Dzisiaj jest 12 maja 2025, 17:46

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Tak więc w końcu wszyscy dowiedzieli się tego, co niektórzy wiedzieli od jakiegoś czasu.
Jak najbardziej potępiam nieprawidłowości, które miały miejsce w klubie i nie mogło być na nie dalszego przyzwolenia!
Z drugiej strony w poprzednim poście podziękowałem byłemu prezesowi za to, co było dobre z jego strony. Nie tylko chyba ja, mam niewielkie problemy z oceną całościową byłego prezesa - to taki niejednoznaczny "Konrad Wallenrod"... Biorąc kategorie bezwzględne, szala przechyla się wg. mnie na jego niekorzyść. Jednak za kilka lat będziemy go chyba dość pozytywnie wspominać, co nie znaczy, że pewne rzeczy powinniśmy mu zapomnieć.

Mam nadzieję, że nowy prezes zrobi też lustrację ludzi, którzy są w klubie i "koło niego", bo jest to potrzebne.

Jakby ktoś jeszcze nie czytał to polecam wywiad z nowym prezesem ( by Alek :) )
Ciekawy jest także wpis na pewnym blogu.

[ Dodano: Wto Mar 04, 2008 4:20 pm ]
Na blogu Romańskiego znalazłem linki do artykułów o całej sprawie: http://img151.imageshack.us/img151/4120/01km3.jpg http://img151.imageshack.us/img151/3472/02av5.jpg http://img138.imageshack.us/img138/4853/03us1.jpg http://img116.imageshack.us/img116/9914/04fz7.jpg

Tytuł:
rekrut
rekrut

Moim marzeniem jest żeby turow grał w ekstraklasie i pucharach europejskich bardzo długo myśle że prezesowi sie to uda i turow osiągnie jeszcze lepsze wyniki

Tytuł:
VIP
VIP

:smt023 :smt023 :smt023

Tytuł:
obserwator
obserwator

Cytuj:
Niegospodarność to za mocne słowo

A ja uważam że skoro były jakieś zarzuty to wskazane byłoby to wyjaśnić, w przeciwnym razie są to insynuacje, każdy z nas w takim przypadku może stracić miejsce pracy.
W końcu są odpowiednie organy w tym kraju do wyjaśniania różnych spraw.
Co to za inkwizycja, radzie nie spodobał się prezes i podziękowała, przywożąc w teczce nowego prezesa!?
Czy On "narozrabiał" z dnia na dzień, wcześniej nikt nic nie wiedział i nie słyszał?

bardzo dziwne rzeczy dzieją się.
Ktoś gdzieś słyszał, niektórzy odsyłają do rynku etc, nowy prezes twierdzi "niegospodarność to za mocne słowo".
Dobrze że już jestem na emeryturze

Tytuł:
gaduła
gaduła

Minęło pare dni i mamy wreszcie pare wywiadów . Teraz można po malu ocenić byłego prezesa bez emocji , polecam artykuł http://img151.imageshack.us/img151/4120/01km3.jpg
Do obiektywnej oceny Arka potrzebna jest umiejetność czytania ze zrozumieniem na poziomie szkoły podstawowej klasa 5-ta ;) . Bardzo dobre pytania Michała Lizaka ( pierwsza cześć wywiadu) i odpowiedzi nowego prezesa duzo tłumaczą .
Wiec proponuje tym którzy juz zapominaja o Krygierze lub go krytykują przeczytac ten artykuł pomalutku i ze zrozumieniem tekstu. Całośc dopasowac nalezy do wydarzeń z ostatnich 2 miesiecy ( problemy z z wyplatami , dziwne porazki z najslabszymi zespolami itp.) jezeli ktos nie wie dalej o co chodzi to proponuje dokładnie zapoznać sie z definicja "dziura w budzecie " i kto za to odpowiada w przypadku KSTurow.
"dziura" załatwiła Krygiera i stad te różne zarzuty. A tymczasem wychodzi na to ze po wymianie prezesa dziury juz nie ma :shock: JAK TO ?!!!!!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

saso pisze:
po wymianie prezesa dziury juz nie ma

Dla zwolenników nowego prezesa..a w szczególności Lorda Alexa..polecam..

http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35760,3681066.html

ja rozumiem że macie własne porachunki...które szczegółowo opisałeś na blogu paczkulisek...ale w tym temacie ..w cenie jest trzeźwy umysł...kto o zdrowych zmysłach..mając kwity na Krygiera proponuje mu posadę dyrektora sportowego w zamian za rezygnację z roszczeń...dlaczego podnosi się kwestię jego uposażeń do 30 tys/msc...kiedy faktycznie jest to 15 tys/msc...a nowy prezes dostaje 22 tys/msc...plus 3 koła na dom?..coś mi tu nie gra...jeśli byłyby kwity na krygiera,,byłaby dyscypinarka..a nie próby układania..a dodatkowo jeśli prawdą jest..że szykują Łuczaka na dyr. ds marketingu....to bez komentarza..

