Dzisiaj jest 13 maja 2025, 9:09

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Brawo :). :smt026 :smt026 :smt026
Chcę poczuć to zaskoczenie już :).

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
Strona Niemiecka przygotowała 120 godzin programu na ośmiu scenach, a tegoroczny Altstadtfest będzie największym w dotychczasowej historii tej imprezy.

Program do ściągnięcia z "jakubowych" stron :

http://www.jakuby.zgorzelec.com/program.html

mała korekta do programu niemieckiego:
Untermarkt to Dolny Rynek
Obermarkt to Górny Rynek

szkoda tylko, że mnie tam nie będzie :cry:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Tadam dzięki za wyłapanie błędu.

Ważna informacja.

W Miejskim Domu Kultury można już za złotówki kupić "piny" pozwalające wejść do "płatnych stref na Altstadtfest. Przypominam, że "Pin" ważny jest na trzy dni. Cena 15 zł.

Piny dostępne również będą w Punkcie Informacji Turystycznej na Przedmieściu Nyskim (na przeciwko Mostu Staromiejskiego)

Obrazek

Tytuł: Re: Jakuby 2007
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Mam małe pytanko bodajże w tamtym roku na jakubach stały "partyjne stragany" i pytanie brzmi, czy w tym roku również owe stragany będą ??? :-?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

nie będzie - o ile mi wiadomo

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

noooo, wybory niedługo być może, kto wie, może "alterjakuby" wystawią jakiś stolik z zielonym suknem :smt030

Tytuł:
rekrut
rekrut

W tym szumie medialnym można się pogubić. O co tu chodzi? Wczoraj miałam okazję widzieć ogłoszenie nt. JAKUBY -2007, inne niż te które znajdują się na słupach ogłoszeniowych w mieście. Ciekawy jest na tym ogłoszeniu program: zespoły ludowe, kapele folkowe, rytmy południowe, imprezy w stylu biesiady itd. Przy tym dużo proponowanych atrakcji dla dzieci. Domyślam się, że jest to program przygotowany przez M.Dobrzyńskiego. Tak więc odnoszę wrażenie, że mamy dwóch organizatorów i dwie imprezy w tym samym czasie i na tę samą okoliczność. Czyżbym się myliła? Czy nie szło się dogadać, aby JAKUBY 2007 nie stanowiły pola rywalizacji dwóch organizatorów?
Z jednej strony to dobrze, że będziemy mieli możliwość wyboru: imprezy w konwencji
średniowiecza lub coś bardziej "współczesnego". Na marginesie w Radiu Wrocław słyszałam bradzo interesującą promocję JAKUBÓW. Organizatorom /obu/ życzę sukcesów, a nam dobrej pogody i wielu wrażeń. Niezpominajmy, że jest trzecia impreza /trzeci organizator/
w Gorlitz. Pozdrawiam

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Tak więc odnoszę wrażenie, że mamy dwóch organizatorów i dwie imprezy w tym samym czasie i na tę samą okoliczność. Czyżbym się myliła?

No cóż p. Dobrzyński w specyficznym dla siebie stylu mimo wcześniejszych deklaracji, że zrobi "Dobrzynki", podszywa się pod Jakuby organizowane przez MDK i stowarzyszenia. Z jednej strony ma do tego prawo bo nazwa jest niezastrzeżona, z drugiej strony jest to, delikatnie mówiąc, nieetyczne i pozbawione smaku, odbiegające od wszelkich wcześniejeszych ustaleń.

Cytuj:
Mam małe pytanko bodajże w tamtym roku na jakubach stały "partyjne stragany" i pytanie brzmi, czy w tym roku również owe stragany będą ???

Z informacji które uzyskałem PO nie zamierza wystawiać "partyjnego straganu"

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

menelopa:

Cytuj:
z drugiej strony jest to, delikatnie mówiąc, nieetyczne i pozbawione smaku, odbiegające od wszelkich wcześniejeszych ustaleń.

