Dzisiaj jest 05 lip 2025, 16:29

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: ZNICZ - TURÓW
pismak
pismak
Awatar użytkownika

XI kolejka za pasem. Beniaminek pokazał, że potrafi walczyć, więc nie ma mowy o jakim kolwiek lekceważeniu. To, że jesteśmy faworytem tego meczu nie znaczy, że będzie łatwo. Chyba każdy widział mecz w Starogardzie. Polpharma wyeliminowała pierwszą piątkę Znicza (faule) i to właśnie jest klucz do zwycięstwa. W Zniczu gra nasz znajomy Cruz, ale nie sądzę, żeby nam szczególnie zagroził. Jeżeli wszystko pójdzie z planem, to po tej kolejce nadal bedizemy mieli foltel lidera, czego sobie i wsszystkim życzę. Stawiam +12 dla czarnozielonych.

P 8) zdr 8) .

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Dla utrzymania fotela lidaera trzeba wygrac conajmniej tak samo wysoko jak Bergson z Kotwicą. Okazuje się że od drugiej kolejki Śląsk juz nie będzie bergson.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

bog180 pisze:
...od drugiej kolejki...

chciałeś powiedzieć rundy??

Śląsk jescze z Kotwicą nie wygrał, a coś mi się wydaje, że bedzie mu ciężko o zwecięstwo w Kołobrzegu.

P 8) zdr 8) .

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

od rundy rewanzowej oczywiście. I mysle że Urlep bedzie miał kłopoty

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

PO TAK WYSOKIEJ WYGRANEJ JAK TA Z PROKOMEM, NIE TYLKO MY KIBICE LICZYMY NA KOLEJNE WYGRANE ALE PEWNIE TEŻ SAMI ZAWODNICY. JAK WYGRAMY ZE ZNICZEM I POLPHARMĄ TO CHYBA TURÓW BĘDZIE JUŻ ZDANIEM WIELU TURÓW BĘDZIE BEZDYSKUSYJNIE NAJLEPSZĄ DRUŻYNĄ POLSKI.

STAWIAM NA +9 DLA TUROWA
NAJLEPIEJ ZAGRA ŁUKASZ "KOSZAR" KOSZAREK

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

fan, a czy mógłbyś się przestać wydzierać? Wszyscy cię widzą... a od tego capsa to aż oczy bolą...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Dobra, dobra spoko. nie będe już.
:oops: Jeszcze raz sorki.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Żeby mnie to było przedostatni raz ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

liczę na pogrom z naszej strony aby nabić trochę punktów w tabeli ale mam nadzieje że z dobrej strony pokaze sie ALVIN CRUZ znany w Zgorzelcu i bedzie ciekawy mecz
PEACE

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Brawo Turów. Najbardziej cieszy zwycięstwo. Ale to co robi nasza ekipa to poprostu miód dla duszy. Jak nie idzie jednemu to Witka palnie 32 oczka i po herbacie. W lidze jak nie wiadomo kto wygra, to Turów. Oby tak dalej i WIELKIE GRATKI.
TURÓW RULLEZZZZZZZZZZZZZZ!!!!!!!!!

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Przed sezonem spodziewałem się że ekipa Turowa będzie wygrywać, ale że 9 wygranych z rzędu. No to teraz nie ma mocnych na Turów.
PS. A jeszcze te 32 oczka Witki. To jest to

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

wspaniały wystep WITKI, szczególnie procent rzutów
brawo Turów za zwycięstwo - za tydzień polpharma poza domkiem i na koiniec 1 rundy czarni
sądze że do konca będziemy niepokonani (do konca 1 rundu a moze i dalej)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Świetnie następna wygrana.Nie liczy się wynik ani styl tylko 2 punkty przywiezione do Zgorzelca.Już na jakimś forum wspominałem że wygra ta drużyna która będzie miała lepszy procent oddanych rzutów.No i tak się stało chociarz procent był bardzo zbliżony do siebie.Nie mogłem uwierzyć co też Witka wyprawiał brawa dla tego Pana;] świetny mecz 32pkt ostatnio pamiętam jak w 2004 Yannek na meczu z Prokomem rzucił 34 punkty dawno nie było tak wysokiej ilościu punktów rzuconej przez naszego zawodnika i to w 22min.Ręce same składają się do oklasków napewno cały team zasługuje na brawa bo jeden zawodnik nie wygra meczu.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cholera, niestety, nie mogłem tam być i dopingować naszych... ale trudno... jeszcze pół sezonu i play-offy przed nami...
A teraz trochę moich dewagacji na temat meczu...

