Dzisiaj jest 11 maja 2025, 0:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: :)
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Panowie o co ta cała "wojna" :?: Stańcie z boku i przyjżyjcie się dokładnie,nie zachowujcie się jak małe dzieciaki bijące się w piaskownicy o łopatke :!: :!:

Kazdy serwis ma już swoich zwolenników,i ci co wolą zgorzelec.info dalej będą korzystać z tej strony, a ci ktorzy wolą reszte będą z tamtego korzystać i już.

Każdy ma już swoich klientów i swoich zwolenników to po co to wszystko :?:

pozdrawiam :)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Polecam: Urząd Patentowy - zgorzelec.info nie jest zastrzeżonym znakiem towarowym, przynajmniej mi nie udało sie odnleźć, co mogło by być podstawą dochodzenia do roszczeń...

Na sprawę można spojrzeć takze w szerszym trochę aspekcie niż nasze podwórko, zaglądamy do bazy [http://www.dns.pl/cgi-bin/whois.pl]DNS NASK[/url] i dowiadujemy się :

nazwa domeny:
amizgraf.com.pl
.....
firma:
DGL Aleksander Pitura
ulica:
Warszawska 15
miasto:
59-900 Zgorzelec
....

i teorytycznie AmizGraf zwraca się do NASKU o podszywanie się przez pana Aleksandra i odebranie mu domeny, idąc dalej tym tropem, zakładamy że byli na tyle przytomni by dokonać screensavów z momentu gdy funkcjonowała tam trochę inna strona niż obecnie i już bardzo naciągajac zakładamy że idą do sądu z oskarżenia cywilnego że pan Aleksander podkopał ich wiarygodność w oczach klientów i tak dalej można teorytyzować...

Ja mam nadzieję tylko zę cała ta sprawa zmobilizuje szanownych Panów do podwyższenia jakości usług....

Tytuł:
VIP
VIP

pan krytyczny znowu w bledzie i to podwojnie:

1 - UPRP przyjal w dniu 2005-07-08 wniosek w sprawie udzielenia prawaochronnego na znak towarowy www.zgorzelec.info i oznaczyl go numerem Z-297547

2 - na com.pl nie znajdowala sie zadna informacja wskazujaca na konkretny podmiot gospodarczy, poza tym amizgraf nie jest znakiem towarowym zatem nie ma podstaw prawnych do wystapienia o podszywanie sie pod firme to raz, a po drugie na tej stronie nie byly prezentowane uslugi celowo wprowadzajace w blad ich klientow wiec 8) teoretyzowac nie mozna. nie mniej jednak strona i tak nie funkcjonuje i narazie zrezygnowalem z rozsylania informacji do klientow i przeprowadzenia calej akcji, co i tak swoje by zrobilo, a nikt nie mogl by wyciagnac konsekwencji prawnych, ale doszedlem do wniosku ze moja firma jest zbyt szanujaca sie aby znizac sie do tego poziomu i osiagne cel w inny sposob.

Cala dyskusja nie prowadzi do niczego.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
pan krytyczny znowu w bledzie i to podwojnie:

znów w błędzie ? na parę pytań szanowny panie Aleksandrze mi pan nie odpowiedział...i nie wyprowadził z błędu...

aleksander pisze:
1 - UPRP przyjal w dniu 2005-07-08 wniosek w sprawie udzielenia prawaochronnego na znak towarowy www.zgorzelec.info i oznaczyl go numerem Z-297547

usciślijmy - na ile znam procedury administracyjne złożenie wniosku kończy się decyzją administracyjną, póki jej Pan nie ma nie ma co się powoływać na "złożenie wniosku" i znak towarowy nie jest do tego momentu chroniony. Poparciem tego prostego faktu, że takiego zgłoszenia w bazie nie udało mi sie znaleźć

aleksander pisze:
2 - na com.pl nie znajdowala sie zadna informacja wskazujaca na konkretny podmiot gospodarczy.

Panie Aleksandrze coś Panu wcieło przed com.pl...moment amizgraf zdaje się...rzeczywiscie nie wskazuje to na żaden podmiot...

aleksander pisze:
Cala dyskusja nie prowadzi do niczego.

to fakt - sąd sądem a spawiedliwość musi być po naszej stronie...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

EEEh.., wygląda mi to wszystko na tzw. "temat zastępczy", zniknęlo gdzieś niewłaściwe parkowanie samochodów, niepotrzebna nikomu straż miejska, spartolone kolejne Jakuby z nie do końca rozwiniętym tematem bójek polsko-niemiecko-policyjnych. Nie wspominając brudu miejskiego, niepomalowanych latarni miejskich, zasłanianych kwiatkami i Euroopery, co ma punktować Informację Turystyczną. A może to Alex robi sobie reklamę, bo już nawet na forum niewiele osób przybywa :?: :?

Tytuł: mhh
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

No tak , to wszystko przypomina troche bardziej dzieciaca zabawe niz problem pomiedzy doroslymi ludzmi ... nie wiem czemu Aleks tam bardzo sie oburzyles o ta glupia czastke "info" znam wiele innych serwisow np lomza.info choinice.info bialogard.info pierwszy lepszy lomza.info poza oprawa graficzna nie wiele rozni sie od serwisu Alka znalesc mozna o wiele wiele wiecej takich serwisow , wiec Alku skad ta pewnosc ze pomysl zostal ukradziony wlasnie tobie ? Pozatym z tego co widze stona info.zgorzelec.pl to czysty spis firm , wiec chyba nie powinienes obawiac sie konkurencji... No wlasnie najwyzsza pora Alku dozucic sobie do slownika nowe slowo =KONKURENCJA= ,Nie ufasz swojemu serwisowi ze tak sie jej obawiasz...? do niedawna w zgorzelcu dzialales tylko ty wiec moze wlasnie to stanowilo o twoim sukcesie i bym moze pora to zmienic zeby ludzie mieli mozliwosc wyoboru tego w jakim serwisie chca sie pokazac . Konkurencja powinna byc motywacja do dzialania a nie pretekstem do sadzenia sie ...

Milego Dnia Panowie :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

To juz prawie rok i co z tego wyszło ?
Odbyły sie procesy ?
Kto wygrał ?
Z tego co widzę to wszystkie INFO dobrze sie mają.

Dzieki za odpowiedź.

Pozdrawiam

Kolin

Tytuł:
VIP
VIP

www.info.zgorzelec.pl w ramach zdrowego rozsądku przemianowało się na www.wzgorzelcu.pl i problemu z nimi już nie ma.

www.zgorzelec-info.pl - serwis należący do Spółki Media ma w dalszym ciągu proces o szereg nieprawidłowości działających na szkodę mojej firmy w tym łamanie praw autorskich i nieuczciwą konkurencję. 3 października w Sądzie w Jeleniej Górze odbędzie się drugi proces w tej sprawie. Pierwszy proces jaki się odbył niedawno ujawnił pewne nieprawidłowości w funkcjonowaniu Spółki Media.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz.