Dzisiaj jest 14 maja 2025, 8:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

kasia145 pisze:
M.F. zakłada:
Cytuj:
Zaprojektowanie i realizację [...] Parku Przemysłowo - Technologicznego.

Fajnie, pięknie... Czy ktoś mógłby wytłumaczyć o co w ogóle chodzi z tym projektem? Dużo się o tym mówi, a wielu ludzi nawet nie wie co to jest.

Zapraszam na stronę:
http://www.instytut.biz/notatka_prasa.pdf

Tytuł:
rekrut
rekrut

PO "wypusciła" masowo program w wersji drukowanej, jest to broszurka A6, 12 stronic koloru niebieskiego na stronie pierwszej tytuł Prgram Platformy Obywatelskiej, na ostatniej zdjęcie RG, druga broszura A4 kilkustronicowa z widokiem miasta z wiezy ciśnień i sylwetkami kandydatów na radnych, obie publikacje w nakładzie kilku tysięcy powinny trafic do każdego, do mnie trafiły do drzwi. Pocztówki z dekalogiem nie było. Może wymienimy się materiałami, daj mi coś poza dekalogiem i adresem strony internetowej, chciałbym to przechować. Materiały PO będą dzisiaj w Beście. Moim zdaniem lepszy jest jakiś opis nawet nieszczególowy, niz pozostawienie samych haseł.co do orientacji kandydatów w programach, obaj pozstawiali wiele do zyczenia, jednak RG jako debiutant po kilkunastu minutach pokazał, że potrafi uczyć się bardzo szybko, natomiast MF przy swoim doswiadczeniu i pewności zbyt wiele mówił nie na temat i plątał się jak chociazby ze scieżkami rowerowymi czy mieszkaniami socjalnymi ibudownictwem społecznym, jestem głeboko przekonany, że gdyby taka debata odbyła sie po półrocznym urzędowaniu RG jako burmistrza to byłby w stanie celnie zripostować każdą wypowiedż MF.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Kasia ładnie wypisała punkty MF ale juzna RG nie starczyło checi?? czy po prostu tak strasznie wierzysz ze on to wszystko zrobi??
ciekawi mnie jeszcze czemu w tym programie nie zostało zawarte to o czym mowił, zeby przeniesc nasz PKS :lol:
moze jeszcze przeniesie MDK, a najlepiej to całą granice zrobic gdzie indziej :lol:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
najlepiej to całą granice zrobic gdzie indziej
ooo, jakieś rewizjonizmy :o :shock:
folgujcie ludzie, dziś Światowy Dzień Tolerancji :lol:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

gregor-85 pisze:
a najlepiej to całą granice zrobic gdzie indziej :lol:

Możesz rowinąć swoją myśl.

Chuck Norris jr pisze:
ludzie, dziś Światowy Dzień Tolerancji :lol:

Dziś jest dzień tolerancji ,racja jutro dzień studenta.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ernesto pisze:
gregor-85 pisze:
a najlepiej to całą granice zrobic gdzie indziej :lol:

Możesz rowinąć swoją myśl.

owszem, mogę:) jak zauwazyłes z pewnoscią, tamten post był w troszke ironicznym tonie, a dotyczy on pomysłow RG, dokładniej przeniesienia dworca PKS. to z granicą to juz taki moj dodatek, moze tez nie podoba mu sie gdzie jest połozona i postanowi zrobic ją w innym miejscu w miescie po wygraniu wyborów( do czego na szczescie nie dojdzie :) )

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

gregor-85 napisał:
Cytuj:
Kasia ładnie wypisała punkty MF ale juzna RG nie starczyło checi?? czy po prostu tak strasznie wierzysz ze on to wszystko zrobi??

Skupiłam swoją uwagę na programie M.F., ponieważ do programu R.G. nie mam wątpliwości. Napisałam wcześniej, że na pewno nie wszystkie cele uda mu się zrealizować, ale mimo wszystko bardziej niedowierzam programowi obecnego burmistrza.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

ok, to Twoje zdanie do którego masz pełne prawo, ja z kolei po tym co pan Gronicz sam zaprezentował nie widze go na krzesełku burmistrza, przynajmniej nie teraz jeszcze. Tusk musiał przyjechac zeby pokazał sie z nim Gronicz, bo ludzie narzekająna Kaczynskiego i teraz sie zastanawiają ze moze Tusk byłby lepszym prezydentem, ale i to nie pomoze.Mirek i tak wygra :)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

gregor-85 pisze:
Mirek i tak wygra :)

No to wiadomo,ale watek ma 14 stron:)

