Renegat pisze:
Z tego co się właśnie dowiedziałem od chłopaków którzy to organizują żadnych podpisów nie trzeba ponieważ nie będzie wizyty u burmistza a sprawe pod swoje skrzydała wzioł Marko.
Zgodnie ze swoja obietnicą 23 lutego na pierwszej w tym roku sesji przekazałem Burmistrzowi Miasta oficjalny wniosek dotyczący budowy skateparku. Wniosek zawierał ogólne informacje o budowie, etapach działania, zdjęcia i opracowania różnych rozwiązań, wskazałem także, ze w mieście są na to środki, które mogą pochodzić z nadwyżki budżetowej, która w tym roku wyniesie ok. Miliona złotych. Szacunkowy koszt to około 220.000 zł. Oprócz samych ramp potrzebny jest jeszcze wyrównanie i oświetlenie placu oraz ławeczki i może jakaś wiata na wypadek nagłego deszczu.
Z materiałem takim zapoznałem także radnych rady miasta, Burmistrzowi przygotowałem całość materiału w kolorze. Zasugerowałem także, że jeśli byłby to zbyt duży wydatek w roku bieżącym to teraz należy podjąć działania związane z opracowaniem projektu technicznego a realizacje zakończyć w roku 2008. Projekt wg przedstawionej koncepcji powinien być konsultowany z ludźmi młodymi, bo dla nich są te działania.
Burmistrz Miasta odpowiedział, ze po wstępnym oczywiście zapoznaniu się z materiałem projekt mu się podoba i co prawda teraz nie ma na jego realizacji środków, ale to nie znaczy, że za rok nie będzie zrealizowany.
To pierwsza jaskółka, dbajmy o nią