Dzisiaj jest 12 maja 2025, 23:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Dla mnie uwiarygadnia bardziej czas od jakiego firma świadczy usługi niż np nazwisko w nazwie. TVK Tomków działała jak mnie pamięć nie myli już 1992 roku. A czy to bedzie: Tomków czy Tomex czy może TMX to sprawa właściciela/właścicieli.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny

Nie chciałem uchodzić za "odkrywczego",..po prostu w taki sposób sformułowałeś swoją myśl w poście, że zrozumiałem, jakoby właśnie adres Tomków Sp. z o.o. ul. Kościelna 2 58-410 Marciszów,...był dla Ciebie ogromnym zaskoczeniem.

Przeczytaj swojego posta jeszcze raz,..lub z pięć razy,..a być może stwierdzisz, że również i w ten sposób mógł być zrozumianym.

Pozdrawiam,..

Tytuł:
rekrut
rekrut

S.Tobiasz pisze:
W związku z toczącą się dyskusją na forum „co będzie z kablówką?”, jako współwłaściciel

To jak rozumiem strzelilaś sobie kobieto gola . Kiedyś gdzieś pisałaś , że dostajesz od kablówki co miesiac 2.500,-zł , bo korzysta z twojej współwłasności . Kablówka pewnie sobie poradzi i bez tej dzierżawy - ale łatwa mamonka chyba się skończyła.
Kobiety czasami nie wiedzą co czynią . Stare przysłowie mówi że nie podcina sie gałęzi na której sie siedzi - ja widać są wyjątki .
Jak sie zorientowałem , to ten wyrok o unieważnienie dzierżawy dotyczył jakiś starych komputerów itp. - nowych wszędzie pod dodstatkiem a Tomkowa napewno na nie stać .
Tak wiec , tylko gratulować uporu i zacietrzewienia . jestem zwykłym odbiorcą telewizji i mam gdzieś kłótnie Sabiny i Jana . Wstyd , że własne brudy wylewasz na ulicę - przypomnieć inne przysłowie .....?

Ostatnio zmieniony 05 lip 2007, 12:50 przez prosto z mostu, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

prosto z mostu pisze:
Kobiety czasami nie wiedzą co czynią . Stare przysłowie mówi że nie podcina sie gałęzi na której sie siedzi - ja widać są wyjątki .

Ale się Ojciec Dyrektor zdenerwował...ten ton.....kogoś mi przypomina....zwykły odbiorca telewizji...jasne...oj nieładnie panie Janku nie ładnie

Tytuł:
rekrut
rekrut

makaron pisze:
Dla mnie uwiarygadnia bardziej czas od jakiego firma świadczy usługi

I to co napisałeś to sedno sprawy . Sabina T. juz nie raz oświadczała , zapewniała i wyjaśniała , że kablówka jest nielegalna , że za chwilę Tomkowa posadzą itp itd.
To - jak mnie pamięć nie myli - trwa co najmniej od 4 lat . I jakoś nic takiego sie nie zdarzyło i najpewniej nie zdarzy .
Jeżli S T czuje sie współwłaścicielką to powinna raczej reklamować firmę a nie pisać bzdury . Jak widać , w tym czasie frma ciągle sie rozwija , bo siegneła do Ujazdu i włączyła internet .
Tak , ze masz rację - o wiargodnosci świadczą czyny a nie słowa . A czyny przemawiają za Tomkowem a nie Tobiaszową .

Tytuł:
rekrut
rekrut

S.Tobiasz pisze:
W związku z toczącą się dyskusją na forum „co będzie z kablówką?”,

Jestem świerzo po prawie i jak umiem czytać , to wyrok oznacza tylko , że spólka nie może dzierżawić jakiś urządzeń .
Zakazu podpisywania umów abonenckich w wyroku nie ma bo nie było to przedmiotem sprawy . Zreszta takiego zakazu nikt nie może wydać - nawet sąd .

Tak , ze z tymi umowami to twoje fantazje . Zresztą tak jak z tym skazaniem Tomkowa - przeciez wyrok nieprawomocny i jeszcze nie wiadomo jak sie sprawa zakończy - i co wtedy będziesz pzrepraszała ?
I jeszcze dobra rada - w sporach o majątek najlepiej sie dogadać w zaciszu , bez świadków a nie załatwiać je w prasie i internecie .

[ Dodano: Czw Lip 05, 2007 10:44 am ]
china pisze:
Z tego co teraz przeczytałam wskazuje tylko na jedno, że Spółki Tomków od dnia dzisiejszego powinna zakończyć swoją działalność i ogłosić upadłość!

