Dzisiaj jest 11 maja 2025, 7:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Witajcie, rodacy, Fani Wszystkiego Co Nowe I Ma Na Imię Rafał! Po przeczytaniu waszych tu wypocin poczułem, że jestem baaaardzo daleko. Dla pewności sprawdziłem w atlasie i - o dziwo - ani Zgorzelec, ani Wrocław nie zmieniły swych geograficznych współrzędnych. A więc co się stało? Dlaczego myślicie kategoriami Lepperowskimi, jakby Zgorzelec leżał koło pomorskiego Sypniewa? "BO ON JUŻ BYŁ"?!?
Nie chcę być wulgarny, ani podkręcać atmosfery. Obaj kandydaci wydają mi się być rzetelni, ale - na Boga - nie ma logiki w waszym rozumowaniu, że pan Gronicz jest w czymkolwiek lepszy. Nie twierdzę zresztą, że nie jest, ale do tej pory miał okazję wykazać się tylko w sprawach unijnych funduszy dla firm, natomiast urzędujący burmistrz administruje miastem dobrze - przyjeżdżam co jakiś czas, więc rejestruję zmiany bardziej niż Wy. Nie twierdzę, że miastem nie można władać lepiej. Pewnie można, ale program pana Gronicza nie różni się znacząco od programu pana Fiedorowicza, a poziom jego przedstawienia w debacie był żenująco niski. Co do zawartości merytorycznej jestem w stanie skomentować tylko niedorzeczny punkt dotyczący internetu (z racji mojego fachu), ale zrobię to w dziale gdzie mogę liczyć na odpowiedź pana Rafała.

Podsumowując przytoczę taki leśny przykład. Jesteście grzybiarzami, którzy od 8 lat jedzą tylko podgrzybki - dobre, choć nie najsmaczniejsze. Nagle widzicie grzyb o obiecującym kształcie, który jednak widzicie pierwszy raz. Wasz "racjonalizm" polega na myśleniu: "Acha, podgrzybki już mi się przejadły, zjem coś nowego". Co jeśli grzyb okaże się niejadalny lub wręcz trujący? Otóż: będzie zbiorowe rzyganie!
Ja zostaje przy sprawdzonych - mógłby ktoś rzec złośliwie - czerwonych kozakach.

Inne argumenty:
Jeśli nawet pan Rafał okazałby się cudownym dzieckiem polskiej samorządności, to i tak czas, w którym nauczy się poruszać po trudnej, urzędowej rzeczywistości, będzie czasem nie w pełni wykorzystanym. Dowód nieznajomości realiów: vide debata. Niech minie kadencja, zanim na dobre oswoi się z wszystkimi możliwościami. Ale znając Was, już za 4 lata go nie wybierzecie (a może nawet wcześniej, bo zrobicie tradycyjne już referendum)! Macie niepowtarzalną szansę zagłosować na 8 lat doświadczenia, kompetencji i racjonalności. Bo jeżeli pan Gronicz kieruje się taką logiką jak Wy, to porzygacie się razem.

Pamiętajcie, że wybieracie dobrego gospodarza - zarządcę, a nie dobrego finansistę - księgowego.
Dziękuję za uwagę i życzę trafnych wyborów.

Ps. Panie Michale, widziałem, że jest pan w PO, więc pana poglądów na wybór burmistrza już chyba nie zmienię. Ale proszę pamiętać jakie trudności potrafi sprawić osobie inteligentnej i kompetentnej organizacja choćby obchodów 10-cio lecia Euroopery. Do rządzenia trzeba czegoś więcej...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

lepiej bym tego nie ujął:):)

Tytuł:
VIP
VIP

Teoria ciekawa, choć jeżeli weźmiemy pod uwagę jeszcze jeden czynnik, który może wystąpić to teoria pada:

Co będzie jeśli się okaże, że część grzybiarzy miała już biegunkę po zjedzeniu tego grzyba i zachodzi duże prawdopodobieństwo, że organizm przestał akceptować składniki chemiczne w nim występujące oraz co więcej zachodzi prawdopodobieństwo, że w wyniku pewnych warunków atmosferycznych ten rodzaj grzyba doznał mutacji genetycznych lub np. ewoluował :D

Wszelkie podobieństwo do osób trzecich jest przypadkowe, po prostu kocham łamigłówki, w których głównym zadaniem jest obalenie niemal pewnej teorii :smt111

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

a czy w organizacji rozdającej unijne pieniądze nie miał za ciepło, żeby wyewoluować, ja się pytam :P

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

batosza popieram cie wcałej rozciagłosci i dzieki tobie rozumiem już jak udaje się tak dobrze "gospodarzyc i zarządzać" przywódcom na Kubie w Korei i na Białorusi. Gratulacje . A jak pomyslimy o genacch to powinniśmy juz mysleć o przekazywaniu władzy w rodzinie no bo czemu ryzykować. A dlaczego do rad wszystkich szczebli , sejmu, senatu przeprowadzac wybory. tyle kasy się marnuje przeciez nowi nie maja doświadczenia, no jak niedajboże zejdzie z tego świata to jego syna na to miejsce, a jak nie miał? a to co innego wtedy wytypuja ci którym on sie podobał a moze bliźniak albo chociaz sobowtór?
Wiesz co - nie chce takiej demokracji nie funduj mi jej a jak masz takie ciągotki to poproś łukaszenke o obywatelstwo myśle cie przyjmie a ty się do niego przywiążesz do jego gospodarności.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

bog180 pisze:
poproś łukaszenke o obywatelstwo .

