Dzisiaj jest 12 maja 2025, 23:09

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Dnia 21.06.07 r. Sąd Okręgowy w Jeleniej Górze oddalił apelacje pozwanych: Jana T. i Tomków Sp. z o.o. od wyroku sądu Rejonowego w Kamiennej Górze z dnia 02 marca 2007 r. syg. Akt. IC 200/06 o ustalenie nieważności umowy dzierżawy urządzeń telewizji kablowej w Zgorzelcu i Pieńsku zawartej pomiędzy Janem T. a Tomków Sp. z o.o., jednocześnie orzekł, że wyrok wydany przez Sąd w Kamiennej Górze jest zgodny z prawem.

Ostatnio zmieniony 26 cze 2007, 22:49 przez falin123, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Z tego co teraz przeczytałam wskazuje tylko na jedno, że Spółki Tomków od dnia dzisiejszego powinna zakończyć swoją działalność i ogłosić upadłość!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Heh.. falin mam nadzieję, że ogłoszenie wyroku nie wpłynie na ciągłość świadczenia usług ?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Wręcz przeciwnie, na pewno jakość usług zostanie podwyższona. Zmienią się dane na fakturze, będzie figurować dwóch współwłaścicieli.

Tytuł:
rekrut
rekrut

W związku z toczącą się dyskusją na forum „co będzie z kablówką?”, jako współwłaściciel telewizji kablowej w Zgorzelcu, pragnę uspokoić wszystkch Abonentów wyjaśniając niżej co do zawartych wątpliwości w tej dyskusji. W lipcu 2004 r. na łamach gazet zgorzeleckich składałam oświadczenia, iż Jan T. dokonuje bezprawnego przepisywania umów abonenckich z P.U.P.H. „Tomków” na Spółkę z o.o. „Tomków”. W sierpniu 2004 r. Jan T. wydzierżawił założonej przez siebie w lutym tego samego roku Spółce „Tomków” - sieć telewizji kablowej w Zgorzelcu i Pieńsku, która stanowi składnik majątku wspólnego. Umowa dzierżawy urządzeń telewizji kablowej została zawarta w czasie trwającego postępowania o podział majątku dorobkowego, a przede wszystkim zawarta została bez wiedzy i zgody drugiego współwłaściciela. Sieć telewizji kablowej stanowiła podstawę funkcjonowania całego przedsiębiorstwa. Taka czynność dokonana przez Jana T. bez zgody współwłaściciela w świetle przepisów prawa była czynnością – bezprawną. Jako współwłaściciel, złożyłam pozew do Sądu o unieważnienie tej umowy. W dniu 02 marca 2007 r. przed Sądem Rejonowym w Kamiennej Górze zapadł wyrok unieważniający tę umowę, a w dniu 21 czerwca 2007 r. Sąd Okręgowy w Jeleniej Górze oddalił apelację Jana T. i Spółki „Tomków”. Jest to jednoznaczne, że od tego dnia Spółka „Tomków” nie ma prawa używania urządzeń telewizji kablowej oraz podpisywania umów abonenckich, tzn., że sprawa została cofnięta pod względem prawnym do lipca 2004 r. Z dniem uprawomocnienia się wyroku tj. 21 czerwca br. Spółka „Tomków” powinna zakończyć swoją działalność i ogłosić upadłość, ponieważ działalność prowadziła tylko i wyłącznie na bazie bezprawnie dzierżawionych urządzeń. Abonenci nie mają powodów do obaw o zachowanie ciągłości świadczonych usług, czy też z wnoszeniem opłat abonamentowych. Na tle tego wyroku, jak i wyroku z dnia 05 marca 2007 r., gdzie Jan T. został skazany na półtora roku pozbawienia wolności w zawieszeniu na cztery lata za przywłaszczenie pieniędzy z majątku wspólnego, wszelkie rozliczenia tytułem wpłacanych wcześniej i obecnie opłat - odbywać się będą poza udziałem abonentów, zmienią się tylko dane na fakturze m.in. dot. dwóch współwłaścicieli.
Z poważaniem
Sabina Tobiasz
Współwłaściciel telewizji kablowej w Zgorzelcu i Pieńsku

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

No i super, przynajmniej wiemy, na czym stoimy i nie zaskoczy nas ktoregos dnia brak netu badz programu TV.
Cieszy mnie jeszcze jedna rzecz - coraz wiecej ludzi zwiazanych z tematami przez nas poruszanymi nie ignoruje nas, internautow i zaczyna powaznie traktowac medium jakim jest internet.
Dzis mielismy juz przyklad wlasciciela firmy Bielawa, teraz wyjasnienia napisala Pani Sabina.
Krotka informacja wystarczy, by rozwiac nasze watpliwosci, uciac rozne, dziwne spekulacje i plotki. Tak trzymac!

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dziękujemy za wyjaśnienie, a jeśli chodzi o podniesienie jakości usług to wystarczy wyłączyć komsat i np w to miejsce dać TVN TURBO

Tytuł:
pismak
pismak

china pisze:
Dziękujemy za wyjaśnienie, a jeśli chodzi o podniesienie jakości usług to wystarczy wyłączyć komsat i np w to miejsce dać TVN TURBO

A dlaczego akurat TVN TURBO?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ja tam wole MTV ;p

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Nie włączą TVN Turbo,gdyż podniesiono opłatę dla operatorów TVK.
Mogliby wyłączyć HBO ,ale wtedy ludzie zaczną się burzyć.
TVN Turbo to jeden z ciekawszych programów,jak nie oglądam telewizji ,to ten kanał oglądałem.Kończy mi sie nie długo umowa i nie przedłużam.
Raz ,że internet nieźle drogi,a dwa własnie przez brak TVN Turbo.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Uprzejmię informuję że dziś otrzymałem fakturą za usługi STVK Tomków w miejscu wystawca widnieje Tomków Sp. z o.o. ul. Kościelna 2 58-410 Marciszów. Po informacjach przedstawionych na forum zastanawiam się czy jeśli zapłacę to czy przypadkiem ktoś za chwilę nie przyśle mi kolejnej faktury...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny:

Adres jaki podałeś widnieje już na fakturach od wielu wielu miesięcy,... ;-)

Tytuł:
rekrut
rekrut

nie wiem co jest przyczyną tak strasznych rozważań. najwyżej firma padnie i w jej miejsce wejdzie nowa. swoją droga zawsze mnie śmieszyły firmy nazywane od nazwiska właściciela (przerost ego jakiś?).

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Adres jaki podałeś widnieje już na fakturach od wielu wielu miesięcy,... ;-)

No odkrywcze niezmiernie.

falin123 pisze:
Zmienią się dane na fakturze, będzie figurować dwóch współwłaścicieli.

Interesuje mnie powyższe.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Owszem moznaby uznac nazwe "Tomex" czy "tomkówex" ale pełne nazwisko w oryginalnym brzmieniu jest jak najbardziej pożadne. Bardzo uwiarygadnia firme szczególnie obecnie gdy tyle firm krzaków na rynku.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.