Wreszcie zadbali o to, aby każdy nie mógł oddać po sto tysięcy głosów. Trzeba sie zarejestrować, co trwa około 2 minut i już możemy głosować. W zeszłym roku oddawałem po 50-100 głosów dziennie na Pinkneya w konkursie wsadów, pomimo tego i tak nie wystąpił, bo musieli wcisnąć wygranego z ubiegłorocznego meczu gwiazd.
Warto jeszcze spojrzeć na zeszłoroczne składy, popatrzy ilku zawodników już z nami nie ma, a troche tego jest (grubą czcionką zawodnicy i trenerzy obecni w tym sezonie w DBE):
PÓŁNOC
Chudney Gray
Jerry Johnson
Steffon Bradford
Goran Jagodnik
Adam Wójcik
Miah Davis
Greg Davis
Christian Dalmau
Tarmo Kikerpill
Blake Hamilton
Damien Kinloch
Alex Dunn
Eugeniusz Kijewski
Igor Griszczuk
POŁUDNIE
Dante Swanson
Łukasz Koszarek
Michał Ignerski
George Reese
Steve Thomas
Ed Scott
Andrzej Pluta
Krzysztof Szubarga
Radosław Hyży
Eric Taylor
Kevin Fletcher
Wojciech Żurawski
Aleksander Krutikow
Wojciech Kamiński
KONKURS WSADÓW
Michał Ignerski
George Reese
Michał Krajewski
Aivaras Kiausas
hehe i żadnego z powyższych zawodników już nie oglądamy na parkietach DBE w tym sezonie...
KONKURS TRÓJEK
Andrzej Pluta
Christian Dalmau
Tarmo Kikerpill
Jerry Johnson
Nie jesteśmy w NBA i zawodnicy na meczu gwiazd i konkursach nie są u nas tradycją. Pomimo tego, ze nie ma już nami większości tych zawodników, ja spodziewam się równie emocjonującego weekendu, bo przecież mamy w tym roku wielu innych ciekawych koszykarzy.
Oto moje typy:
Północ
Miah Davis
Kevin Hamilton
Harding Nana
Patrick Okafor
Aaron Pettway (co jak co, ale jego w tej imprezie nie może zabraknąć)
Południe
Dean Oliver
Andrzej Pluta
Thomas Kelati
Robert Witka
Otis Hill (nie daje Drobnjaka, ponieważ Hill bardziej nadaje sie do tej imprezy swoim stylem gry, a Drobnjaka pewnie na ławce też nie zabraknie)
Kurcze, wybieranie spośród najlepszych do wybranych nie należy i trzeba zrezygnować z kilku świetnych zawodników. Nie można jeszcze głosować na zawodników do konkursu wsadów czy tylko ja nie mogę?
---edit---
Kurde. W zeszłym roku łatwiej było wybrać zawodników do konkursu wsadów. Było wąskie grono oszołomów (czy też wyszkolonych) zawodników potrafiących wsadzić piłke na więcej sposobów niż 2, bo podbiec i włożyć piłke od góry w jak najprostszy sposób dwiema (czy też jedną ręką) to każdy wysoki gamoń potrafi. Gdyby na tym konkurs polegał to głosowałbym na Bigusa
Zagłosowałem na następujących:
A.Pettway - nie wiem co z niego w takim konkursie będzie, ale jak to już inni proponowali mógłby mu ktoś coś narzucić, a on już swoje by zrobił
Branislav Jancikin - jest młody i myśle, że będzie potrafił zaszaleć. Dużo fanów Śląska chodządza na treningi bardzo zachwala Jancikina w tym elemencie gry. Tak więc, czemu nie zaryzykować.
Grady Reynolds - po tym jak zrobił "szybki łokieć" w meczu z Anwilem wiedziałem, ze nie może go zabraknąć w SD Contest
I tutaj tak właściwie kończą się moi kandydaci. Kto wie, niech wybierze lepszego. Ja dałem tak o! żeby był ktoś z Turowa, Thomasa Kelatiego