Tytuł:
rekrut
rekrut

gdyby ktos pytal co to znaczy "inwestycja" - polecam lekture tego tekstu:

http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3740141.html

...o Zgorzelcu takich tekstow nie bylo i nie ma. DLACZEGO? ... tu niech kazdy odpowie sobie sam - a wynik tych przemyslen niech znajdzie swoj wyraz w akcie glosowania 26.11.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

mi-kel pisze:
gdyby ktos pytal co to znaczy "inwestycja" - polecam lekture tego tekstu:

http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3740141.html

...o Zgorzelcu takich tekstow nie bylo i nie ma. DLACZEGO? ... tu niech kazdy odpowie sobie sam - a wynik tych przemyslen niech znajdzie swoj wyraz w akcie glosowania 26.11.

a czy myslisz mi-kel ze Pan Rafał Gronicz jest to w stanie zmienić? uważam, że byłyby to tylko pobożne życzenia ściętej głowy :twisted:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
o Zgorzelcu takich tekstow nie bylo i nie ma. DLACZEGO?

bo zgolek sobie sam ustanawia normy ha ha ha by FM, ludzie czy wy śpicie , czy Europy nie widzicie :?: :shock:
Fiedorowicz jest skansenem prlowskim i nic z siebie nie jest w stanie WYGENEROWAĆ nic mu nie jest w stanie pomóc, tylko stara nomenklatura
czy też do niej należysz :?: czy chcesz powielania skompromitowanych i nieefektywnych metod zmieniania rzeczywistości :?: a może ci kompletnie nie zależy na tym, aby w Zgorzelcu coś się na dobre zaczęło zmieniać :?: :idea:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Odpowiedz jest prosta. Zaklady te powstaja w Specjalnych Strefach Ekonomicznych. By taka ustanowic na jakims terenie musza byc spelnione pewne warunki. Zgorzelec ich nie spelnia i dlatego mozemy zapomniec o takich zakladach.
Widac zreszta, ze wiekszosc zakladow powstaje wlasnie w nich. W naszym rejonie, czyli Kamiennogorskiej SSE powstaly BDN, Weber-Hydraulika i kilka innych zakladow, ktorych nazwy mi umknely.
W Kobierzycach pod Wroclawiem powstaje LG i kilka innych, pod Walbrzychem powstala Toyota. Zgorzelec nie ma szans na takie inwestycje i nie zmieni tego ani Gronicz, ani Fiedorowicz. Wieszanie psow na kontrkandydacie to zadna sztuka, ale czasem warto siegnac do zrodel, by w swojej slepej nienawisci do kogos samemu sie nie osmieszyc, albo nie wyjsc na totalnego laika.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Gobo mimo ze jestem od ciebie pewno duzo starszy i nomenklature pamietam doskonale a nawt wstyd powiedziec ale byłem kiedys prawie jej elementem, /prawie robi wielka róznice/ może własnie dlatego wiem że twoja obecna postaw jest bardzo do niej zblizona. "Jest jak jest i tego się zmienic nie da." To jest teza która właśnie nomenklatura wpajała przez lata. Do tego jescze motto "uważaj bo mozesz mie gorzej" i mozesz zakwitnąc ale zwiędłym kwiatkiem w zapyziałym Zgorzelcu. Do tego pomysł z blokowaniem przez wojewodów pomysłów Radnych i dalej będziemy "nieudacznikami w Londynie" jak mówi Pan Prezydent.
A propo tych warunków dla strefy, kiedys byłem w to mocno zaangazowany, przy likwidacji Urzedów celnych gdyby rządzili miastem i gmina ludzie otwarci i majacy przed soba perspektywy moglismy ugrac i strefe i wiele innych rzeczy ale ci przedemerytalni włodarze chcą stabilizacji i spokoju a nie trudnych działań inwestycyjnych. Takie spokojne działania jak wpuszczanie na tereny inwestorów ktrzy zrobia wszystko sami pobuduja supermarkety jeszcze na pare imprez zaprosza albo wynajma intratnie od kolegów lokale i będa robic kase która wywiozą za granicę - przyjrzyj sie swojemu pracodawcy.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Tu znajdziemy informacje o Specjalnych Strefach Ekonomicznych:/www.wroclaw.pl/m3554/p6666.aspx
Oczywiscie nikt nie twierdzi, że za miesziąc RG załatwi SSE, coś takiego jest po prostu niemożliwe, jednak pytanie pozostaje: gdy tworzono SSE to czy Zgorzelec czynił starania o uczestnictwo? czy Zgorzelec nie mógł zostać jedną z podstref jak np Lubań? Czy były okoliczności niezależne czyli pewne warunki wykluczające automatycznie, z mocy prawa Zgorzelec z tej gry?
gobo007, mówisz, że Zgorzelec nie spełnia warunków, wnioskuję,ze coś wiesz o nich, podziel sie informacją.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.