Dzisiaj jest 11 maja 2025, 8:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Czy jestescie za placami zabaw dla psów?
tak 47%  47%  [ 7 ]
nie 53%  53%  [ 8 ]
Liczba głosów : 15
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

Pisze do Was w sprawie iż w Zgorzelcu nie ma żadnych placów do zabawy psów z właścicielami (w łodzi powstają coraz nowe place, a u nas nie ma ani jednego). Na tych placach mogłyby być zajęcia agility i frisbee.(Można by było nawet zatrudnić tresera psów) Na te zajęcia mogłyby uczęszczać również dzieci i chociaż by nie włóczyły się po mieście ze swoimi czworonogami. Mam nadzieje ,ze miasto cos takiego zrobi.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ojj... Piękne, ale mało realne... Właściwie niemożliwe raczej. I jak dla mnie zupełnie niepotrzebne niestety. Mój pies nie potrafiłby bawić się z innymi psami - agresywny niestety jest. Ze mną na takim placu też nie - zapachy pozostawione przez inne psy rozpraszałyby go.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

milenaiga - w kazdym parku psy lataja bez kagancow, wiec czuje sie jak na wlasnie takim wybiegu - jak dla mnie to i tak juz jest wystarczajaco.
Porownanie Lodzi i Zgorzelca to niezbyt dobry pomysl. Ile hektarow wolnych maja oni, a ile my, odcieci rzeka. Ile zakladow, fabryk padlo w Lodzi, ile jest tam pustostanow i terenow gdzie mozna cos zorganizowac, a ile u nas.
Pytanie za sto punktow: po co komu taki teren? Jestes jedyna osoba, ktora o tym mowi, nie mysle tez, by takie miejsce cieszylo sie zainteresowaniem ludzi innych niz zulera. No i pewnie treser by dzialal w ramach wolnego czasu i czynu spolecznego.
Ja mam nadzieje,ze miasto czegos takiego nie zrobi, bo to pieniadze wywalone w bloto. Mamy kilka parkow na krzyz i nad nimi ciezko jest zapanowac, a Ty proponujesz nowe.

Tytuł:
obserwator
obserwator

gobo007 pisze:
milenaiga - w kazdym parku psy lataja bez kagancow, wiec czuje sie jak na wlasnie takim wybiegu - jak dla mnie to i tak juz jest wystarczajaco.
Porownanie Lodzi i Zgorzelca to niezbyt dobry pomysl. Ile hektarow wolnych maja oni, a ile my, odcieci rzeka. Ile zakladow, fabryk padlo w Lodzi, ile jest tam pustostanow i terenow gdzie mozna cos zorganizowac, a ile u nas.
Pytanie za sto punktow: po co komu taki teren? Jestes jedyna osoba, ktora o tym mowi, nie mysle tez, by takie miejsce cieszylo sie zainteresowaniem ludzi innych niz zulera. No i pewnie treser by dzialal w ramach wolnego czasu i czynu spolecznego.
Ja mam nadzieje,ze miasto czegos takiego nie zrobi, bo to pieniadze wywalone w bloto. Mamy kilka parkow na krzyz i nad nimi ciezko jest zapanowac, a Ty proponujesz nowe.

Już zrobiło, w moim mniemaniu. Nie wiem dokładnie, kto, ale ktoś ustanowił taki teren obok Lidl'a. Ogrodzony siatka 1.2m wys. Z dwiema(?) ławkami wewnątrz. wymiar jakieś 30m X30 m. Moze trochę większy?
Z tabliczkami na siatce.
Ernesto kiedys uparcie o ten teren pytał.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Takie skwerki dla piesków powstają także we Wrocławiu. Jest to odpowiedz magistratu na coraz większą ilość czworonogów, i to że właściciele swoich pupili nie potrafią posprzątać po nich kupy. Pod tym względem miasta w całej Polsce są podobne - są zasrane.
Jestem ciekaw ilu forumowiczów posiada psa i ilu po nim sprząta.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Dokladnie, ale co inego skwerki dla pieskow o wymiarach kilku m2, a co innego parki z miejscem na agility i frisbee oraz treserem. O ile te pierwsze powstaja, jakos funkcjonuja, to te drugie to dla mnie jakies nieporozumienie.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

O, tuś mnie zaskoczył! A gdzie są? Pytam z ciekawości, bez złośliwości.

