kasia145 pisze:
Uzasadnisz jakoś dlaczego uważasz tę akcję za chorą i głupią? O co w niej chodzi Twoim zdaniem, jeśli nie o bezpieczeństwo i porządek w mieście?
kasia145 pisze:
Przejrzyj zdjęcia, zobacz, że są one robione w różnych częściach miasta, na różnych osiedlach i pod hipermarketami. Nikt nikomu nie ma zamiaru robić na złość.
Otóż rzeczą oczywistą jest, że ta niby akcja istnieje wyłącznie dzięki chęci wykpienia i publicznego obśmiania znienawidzonego sąsiada, który często parkuje przecież "bezprawnie" i "na moim miejscu". A z bezpieczeństwem nie ma absolutnie nic wspólnego, bo zaparkowane pojazdy, w odróżnieniu od tych w ruchu, nie stwarzają - co chyba oczywiste - bezpośredniego zagrożenia dla użytkowników. To jasne, że zdjęcia robione są w róznych częściach miasta, gdyż robi je wielu ludzi i wielu lubi je skrzętnie przeglądać, bo może właśnie ktoś "złapał tego leszcza spod 2-ki, co mi zawsze miejsce zajmuje".
Niestety niewielu jednak mieszkanców tego miasta tak naprawdę obchodzi bezbepieczeństwo najmłodszych w drodze do szkoły, a o to mi właśnie wyłącznie chodziło przy poruszeniu tego tematu. Smutne to jednak, że większośc woli "łapać łosi" co parkować nie potrafią i żadna fotka niestety ich już tego nie nauczy.
Zwróć lepiej uwagę ja te "łosie" jeżdżą po mieście, tego nie sfotografujesz, a to dopiero jest prawdziwe zagrożenie.