Dzisiaj jest 13 maja 2025, 10:21

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

nie ładnie zgapiac artykuly pitura

Tytuł:
rekrut
rekrut

[quote="menelopa"][/quote]
[center] Udało się!!! Będzie przejście pieszo-rowerowe pod mostkiem na rzece Czerwona Woda [/center]

a co z przejściem będzie czy nie?

Tytuł:
pismak
pismak

ciekawa pisze:
menelopa pisze:

[center] Udało się!!! Będzie przejście pieszo-rowerowe pod mostkiem na rzece Czerwona Woda [/center]

Budowa obwodnicy nadal trwa. Wprawdzie most jest już wybudowany ale trudno stwierdzić czy wszystko zostało zrealizowane zgodnie z ustaleniami. Należałoby tam wejść, zmierzyć czy prześwit pod mostem jest taki jak się umówiliśmy z DZDW

Tytuł:
obserwator
obserwator

Czy istnieje może jakiś sposób przejrzenia materiału, który dziś był kręcony przez tvn 24 w Zorzelcu (link) bo na stronie tvn24 nie mogę znaleźć

Z góry dzięki

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Niby TVN byl dzisiaj w Zgorzelcu, ale ja wczoraj juz na TVN24 widzialem wywiady z mieszkancami i krotki reportaz ze Zgorzelca.
Dlatego tez nie rozumie co oni mieli niby dzis robic w naszym miescie...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Taka byłam ciekawa transmisji TVN24 Prosto z Polski na temat Cmentarnej i DZDW, a tu nici... Niestety przy takiej pogodzie jak dziś nasza kochana telewizja n ma problemy i obejrzałam jakieś małe kawałki z całości. Jeżeli będziecie mieć info o zamieszczeniu całości w necie, dajcie znać, plisss

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Ada nie wiele straciłaś... W skrócie : mieszkańcy podnosili te same argumenty co wcześniej (bezpieczeństwo dzieci, wpływ na infrastrukturę), władza w osobie pani wiceburmistrz tradycyjnie zrzuciła winę na poprzedników, wykonawca w osobie dyrektora GDDiA bronił się w sposób już znany czyli okres przejściowy, brak planu zagospodarowania przestrzennego. Krótko mówiąc nic nowego, program niczego nie wniesie do sprawy.

Co się rzucało w oczy: brak burmistrza Gronicza, brak wypowiedzi prezesa Comfortu.

Tyle.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cytuj:
Niestety przy takiej pogodzie jak dziś nasza kochana telewizja n ma problemy i obejrzałam jakieś małe kawałki z całości.

nie zwalaj tego na telewizję (nie ważne czy n, cyfra czy polsat) kilka kropli deszczu ma zawalić transmisję???? problem masz u siebie lokalnie. zaufaj mi ale ja nie mam problemu niezależnie czy pada deszcz, panuje zamieć śnieżna czy jakiś inny tajfunik :)

Tytuł:
pismak
pismak

krytyczny pisze:
władza w osobie pani wiceburmistrz tradycyjnie zrzuciła winę na poprzedników, wykonawca w osobie dyrektora GDDiA bronił się w sposób już znany czyli okres przejściowy,
Co się rzucało w oczy: brak burmistrza Gronicza, brak wypowiedzi prezesa Comfortu.

Dlaczego piszesz, że zrzuca winę skoro o wszystkim decydowali poprzednicy i to w jakim to jest stanie jest ich zasługą. Tu nie chodzi o inwestycję rzędu wymalowanie pasów i nie da się tego ot tak cofnąć czy zablokować. Wiesz o tym doskonale stąd dziwię się, że używasz stwierdzeń sugerujących, że winę za to wszystko ponosi obecna władza. Nie czarujmy się, że obecna władza mogła zablokować to wszystko, zmienić trasę bądź przesunąć terminy realizacji. Trasa ma być oddana w śierpniu i z tego co widzę to będzie . Po otwarciu wprowadzą tam znaki, uniemożliwiające ciężkim pojazdom poruszanie się tą drogą Planuje się również zasłonięcie znaków tak żeby rolę obwodnicy pełniła nadal obecna - do czasu aż załatwią sprawę z cementownią.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że największym "obrońcą ludu" jest były zastępca burmistrza. Wczoraj osoba, która miała bezpośredni wpływ na kształt tej inwestycji, dzisiaj radny stojący na czele niezadowolonych z przebiegu obwodnicy. Doskonale wie jakie to jest bagno i teraz jedzie po władzy bo wie, że za dużo nie mogą zrobić. Patrzę na tą amnezję wyborców i nie dowierzam, że ludzie widzą w nim ich obrońcę :-?

