współpracy samorządowej pomiędzy gminą i miastem w zakresie turystyki :?: Dlaczego w Zgorzelcu są tylko dwa hotele :?: Dlaczego nie ma żadnej lokalnej pamiątki zgorzeleckiej, którą mógłby kupić turysta zabłąkany w Zgorzelcu :?: Dlaczego nie powstał żaden artystyczny obiekt typu pomnik, ławka z filozofem, tylko pamiątki martyrologiczne :?: Dlaczego czeka się na 'okazje' typu rewitalizacja miasta za pomocą środków UE' a nie planuje odnawiania tkanki urbanistycznej ze środków budżetowych :?: Pomału, ale konsekwentnie :?: Dlaczego dopiero niedawno, pod wpływem głosów na tym forum stworzono stanowisko architekta zieleni :?: W mieście z takim areałem zieleni, dawno już ktoś się tym powinien zajmować, funkcje 'parkowych' to będzie prawdopodobnie przedłużenie Straży Miejskiej, nieskutecznej formacji UM :cry:
Mógłbym tak wymieniać i pytać jeszcze przez czas jakiś i tematów by nie zabrakło /np. czy pan burmistrz przeszedł się kiedyś po miejskich podwórkach i czy wie, jak wyglądają kamienice od tej strony :?: , zachęcam/
I proszę mnie nie pytać, co zrobił Rafał Gronicz :?: z całą pewnością gdyby miał wpływ choć na jedną z tych spraw, takie pytanie byłoby na miejscu, zapytajmy może wobec tego: czego nie zrobił pan Mirosław Fiedorowicz, to jest lepsze pytanie :?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Marko pisze:
Myślę, że wielu z formułowiczów powinno zastać radnymi by zobaczyć jak to jest z drugiej strony.
Na razie tak niewiele, tak wielu o tym wie.

Nie Święci garnki-lepią.
Jedni lepią lepiej, inni -gorzej.

I nie taki diabeł straszny, jak go malują.

obysmy wybierali zawsze tych, co lepią-NaJ_lepiej.

Tytuł:
pismak
pismak

bombas3
Wychodzi na to, że burmistrz nie odpowiada już tylko za koklusz i drugą wojnę światową.
Może spojrzysz na to troszkę bardziej analitycznie. Czy MF był jedynym burmistrzem, czy tylko on kierował miastem i co zrobili jego poprzednicy bez żadnego doświadczenia i koncepcji funkcjonowania?
Ile czasu musiał poświecić by naprawić to, co zostało wcześniej zniszczone i zdeptane? Zawsze możesz powiedzieć o elewacji budynków komunalnych i tych, którymi zarządzają wspólnoty, o podwórkach czy rzuconym w poniedziałek wieczorem śmieciu, którego ktoś rano we wtorek jeszcze nie zdążył posprzątać. Tylko to jest naprawdę bardzo płytkie i dzisiaj mówisz w takim stylu o MF a w przyszłości będziesz powtarzał to o innym człowieku, bez względu na to, kto to będzie.
To postawa ludzi, którzy z natury działają na zasadzie ciągłego niezadowolenia.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Marko pisze:
bombas3
Wychodzi na to, że burmistrz nie odpowiada już tylko za koklusz i drugą wojnę światową.

Marko ten (przerobiony przez Ciebie) cytat juz zostal uzyty w odniesieniu do atakow na R.G wiec prosze nie powielac :P. Troche kreatywnosci Marko :wink:

Tytuł:
pismak
pismak

złośliwy pisze:
obysmy wybierali zawsze tych, co lepią-NaJ_lepiej.

święte słowa.
Widzę, że zaczynasz popierać MF, bo on to robi najlepiej.

Gero
No to widzisz, jak to wygląda z drugiej strony

Tytuł:
pismak
pismak

Ka

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 18:30 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
Cytuj:
jestem zadowolony z obecnego burmistrza
przecież on ani niemieckiego, ani angielskiego, po rosyjsku już też pewnie zapomniał

a to co za argument? sam też znasz tylko język polski i jakoś nie przeszkadzało Ci to nigdy w nawiązywaniu kontaktów z Niemcami, więc w czym niby ma tkwić problem?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.