Dzisiaj jest 14 maja 2025, 9:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

My
dla
Zgorzelca

:smt111

Tytuł:
rekrut
rekrut

tadam napisał:
Cytuj:
no właśnie, krytykowanie DKF-u jakoś lepiej Ci wychodziło. Moze wróć do swojego starego wątku...

Z przyjemnością, czekam aż Mar. Tokar. coś głupiego zrobi. Co prawda pomysł z Asterixem jest głupi, ale nie pobija PIŁY IV.

zubek napisał
Cytuj:
ahoj - rozumiem, że jesteś członkiem lub sympatykiem stowarzyszenia, wiesz dokładnie czym ono sie zajmuje, uczestniczysz w jego projektach i imprezach, współpracujesz z jego członkami

Jak można być członkiem czegoś tak dysfunkcyjnego. Gdzie tylko mantrycznie powtarza się: -Szukamy młodych i kreatywnych, z ciekawymi pomysłami. I na tym koniec. Na Waszych spotkanich, nawet najbardziej napalonemu opada. Na wernisaż malarza z Lubkowa, nawet jednego plakatu nie widziałem. Ledwo pocztą pantoflową gdzieś usłyszałem.

belushi napisał
Cytuj:
Jeśli rozpiera cię energia (nie mylić ze słomianym zapałem), to co stoi na przeszkodzie zaangażować się w działania dla rodzinnego gniazda?

Podaj mi proszę namiary na osobę, z którą można coś kulturalnego zrobić. Myślę tu a takich przyjemnych pasjonatach, kumatych, otwartych jak: Grzesiek Żak, Waldek Bena, Mirek Dzięciołowski, Ostry, Wojtek z Grunwaldu, Poldek, Piotrek Gruszczyński i wielu innych, których lubię i cenię.
Ja sobie Belushi i tak swoje robię, bo mnie energia rozpiera. Widzisz, że czasami coś napiszę.

Ahoj Przygodo!

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Na Waszych spotkanich, nawet najbardziej napalonemu opada.
no to faktycznie dysfunkcyjnie :D

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

widzisz ahoj, część z tych ludzi , których wymieniłeś jako wartych Twego zachodu jest członkami euroopery lub z nią współpracuje. czyli chyba coś Ci się pokiełbasiło.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

mrbyte pisze:
Cytuj:
nowe Stowarzyszenie MydlaZgorzelca

Po raz kolejny widzę na forum jakieś nowe stowarzyszenie producentów mydeł. Ktoś to może wytłumaczyć? :)

dobre :) pośmiałam się :)

ale wracając do tematu, to myślę, że fajnie jest, że jeszcze w tym mieście komuś coś się chce robić. A jeżeli komuś innemu to nie odpowiada, to zawsze może coś innego zrobić z kimś innym... proste, nie?

pusta krytyka jest zawsze najprostsza...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Achoju jak cię rozpiera energia, to sam załóż sobie stowarzyszenie i nie bedziesz musiał rozliczać innych. A i przy okazji kino też sobie załóż. I też może bedziesz wreszcie zadowolony. :lol: Ta twoja nieustajaca krytyka też jest nudna, dialogi nudne, nic sie nie dzieje konstruktywnego w wyniku twoich płaczów. A może tak zbudować ci scianę płaczu w Zgorzelcu ? Ciekawa jestem na kogo nastepnego padnie ? Proponuje abyś zaangażował sie w temat ginekologów zgorzeleckich. Tam bedziesz mógł sobie powiercić dziurę, dziurki itp, itd...

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

azja pisze:
pusta krytyka jest zawsze najprostsza...

Do tego nie wymaga wiedzy - dzięki temu każdy sobie może "pojechać" na każdy temat ;)

Tytuł:
pismak
pismak

Ahoj pisze:
Podaj mi proszę namiary na osobę, z którą można coś kulturalnego zrobić.

Ahoj,
Namiary to Euroopera, My dla Zgorzelca - THC Promil tez się łapie do Twoich wymagań - tam znajdziesz odpowiednie namiary na osoby :grin: Przejdź się jeszcze do MDK - pani dyrektor wraz z Beatą Zygmuntowicz to osoby, z którymi możesz porozmawiać na temat robienia czegoś kulturalnego. Może zdradź o co Ci właściwie chodzi - forum jest czytane przez wiele osób, więc istniej szansa, że ktoś sam się do Ciebie zgłosi po przeczytaniu Twoich propozycji, o ile masz jakieś propozycję

Tytuł: Witam
rekrut
rekrut

mrbyte pisze:
Cytuj:
nowe Stowarzyszenie MydlaZgorzelca

Po raz kolejny widzę na forum jakieś nowe stowarzyszenie producentów mydeł. Ktoś to może wytłumaczyć? :)

Przeczytałem rozmowy na temat Polskiego Stowarzyszenia Euroopera
przeczytałem statut, jestem zażenowany poziomem dyskusji na temat tejże.
Właściciele głosów- tych szczególnie krytycznych - ręce precz od Euroopery,
to stowarzyszenie nie jest dla was.

