Dzisiaj jest 13 maja 2025, 9:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
Może ktoś wie czy coś się dzieje w Zgorzelcu z tej okazji, może jakiś program obchodów?

obserwator
obserwator

Atomic pisze:
Może ktoś wie czy coś się dzieje w Zgorzelcu z tej okazji, może jakiś program obchodów?

no wlasnie.. nic cisza, zgorzelec.com, powiat.zgorzelec.pl, zgorzelec.info i konkurencja tez nic. w google.pl chociaz flage wywiesili
a co na to nasi narodowcy od referendum? pewnie glosy zbieraja i o swiecie zapomnieli ;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Wybrałem się pod pomnik koło sądu, by przyjrzeć się naszym obchodom. Jednak to co zobaczyłem skutecznie odebrało mi chęć uczestnictwa. Pierwszy chyba raz w Zgorzelcu, podczas oficjalnych uroczystości powiewały zielone flagi z falangą... Grupka NOPowców tuż za oficjelami bez żadnej krępacji eksponowała swoją obecność. Nie odmawiam nikomu prawa do uczczenia odzyskania niepodległości, jednak istnieją pewne granice, których przekraczać się nie powinno. Święto 11 listopada jest świętem patriotycznym, a nie czasem reklamowania swojej opcji politycznej. Piłsudski pewnie się w grobie przewraca widząc coś takiego.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
Nie odmawiam nikomu prawa do uczczenia odzyskania niepodległości, jednak istnieją pewne granice

tak, tak... stare dobre czasy nie wrócą.

PS.
a czy flaga UE też tam powiewała?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

tadam pisze:
a czy flaga UE też tam powiewała?

Nie zauważyłem.

tadam pisze:
tak, tak... stare dobre czasy nie wrócą.

Stare czasy... tzn. ?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

A nie widziałeś takich fajnych naklejek? Ostatnio robią furorę w Krakowie.

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Jeszcze ktoś chce podnieść rękę do góry i zakrzyknąć "ależ to normalna partia, jak każda inna!"?

Tytuł:
krytyczny pisze:
Wybrałem się pod pomnik koło sądu, by przyjrzeć się naszym obchodom. Jednak to co zobaczyłem skutecznie odebrało mi chęć uczestnictwa....

Ja oczekiwałem czegoś dla mieszkańców. Wystarczy popatrzeć co się dzieje w innych miastach dlaczego u nas tak nie można.
Przedstawiciele władzy mnie nie interesują ,oprócz przetartych szablonów powielanych od lat,
nic nowego nie wnoszą (z kościoła do pomnika bez nazwy-nie zauważyłem tablicy informacyjnej).
Flag w oknach też nie widać, no bo w jakim celu?!
Niektórzy pewnie jak przy poprzednich okazjach nie wywieszają bo brak tego towaru w zgorzeleckich sklepach...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Krytyczny, być może im nie odpowiadała obecność zagorzałego socjalisty, jakim przecież jesteś, na tych obchodach. To jednak nie oni Tobie, lecz Ty im jak zwykle odmawiasz prawa do artykułowania swoich poglądów. W dowolny sposób, nawet poprzez powiewanie flagami, jeśli oczywiście nie łamią przy tym prawa. Zarzucasz im nietolerancję, a sam bijesz ich na głowę. :smt021

Czy złamali prawo swoim pobytem na obchodach Dni Niepodległości?? Czy zachowywali się w sposób rażąco prowokacyjny??

Za kogo Ty się uważasz, żeby odmawiać im prawa do uczczenia tego święta w taki sposób, w jaki uważają za stosowne??

Od kiedy "odkryłeś" wśród G.I dwóch członków NOP-u, z całej siły, wszelkimi dostępnymi środkami starasz się ich zdyskredytować. Jest to po prostu zwykły haczyk, którego się uczepiłeś aby doprowadzić do tego, żeby referendum spaliło na panewce. A dlaczego nie chcesz referendum, mimo, iż przez pierwszy rok rządów Gronicza z całych sił krytykowałeś jego poczynania (nie tylko zresztą jego, działania prezesów miejskich spółek również), wszyscy zdajemy sobie sprawę.

Jeśli ktoś tutaj bucha nienawiścią, nietolerancją i jawną wrogością do konkretnych grup to nie oni, lecz Ty, kolego!!! 8)

ps. Gdyby zamiast nich wśród członków G.I znaleźli się działacze Samoobrony albo LPR, Twoje posty wypełnione by były dziwnymi hasłami głoszonymi przez nich, lub dowodami na ich nieskuteczność czy szkodliwy wpływ na społeczeństwo.
Przestań już się wygłupiać i zamiast wywalania tutaj swojej nienawiści do NOP-u, bądź tak dobry i zacznij w sposób niezawoalowany bronić Gronicza. Wymień jego rzeczywiste dokonania dla miasta, dowiedź, że jest to znakomity burmistrz, uzasadnij w sposób przekonujący, że należy go jeszcze tolerować przez kolejne 2 lata. ;-)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

mrbyte pisze:
A nie widziałeś takich fajnych naklejek?

noooo, sugestywne :smt023
ale co w związku z tym? zamknąć ich do wieży, zesłać na Syberię czy co? bo nie rozumiem.

