Odbieram niemieckie programy DVB-T ..... jakość oczywiście wyśmienita ale niestety TV ma tuner z MPEG-2 i nie moge sprawdzic sygnalu z Zielonej Góry ...zdaje sie sa jakies konwertery z 2 do 4 ale musze temat zgłębić
P.S aż ci Niemcy zawsze są do tyłu , co z tego że kończą juz cyfryzację TV u siebie ale za to na jakims standarcie-starociu

My bedziemy mieli super standard cyfrowy już za jakies 7-8 lat czyli gdzies tak za 15

a mając na uwadze że TV Wrocław nigdy do nas nie dotarła to też nie wiadomo jak bedzie w przypadku cyfrówki w okolicach Zgorzelca ( skrajny pesymizm wiem wiem

)
[ Dodano: Wto Wrz 23, 2008 10:30 am ]
Cytuj:
O godz. 17 rozpocznie się czwartkowe (25 września) spotkanie inaugurujące Polską Ligę Koszykówki pomiędzy Energą Czarnymi Słupsk i PBG Basketem Poznań.
Prosiła o to Telewizja Polska, która będzie transmitować mecz w TVP Sport, ale chce zdążyć zrobić skrót do wiadomości sportowych w TVP 1 o godz. 19.30.
e-basket
skróty w TVP1 !!!??? teraz dopiero a gdzie byli wcześniej ? Jak transmisje leciały w Polsacie to TVP lekceważyła koszykówkę i mocno przyczyniła się do degradacji tej dyscypliny. Teraz sobie dalej sobie kpią poprzez transmisje w kanale trudnodostępnym.
Tylko że chyba niedługo problem prawdopodobnie zniknie całkowicie :
Cytuj:
PO zlikwiduje TVP Sport - co z koszykówką?
PO, zamierza wprowadzić projekt ustawy publicznej, który przewiduje m.in. likwidację programu TVP Sport. Czy to koniec polskiej koszykówki w TV?
e-basket
Mam nadzieje że to nie koniec kosza w TV, a to że ten wydumany kanalik likwidują to wg mnie dobry ruch. Basket ma szansę się wypromować, ale nie w takich kanałach.