Upadłość to sie oglasza jak sie jest niewypłacalnym a telewizja to przecież samograj finansowy i nie słyszałem żeby jakaś kablówka ogłosiła upadłość .

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

A odpowie ktoś mi na pytanie, które dość usilnie próbuje zadać : Czy ktoś da gwarancję że całe to zamieszanie i wzajemne naparzanie się nie spowoduje, że ktoś pięknego dnia po pierwsze nie wyciągnie wtyczki i zabraknie Teletubisiów, po drugie nie zacznę dostawać "podwójnych" faktur - od starych, nowych, przyszłych właścicieli (niepotrzebne skreślić). Po udzieleniu odpowiedzi, strony walczące mogą nadal sobie do gardeł skakać. Dziękuje z góry za odpowiedź.

PS. Ach nie byłbym sobą :

Cytuj:
jestem świerzo po prawie i jak umiem czytać

czytać to może i umiesz, ale pisać...

Tytuł:
rekrut
rekrut

krytyczny pisze:
Uprzejmię informuję że dziś otrzymałem fakturą za usługi STVK Tomków w miejscu wystawca widnieje Tomków Sp. z o.o. ul. Kościelna 2 58-410 Marciszów. Po informacjach przedstawionych na forum zastanawiam się czy jeśli zapłacę to czy przypadkiem ktoś za chwilę nie przyśle mi kolejnej faktury...

A z kim masz podpisana umowę - ja też otrzymałem od Spółki Tomków . Płacę temu z kim mam umowe . Sabina Tobiasz nie jest właścicielka spólki i nie ma prawa do wystawiania faktur .
Mnie sie zdaje , ze jej sie tylko wydaje , że coś może - jak dotychczas niewiele zdziała poza wyżalaniem się w prasie i tu .

[ Dodano: Czw Lip 05, 2007 11:00 am ]
krytyczny pisze:
przekorny napisał/a:
Adres jaki podałeś widnieje już na fakturach od wielu wielu miesięcy,...

No odkrywcze niezmiernie.

falin123 napisał/a:
Zmienią się dane na fakturze, będzie figurować dwóch współwłaścicieli.

Interesuje mnie powyższe.

Dane na fakturze się nie zmienią . Fakturę może wystawiać wyłącznie ten z kim mamy umowę - czyli spóka tomków . Jakby Sabina T. wystawiła fakturę to najpewniej miałaby do czynienia z urzędem skarbowym bo to nielegalne .
Jak wszyscy wiemy ma chrapkę na firme stworzoną przez bylego męża i stąd pojawiają sie coraz takie absurdy . Spokojnie ....psy szczekają , karawnana jedzie dalej .

[ Dodano: Czw Lip 05, 2007 11:02 am ]
Cytuj:
czytać to może i umiesz, ale pisać...

o wstyd mi - naprawdę - kurde , głupio

Tytuł:
rekrut
rekrut

jaro28 pisze:
Ale się Ojciec Dyrektor zdenerwował...ten ton.....kogoś mi przypomina....zwykły odbiorca telewizji...jasne...oj nieładnie panie Janku nie ładnie

JARO - ty chyba wszędzie wietrzysz podstępy - no cóż może taka twoja natura .
Może to twój ojciec dyrektor , bo napewno nie mój .
Mam co prawda podobne imię ale z końcówką "...usz" - wiec nie trafiłeś kolego .
Więcej luzu . Nie wszyscy to intryganci .
Pozdrawiam
Janusz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

prosto z mostu pisze:
Więcej luzu . Nie wszyscy to intryganci.
Pozdrawiam
Janusz

Co nie zmienia faktu, że nagle pojawiły się tutaj dwie nowe osoby - bez żadnych wcześniejszych postów - i obie, trzeba trafu, bronią Tomkowa. Taki zbieg okoliczności, nieprawdaż.

Pozdrawiam,
Mikołaj Kopernik

Tytuł:
rekrut
rekrut

Wogóle o co chodzi w tej dyskusji ?
Jak poczytałem to wszystko to widać , ze telewizja działa i będzie działać dalej .
Pani Sabina spiera się z Panem Janem o jakiś majątek - to ich sprawa .
Po co o tym w mediach , ale skoro ona to lubi to dzięki za to - mamy rozrywkę , chociaż wątpliwej jakości .
W zwiazku z tym mam propozycje - niech Pani Sabina wprowadzi do tych relacji sądowych troche humoru - będzie zabawniej . Takie suche sprawozdania są nieciekawe . Może wiecej fantazji i fabuły ( nie mylić z konfabulacją ) . Może - jak starcza czasu - wszcząć więcej spraw sądowych , byłyby częstsze relacje .