I tutaj należałoby dodać, że w tym Dobrzyn "nie zawiódł" oczekiwań. :smt044

Słyszałem również, że "wykonywał" telefony do artystów zaproszonych już dużo wcześniej do udziału w Jakubach przez MDK,..próbując przeciągnąć ich na swoją stronę,..tzn. na Dobrzynki.

Fajny chłopak z niego, taki,...bez skrupułów. :lol: :smt023

Tytuł:
rekrut
rekrut

Muszę przyznać, iż to wszystko to takie dziwne. Nawet przy najbardziej chwalebnych inicjatywach -de facto promujących nasze miasto- wychodzą polskie przywary /kłótnie, swary, animozje itp./. Zastanawiam się jeżeli impreza skończy się sukcesem, to który z organizatorów to sobie przypisze? No chyba, że będzie to sukces wspólny, daj Boże żeby tak się stało. No, a jak będzie porażka to na kogo zwalimy winę? Odnośnie straganów politycznych, to chyba przedwcześnie o tym mówimy. Sygnały płynące z Warszawy nie są takie jednoznaczne. Osobiście jestem przeciwna, aby na tego typu imprezach funkcjonowała polityka, no chyba że będzie to powiatowy przegląd kabaretów.

Tytuł:
pismak
pismak

Kaśka,
Porządkując inforację - organizatorem tegorocznych Jakubów jest MDK wraz ze stowarzyszeniami, które wspólpracują przy tym przedsięwzięciu (ten kto zna temat wie jaki jest podział sił). Dobrzyński nie zakceptował faktu, że nie może być jedynym organizatorem tej imprezy wieć postanowił zorganizować imprezę obok, która wedle ustaleń nie miała nazywać sie Jakuby. Kiedy Jakuby oraganizowane przez MDK zaczęły nabierać kształtu mr. D postanowił podszyć się pod nazwę, za którą idzie jakość. Jeżeli Jakuby nie wypalą, w co wątpię, to Dobrzyn powie, że amatorom się nie daje do zorganizowania imprezy. Jak wypalą zawsze będzie mówił że on zorganizował Jakuby 2007 i nikt nie będzie go pytał czy te średniowieczne, czy ten plastikowy bangladesz.

Co do polityki, to może sygnały z Warszawy nie są jednoznaczne za to sygnały ze Zgorzelca są jednoznaczne :)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Osobiście biore udział m.in w odtwarzaniu średniowiecza na Jakubach, i wiem kto jest organizatorem jarmarku, także nie ma obaw, ludzie, szczególnie biorący udział w Jakubach, wieczą z kim dokonywane zostały ustalenia, a wszyscy moi znajomi, którzy razem ze mną tam będą się bawić ustalali wszystko z MDK. Także bez obaw. My wiemy:)

Tytuł:
VIP
VIP

Kaśka:
Cytuj:
chyba, że będzie to sukces wspólny, daj Boże żeby tak się stało.
wspólny z Maciejem Dobrzyńskim i jego krecią robotą?? :o :shock:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

tia...powiem tak, po zakończeniu Jakubów (bo teraz nie ma czasu na to ani ochoty), opiszę jak to wszystko się toczyło, dla paru osób nie będzie to miła lektura.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny:

Cytuj:
dla paru osób nie będzie to miła lektura.

Powiało grozą,.. :P

A żeby popsuć Tobie humorek do reszty dopowiem, że właśnie minąłem słupy ogłoszeniowe wyklejone gęsto plakatami informacyjnymi dot. Jakubów.
Nie byłoby może w tym nic dziwnego, gdyby nie podpis pod spodem sugerujący organizatora (ja tak to odczytałem!!), tzn. DOBRZYN !!!

Innymi słowy, Maciuś wyprodukował swoje własne plakaty,..

I wiszą sobie tak jedne obok drugich,...

:smt084

Coś mi wygląda na to, że Maciuś, zgodnie zresztą ze swym charakterem,...kpi sobie ze wszystkich i wszystkiego.
Niestety,..wygląda również na to, że z obecnej władzy w równym stopniu jak z OFICJALNYCH ORGANIZATORÓW Jakubów,... czyli MDK!!!

Kiedy to się skończy,..pytam???

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.