Dzisiaj jest 06 lip 2025, 14:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Sory za lekkie odejscie od tematu, chociaz nie calkiem. Otoz na poczatku byla mala dyskusja o Edku Zaku, ze odchodzi na sportowa emeryture i na meczach zamiast w stroju koszykarskim, bedzie zasiadal w garniutrze. Przeprowadzilem rozmowe z Edkiem i napisalem o nim artykul. Zapraszam: http://ksturow.pl/turow.php?str=1&a=79

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam ,
w ramach szybkiej refleksji :
1. Wzmocnienia sa potrzebne . Bez wzgledu na wynik meczu z Anwilem . No chyba ze zalozenia sa takie ze 3 miejsce jest sukcesem i o.k. Wtedy wielkie buuuuuuuu dla zarzadu .Jezeli jest inaczej to ....wzmocnienia sa potrzebne .
2. Prezes zapewne i tak nie czyta tego forum natomiast fajnie byloby gdyby rowniez kibice ( no bo tak naprawde to dla kogo te mecze sa ????) mogliby chociaz na polmetku sezonu otrzymac informacje , ot takie ogolnikowe , "... tak beda zmiany ..."lub "...nie zadnych zmian nie bedzie , to nam wystarczy ..."
3. Dluuuuuugo po zmianie wizerunku strony klubu ( ktora niestety zmnieniala sie za baaaardzo dlugo ) bylem zdziwiony ze nie ma tam forum . I dopiero dzieki plk.pl udalo mi sie dotrzec tutaj . To jest dla mnie PORAZKA . Brak forum na stronie klubu . W jakich realiach nam przyszlo zyc !

Pomimo tego pozdrawiam i milego ogladactwa najblizszego spotkania .

P.S.
Nawiazujac do wczesniejszych wypowiedzi .MOJE zdanie :
Koszarek - powinien jednak rozgrywac .
Stimac - porazka ( tzn . spodziewalem sie duuuzo wiecej )
Pluta - jezeli mialyby byc zmiany .
Bochno - szkoda ze nie moze sobie pograc .Mam nadzieje ze bedzie mogl pokazac co potrafi ( a juz potrafi co nieco :))) )

Pozdro

Tytuł:
obserwator
obserwator

maroonyo pisze:
Prezes zapewne i tak nie czyta tego forum

Chodzą plotki, że czyta :P
Jeżeli tak to Pozdrowienia Panie Arku!

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

No to jest już pewne że Goran Jurak nie wzmocni Turowa. Zawodnik ten przeszedł do drużyny Olimpji Ljubljana, a wię do byłego klubu Saso :grin:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

To jeszcze nie jest pewne :grin: - http://e-basket.pl/News__Duscak_juz_jes ... uje__36736

a poza tym mi-kel pisze, że będą chyba wzmocnienia :P http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.p ... 4&start=15
i to najbardziej cieszy ! ! !

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

"Po uporządkowaniu spraw administracyjnych przyszedł czas na sportowe. Zanosi się na to, że w najbliższym czasie w Zgorzelcu pojawi się nowy koszykarz. Podczas meczu ligowego ze Stalą Ostrów groźnie wyglądającej kontuzji doznał skrzydłowy Andrej Stimac. Badania wykazały, że to nic poważnego, ale ta sytuacja dała działaczom i trenerom do myślenia. Granie wąskim składem to ryzyko, a meczów do rozegrania jest jeszcze sporo. Okienko transferowe zamyka się w połowie lutego i wiele wskazuje na to, że do tego czasu Saso Filipowski będzie miał do dyspozycji szerszy skład. - W ostatnich dniach nie miałem głowy by myśleć o transferach, bo martwiła mnie ta sytuacja z opłatą za wynajem hali . Ale teraz porozmawiam z trenerem o ewentualnych wzmocnieniach - przyznaje Krygier. W kasie klubu są jeszcze wolne środki na transfery, a ponadto Turów nie wykorzystał limitu graczy spoza Europy (można ich zatrudnić trzech). W tej sytuacji wydaje się niemal przesądzone, że na decydująca część sezonu zgorzelecki zespół zostanie jeszcze wzmocniony. I raczej nie będzie to kolejny zawodnik na ławkę, ale taki, który sporo wniesie do zespołu. Strzelec, który poprawi nie najlepsza dotychczas ofensywę Turowa." - SŁOWO SPORTOWE

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Cytuj:
W tej sytuacji wydaje się niemal przesądzone, że na decydująca część sezonu zgorzelecki zespół zostanie jeszcze wzmocniony. I raczej nie będzie to kolejny zawodnik na ławkę, ale taki, który sporo wniesie do zespołu. Strzelec, który poprawi nie najlepsza dotychczas ofensywę Turowa.

Niestety, chyba sie poki co nie zgodze z tym strzelcem... No, ale zobaczymy, co to bedzie :)

Przeciez ja nic nie wiem :D

Cytuj:
Scooter Sherrill, wychowanek uniwersytetu North Carolina State, przyjechał na testy do zespołu BOT Turów Zgorzelec.

Wiecej na: http://ksturow.pl/turow.php?str=1&a=84

Nam sie przyda ktos dla Dragisy. Wszyscy na pewno widzieli, co dzialo sie pod naszym koszem, gdy za faule boisko opuscil Drobnjak...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

no włąsnie po co nam 3 rozgrywajacy jak nie mamy ani jednego centra?? Dragisa potrzebuje zmiennika!! a jesli chcą silniejszy atak Turowa to niech pozwolą rozgrywac czesciej Koszarkowi, jak sie wstrzeli w swoj rytm to bedzie siekał trójke za trójką!!

