batosza pisze:
alien_zgc pisze:
Za 5000zł miesięcznie to można zrobić taką sieć w mieście, że oj... Wszystkie szkoły, urzedy itp. pod to wpiąć, wiec miasto też by trochę zaoszczedziło Smile
No ale trzeba chcieć... i nie sztuką jest wystawić kilkanaście anten na mieście bo może się okazać, że sieć będzie chodzić tak kiczowato, że lepiej nie gadać... to są fale radiowe wysokiej częstotliwości, a tutaj nie wystarcza wiedza z zakresu informatyki ale trzeba mieć nniemałe pojęcie o FIZYCE Razz
Za 5 patyków możesz zatrudnić admina, który się takim przedsięwzięciem zajmie. Tylko, że po tym co ZUS i US zabierze, to ze 3 zostaną. Ciekawe, czy w ogóle ktoś by się podjął. Dolicz prąd, dolicz przede wszystkim koszty dzierżawienia zewnętrznych łącz.
Nie chce być złośliwy ale tu w ogóle trzeba mieć... po prostu... pojęcie...
PS. Apropos zadupia. Świat stoi przed Tobą otworem!
"co Ci po adminie" hehe.. Twoje myslenie sprowadza sie do tego ze administrator bedzie biegal i poprawial maszty.. a więc zastanów się co piszesz
Co do gadania glupot to juz kontaktowalem z osoba, ktora ma tytul profesora i zapewne posiada o wiele wieksza wiedze od Ciebie i odemnie :!:

A wiec pragne Cie poinformować, że takie coś jest wykonalne bez najmniejszych problemow :!:

...a więc bardzo Cię proszę, swoje fantazje i próby zabłyśnięcia zostaw dla siebie i swojego ego sięgającego ciut dalej niż czubek Twojego dziecinnego nosa :!:
Pozatym kto powiedział, że ja chcę oszczędzać na necie 30 czy 50zł

: To co mam w domu mi wystarczy i nie mam najmniejszego zamiaru korzystać z czegoś innego, tym bardziej radiowego, a więc zachowaj swoje sugestie dla siebie.
Chcesz kioski, bardzo proszę, przedstaw tutaj na forum pełen kosztorys swojego pomysłu, uwzgledniając zakup tak jak to, np. Batosza napisał/a 100 takich kiosków

...powodzenia - to wg Ciebie ma być tanie

:
Martwisz się o firmy rozprowadzające radiowego neta w Zgolu

: taka jest tylko jedna... wielkich strat nie będzie, pozatym ideą jest sama możliwość dostępu do darmowej sieci w mieście, tak więc będziesz mógł sobie poprzegładać stronki, etc. ale ściąganie danych odpada... Osobiście mi prędkość 256 nawet nie wystarcza, więc wątpie czy byłoby wile osób, które na stałe by z tego korzystały... no może Ty jeden
PS. Świat stoi przed Tobą otworem! pokaż co potrafisz zrobić, chyba że Twoje działania kończą się na pisaniu postów na forum

Czekam na kosztorys

zrob

...a wtedy Ci coś pokaże....... :-D :-D :-D