krytyczny:
Cytuj:
Oczywiście poprzednia władza nieodmiennie winna jest kłopotów obecnej. Wymówka niezmienna na każdym szczeblu administracji.
Pytam więc,...czy twierdzisz, że poprzednia władza w sposób poprawny, uczciwie i rzetelnie prowadziła sprawy spółek miejskich???
Czy Twoim zdaniem pozostawiła je w stanie,..powiedzmy, zadowalającym???
Czy twierdzisz, że obecne kłopoty tej czy innej spółki są efektem działań/wyboru ich szefów przez władze miasta???
I na koniec, może,... czy fakt, że spółki wciąż borykają się ze "spuścizną" poprzedniej władzy jest efektem nieudolności ich prezesów???

( przypominam, minęło niespełna 8 m-cy)
To nie jest wymówka, lecz wytłumaczenie obecnej, wciąż złej kondycji tych firm.
Wiesz o tym równie dobrze jak ja,...a Twoją próbę scedowania wszelkich problemów tych firm na obecnych "zarządców" uważam za kolejny etap "promowania" nieudaczników poprzednich kadencji!!!!
Teraz proszę Ciebie o przedstawienie spółki, której problemy zwiększyły się, np. poprzez błędne decyzje ich obecnego zarządu!!!
Do tego, oczywiście,..kilka faktów w charakterze "załącznika".
tadam
Wybacz,..ale sytuacja gospodarcza naszego kraju powinna kwitnąć za sprawą potężnych wpływów do budżetu z podatku za,....dobre rady ojców bezinteresownie wspomagających swe latorośle!!!
Może powinieneś wystosować pismo do kancelarii sejmu przedstawiając w nim swój "cudowny" pomysł na dodatkowe źródło opodatkowania obywateli???
Rozbawiłeś mnie do łez,...
Z drugiej strony jednak,...fakt, że miasto czy spółka nie ponosi kosztów związanych z uruchomieniem dodatkowego etatu jest w moim mniemaniu czymś jak najbardziej pozytywnym.
Już wyobraziłem sobie Wasze posty przesiąknięte "świętym" oburzeniem w sytuacji, gdyby człowiek ten został tam zatrudniony na podst. umowy o pracę!!!
Wydaje mi się, ze cała ta sytuacja winna wywołać społeczne zadowolenie a jeśli tak nie jest,... jak np. w Waszym przypadku, Panowie, to tylko dlatego, że Was po prostu nikt i nic nie jest w stanie zadowolić!!!
(nie licząc cudu, oczywiście!!)
Pozdrawiam,...