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

No lekka przesada. Scooter to kolejny PG/SG w Turowie, to troche nie potrzebne. Oby to nie oznaczało że mniej będzie grał Koszar, no ale zobaczymy. Mam nadzieje że do Zgorzelca przyjedzie jakiś podkoszowy gigant

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jeżeli się nie mylę to to jest jego fotka
Obrazek

Scooter to jest tylko przezwisko. Pełne nazwisko to Quintarus Antwan "Scooter" Sherrill. Jest to pierwszy z dwóch, bo podobno miało być wzmocnienie na pozycję 2 i 5, ale z tego co się dowiedziałem ma być jeszcze rozgrywający i center. Dlatego wydaje mi się, że "Scooter" nie będzie rozgrywał tylko właśnie rzucał. Nie ma jakiejś wielkiej zdobyczy punktowej (patrz statystyki) ale coś mi podpowiada, że będzie taki jak "Tomek" Kelati. Obym się nie mylił. Teraz wystarczy poczekać na centra i trzeciego rozgrywajka.

P :smt026 zdr :smt026 .

Ostatnio zmieniony 23 sty 2007, 19:27 przez KeMoT^^, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

widze potrzebe wyklarowania sytuacji, bo zaczynaja sie bajdurzenia.

JESLI Scouter zostanie to nie bedzie odbieral czasu Koszarkowi, bo on ma byc kims kto bedzie rzucal, a nie klepal, a Koszarek jest docelowo przeznaczony do rozgrywania.

tak to ma w schemacie wygladac:
1- Rodri, Koszar
2 - Kelati, Petrovic, Scouter (?)
3 - .......

i prosze o spokoj, to nie koniec wzmocnien. Dluugo oczekiwany podkoszowiec dotrze niebawem :) Ale nie sadze by byl to "gigant" czy "monster". Raczej w znaczeniu klasy sportowej niz postury bedzie gigantem. Wierze w to :)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

mi-kel pisze:
Dluugo oczekiwany podkoszowiec dotrze niebawem Ale nie sadze by byl to "gigant" czy "monster".

dokladnie. wyobraszacie sobie goscia postury Ernesta Browna nadazajkacego za rotacja w obronie ?? PRzeciez pozyskanie takiego gracza oznaczaloby duza zmiane w systemie gry. A po co zmieniac cos co zapewnia nam jak na razie wysokie miejsce w tabeli ?? Predzej bedzie to gracz zblizony rozmiarami do Drobnjaka.

A co do minut Koszarka. O nie jakos dziwnie jestem spokojny. Moze rotacja na obwodzie nabierze troche normalnosci.

Rodriguez/Koszarek
Petrovic/Scooter
Kelati/Roszyk

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Hmmmm. Ciekawy ruch ze strony Saso. Czekałem bardziej na gracza z pozycji 4/5. Nadal czekam i myśle, że wkoncu się doczekam (doczekamy). Cóż mamy kolejnego rzucającego/obrońce. Narazie wiadomo, że jest dobrym defensorem, więc to już Filipovskiemu się podoba. Jak będzie z atakiem? Mam nadzieje, że będzie to drugi Kelati. Niby jest to kolejny wynalazek,aleee... Oby tylko lepiej penetrował niż Tomek. Wszytko jest oki tylko jak będzie wyglądać rotacja. Niech Saso wkomponuje dobrze w skład Scootera, a będzie ok :smt058
Rodriguez-Koszarek
Petrovic-Scooter
Kelati-Roszyk
Witka-Śtimac
Drobnjak-Ljubotina.
Cóż wygląda fajnie, może teraz ta rotacja nabierze jakiś barw :roll:
Czekamy jescze na kogoś pod kosz :roll:
Peace

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cytuj:
dokladnie. wyobraszacie sobie goscia postury Ernesta Browna nadazajkacego za rotacja w obronie ??

Takieg sobie nie wyobrażam.Jak już porównujemy do byłych graczy Turowa to ktoś taki jak Young czy Pinkney pod kosz napewno by się przydał.Pinkney może nie miał warunków fizycznych do gry pod dziurą ale dzięki swojemu sprytowi i inteligencji nieźle mu to wychodziło.Paradoksalnie (takie jest moje zdanie) był w tym dużo lepszy od rzeczonego wcześniej Browna który bardzo często uciekał na pół-dystans.Young skolei center z charakteru.Niesamowicie waleczny,dobra gra tyłem do kosza,super obrona.Wystarczy przypomiec sobie mecze z Polonią i to co robił Hillem.

PS.Nie chodzi mi personalnie o nich lecz o kogoś,kto by prezentował podobne umiejętności.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Morgoth pisze:
A co do minut Koszarka. O nie jakos dziwnie jestem spokojny. Moze rotacja na obwodzie nabierze troche normalnosci.

I tu sie z Toba zdecydowanie zgodze. Poczatkowo myslalem, ze po co nam rozgrywajacy, przeciez mamy Koszarka, ktory przez Scootera mzoe grac mniej. Nic bardziej mylnego. Mam wglad do jego statystyk z calej kariery. Nie jest to rozgrywajacy, bynajmniej nie wynika to z jego asyst. To naprawde dobry obronca i bardziej strzelec.

Chcecie opinie o nim? Jest to atletyczny i wszechstronny obrońca, który może prowadzić grę lub zdobywać punkty w każdym schemacie ofensywnym. Zadziorny obrońca z wysokimi umiejętnościami w obronie. Lubi grać z kontry.

A i Scooter byl jeszcze na testach w Fabriano Basket (II liga wloska) w sezonie 2004/2005.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.