Tytuł:
VIP
VIP

Ciekawi mnie stanowisko Euroopery nt sprzedaży Domu Studziennego.
Pomysł ciekawy, rzekłbym: kuriozalny. Po poprzednim dotyczącym sprzedaży budynku Muzeum Łużyckiego. :smt053
Słyszałem też o kupcu chętnym na Dom Boehmego. Może tak więc pojechać i też sprzedać?

MydlaZgorzelca jest stowarzyszeniem poważnym i mimo niezamierzonego efektu w nazwie, nie próbuje zamydlać nikomu oczu. Wiadome jest również to, że jednym z powszechnie stosowanych sposobów dla zdyskredytowania czyjegoś wizerunku, czy działalności, jest obśmiewanie. Wierzę, że tutaj także było to niezamierzone.
Powyższe nie wynika z nadwrażliwości, nadpobudliwości, ani braku poczucia humoru. My także lubimy się pośmiać, jeśli jest z czego. Ostatnio jednak jakoś coraz mniej.
Nie jest już tajemnicą w pewnych kręgach, że Euroopera próbowała ostatnio nawiązać z MydlaZgorzelca kontakt. Skutkiem tego było lekkie ocieplenie wzajemnych stosunków, rozmowy i ostrożne próby oceny punktów stycznych.
Jednak, niezależnie od powyższego biegu wydarzeń, pojawiają się opinie zgoła odmienne od naszych intencji, co nie sprzyja dalszym rozmowom pomiędzy stowarzyszeniami, źle też rokuje społecznej działalności kulturalnej w mieście.
Na tym na razie skończę ten temat. Euroopera ma swoje Walne Zebranie po świętach, życzyć należy, aby właściwie oceniła swoje aktualne problemy, możliwości wyjścia z impasu, uważnie przyjrzała się także swojemu majątkowi i potencjalnym związanym z nim problemom. Aby w końcu potrafiła podjąć trudne niezbędne decyzje.
Wesołego Alleluja! :grin:

Ostatnio zmieniony 26 mar 2008, 12:57 przez bombas3, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

A ja słyszałem, że niedługo całe Przedmieście Nyskie ma się stać własnością jednego pana i zmieni nazwę na Papaland. :)

Mam na to nawet własną teorię spisku, a wygląda ona tak: Stowarzyszenie X (najstarsze chyba w mieście) ma pomieszczenia, którymi jest zainteresowany pewien inwestor (duuuuży). Stowarzyszenie Y stworzone głównie "dla miasta" nie ma środków na swoje utrzymanie, więc "ktoś" wpadł na pomysł "wielkiej fuzji" X z Y. W ten sposób Y przejmie kasę X'a i jego samego zyskując władzę absolutną.

Teraz druga część układanki:
Istnieje sobie ogromny ceglany budynek zwany przez niektórych dawną transformatornią, którego właścicielem jest były architekt pewnego miasta. W ramach chęci "tworzenia" próbuje wejść do stowarzyszenia X wraz ze swoim nowym partnerem (niegdyś nawet członkiem tego stowarzyszenia)

Ciąg dalszy choć zaskakujący będzie prosty: Stowarzyszenie Y poprzez wejście do X umożliwia pozbycie się lokalu na rzecz inwestora, a zdobyte w ten sposób pieniądze zasilają budżet remontowy ceglanego budynku albo umożliwią zdobycie środków unijnych stanowiąc wkład własny. Dodatkowo właściciel podpisuje na kilka lat umowę ze stowarzyszeniem i tym samym zapewnia sobie przyszłe złote profity.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

gumis
Gratuluję! Większej bzdury już dawno nie słyszałem. :smt082

Tytuł:
VIP
VIP

gumis
gratuluję wyobraźni, może rozszyfrujmy kryptogramy: stow. X to Euroopera, stow. Y, to niechybnie My dla Zgorzelca :grin:
Sam bym na taki scenariusz nie wpadł :D , nie będę komentował, bo odnosić mogę się do rzeczy poważnych, ta zaś kojarzy się z totalnym spiskiem. Poczekajmy do Walnego Zebrania, które powinno co nieco wyjaśnić. Tego typu plotki pojawiają się od jakiegoś czasu. Domyślam się, że chodzi o niedopuszczenie do fuzji X i Y a tym samym osłabienie maksymalne Euroopery. Pozostaje odpowiedzieć sobie na pytanie: kto na takim rozwoju sytuacji zyskuje? :grin: :smt096
A Ty gumis też masz zniżkę w Staromiejskiej? :smt030

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
...zyskując władzę absolutną.

...w Gumisiowej Dolinie, w odległym królestwie Dunwyn...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Gdybym te brednie o spisku usłyszał pierwszy raz - pewnie bym sie zdrowo uśmiał. Niestety, powtarzane i rozpowszechniane są z uporem godnym lepszej sprawy. I zaczyna mnie to drażnić.
Zaangażowałem się osobiście w ową zbrodniczą fuzję i w głowę zachodzę, jak mógł ujść mojej uwadze tak istotny cel tego przedsięwzięcia jak zniszczenie Euroopery. Teraz już wiem o co nam chodziło. Dzięki.
Ciekawe, że o dobro Euroopery troszczy się obecnie ( i jakże aktywnie) osoba, któtra do tej pory utopiła by stowarzyszenie ze wszystkimi jego członkami w łyżce wody. :smt096

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.