9 z rzędu zwycięstwo !!! Cieszyć się trzeba !!! Cieszyć !!! Co prawda fotel lidera przejął Śląsk... ale to jeszcze nic nie znaczy...

Po meczu z Prokomem słyszałem teksty w stylu: " Znicz? gdzie to jest? Rozjedziemy Jarosław przynajmniej 20 stoma oczkami, spoko będzie..." Jest spoko, che, che, też się cieszę ale to zwycięstwo nie przyszło tak łatwo jakby sie "jeden z drugim" spodziewał...

Nie wiem czy jest sens zastanawiać się nad przebiegiem tego spotkania, nad tym czy Boban za słabo rozpracował drużyne z Jarosławia( chociaż wygraliśmy więc jednak rozpracował), może te ponad 600 km jakie dzieli Zgorzelec od Jarosławia też robi swoje...

Moim skromnym zdaniem liczy się tylko to, że mamy następne jak ważne 2 pkt i kolejny wygrany mecz !!! BRAWO !!! :smt041

Z mojej strony to spodziewałem się, że ten mecz będzie trudny a przeciwnik, mimo, że beniaminek postawi wysoką poprzeczkę...
I tak się stało. Mecz był bardzo wyrównany:
1. Zbiórki : 27 do 28(Turów)
2. Asysty: 16 do 13(Turów)
3. Faule: 22 do 20(Turów)
4. Straty: 10 do 6(Turów)
5. przechwyty: 6 do 4(Turów)

Skuteczność obu zespołów z gry i tak:

za 2, 45% Znicz, 55% Turów,
za 3, 44% Znicz, 38% Turów,
osobiste, 72% Znicz, 76% Turów

Już po tych statystykach widać, że meczyk był bardzo wyrównany, z resztą po 30 minutach gry był remis...

Cieszy mnie osobiscie, że w kazdym kolejnym meczu mozna u nas, wśród naszych chłopców spodziewać się iż jakiś zawodnik "zaskoczy" i poprowadzi cały zespół do zwycięstwa... Tak było z Thomasem, z Koszarem Koszarkiem, z Andre, a dzisiaj z Robertem. Może to jest jakieś wyjście, jakiś sposób, jakaś prawidłowośc w rozumowaniu trenera, w jego jakiejś tam wizji zespołu... Bo tak na dzisiaj to nie mamy jakiegoś wybitnego lidera wśród zawodników, takiej gwiazdy rodem z euroligi czy NB[/url]

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Coś mi się porąbało i jeszcze raz ja...

Roszyk, 7 min 2 faule, szkoda chłopaka bo widać,że ma za mało minut na parkiecie i stą takie wyniki
Andre, 30 min 8 pkt, 8 asyst (żle?)
Robert, (brak słów), 32pkt w 22 min !!! 56% za 2, 83% za 3 !!! i 88% osobiste,
Łukasz, 2 pkt (22min) 4 faule,
Petrowić, 35 min, 5 zb, 2 as, 2 przechwyty,
Drobnijak
:D a może Christopher??? 14 pkt, 7 zb, 2 bloki,
Stimać, 15 pkt, 5 zbiórek,
Kelati, 11 pkt w 26 min i chyba w tym 3 trójeczki...

Trzeba się tylko cieszyć z wygranej i żałować (w moim wypadku) że nie mogło się zobaczyć tego widowiska na żywo....

Brawo Turów !!! Brawo !!! Teraz przed nami ciężkie dwa mecze ale wierzę, że wygrane i to niech to będzie nowy rekord naszej drużyny jeśli chodzi o wygrane z rzędu....

Pozdro dla wszystkich fanatyków Turowa, którzy za własną kase śmigali aż za Kraków żeby być z naszą drużyną !!!

Czapki z głów, jak to mówią górale....

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.