turek
Cytuj:
...więc wciaż nie mogę pojąć po kiego grzyba oswietla się cały obiekt ,skoro ludzie pracują w jednym rogu i to z własnym oświetleniem

Ech... ekonomia urzędu..

Ja natomiast wciąż nie mogę pojąć, dlaczego w innych miejscowościach, takich jak Pieńsk, Zawidów czy Jelenia Góra stawia się Orliki za kwotę ok. 1,2 mln. zł., nasz natomiast pochłonie 2,6 mln. zł., czyli ponad dwa razy więcej. Wszędzie tego typu obiekty dostają tą samą kwotę dofinansowania zewnętrznego, dodam.
Jedyne wyjaśnienie tej zdumiewającej różnicy w kosztach budowy jaką usłyszałem, to fakt, że nasz Orlik będzie posiadał zewnętrzną bieżnię. Czyżby jednak bieżnia kosztowała 1,4 mln. zł.??? Mamy w Zgorzelcu nową bieżnię na stadionie miejskim i nie sądzę, żeby była ona zbyt oblegana przez spragnioną biegów młodzież.
Wciąż słyszy się o braku funduszy na np. Skyte Park dla młodzieży, uporządkowanie miejskich parków, remont rozsypującego się CSR czy wiele wiele innych rzeczy,... Tutaj natomiast ewidentnie mamy do czynienia z co najmniej nierozsądnym gospodarowaniem publicznymi finansami.
Marko, może Ty, będąc miejskim radnym, znasz odpowiedzi na wątpliwości które tutaj padły??
Dług miasta rośnie, my natomiast stawiamy sobie dwa razy droższego Orlika od innych...
Czyżby to jakiś sposób odreagowania na kompleksy naszego burmistrza?? Mania wielkosci???
Po co budować obiekty "na wyrost", które przewyższą zapotrzebowanie na nie???