Dzisiaj jest 18 cze 2025, 0:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 330 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

jak to powstanie zaczynam jeździć na roklach

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Alex lepiej tego nie pisz bo burmistrz będzie się o ciebie bał że coś sobie złamiesz i nie dojdzie do budowy ;)

Tytuł:
VIP
VIP

a ja myślałem, że to przyspieszy ]:->

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Nie róbcie sobie nadziei i tak skatepark nie powstanie... a tak w ogole to my bysmy sie rozwalali łamali koscie a nie burmistrz. A mogło byc tak fajnie.

Ostatnio zmieniony 19 sty 2007, 20:54 przez Akuna, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dlaczego nie powstanie?
Jeśli nie będziecie o to zabiegać to KICHA MAXYMALNA.
Z ciekawości podpytałem burmistrza, na ostatnio umówionym spotkaniu, dlaczego zrezygnował z tego pomysłu, śledziłem temat i całkiem ciekawie się to zapowiadało. Usłyszałem to, co jest już wiadomym.
Plany są inne, ścieżki rowerowe z wykorzystaniem elementów, służących do trenowania w możliwie przystępny, nie tylko dla rowerzystów sposób.
Powiem tak, jak się poddacie i odłożycie temat na dno kredensu to na pewno nic nie wyjdzie.
Dla niektórych może to i kuriozalnie zabrzmi, ale inicjatywa to połowa sukcesu.
Wiem, że z samymi chęciami bardzo ciężko sfinalizować pomysł, dlatego miło słyszeć, że Marek Wolanin kolejny już raz, stara się młodzieży pomóc.

Tytuł:
obserwator
obserwator

A co Marek zrobił za poprzednich kadencji, miał sporo możliwości. Skąd teraz tyle werwy przynajmniej na tym forum?... :smt044

Tytuł:
VIP
VIP

Spróbuj odciąć to co było i zajmij się tym co jest. Jeżeli teraz próbuje to bardzo dobrze. To kto kim był kiedyś to już przeszłość. Skoro teraz czuje, że chce i że może to moim zdaniem świetnie. A im dłuzej utrzyma się w tym stanie tym lepiej dla nas wszystkich. ;-)

Tytuł:
pismak
pismak

Dokładnie, popieram przedmówce (czy przedpisacza ;) ?) Zauważcie, że budżet jest jeden i należy z niego zaspokoić potrzeby wielu grup. Urzędnicy muszą dokonywać wyboru np. czy postawić skatepark czy dofinansować ferie zimowe dzieciom z ubogich rodzin. To trudny wybór. Dla was plusem jest to, że macie w Radzie Miasta kogoś kto chce zająć się tą sprawą. To bardzo dużo. Tworzenie lobby na rzecz skateparku to dobra droga do sukcesu.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

ja bardziej chciałbym aby zbudowali jakies fajne boiska do kosza lub zadbali istiejące a skatepark również popieram !!!! bo nie wszyscy lubią grać w kosza

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Renegat pisze:
Andrus widzisz Marko jest Politykiem (i nie jest w LPR ) a pomaga młodzieży ;p

Pomagać może każdy ale czy ta pomoc dojdzie do okresu finalizacji???

Tytuł:
pismak
pismak

ę.

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 1:48 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Zgadzam się ale jak to powiedział dziś nasz ks.Prałat słowo znaczy mało a uczynek dużo

Tytuł:
rekrut
rekrut

Marko napisał:

Cytuj:
Dokumentacja jest oparta na atestowanych elementach wykonywanych przez profesjonalną firmę. Chłopcy skontaktowali sie z przedstawicielami firmy i wypracowano projekt.

Podane rozwiązania są bardzo ciekawe i wydaje się bardzo bezpieczne i argument o wypadkach nie obroni się. Lokalizacje są dwie - boiska obok MDK(w końcu zagospodarowane) lub stadion. Lokalizacja rozwiąże problem gospodarza. Apel do Radnych Zgorzelca - "Budujemy skatepark" to wy też decydujecie o wydatkach w ramach budżetu.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

nie no fajnie skakalem ze schodw na desce z kolegami i policja nas spisała i wygonila ;/ to gdzie mamy jezdzic a kosciele niech zrobia ten przeklety skatepark!!!

Tytuł:
pismak
pismak

Renegat pisze:
Z tego co się właśnie dowiedziałem od chłopaków którzy to organizują żadnych podpisów nie trzeba ponieważ nie będzie wizyty u burmistza a sprawe pod swoje skrzydała wzioł Marko.

Zgodnie ze swoja obietnicą 23 lutego na pierwszej w tym roku sesji przekazałem Burmistrzowi Miasta oficjalny wniosek dotyczący budowy skateparku. Wniosek zawierał ogólne informacje o budowie, etapach działania, zdjęcia i opracowania różnych rozwiązań, wskazałem także, ze w mieście są na to środki, które mogą pochodzić z nadwyżki budżetowej, która w tym roku wyniesie ok. Miliona złotych. Szacunkowy koszt to około 220.000 zł. Oprócz samych ramp potrzebny jest jeszcze wyrównanie i oświetlenie placu oraz ławeczki i może jakaś wiata na wypadek nagłego deszczu.
Z materiałem takim zapoznałem także radnych rady miasta, Burmistrzowi przygotowałem całość materiału w kolorze. Zasugerowałem także, że jeśli byłby to zbyt duży wydatek w roku bieżącym to teraz należy podjąć działania związane z opracowaniem projektu technicznego a realizacje zakończyć w roku 2008. Projekt wg przedstawionej koncepcji powinien być konsultowany z ludźmi młodymi, bo dla nich są te działania.
Burmistrz Miasta odpowiedział, ze po wstępnym oczywiście zapoznaniu się z materiałem projekt mu się podoba i co prawda teraz nie ma na jego realizacji środków, ale to nie znaczy, że za rok nie będzie zrealizowany.
To pierwsza jaskółka, dbajmy o nią

Ostatnio zmieniony 26 lut 2007, 9:57 przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 330 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.