widze jakąs pomaranczową rewolucje :D:D

a co do tego grzyba któy wyewoluował to i tak, sezon na grzyby sie skonczy i wtedy wszyscy bedą narzekac :P:P bo zeby grzyby dobrze rosły musi padac, a my deszczu nie chcemy :!:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

chyba ci się republiki/byłe/ mylą

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
8 lat doświadczenia, kompetencji i racjonalności. Bo jeżeli pan Gronicz kieruje się taką logiką jak Wy, to porzygacie się razem.
na grzybach trzeba się trochę choć znać :? bo się można podtruć :)
jeśli zaczynamy robić wycieczki osobiste, to znaczy, że inne argumenty nam się skończyły :o

Ostatnio zmieniony 19 lis 2006, 12:39 przez Chuck Norris jr, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

To żadna wycieczka, wiem że Was tym nie przekonam. Taka analogia mi się nasunęła: pamiętam, że sprawę obchodów do końca dociągnęła pani Ula, chociaż dobrych pomysłów była moc i chęci najszczersze... Tego właśnie się obawiam po panu Groniczu. Ma dużo pomysłów, ale ten z darmowym internetem - oraz jak słyszę z halą widowiskową - są niewykonalne. Jeżeli są zwykłą obiecanką wyborczą, to w porządku. Tylko jak to świadczy o kandydacie...

EDIT: Dostałem na priv wiadomość od kolegi, który też studiuje we Wrocławiu, a popiera MF. Teraz myślę, że może macie mylne pojęcie o miastach polskich, bo twierdzicie, że w Zgorzelcu jest źle. Wasz kandydat mówi o szarości i narzeka na ocynkowane latarnie!
Tu, we Wrocławiu, Dutkiewicz dostał 85% głosów w I turze. Miasto jest brudne, zdarza się że pół dnia nie ma wody od 6 piętra w zwyż (raz nawet nie było ogrzewania w zimie). Ulicą Roosvelta idę slalomem, żeby nie wdepnąć w psie/ludzkie odchody. Bramy śmierdzą moczem, a do parku na wiosnę nie chodzę, bo jak wszystkie gówna odmarzają to smród jest taki, że nie zdzierżysz. Inwestycji jest dużo i są wszystkie na raz. Korki są od 7-8 i od 15-16 oraz w piątki. Komunikacją miejską nie da się dojechać w wiele miejsc szybciej niż idąc na pieszo. Darmowy internet? Dla ludzi z laptopem z WiFi, tylko w rynku. Eleganckie latarnie? Gazowe, na Ostrowie Tumskim i stylizowane w okolicy rynku. Bezpieczeństwo? Jak wszędzie, tylko w "trójkącie" lepiej nie chodzić od 22 do... 22 następnego dnia. Hipermarkety? Od groma, w tym Tesco i Leclerc w mieście (ul. Długa i Zakładowa, obie 15 min tramwajem od rynku). Galeria Dominikańska, gdzie standardową płacą jest 4 zł na godzinę. Dworzec Główny utrzymany jak ten w Węglińcu, o Nadodrzu (gdzie w nocy, żeby się wydostać musiałem skakać przez płot) nie wspominając.
Mimo to, wszyscy kandydaci proponujący takie cuda jak RG, zostali przez ogół społeczeństwa po prostu... wyśmiani! Jeden proponował nawet tramwaj wodny po Odrze. Żaden wprawdzie nie wpadł na pomysł darmowego internetu, bo nikt we Wrocławiu nie dałby się na to nabrać. Tu wygrała rozwaga. Jak będzie w Zgorzelcu? Zobaczymy...
Może za 4 lata ktoś obieca nam ZOO, makietę sejmu, albo kosmodrom...

Tytuł:
rekrut
rekrut

daj spokój.... fiedja to komuch...i fałszywiec... 11 listopada składał wieniec pod pomnikiem... :lol: :lol: :lol: a za komuny wszystkich,którzy by tak zrobili wsadziłby do pierdla... :lol: :lol: :lol: .... były trep :lol: :lol: :lol: nie można oderwać od koryta tego alkoholika... :evil: :evil: :evil:

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

to są dopiero rzeczowe argumenty! jeśli rzekomy alkoholizm ma wpływać na decyzje wyborcze, to głosujcie na kogoś z wszywką... ech... ręce opadają...

Tytuł:
VIP
VIP

uwaga na słowa nikita łamiesz regulamin (pkt.5 - netykieta)

Tytuł:
rekrut
rekrut

aleksander pisze:
uwaga na słowa nikita łamiesz regulamin (pkt.5 - netykieta)
na tym forum nie pisze się prawdy...????? :evil: :evil: :evil:

Tytuł:
VIP
VIP

Pisze, ale swoimi wypowiedziami i oszczerstwami bez pokrycia zaniżasz poziom dyskusji. Dlatego to jest ostatnie ostrzeżenie, jeżeli chcesz dyskutować na tym forum to rób to w sposób przyjęty przez wszystkich, a nie w stylu leppera.

Powtórzę: ostatnie ostrzeżenie.

Tytuł:
rekrut
rekrut

aleksander pisze:
Pisze, ale swoimi wypowiedziami i oszczerstwami bez pokrycia zaniżasz poziom dyskusji. Dlatego to jest ostatnie ostrzeżenie, jeżeli chcesz dyskutować na tym forum to rób to w sposób przyjęty przez wszystkich, a nie w stylu leppera.

Powtórzę: ostatnie ostrzeżenie.
ok ,więc dlaczego formalnie burmistrzem ,może być były komunista ,który przed 1989 rokiem ścigał obywateli za święto 11 listopada a teraz tak chetnie i gorliwie to święto obchodzi ..???? czy to nie jest dwulicowość..????

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.