Dzisiaj jest 13 maja 2025, 14:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
VIP
VIP

Dzisiaj w Gazecie Wyborczej ukazał sie artykuł, który w jednej chwili postawił pod znakiem zapytania przyszłość koszykarskiego klubu sportowego PGE Turów Zgorzelec. Być może już niebawem spółki skarbu państwa (czyli także Polska Grupa Energetyczna) nie będą mogły sponsorować klubów sportowych. Głównym argumentem w tej sprawie jest niejasna polityka finansowa mogąca powodować polityczna korupcję. Jeżeli czarny scenariusz okaże się prawdą, to plan budowania hali sportowej może okazać sie nieaktualny, a drużyna Turowa Zgorzelec ze składem "niskobudżetowym" wróci do niższych lig. "Na chwilę obecną nie jestem upoważniony do zabierania głosu w tej sprawie tym bardziej, że jest to bardzo delikatna sprawa - powiedział Arkadiusz Krygier, prezes Klubu Sportowego - jednak jak tylko otrzymam informacje od rzecznika PGE to się z nimi podzielę."

link do źródła: http://www.sport.pl/sport/1,65025,4772513.html

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

wyglada na to, że Polska - to tylko Warszawa, Wrocław, Kraków, Gdańsk, Łódź i kilka jeszcze wiekszych miast. Radość prowincji z posiadania czegokolwiek można złożyć na ołtarzu polityki.

Tytuł:
pismak
pismak

Pisałem wcześniej że obiecanki PO przed wyborami przez Schetyne budowy nowej hali to kłamstwo wyborcze i obłuda Schetyny i innych polityków PO.! To wielcy obrońcy obecnego układu zgorzeleckiego się oburzali.Gronicz,Kozłowski ,Brodniak niczego dobrego nie zrobili jeszcze w Zgorzelcu i nie zrobią to tylko....reszte pomyślcie sami.

Tytuł:
pismak
pismak

Dwie twarze |Schetyny. Jeszcze dwa miesiące temu obiecywał w Zgorzelcu że załatwi 20 milionów na budowę nowej hali sportowej, głównie na potrzeby klubu Turów Zgorzelec, a teraz wbija nóż w plecy zawodnikom i kibicom. Totalną bzdurą jest twierdzić, że tylko spółki skarbu państwa wydają publiczne pieniądze na sport. Podobnie jest przecież z firmami prywatnymi, które swoje wydatki na promocje rozliczają w kosztach działalności, co w konsekwencji daje mniejsza podstawę do opodatkowania czyli mniejsze wpływy do budżetu państwa. To też są nasze pieniądze. Autor artykułu potraktował sprawę bardzo pobieżnie i bez zrozumienia. Pewnie najlepiej wszystko zostawić w Warszawie, teren niech siedzi cicho i na kolanach czeka na lepsze. Pięknie PO zaczyna.

Tytuł:
pismak
pismak

No to ma pole do popisu nasz lokalny poseł. Zobaczymy czy coś wskóra?

Tytuł:
rekrut
rekrut

polecam uwadze szczegolnie ten fragment artykulu z gw:
Cytuj:
Chcielibyśmy uniknąć sytuacji, by o mistrzostwo Polski grały drużyny sponsorowane przez skarb państwa - mówi "Gazecie" wicepremier Grzegorz Schetyna.

trudno o bardziej klarowny przytyk w strone Turowa. I ten czlowiek startowal z listy z naszego regionu....

Tytuł:
gaduła
gaduła

juz sobie wyobrazam rozmowe schetyna - gronicz w sprawie taktyki propagandowej przed ostatnimi wyborami :
gs- słuchaj Rafał trza tej swołoczy cos z hala rzucić
rg- ta powiemy ze budujemy , kesz jest i plany sa ;-)....te mordy nasze to wezmą w ciemno ;-)
chł chłe chłe

[ Dodano: Wto Gru 18, 2007 2:03 pm ]
schetyna nie umiał kosza w duzym Wroclawiu zbudowac ale za to uda mu sie w małych miastach zniszczyć raz na zawsze

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Słabo mi jak to czytam ;-D

Tytuł:
rekrut
rekrut

ciekawe z jakiego okregu wyborczego wystartuje w nastepnych wyborach schetyna...? Moze z ziemi kieleckiej? Tam go nie znaja jeszcze. A moze z Kujawsko-pomorskiego ;) We Wloclawku zgarnalby cala pule ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 13 maja 2013, 14:01 przez 100, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

100 pisze:
całe PGE zostanie sprywatyzowane.

haha jasne ;-)

Tytuł:
obserwator
obserwator

mi-kel - no, ziemia kielecka już dla niego spalona, bo tam za dużo mojej rodzinki siedzi :) Już ja mu zrobię reklamę :D

Tytuł:
obserwator
obserwator

To teraz macie na co głosowaliście... a to dopiero początek.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

100 pisze:
Zanim coś konkretnego się z tego urodzi to miejmy nadzieję, że całe PGE zostanie sprywatyzowane.

Jak Donald walnie się w głowę to może wtedy taki pomysł się narodzi. A na razie ta nadzieja
to nierealne marzenia.

pozdrawiam

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Jeszcze nie tak dawno komentowałem inny temat, którego dzisiaj już nie pamiętam, a bynajmniej nie chce mi się szukać w pamięci, ale wtedy pisałem o Schetynie i jego planach wobec Turowa (mówię o koszykówce) i wtedy zostałem przez wielu z obecnych na forum uznany za wichrzyciela i tylko Mati przyznał mi rację. Przypomnę więc obecnym tutaj, że jeszcze za czasów panowania w klubie Pana Kamińskiego Schetyna odgrażał się, że zniszczy Turów i zrobił to oficjalnie na łamach bodajże gazety - tfu - wrocławskiej. Wtedy o tym wspominałem i nikt mi nie wierzył a teraz mamy początek namacalny tego co Schetyna zapowiadał. Dla mnie ten facet jest sprzedawczykiem, który za kilka głosów matkę by sprzedał. Szkoda, że znowu ucierpi nie tylko mój ukochany klub, ale wiele klubów różnych dyscyplin sponsorowanych w ten właśnie sposób tylko dlatego, że Schetyna ma zadrę w dupsku w postaci Turowa na czele tabeli i Śląska jako ogona.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.