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Lipa1987 pisze:
Bedzie :smt023

No będzie http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35760,3681066.html

Tytuł:
gaduła
gaduła

Porownajcie wypowiedź pana Waczyńskiego ( http://www.wroclaw.naszemiasto.pl/sport/825340.html) :
Cytuj:
Budżet nie był zamknięty, a zarząd - czyli prezes - od października wiedział, że takie problemy w końcu przyjdą. Mówiąc wprost - wydawał więcej niż miał. Nie było oszczędności, nie było redukcji składu, negocjacji wynagrodzeń czy też poszukiwania dodatkowych środków.

z kolejną ( na stronie głownej zgorzelec.info) :
Cytuj:
"Nie jestem omnibusem - mówił wczoraj na spotkaniu Prezes Waśniewski - potrzebujemy dyrektora ds. marketingu, dział prawny i dział ds. kontaktów z mediami".

i jeszcze to :
-
Cytuj:
Arkadiusz Krygier kierował klubem jednoosobowo - on wypowiadał się w mediach, negocjował z agentami, budował wizerunek. Pan widzi siebie w podobnej roli?
- Zdecydowanie nie. Jeśli kiedyś ja będę odchodził z klubu, to chciałbym pozostawić po sobie dobrze zorganizowaną spółkę, z fachowcami na każdym szczeblu
żródło : jak w 1 cytacie.

Na reszte poczekajmy do czwartku :
Cytuj:
Były prezes klubu zapowiada, że kibice wkrótce poznają także jego wersję wydarzeń - Ktoś na mnie pluje, ale ja wypowiem się o całej sprawie w czwartek po środowym meczu Turowa z Prokomem. Nie chcę źle wpływać na atmosferę w tak ważnym dla klubu momencie. - zapowiada Krygier.

http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35760,4989715.html

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
"Nie jestem omnibusem - mówił wczoraj na spotkaniu Prezes Waśniewski - potrzebujemy dyrektora ds. marketingu, dział prawny i dział ds. kontaktów z mediami".

Tak oto mnoży się stanowiska... a Krygier niby taki rozpustny był...

Ps. O "dziurze" a dokładniej o nie wywiązywaniu się sponsorów z podjętych zobowiązań to nawet taki jak ja "niedzielny" kibic słyszałem, kilka miesięcy temu. Jak rozumiem wicepremier przyciśnie teraz PGE, żeby obsuwy nie było ?

Tytuł:
gaduła
gaduła

Jak pokazuja zacytowane wyżej fragmenty pan Waśniewski uważa , że "omnibus" Krygier ;) po pojawieniu sie "dziury" powinien zredukować skład drużyny albo co najmniej obnizyc kontrakty, natomiast sam obecnie w ramach oszczedności ;) chce rozbudować strukturę klubu. W wywiadzie udzielonym Gazecie Wojewódzkiej mówi że :
Cytuj:
należy zdecydowanie oddzielic część administracyjną od części sportowej. Za wynik sportowy odpowiada drużyna i trener. Sama spółka ma role głównie role organizacyjną."

Jak tak to dlaczego prezes miał zwalniać zawodników ?? !! Przeciez to ma właśnie zasadniczy wpływ na wynik sportowy.
Wydaje się że tego tak do końca nie da sie rodzielić. Krygier miał świetne wyniki sportowe i jednocześnie problemy z zarządzaniem spółką. Mogł działać odwrotnie ale wtedy wyleciałby za brak wyników sportowych o ile miał wylecieć bezwzględnie.
Same pieniądze nie gwarantuja sukcesów sportowych, ale żeby przy ich braku ( dziura) osiągnąć tak dużo to godne podziwu.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

saso pisze:
przy ich braku ( dziura) osiągnąć tak dużo to godne podziwu.

Dla mnie nie ma tutaj nic godnego podziwu. Facet wydal więcej niż miał i po ptokach. Co druga polska rodzina tak robi ;)
krytyczny pisze:
Tak oto mnoży się stanowiska... a Krygier niby taki rozpustny był...

czasem rozmiar firmy przerasta jednego człowieka. Ale to już problem właściciela tej firmy. A propos, kto jest właścicielem Turowa?

Tytuł:
rekrut
rekrut

http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35760,3681066.html

pamietacie?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

A możesz bzduro wyjaśnić po co wklejasz linka, którego wkleił wcześniej jaro?

Tytuł:
gaduła
gaduła

Po przytoczeniu artykułu przez jaro28 mam różne obawy... Mam jednak nadzieję, że chłop nie "nas***" sobie w papiery psując klub. Bo wszystkie zasługi i "zasługi" idą z nim razem w świat... zobaczymy co to będzie...

@bzdura .. widać 1 post, chciał się pokazać w świeżym temacie... ale coś nie wyszło... ludzie czytajcie, to forum... po co bzdura wklejasz drugi raz to samo po tym jak link wkleił jaro28??... forum jest nie tylko do pisania, ale i do CZYTANIA!!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

tadam pisze:
A propos, kto jest właścicielem Turowa?

Całość akcji posiada stowarzyszenie "Klub Sportowy Turów Zgorzelec".
Chyba, że zaszły jakieś zmiany od chwili powołania "KKS Turów Zgorzelec S.A."...

W jednym z wywiadów, nowy prezes wspominał coś o pomyśle powoływania w Zgorzelcu klas o profilu koszykarskim. Te info świadczy, że ten pomysł już jest w realizacji.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.