bb
Cytuj:
Potrzeba ludzi, którzy działają, a nie wizjonerów
tu się ja z kolei nie zgodzę, jedni, bez drugich nie zrobią nic, albo b. niewiele. Nawet były nasz prezydent, co by o nim nie mówić, powiedział kiedyś: 'Wiecej wizji, a mniej telewizji', to oczywiście żart, dla rozluźnienia atmosfery

Potrzeba doświadczonych praktyków, potrzeba również a może przede wszystkim młodych, kreatywnych, bez zahamowań typu: 'to się nie może udać' :x Kolejność bywa na ogół taka /przyunajmnie powinna być/: napierw pomysł, wizja, wyobraźnia, kalkulacja, analiza, działanie. No i zapomniałem o kasie

nigdy odwrotnie.
bog180
Cytuj:
wiem że ten darmowy internet ma w Finlandii kosztowac około 3 mln euro
może nie wszyscy już pamietają ile kosztowały pierwsze odbiorniki TV, ile trzeba było dać kupując pierwszą komórkę. Powszechność powoduje taniość, od czegoś trzeba jednak zaczynać, na początku jest pomysł.
bb
Cytuj:
"rozpisanie każdego stanowiska na papierku".
większość takich jak cytowana wypowiedzi bierze się z jednego powodu: dysproporcji pomiędzy doradcami jednego i drugiego kandydata. Nie mozna porównywać, stosować takich samych kryteriów dla kogoś, kto ma sztab urzędników do pomocy, z których żaden mu nie odmówi

i wszyscy oni posiadają /lub przynajmniej powinni

/ pełną wiedzę na temat miasta, budżetu, inwestycji itp a z drugiej strony kandydata, któremu dano na przygotowanie do debaty trzy dni i który oprócz tego wykonuje swoją pracę zawodową, nie wspominając o doradcach.
Jakie tu więc jest porównanie?
Ciekwe, czy gdyby odwrócić role, FM by się zdecydował na debatę?

Cytuj:
Otóż taki certyfikat nie dostaje byle kto
czy petenci Urzędu Miasta w Zgorzelcu mają blade pojęcie co daje ten certyfikat, do czego służy i czy sprawność zarządzania UM podniosła się po jego wprowadzeniu? Czy ktoś im spróbował przybliżyć ten sukces?