Dzisiaj jest 13 maja 2025, 12:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Bombas czy wiesz co piszesz ?
mam świadomość, nie oczekuję wdzięczności za informacje o sposobie jazdy Waszych kierowców, ale nie oczekuj, że będę denuncjował młodego człowieka, który być może ma na utrzymaniu niepracującą żonę i małe dziecko. Sygnalizuję zjawisko, które ma miejsce w Twojej firmie i to powinno Was mobilizować do opracowania efektywnego sposobu zapobiegania takim przypadkom, jak to rozwiążecie, to już nie moja broszka. Konkurencja nie śpi i jest to Wasz istotny interes. Wydaje mi się także, że echo już jakieś powstało i jest to pozytyw w całej tej historii.
Natomiast, gdy podobna sytuacja się powtórzy z tą samą osobą, to moje skrupuły znikną.
A 'gotowce dla policji' pozostawiam bez komentarza.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Oczywiście rozumię to i dziekuję za tą forumową wymianę.
Nie jesteśmy tak bezwzględni ,żeby zdolnego młodego i rokujacego nadzieję za jakies pierwsze szaleństwo zwłaszcza bez konsekwencji niszczyć ale uwaga zawsze się przyda , kontrole napewno się nasilą i bezpieczeństwo musi być na pierwszym miejscu.

Tytuł:
VIP
VIP

... i o to chodzi panie kolego :grin: :smt023

Tytuł:
obserwator
obserwator

http://www.phototrans.eu/14,252091,0.html Chyba lekkie przegięcie, aby do Poznania wysyłać takie gówno. Taki przejazd to w obrębie tej promocji o której mowa w tym poście? Ta firma schodzi na psy!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

antypromocja PKS-u. Od dwóch dni nie mogę trafić na "50" o 21.27 z dworca w kierunku ujazdu. Nie wiem czy tylko w weekend czy codziennie, a nie ma żadnej informacji o wycofaniu z rozkładu tego autobusu.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Od dzisiaj na bazie przy ul.Orzeszkowej funkcjonuje hot spot o dobrych parametrach. Założony został z myśla o kierowcach garażujacych, takujacych czy tez korzystających z serwisu wykorzystując jednoczesnie obwiazkowapauzę w jeździe. Ograniczeń w korzystaniu nie ma . Ewentualnych testujacyh proszę o opinię.
Odnosząc się do pprzednich postów - ja równiez uwazam ,że stary H9 na pospiesznym Poznaniu to przegięcie. Okazuje sie ,że został podstawiony w miejsce zdefektowanego po drodze autobusu turystycznego . Byc moze ktoś uważa że lepiej było zostawić pasażerów na drodze a nie robic poruty ale ktoś zdecydował ze lepiej dowieźć byle czym niż pozostawic podróżnych . Wymiana taboru trwa i jest dość intensywna więc takich numerów juz byc nie powinno.
50 o 21.27 jeździ bez zmiany do dzisiaj.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Mi szkoda zlikwidowanego kursu do Krakowa. Wprawdzie jeździłem nim tylko dwa razy w roku ale bardzo mi pasował. Zapiekanki w pobliżu dworca w Katowicach są niezapomniane a później przesiadka w Krakowie na kurs do Zakopanego i już byłem w Tatrach. Po dwóch tygodniach ta sama trasa w drugą stronę do domciu. W poniedziałek będę musiał tłuc się niestety pociągiem.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Ekonomia go dobiła . Jakiś czas jeżdził jeszcze PKS Kraków ale też nie wytrzymał.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

bog180 pisze:
50 o 21.27 jeździ bez zmiany do dzisiaj.

Czy to znaczy, że od wczoraj już nie jeździ?

Tytuł:
obserwator
obserwator

a ja uważam że oprócz 50ki która kluczy po zakamarkach Zgorzelca (np. do końca ul. Reymonta) powinna jeździć 'szybsza linia' bardziej w linii prostej wzdłuż osi miasta, która pozwoliła by szybko dotrzeć do innej dzielnicy miasta. Osobiście gdybym miał jechać te 40 min. 50ką z okolic POMu do okolic ul. Lubańskiej - ten sam dystans przejdę w tym czasie na piechotę a w kieszeni zostaje parę złotych.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

racja zgadzam się petec

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

A moze na temat 50 Alex zadałby pytanie komuś z UM to oni sa zleceniodawcą i autorem trasy.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Największym bólem "50" są niezsynchronizowane zegarki kierowców. Jeden przyjeżdża na przystanek kilka minut przed czasem i kilka minut przed czasem odjeżdża, więc na przystanek trzeba przychodzić kilka(naście) minut wcześniej niz jest to napisane w rozkładzie. Niektórzy kierowcy przyjeżdżają później niż w rozkładzie. I stoję na przystanku i się zastanawiam, przyszedłem za wcześnie czy za późno.
A wystarczyłoby zegarki nastawić według jakiegoś zegara-odnośnika, np. http://www.uhrzeit.org/atomuhr.html

Drugi ból to kupienie biletu, który sprzedaje tylko kierowca i jak na przystanku jest dużo ludzi to trwa to kilka minut. Mogliby wprowadzić kilka punktów na mieście, które sprzedawałyby bilety na "komunikację" miejską i kierowca tylko by te bilety kasował.

A rozkłady jazdy na poszczególnych przystankach są dla mnie niezrozumiałe i nieczytelne (wyblakłe). Korzystam tylko z rozkładu na stronie WWW PKSu.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jak czasami wybieram się do Wrocławia to wolę wybrać PKS niż busiki. Więcej miejsca na nogi, nikomu nie przeszkadza jak otworzę okno, a busiki to taka puszka sardynek. Do Zawidowa lub ewentualnie Bogatyni można się jeszcze wybrać busikiem, ale nigdzie dalej. Dodatkowo punktualność busików(zwłaszcza na Zawidów), pozostawia wiele do życzenia.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

...a autobus do Marktkaufu jeszcze jeździ?
powiedziano mi na dqworcu pks, że juz od 2 lat nie, a mnie się wydaje, że jeszcze w roku ub. jeżdził.
Teraz, kiedy euro staniało, w Marktkaufie Polaków aż się roi, więc może by i ci, którzy nie mają własnego środka lokomocji, mogli troche zaoszczędzić na zakupach?
Pod rozwag naszym przewoźnikom, nie tylko pksowi.

jest dużo taniej, na prawie wszystkich artykułach!

http://www.marktkauf.de/index.php?t_con ... ft_navi=41

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.