...........Musiałem przerwać pisanie ..........

Przyszedł facet z fakturą . Faktura , bez pani podpisu a obiecała pani , że będzie figurować dwóch właścicieli . Aha to z gazowni - to może pozwij kobieto gazownię . Może i elektrowinię i tych od szamba . Taki podpis znanej "pisarki" ( nawet na fakturze )może za kilka lat przynieść fortunę - czekam więc przynajmniej na podpis na kwicie za kablówkę . Obiecane musi byc dotrzymane .

Pozdrawiam

Tytuł:
rekrut
rekrut

mrbyte pisze:
prosto z mostu pisze:
Więcej luzu . Nie wszyscy to intryganci.
Pozdrawiam
Janusz

Co nie zmienia faktu, że nagle pojawiły się tutaj dwie nowe osoby - bez żadnych wcześniejszych postów - i obie, trzeba trafu, bronią Tomkowa. Taki zbieg okoliczności, nieprawdaż.

Pozdrawiam,
Mikołaj Kopernik

Ja tam nie wiem kto sie jeszcze pojawił . Wróciłęm z Wrocka , bo zakończyłem rok
to sie pojawiłem - bo za oknem leje i nic lepszego nie mam do roboty .
A poza tym nie bronię nikogo , a swoje zdanie każdy może mieć .
Ktoś tam jest za , ktoś przeciw a mnie sie po prostu nie podoba , że ktoś pisze bajki co szkodzą niewinnym dzieciom .

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

O, i mamy trzeciego "świeżego" dyskutanta. A wiecie co jest identyczne dla tych trzech jakoby różnych osób? Interpunkcja :)

Gdybym był Aleksandrem, to bym sprawdził czy te trzy osoby czasem nie nadają spod tego samego IP. Niestety, nie jestem.

Tytuł:
rekrut
rekrut

mrbyte pisze:
O, i mamy trzeciego "świeżego" dyskutanta. A wiecie co jest identyczne dla tych trzech jakoby różnych osób? Interpunkcja :)

Gdybym był Aleksandrem, to bym sprawdził czy te trzy osoby czasem nie nadają spod tego samego IP. Niestety, nie jestem.

Chyba gadasz do mnie - bo to ja pisałem przed tobą .
Całe szczęście, że nie jesteś Aleksandrem , bo są tacy Aleksandzrzy - na wysokoch stołkach - co chcą wszystkim co myślą odnmiennie zamknąć usta .
Coś mi się wydaje , że mój adres IP i tak zdobędziesz - bo mam takie wrazenie , że tu wszyscy piszący przeciwko telewizji kablowej to rodzina lub znajomi Sabinki , mający wpływy tam gdzie trzeba .
Ja nie muszę zdobywać twojego IP - znamy się - wiek z kim rozmawiam .
I naprawdę , nie wiem dlaczego jestem trzeci a nie pierwszy co napisał konkretnie .

[ Dodano: Czw Lip 05, 2007 1:00 pm ]
mrbyte pisze:

Acha , jeszcze jedno . Chciałbyś być Aleksandrem - może Wielkim .
Nie będziesz - i to jest pocieszjące .

Mania wiekości - och...........
Niespełnione marzenia - przykro mi ......
Może zostań - zamiast Aleksandrem - Józefe Fisiarionowiczem .... bardziej pasuje .

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cytuj:
Chyba gadasz do mnie - bo to ja pisałem przed tobą .
Całe szczęście, że nie jesteś Aleksandrem , bo są tacy Aleksandzrzy - na wysokoch stołkach - co chcą wszystkim co myślą odnmiennie zamknąć usta .
Coś mi się wydaje , że mój adres IP i tak zdobędziesz - bo mam takie wrazenie , że tu wszyscy piszący przeciwko telewizji kablowej to rodzina lub znajomi Sabinki , mający wpływy tam gdzie trzeba .
Ja nie muszę zdobywać twojego IP - znamy się - wiek z kim rozmawiam .
I naprawdę , nie wiem dlaczego jestem trzeci a nie pierwszy co napisał konkretnie .

[ Dodano: Czw Lip 05, 2007 1:00 pm ]
mrbyte napisał/a:

Acha , jeszcze jedno . Chciałbyś być Aleksandrem - może Wielkim .
Nie będziesz - i to jest pocieszjące .

Mania wiekości - och...........
Niespełnione marzenia - przykro mi ......
Może zostań - zamiast Aleksandrem - Józefe Fisiarionowiczem .... bardziej pasuje
.

o czym ty człowieku piszesz?!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.