[ Dodano: Pon Lip 30, 2007 10:38 am ]
ciekawa pisze:
menelopa pisze:

Ciekawa, oto zdjęcia z placu budowy. Jak widać przejście jest i z tego co zauważyłem jest już często używane.

Tytuł:
rekrut
rekrut

menelopa pisze:
Dlaczego piszesz, że zrzuca winę skoro o wszystkim decydowali poprzednicy i to w jakim to jest stanie jest ich zasługą.

Wystarczy już tego zrzucania na poprzedników zwłaszcza jak się ma tak jak Ty jakieś dziwne "stany psychiczne" w odniesieniu do niektórych poprzedników.
Widziałam również wczoraj nową władzę w akcji (bez komentarza), byłam również na sesji a raczej chcieliśmy być z sąsiadami i jak nas nowa władza potraktowała?
Zawsze jest jakieś wyjście trzeba tylko odrobinę dobrej woli.
Jak się wskoczy na stołek to się zapomina szybko skąd się przyszło

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

menelopa pisze:
Wiesz o tym doskonale stąd dziwię się, że używasz stwierdzeń sugerujących, że winę za to wszystko ponosi obecna władza.

Menelopa stwierdziłem tylko fakt, że pani wiceburmistrz tradycyjnie zrzuciła winę na poprzedników, specjalnie tego nie komentowałem. Rozumiem, że to wygodna linia obrony i proste przeniesienie odpowiedzialności, tyle że w żaden sposób nie zaspakaja to roszczeń mieszkańców ul. Cmentarnej. Jak pojawia się sytuacja trudna, konfliktowa to winę ponosi poprzednia władza, jak dochodzi do spijania śmietanki (Przedmieście Nyskie, Muzeum, za niedługo otwarcie stadionu czy inne sukcesy) to z łatwością jest przejmowane jako własne zasługi....

Sprawa obwodnicy rozbiła się o pazerność jednej osoby i ślamazarność Dyrekcji Dróg. Miasto za tej władzy jak i za poprzedniej gra rolę drugoplanową, choć w tej sytuacji może stać się gwiazdą. Ciągle pojawiają się nieścisłości co do uzgodnień (choćby o ciężarze aut, raz 3.5 t innym razem 5t) więc nie dziwię się mieszkańcom, że przestają wierzyć w cokolwiek i komukolwiek...

Tytuł:
pismak
pismak

jj

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 18:11 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Myślę, że mieszkańcy Cmentarnej nie powinni czekać na jakiekolwiek działania obecnych władz. Urząd Miasta akurat w kwestii błędów popełnionych przez poprzedników szybko umywa ręce i nie podejmuje żadnych konkretnych działań. Sama tego doświadczyłam i teraz moją sprawą zajmuje się prokurator. Wiem też, że to nie jedyna sprawa przeciwko byłemu burmistrzowi. Skoro gdzieś zapodziały się dokumenty z sierpnia zeszłego roku dotyczące domniemanego pozwolenia na użytkowanie Cmentarnej a w Urzędzie do tej pory ich nie znaleziono - NIECH POSZUKA PROKURATOR.

Tytuł:
rekrut
rekrut

mieszczuch pisze:
W sprawie obwodnicy jest piękny kawałek osobistej inicjatywy jednego z mieszańców miasta.
Zaangażowanie menelopy w powstanie przejścia pod mostem
Czyżby wybory się zaczynały, może tym razem się uda....

A może by tak pomóc mieszkańcom ul. Cmentarnej zamiast rozpoczynać swojską kampanię

Tytuł:
pismak
pismak

Zr

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 18:11 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.