Dzisiaj jest 13 maja 2025, 9:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

olewanie wyborców - to jest powazny problem. nie chcesz być olany następnym razem - zacznij rozliczać już dziś.

Tytuł:
rekrut
rekrut

najbardziej przychylam się do ... "chwilowo będący burmistrzem" :) zamknąc forum
przed wyborami gęba mu się nie zamykała

ps.
jak ktoś sobie życzy to "mu" czytac sobie z dużej litery, ja konwenanse itp. mam w pupie

rekrut
rekrut

Uważam że temat jest godny rozpatrzenia. oczywiście nie chodzi o wyrzucenie burmistrza tylko o zmianę formuły. Jeśli ktoś zadaje pytanie, a potem na forum rozpoczyna się dyskusja, w trakcie której padaja kolejne sugestie i pytania to temat zaczyna się rozmywać. Forum to forum, tutaj kazdy ma prawo wypowiadania się a temat główny ulega zatarciu. Dlatego lepiej jest zmienić obecny stan rzeczy. We wstępnym założeniu ten temat na forum miał służyć zadawaniu pytań, a nie dyskusji . W moim odczuciu to admin dopuścił do tego, że taka formuła nie zaistniała. Czym sie kierował - myslę, że zależało mu głównie na liczbie uczestników oraz daniu im możliwości przyłożenia burmistrzowi, a nie treści pytań. Jeśli się mylę przepraszam.
Kuba

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

kuba_w

Cytuj:
Jeśli ktoś zadaje pytanie, a potem na forum rozpoczyna się dyskusja, w trakcie której padaja kolejne sugestie i pytania to temat zaczyna się rozmywać.

Moim skromnym zdaniem wygląda to nieco inaczej.
Jeśli na forum pojawia się kwestia wymagająca wyjaśnień ze strony U.M,.. to wyjaśnienia te powinny znaleźć się jak najszybciej w miejscu, w którym się pojawiły, czyli tutaj właśnie.
Niestety, właśnie opieszałość powołanych do wyjaśnień wątpliwości mieszkańców komórek U.M pozwala na dyskusję, w której, w konsekwencji owego milczenia, zaczynają pojawiać się przekłamania,..wynikające niestety z niedoinformowania.

Myślę więc, że czas najwyższy sięgnąć po znane już formuły typu,.."Dementując,...",
"W odpowiedzi na wątpliwości dotyczące,..", "Oficjalne stanowisko władz miasta w sprawie,.." itd. itp.

Jeśli wybucha dyskusja, a Wy nie robicie NIC żeby sprawę w odpowiedni sposób "wyprostować", to, w moim przekonaniu, szczytem arogancji jest próba zrzucenia odpowiedzialności za ten stan na,...admina,..:

Cytuj:
We wstępnym założeniu ten temat na forum miał służyć zadawaniu pytań, a nie dyskusji .

I służył,...do czasu, kiedy to cierpliwość forumowiczów uległa,..destrukcji.

Ale, ponieważ w końcu odpowiedzi zaczynają napływać,...wypada wyrazić mi pełną aprobatę. :smt023

rekrut
rekrut

To troche nie tak. Po pierwsze w sprukturach urzędu od dawna nie ma funkcji rzecznika prasowego, jednak funkcjonuje stary adres rzecznik@zgorzelec.com ,na który przesyłane sa informacje kierowane do Wydzialu Promocji i Współpracy z Zagranicą. W najbliższym okresie sytuacja powinna ulec znacznej poprawie. Dlatego mam prośbe by zapytania kierować na forum i jednocześnie na funkcjonujący adres. Łatwiej bedzie przygotować odpowiedź niz śledzić forum wyławiajac z niego co smakowitsze kąski.
pozdrawiam
Kuba

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

kuba_w

Cytuj:
Dlatego mam prośbe by zapytania kierować na forum i jednocześnie na funkcjonujący adres.

Jeśli o mnie chodzi,...nie mam najmniejszego zamiaru kierować pytań na adres rzecznika.
Wydaje mi się, że, w zrozumiałym dla nas wszystkich interesie władz miasta, jest odpowiadać na wszelkie wątpliwości mieszkańców gdziekolwiek i w jakiejkolwiek formie by one się nie pojawiały.
Ponadto,...wciąż wszyscy doskonale pamiętamy oświadczenie Pana R. Gronicza, obecnego burmistrza, które to zamieścił na stronie tego portalu!!!!! http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.php?t=1725 ]:->

Cytuj:
Łatwiej bedzie przygotować odpowiedź niz śledzić forum wyławiajac z niego co smakowitsze kąski.

Boję się, że pod określeniem "smakowite kaski" ukrywa się zamiar odpowiadania na pytania z gatunku,..tych lżejszej wagi.
Mam więc nadzieję (ponieważ jestem człowiekiem naiwnym i prostodusznym), że to tylko prośba o,...ułatwienie zadania ewentualnemu odpowiadającemu??!! ;-)

Gdzie ten krytyczny się podział????? :smt082

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz.