Zacznę od niesłusznego, moim zdaniem, ostrzeżenia, otrzymanego za 'używanie wulgaryzmów':
Cytuj:
bombas, ostrzeżenie za używanie wyrazów uznanych powszechnie za wulgarne. Proszę o zwracanie na to uwagi.
jaki to był wulgaryzm trudno stwierdzić, bo przedmiotowy wyraz wymoderowano na czerwono.
Jednak, ślad jakiś pozostał, bo przed założeniem tego wątku, napisałem posta na "kto zgasi światło'. Jego fragment końcowy brzmiał:
Cytuj:
Cytuj:
Rozwiązania podano na tacy. Czy są dobre ? Raczej tak,
nie jestem do końca przekonany , może jakieś pomysły się jeszcze pojawią?
Zakładam wątek
Czego potrzeba Zgorzelcowi, aby wyjść z tego pieprzonego PRLowskiego dołka? Zapraszam do dyskusji.
pytam się więc: co to za wulgaryzm, za którego dostaje się ostrzeżenie, podczas, gdy sam, czytając forum, znajduję rzeczywiście wulgarne wyrazy, za które nikt nikogo nie ostrzega. Czyżby więc wybiórcza demokracja w wydaniu 'made in Aleks'?
powtarzam: wyraz '
pieprzony' nie ma charakteru wulgarnego, czy tego Aleks chcesz, czy nie, możesz więc dawać ostrzeżenia, ale znajdź następnym razem, bardziej wiarygodne powody. 'Pieprzony PRLowski dołek' nikogo nie obraża, może co najwyżej obrońców systemu, który odszedł do lamusa, nie zaliczałem dotąd do nich Aleksa.
teraz odp dla petec:
Cytuj:
bombas co Cię tak wzięło na sypanie banałami ? mamy to co wybraliśmy. koniec i kropka. a priorytetów władzom raczej nie ma sensu wyznaczac bo nie posłuchają (bo i nie muszą obdarzone wyborczym kredytem zaufania ).
to nie są banały, może dla Ciebie. Dla mnie mają treść i często się na nią zastanawiam, w odróżnieniu, jak myślę, od Ciebie.
W większości wątków tego forum, które dotyczą życia społeczno-politycznego Zgorzelca, dominują postawy życzeniowe, żądające 'bo się nam należy', tropicielsko-rozliczeniowe i oskarżycielskie.
Jak się powie, że budowanie czegokolwiek na takich podstawach /i postawach/ jest stawianiem zamków na piasku, to się naraża na zarzut kolaboracji z władzą. To co? rewolucję mamy robić? październikową? czy może jednak lepiej się zastanowić, w jaki sposób wyjść z tego pieprzonego PRLowskiego dołka, w którym Zgorzelec tkwi od kilkudziesięciu lat. Może zawiesić na jakis czas emocje, kłótnie, oskarżenia i bezproduktywne dyskusje a wziąć się wspólnie za naprawę tego, co spieprzone zostało w ciągu tych kilkudziesięciu lat PRLowskich.
To jest temat do przemyślenia.
i jeszcze:
Cytuj:
a priorytetów władzom raczej nie ma sensu wyznaczac bo nie posłuchają
nikt tu niczego takiego nie pisał /o wyznaczniu władzom priorytetów

/a tym bardziej ja. Czytaj ze zrozumieniem.