Dzisiaj jest 13 maja 2025, 16:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Wyłączenie z ruchu byłoby już jakimś rozwiązaniem, rowerzystów później się przyczepimy ;)
(to oczywisty żart), ale gobo w pewnym sensie ma rację z tym utrzymaniem prędkości, ja mam 2,0l i około 139KM to wiem, silnik się buntuje, nie zmienia to jednak faktu, że znaki są i trzeba się do nich dostosować.
Wracając do rowerzystów, to na swoim bicyklu osiągnąłem 81km/h, nie nie, to nie było na Daszyńskiego ;), ale 20km/h to dla rowerzysty fraszka, a co dopiero dla samochodu.

Tytuł:
pismak
pismak

kaktus pisze:
ale 20km/h to dla rowerzysty fraszka

Nie raz wspominałem na spotkaniach w BB, że w razie zamontowania tam radaru będę miał dużą kolekcję zdjęć na rowerze ;)

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
na swoim bicyklu osiągnąłem 81km/h
a średnicę koła miałeś dobrze ustawioną w liczniku? ;-)

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

kaktus pisze:
ale gobo w pewnym sensie ma rację z tym utrzymaniem prędkości, ja mam 2,0l i około 139KM to wiem, silnik się buntuje, nie zmienia to jednak faktu, że znaki są i trzeba się do nich dostosować.

Bo to chłopaki trzeba biegi redukować ;) Moglibyście problem mieć Porschakiem 400-stu konnym - wtedy jedynka. A Wy to na dwójce i tyle :) Ja na trójce pociskam 30-40km/h - a i tak mam wrażenie , że jadę za wolno , bo wszyscy mnie wyprzedzają.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Yello - teraz juz nie mam problemow. Tydzien temu kupilem auto z automatyczna skrzynia biegow:)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

YELLO_35 pisze:
Moglibyście problem mieć Porschakiem 400-stu konnym - wtedy jedynka.

Może nie Porsche ,ale moc zbliżona i na 2, automat zawsze rusza w nim z 2 , nie da rady jechać 20km\h :)

Ale ja tamtędy nie jeżdżę.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

a ja to mam taką furę, że nawet jak stoi to jedzie więcej niż 20 km/h :lol:
tyle ma koni! ]:->

Tytuł:
VIP
VIP

powrót do tematu

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

admin, wyluzuj!! Trzeba się troszkę rozweselić w kulturalny sposób, otaczająca nas rzeczywistość jest śmieszna, czasem żałosna ale i z tego można się pośmiać ;) :lol:

Jestem za ograniczeniem ruchu na Daszyńskiego .

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Jestem za ograniczeniem ruchu na Daszyńskiego .
jestem za radykalnym ograniczeniem ruchu na dolnej Daszyńskiego /czyli na odcinku Kruczego Zaułka :grin: /

Ciekawy jestem, jak będzie ten ruch wyglądał po wybudowaniu garażu pod placem Pocztowym? Czy dojeżdżać do niego będą samochody głównie ze strony ul. Wrocławskiej, czy też także od strony Daszyńskkiego, może się bowiem w pewnym momencie okazać, że już nie prędkość pojazdów na odcinku Kruczego Zaułka jest problemem, tylko ich ilość :|

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
powrót do tematu

Ale ten nasz Admin to smutas...nic nie da pożartować..zaraz tylko HALT..POWRÓT

Normalnie Alex za dużo czasu spędzasz z Gronkowcem Siwym :-)...tyle że ten to cukrzyk...non stop śpi :-)..PEACE :grin:

Tytuł:
VIP
VIP

:smt111

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Wszedlem dzis na strone BIPu i znalazlem informacje o tym, ze wczoraj rostrzygnieto przetarg na zakup fotoradaru dla Strazy Miejskiej w Zgorzelcu.
Kiedys juz o tym pisalem, ale uwazam ten pomysl za poroniony. Straz Miejska uwazam niestety za formacje zupelnie niepotrzebna. Sami wiemy, jak pracuja zwykle nasi dzielni straznicy... Rzadko wychodza z auta, nie reaguja na to co powinni. Sam, mimo ze zwykle staram sie przestrzegac przepisy ruchu drogowego, nie smiece, nic nie niszcze to i tak mialem juz 3 razy do czynienia ze straznikami za kazdym razem podziwialem poziom ich ignorancji i samozaparcie mimo braku racji.

Nie - nie dostalem mandatu, choc raz bylem blisko - pomimo tego,ze sam ich wezwalem straznicy chcieli mi wlepic mandat, pomimo wielu swiadkow zdarzenia wskazujacych jednoznacznie na prawdziwego sprawce zamieszania.

Po tym jak fotoradar trafi na nasze ulice SM nie bedzie robila juz nic, tylko wysylala zdjecia i doila kase. A chyba nie taki cel stoi przed ta formacja.

Info z BIP:
http://bip.um-zgorzelec.dolnyslask.pl/d ... mp=152&r=r

[ Dodano: Wto Gru 16, 2008 8:00 pm ]
I kolejne info:
http://zgorzelec.naszemiasto.pl/wydarzenia/936039.html
Jeszcze przed koncem roku nasi dzielni Straznicy Miejscy beda mogli pobawic sie swoja nowa zabawka.

Tytuł:
obserwator
obserwator

No i nasza SM posiada fotoradar :P . Eksploatują go dość intensywnie. Ostatnio często widzę jak pojazd SM stoi na poboczu drogi, w środku jeden lub dwóch strażników, z których ten po stronie pasażera obsługuje wspomniany fotoradar. Nawet nie zatrzymują pojazdów, bo po co :) zdjęcie wraz z mandatem i poleceniem przelewu listonosz dostarczy do domu, a punkty zostaną dopisane automatycznie do konta kierowcy. Tak więc kierowcy z 'ciężką' nogą miejcie się na baczności, bo to urządzenie jest bezwzględne :twisted: .
A może w ramach akcji prewencyjnej :roll: zaczniemy wpisywać tutaj miejsca, w których pojawiają się owe patrole SM lub Policji z fotoradarem (radarem) ?

http://www.zgorzelec.policja.gov.pl/www ... 23&menu=10
Miejsca pomiaru prędkości RMP na terenie powiatu zgorzeleckiego
Rejon miasta Zgorzelca

ulica Lubańska - garaże między nr 12d a szpitalem;
ulica Lubańska - parking przed „Stomadentem";
ulica Armii Krajowej - parking przed SP 3;
ulica Łużycka - parking między wiaduktami;
ulica Reymonta - parking przed hotelem „Pawłowski";
ulica Francuska - skrzyżowanie z ulicą Rzeczki Dolne;

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Moim zdaniem nie ma to wogóle sensu. I tak nie ma gdzie poszaleć za bardzo po mieście, a niebiescy panowie zawsze z regóły czają się na obwodnicy albo warszawskiej i łużyckiej. To jedyne drogi w mieście gdzie można troche szybciej pojeździć. To tak w formie humoru. A tak na poważnie to szkoda po pierwsze pieniędzy, po drugie nie przyniesie to żadnych korzyści

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.