Tytuł:
Odważę się powrócić do tematu.
Kolejne pytanie:
skoro nasza władza nic dla mieszkańców Zgorzelca nie przygotowała to dlaczego Muzeum Łużyckie nie przygotowało nic na tą okazję?
Czy to takie trudne zadanie?
Z chęcią wybrałbym się z dzieciakami m.in na taką wystawę

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

tadam pisze:
ale co w związku z tym? zamknąć ich do wieży, zesłać na Syberię czy co? bo nie rozumiem.

Na dobry początek: nie kręcić z nimi lodów. Obowiązku nie ma.

A teraz się już nie odzywam, bo mnie autor wątku zlinczuje.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Atomic pisze:
skoro nasza władza nic dla mieszkańców Zgorzelca nie przygotowała to dlaczego Muzeum Łużyckie nie przygotowało nic na tą okazję?
Czy to takie trudne zadanie?
Z chęcią wybrałbym się z dzieciakami m.in na taką wystawę

moze w zgorzelcu nalezaloby zorganizowac "manife lipcowa";)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Przestań już się wygłupiać i zamiast wywalania tutaj swojej nienawiści do NOP-u, bądź tak dobry i zacznij w sposób niezawoalowany bronić Gronicza. Wymień jego rzeczywiste dokonania dla miasta, dowiedź, że jest to znakomity burmistrz, uzasadnij w sposób przekonujący, że należy go jeszcze tolerować przez kolejne 2 lata. ;-)

Przekorny ty masz jakieś kompleksy? Otwierasz szafkę - Gronicz. Zaglądasz pod łóżko - Gronicz. W każdym wątku dopatrujesz się obrony Gronicza. To jest obsesja. Grozi Ci śmierć głodowa bo będziesz się bał otworzyć lodówkę...

przekorny pisze:
Krytyczny, być może im nie odpowiadała obecność zagorzałego socjalisty,

Piłsudski też nim był :) przez dość długi okres swego życia.

atomic pisze:

Z prostego powodu: nie ma gdzie. Obydwie sale wystawowe są zajęte. Odpowiadając na pytanie dlaczego ludzie nie uczestniczą, spójrzmy prawdzie w oczy - nie chce im się. Większość traktuje to święto jako chwilę wytchnienia od codzienności, po prostu wolny dzień.

Tytuł:
krytyczny pisze:
Z prostego powodu: nie ma gdzie. Obydwie sale wystawowe są zajęte. Odpowiadając na pytanie dlaczego ludzie nie uczestniczą, spójrzmy prawdzie w oczy - nie chce im się. Większość traktuje to święto jako chwilę wytchnienia od codzienności, po prostu wolny dzień.

Nie zasłaniaj się zajętością sal.
To święto obchodzimy corocznie, jest coś takiego jak kalendarz imprez,wystarczyło wcześniej zaplanować.

Bo taką mamy "tradycję",

w kształtowaniu takiej tradycji bierzesz udział również Ty jako dyrektor tego muzeum, Burmistrz Zgorzelca jako przedstawiciel władzy itd...
Niektórzy powinni mieć jeszcze tzw misję inni przysłowiowe jaja.

Zamiast zasłaniać się: "ludziom się nie chce, wolny dzień"
zaplanuj na przyszły rok wystawę dot. Dnia Niepodległości. Jeżeli podejdziesz z takim entuzjazmem jak do Jakubów to ludzie (zwiedzający) nie zawiodą
Więcej wiary, ludzie w Wielkiej Brytanii z większym entuzjazmem obchodzą nasze narodowe święto niż my we własnym kraju

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny:
Cytuj:
Przekorny ty masz jakieś kompleksy? Otwierasz szafkę - Gronicz. Zaglądasz pod łóżko - Gronicz. W każdym wątku dopatrujesz się obrony Gronicza.

No to pośmialiśmy się,... a teraz czas powrócić do Twoich problemów. To nie ja mam kompleksy, a raczej Ty spore problemy z określeniem się. Z jednej strony dawne, uporczywie tkwiące w Tobie przekonania i ideologia, dawni koledzy itd., z drugiej nowa rzeczywistość w której utknąłeś z początkiem czerwca i która bardzo Ci się podoba. Toczysz więc ze sobą wewnętrzną walkę o to, jak masz postępować w tej nowej rzeczywistości, na forum natomiast w sposób bardzo powściągliwy i mocno zakamuflowany starasz się ukręcić łeb POTWORKOWI o nazwie referendum. Staram Ci się pomóc jak dobry kolega żebyś mógł w końcu zerwać te wszystkie maski i maseczki i gromkim głosem krzyknąć: jestem za...... (tym lub owym- to już Twój wybór) :P

Niewygodnie tak chyba sterczeć w rozkroku, pomiędzy swoimi przekonaniami a wygodnym życiem i złudzeniem posiadania wpływu na coś istotnego. Ojj, jak Ciebie znam, mocno Ci musi doskwierać ta sytuacja. ;)

Ponowię więc moje pytanie, które jak zwykle z wielką finezją pominąłeś milczeniem, abyś się w końcu przełamał...:
Wymień jego rzeczywiste dokonania dla miasta, dowiedź, że jest to znakomity burmistrz, uzasadnij w sposób przekonujący, że należy go jeszcze tolerować przez kolejne 2 lata.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.