zubek pisze:
[ Dodano: Sro Lis 12, 2008 7:09 pm ]
do NOPu - ludzie waszego pokroju powodują niechęć do obchodzenia tego typu uroczystości. Fakt, że Wasze poglądy rodzą się z biedy, ciemnoty i zacofania nie może być dla Was usprawiedliwieniem.
Z całym szacunkiem, ale jeśli i Ciebie ta niechęć ogarnia, to najwyraźniej jestes słabo zmotywowany

Mnie równiez wiele rzeczy się nie podoba, mogę nie być zachwycona perspektywą spotkania na obchodach np. przedstawicieli innych opcji politycznych, ale przecież uczestnictwa w upamiętnianiu tego typu okazji nie można uzależniać od prywatnych sympatii/antypatii

Zakładając, że jesteś katolikiem - do kościoła również nie pójdziesz, żeby nie spotkać tam nielubianego sąsiada?
zubek pisze:
[ Dodano: Sro Lis 12, 2008 7:09 pm ]
Fakt, że Wasze poglądy rodzą się z biedy, ciemnoty i zacofania nie może być dla Was usprawiedliwieniem.
A czy fakt, że wiedzę o tej organizacji czerpiesz najprawdopodobniej wyłącznie z gazety wyborczej, może być usprawiedliwieniem dla wypisywania takich bredni? Tego typu generalizowanie jest tu co najmniej nie na miejscu.
neandertalski - moim celem nie było "domaganie się tolerancji' dla NOP, tylko wytknięcie hipokryzji tym, którzy - jak to się mówi - regularnie "wycierają sobie gębę" podobnymi sloganami. Swoją drogą tolerancja to słowo, które w dzisiejszych czasach stało się karykaturą samego siebie. Większość zapomina, że tolerancja to nie akceptacja, tylko raczej przymykanie oka na coś, co nam się nie podoba. I tolerowanie czegoś wynika głównie z dobrej woli danej osoby, choć dzis stara się to każdemu narzucić (zazwyczaj w bardzo zniekształconej formie). NOP nie domaga się tolerancji - to nie nasza działka

Nikomu nie musi się podobać, że pojawiliśmy się na obchodach 11 listopada w Zgorzelcu. My natomiast nikogo nie musimy prosić o zgodę na uczestnictwo w otwartych obchodach święta, które nie jest przecież prywatnym świętem opozycji

Ponieważ nikt w takich kwestiach nie może dyktować nam warunków, pozostaje tylko wylewanie gorzkich żali i manifestowanie oburzenia na forum

W praktyce oczywiście niewiele to da, ale wyrazić swoje zdanie każdy może - po to są takie miejsca w sieci
bombas3 - dziękuję bardzo za przywitanie

Również witam i pozdrawiam. Nie wiem o którą konkretnie osobę ze zdjęcia Ci chodziło, ale samo skojarzenie chyba całkiem trafne
(
Asafa - czemu uważasz, że źle skojarzył?

)