Tytuł:
obserwator
obserwator

gobo007 pisze:
Dokladnie, ale co inego skwerki dla pieskow o wymiarach kilku m2, a co innego parki z miejscem na agility i frisbee oraz treserem. O ile te pierwsze powstaja, jakos funkcjonuja, to te drugie to dla mnie jakies nieporozumienie.

Co jest nieporozumieniem?
Że wydziela sie miejsca dla spacerów i zabawy z psami?
A tym samym ogranicza sie ilośc psich kup?
Tresera sobie 'łatwią" chetni.Miastu nic do tego ;)

Do batoszy:
do kogo to pytanie? i o co pytasz? czy o "ubikacje", czy o ogrodzone wybiegi?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Zlosliwy - czy teraz wlasciciele psow moga narzekac? Laza z tymi zwierzakami wszedzie, te zalatwiaja sie gdzie popadnie, nikt nie sprzata kup, nikt nie wystawia mandatow. Po co kolejne miejsca dla psow? Chyba lepiej by bylo stworzyc miejsca, gdzie wejscie z psem jest bezwzglednie zakazane.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Jeżeli Batosza mnie się pytasz, to odpowiadam. Tam gdzie robi się remonty skwerów, powstają takie ubikacje dla psów - ostatnio widziałem taki przybytek na Śródmieściu przy ul. Łokietka - Trzebnicka

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Przepraszam, gobo mi się wtrącił :P Pytanie było do s1wego gdzie on we Wrocławiu widział takie miejsca. Bo chętnie poszedłbym do parku, gdzie tylko w części wionie kupą...
o, to całkiem niedaleko, aż się przejdę!

Tytuł:
obserwator
obserwator

Zresztą na nowych osiedlach też są wydzielane miejsca dla załatwiania czworonogów. Miejsca powstają, tylko czy właściciele psów wykazują chęci żeby tam pupila zaprowadzić? Tego to niestety nie wiem...

Tytuł:
obserwator
obserwator

gobo007 pisze:
Zlosliwy - czy teraz wlasciciele psow moga narzekac? Laza z tymi zwierzakami wszedzie, te zalatwiaja sie gdzie popadnie, nikt nie sprzata kup, nikt nie wystawia mandatow. Po co kolejne miejsca dla psow? Chyba lepiej by bylo stworzyc miejsca, gdzie wejscie z psem jest bezwzglednie zakazane.

Wybacz, ale sie nie zgadzam.
Gdyby takie miejsca były (te- wydzielone) TAM by biegali posiadacze. Ja mam psa (dośc duzego), i uważam, że gdy takie miejsca będą juz powszechne, wtedy NIKT nie bedzie mieć już prawa NIE POSPRZĄTAĆ w razie- gdy piesek narobi na chodniku.

byłbyś za tym, by strefy ZABRONIONE rozciagnąć na całe miasto?
By własciciel ze swym psem nosa z mieszkania nie mógł wysciubić?
Miałeś kiedyś psa? pewnie nie, bo w takim przypadku nie byłbyś tak radykalny. Garbaty nigdy nie zrozumie slepego..
;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Powiem wam że problem psich kup dotyczy nas wszystkich, bo czy znajdzie się ktoś na tym forum kto nie wlazł kiedyś w g... Więc coś trzeba z tym zrobić - dlaczego żaden z kandydatów nie poruszył tej kwestii w swoim programie - może za bardzo śmierdząca sprawa to jest...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

złośliwy pisze:
Ernesto kiedys uparcie o ten teren pytał.

Wątpie ,czy piszesz prawde.
http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.php?t=1286

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.