Dzisiaj jest 13 maja 2025, 12:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Yaro, ja w ZI. Czesto pewnie dostajesz ode mnie komunikaty, ze ISI nie dziala, albo ze nie bedzie dzialalo, ze wzgledu na prace administracyjne itp:)
Pozdrawiam!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

gobo007 jestes glownym SPAMerem w elektrowni ;) bez urazy 8)

p.s. juz wszystko wiem. looknalem na Twojego emaila :]

Tytuł:
pismak
pismak

yARO_81 pisze:
gobo007 jestes glownym SPAMerem

mało powiedziane ;)

ada__ pisze:
Teraz to chyba mają wręcz za dużo pracowników. Więc chyba marne szanse dostać się tak z ulicy

Poza świadectwem wiząłem ze sobą CV i list motywacyjny. W elektrowni jest jak wszędzie - brakuje modych ludzi

Ostatnio zmieniony 03 lip 2008, 9:27 przez PiTeK, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł: Elektrownia
rekrut
rekrut

Ludzi nie jest jeszcze za dużo, cały czas ktoś odchodzi na emeryturę.

Z drugiej strony nie ma się co tu tak ostro pchać, jeżeli ktoś zostanie zatrudniony to jego entuzjazm zostanie zgaszony tuż po otrzymaniu pierwszej wypłaty. Niejednokrotnie ma się więcej pracując w markecie.

Tytuł: Re: Elektrownia
rekrut
rekrut

ksavier pisze:
Z drugiej strony nie ma się co tu tak ostro pchać, jeżeli ktoś zostanie zatrudniony to jego entuzjazm zostanie zgaszony tuż po otrzymaniu pierwszej wypłaty. Niejednokrotnie ma się więcej pracując w markecie.

Prawda. Podobnie jest z urzędami. Zarobki też nie są najlepsze, ale jakoś ludzi tam ciągnie, nie rozumiem dlaczego, ale mnie też :) Tak samo jak do spółek BOT. Gdzie tu logika :) ?

Tytuł: Warunki
rekrut
rekrut

Może to, że otrzymuje się po krótkim czasie umowę stałą? Może dla warunków socjalnych? Moża dla tych paru premii? Niech każdy zastanowi się czy warto.

Tytuł:
obserwator
obserwator

a ja 2 lata temu zostałem zaproszony na rozmowę do elektrowni, było to na wakacjach więc w te pędy przerwałem urlop, przyjechałem te 700 km z Mazur bo sprawa ważna dla mnie, po drodze zaliczyłem dzwona z jeleniem więc z przebojami. Rozmowa się odbyła, mieli oddzwonić nie oddzwonili, więc po miesiącu oddzwoniłem ja - a pani do mnie - stwierdziliśmy że nie nadaje się pan do tej pracy bo ma pan wyższe wykształcenie a my potrzebowaliśmy kogoś ze średnim.
1) trzeba być ciężkim idiotą żeby powiedzieć coś takiego - wystarczyło powiedzieć 'wybraliśmy lepszego' i trudno - takie życie, a pani moim zdaniem takim tekstem ośmieszyła firmę.
2) nawet jeżeli szukali faktycznie kogoś ze średnim (z niewiadomych powodów) to po jaką chole..wkę zawracają głowę komuś z wyższym?
moim zdaniem albo w kadrach pracują niepoważni ludzie, albo nagle znalazł się ktoś z klanu krewnych i znajomych do wciśnięcia, albo wynajęli lipną firmę do przeprowadzenia rekrutacji (bo ponoć swojego czasu była wynajmowana).

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

sa wydzialy gdzie nie potrzeba i zal im wciskac osoby z wyzszym. wydzialy z praca fizyczna w ciezkich warunkach - naweglanie, odpopielanie np.

Tytuł: Rekrutacja
rekrut
rekrut

Za moich czasów do mojego wydziału rekrutacja jest(była) przeprowadzana przez pracowników elektrowni.

Jak ja byłem przyjmowany to z 16 osób tylko trzy miały wyższe wykształcenie

Ostatnim razem z 18 tylko dwie

Może coś w tym jest, że elektrownia nie szuka samodzielnych inżynierów, bo nie jest może w stanie zapewnić konkretnych wynagrodzeń dla ludzi z takowym wykształceniem.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

ksavier pisze:
Może coś w tym jest, że elektrownia nie szuka samodzielnych inżynierów, bo nie jest może w stanie zapewnić konkretnych wynagrodzeń dla ludzi z takowym wykształceniem.

W końcu nie może być tak że pracownik jest mądrzejszy od szefa nie?
A taki ze średnim według szefa zawsze przynajmniej rokuje..że będzie...choć akurat tu bym silnie polemizował :smt026

Tytuł:
VIP
VIP

A może wiecie koledzy, jak to jest naprawdę z tym forum wewnętrznym, skoro o sprawach elektrowni trzeba rozmawiać na zewnątrz? :-?

Tytuł: Re: Elektrownia
pismak
pismak
Awatar użytkownika

ksavier pisze:
Ludzi nie jest jeszcze za dużo (...)

proszę Cię.. :twisted:

czemu tak uważasz?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Gdyby nie ostatnie dwa zbiorowe zatrudnienia niektóre sekcje w wydziałach miały by poważne problemy kadrowe. W przypadku elektrowni pracowników zatrudnia się dużo wcześniej niż tak naprawdę będą potrzebni. Przeszkolenie pracownika w niektórych przypadkach trwa nawet parę lat.

Jeżeli chodzi o to,że powoli będzie brakować pracowników to o tym się mówi, a druga sprawa to jest to, że niektórzy sami się zwalniają bo im warunki nie odpowiadają.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

ksavier pisze:
Gdyby nie ostatnie dwa zbiorowe zatrudnienia niektóre sekcje w wydziałach miały by poważne problemy kadrowe.

Z pewnością. Ale ludzie z tych wydziałów nie znikają. Po prostu znajdują cieplejsze
posadki. :)

Apropo.. czy wiesz, ze polska energetyka w na tle UE ma jeden z najwiekszych wskaznikow
zatrudnienia w przeliczenia na MW? Wg. URE dla wybranych panstw, w kolejnosci:

Łotwa - 3,0 [os/MW]
Polska - 2,75
Węgry - 2,5
Litwa - 2
Słowacja - 2
Belgia - 1,6
...
Niemcy - 1,1
..
Szwecja - 0,55
Dania - 0,55
Hiszpania - 0,4

Jak widać przodujemy :)

ksavier pisze:
W przypadku elektrowni pracowników zatrudnia się dużo wcześniej niż tak naprawdę będą potrzebni. Przeszkolenie pracownika w niektórych przypadkach trwa nawet parę lat.

Toś wypalił. Zatrudnianie pracownika parę lat wcześniej aniżeli będzie potrzebny :)
A może lepiej parenaście? :) Niech się chłopina lepiej wdroży :smt082

pozdr

Tytuł:
rekrut
rekrut

U nas ten wskaźnik wynosi poniżej 1, więc nie jest tak dużo.

Praca w elektrowni to nie jest praca w markecie gdzie wdrożenie trwa tydzień.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.