Dzisiaj jest 12 maja 2025, 14:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Generalną myślą kampanii Porozumienia Prawicy jest wykazanie jak bardzo lewica się "wypaliła" i jak podstępne formy przyjmuję. Porozumienie Ponad Podziałami, Horyzonty pod tymi nazwami kryją się członkowie PZPR-owskiego układu, który jest przez PP tropiony, obnażany i z cała surowością piętnowany.

Z pewnymi wyjątkami.

Oto lektura wczorajszej wojewódzkiej (s.22, artykuł pt. "Region Traci') przynosi nam idylliczny obraz marszałka bez skazy, sprawiedliwego w wojnie o unijne pieniądze Szymona Pacynika. Horyzonty stają się nagle bezpartyjnym komitetem (a nie ostoją zatwardziałego PZPR-owskiego betonu), a wicemarszałek jest ograbiany przez lokalnych polityków (z którymi nie jedną imprezę obskoczył i przez 4 lata był kolegami) z swojego wspaniałego dorobku. Jednocześnie dowiadujemy się, że zdobyto (...) na wniosek Porozumienia Prawicy prawie 5 mln zł na odnowę starówki, zakup karetki typu "R" i zestawu RTG za ponad 1 mln złotych, remonty szkół i domów opieki społecznej, aktualnie prowadzona modernizacja stadionu(...). Panowie nie krepujcie się dołączcie jeszcze udział w chińskim programie kosmicznym, na pewno gdzieś tam będzie można się do czegoś podłączyć...

Naprawdę szefowie Wojewódzkiej znają się na swojej robocie... Robią wszystko by wilk(ich interesy) był syty i owca(ich powiązania) cała ... Jaki nie będzie wynik wyborów ich będzie na wierzchu...

I zakończę cytatem z programu zblokowanej z PP Platformy obywatelskiej : Chcemy przekonać obywateli Zgorzelca, do radykalnej zmiany wizerunku naszego miasta.

Zadam pytanie w zasadzie retoryczne - Z kim Panowie...z kim...

Ps. W tymże artykule rozwiązana też została zagadka nieoczczekiwanego remontu Armii Krajowej który to remont w myśl artykułu jest zasługą wicemarszałka...

Tytuł:
rekrut
rekrut

przeczytalem ten krytyczny post o Wielki Krytyku i musze powiedziec, ze emocje u Ciebie biora gore nad faktami.

nie mam ochoty wdawac sie w dyspute, ale jedno musze sprostowac, bo odejmujesz Pacyniakowi zasluge, choc nie masz ku temu zadnych podstaw. Otoz ulica Armii Krajowej to zasluga tylko i wylacznie jego. Wiesz dlaczego? Bo po 1 - ulica Armii Krajowej to droga wojew., a po 2 - Dolnoslaski Zarzad Drog Wojew. to jednostka samorzadu wojewodztwa i to on ja nadzoruje (czytaj: kieruje). Jesli by Pacyniak nie powiedzial swym podwladnym, ze ul.AK ma byc "zrobiona", to taki np. Fiedorowicz by sobie mogl co najwyzej noga tupac ze zlosci.... o ile w ogole pomyslalby by ja odnowic... Wiec spokojnie z tymi zarzutami, bo jak widzisz - emocje zaprowadzily Cie do grafomanii.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

mi-kel pisze:
nie mam ochoty wdawac sie w dyspute, ale jedno musze sprostowac, bo odejmujesz Pacyniakowi zasluge, choc nie masz ku temu zadnych podstaw. Otoz ulica Armii Krajowej to zasluga tylko i wylacznie jego. Wiesz dlaczego? Bo po 1 - ulica Armii Krajowej to droga wojew., a po 2 - Dolnoslaski Zarzad Drog Wojew. to jednostka samorzadu wojewodztwa i to on ja nadzoruje (czytaj: kieruje). Jesli by Pacyniak nie powiedzial swym podwladnym, ze ul.AK ma byc "zrobiona", to taki np. Fiedorowicz by sobie mogl co najwyzej noga tupac ze zlosci.... o ile w ogole pomyslalby by ja odnowic... Wiec spokojnie z tymi zarzutami, bo jak widzisz - emocje zaprowadzily Cie do grafomanii.

Nie odejmuję, w żadnym wypadku. Tak to jego zasługa. Tylko jego. Uznałem to za rozwiązanie zagadki, gdyż uczestnicy forum zastanawiali się kto przyczynił się do "pokazowego' remontu tuż przed wyborami. Artykuł i Twój post rozwiał w tej materii wątpliwości.

Tytuł:
pismak
pismak

ej

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 22:09 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dla nikogo nie jest tajemnicą że naczelni wojewódzkiej w osobach Panek i Owsik to para sprytnych pismaków którzy za odpowiednią kasę napiszą to co trzeba a nie to co jest prawdą.Będąc na garnuszku Świstulskiego i nie tylko wybielali najbardziej ohydne przekręty.Pacyniak to też ich kumpel co prawda chwilowo na boku ale jak wypłynie to wtedy będzie dalej przydatny a zatem należy zachować spokój.Oglądając film z fetowania sukcesu wyborczego p.Gronicza,Woroniaka i Kozłowskiego i słuchając komentarza byłem piekielnie zniesmaczony ich klasą/a,la Lepper lubo Giertych/i byłem przekonany o skoku na kasę.Mało im sami biedacy podobnie jak mundurowi emeryci ustawieni na wysoce dochodowych stołkach.Klasa polityczna nie tylko w powiecie zgorzeleckim nie ma klasy i chyba się nie doczekamy.Pozdrawiam mistrza Michalskiego.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.