Dzisiaj jest 13 maja 2025, 14:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

jacobbs pisze:
Z tego co pamiętam Andrusowi też to się kiedyś zdarzyło.

Kiedy i jak się zdarzyło cwaniaku .... ?
ja nie dałem na WOŚP i nigdy dawać nie będę, wolę dać na Kościół, to bardziej trafna i udana inwestycja niż w WOŚP który promuje wiadome idee.
Co nie zmienia faktu, że i tak pieniądze z WOŚP to tylko mała kropelka w morzu potrzeb stanowiąca zaledwie 0,5%.
I mam kilka pytań do obrońców WOŚP :P
1. Jakie koszty ponoszą samorządy, za opłacanie artystów ( niektórzy biorą wynagrodzenie ale to inna kwestia), za całą organizację imprezy ?
2. Dlaczego tylko sms-y do WOŚP są zwolnione z podatku VAT ? Unijna dyrektywa zmusza nas niestety do pobierania tego podatku, ale dlaczego tylko sms-y do WOŚP są z niego zwolnione?

tadam pisze:
PS do Admina.
za taki plakacik CICHY dostał by bana i sześć ostrzeżeń

Na tym forum panują podwójne standardy, jeszcze o tym nie wiesz ? :P

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cytuj:
1. Jakie koszty ponoszą samorządy, za opłacanie artystów ( niektórzy biorą wynagrodzenie ale to inna kwestia), za całą organizację imprezy ?

takie same lub mniejsze niż na Festiwal Grecki lub Jakuby, a sądząc po "organizacji" w tym roku to koszty te są minimalne

Cytuj:
2. Dlaczego tylko sms-y do WOŚP są zwolnione z podatku VAT ? Unijna dyrektywa zmusza nas niestety do pobierania tego podatku, ale dlaczego tylko sms-y do WOŚP są z niego zwolnione?

powinieneś się chyba cieszyć, że jednak możemy coś zrobić mimo dyrektyw UE :grin:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Cytuj:
Kiedy i jak się zdarzyło cwaniaku .... ?

Tak się zdarzyło, że tak jak Cichy tutaj pisałeś o sobie w trzeciej osobie pod innym nickiem. Wiesz w ogóle o czym mowa?
Cytuj:
ja nie dałem na WOŚP i nigdy dawać nie będę, wolę dać na Kościół, to bardziej trafna i udana inwestycja niż w WOŚP który promuje wiadome idee.

Lepiej dać na nowe auto dla księdza :-?
Wiadome idee? Oświeć mnie, bo wiadome to one są chyba tylko dla Ciebie.
Cytuj:

Artyści grający dla WOŚP-u robią to charytatywnie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

tadam,

Tytuł:
obserwator
obserwator

tadam pisze:
takie same lub mniejsze niż na Festiwal Grecki lub Jakuby, a sądząc po "organizacji" w tym roku to koszty te są minimalne

więc jakie, bo chyba koszty organizacji Festiwalu Greckiego szły w tysiącach ;)

tadam pisze:
powinieneś się chyba cieszyć, że jednak możemy coś zrobić mimo dyrektyw UE

Cieszę, a jednocześnie ubolewam iż takiego "przywileju" nie mają inne organizacje.

jacobbs pisze:
Tak się zdarzyło, że tak jak Cichy tutaj pisałeś o sobie w trzeciej osobie pod innym nickiem. Wiesz w ogóle o czym mowa?

Osiągnąłeś szczyt głupoty...
1. Nie wyparłem się swej tożsamości, mówienie w III osobie było spowodowane twymi głupimi stwierdzeniami o mnie, że niby znasz mnie i moje poglądy a prawda jest taka, że tak nie jest i nigdy tak nie będzie.
2. Co do tego wszystkiego ma nick ? Widzę, że nie śledzisz forum...

jacobbs pisze:
Lepiej dać na nowe auto dla księdza

Co ma do tego nowe auto księdza, pokaż mi dokumenty świadczące o tym, że pieniadze które wierni dają Kościołowi Katolickiemu idą na auta księży ( księża swoje auta kupują ze szkolnych pensji... mógłbyś trochę zaznajomić się z tematem zamiast wypisywać głupoty)

jacobbs pisze:
Wiadome idee? Oświeć mnie, bo wiadome to one są chyba tylko dla Ciebie.

Vis pacem – para bellum

jacobbs pisze:

mhm czyli ich zakwaterowanie, działanie sprzętu etc. jest darmowe dla każdej ze stron ?
Jeszcze raz proszę o odpowiedź na moje pytania ;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

tadam pisze:

co uważasz za zrobione?? strażaków?? 10 min licytacji fantów??? czy pokaz tresury psów??
Koncert z prawdziwego zdarzenia, ot co, ale burmistrz już mnie przyzwyczaił - kultura w mieście leży na łopatkach
Cytuj:

i oby tak zostało bo słychać głosy z Polski, że byli tacy którzy brali po kilkadziesiąt tys. zł

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

qba pisze:
tadam napisał/a:

co uważasz za zrobione?? strażaków?? 10 min licytacji fantów??? czy pokaz tresury psów??
Koncert z prawdziwego zdarzenia, ot co, ale burmistrz już mnie przyzwyczaił - kultura w mieście leży na łopatkach

to była taka mała ironia na temat SMSów ;)

Bastiat pisze:
więc jakie, bo chyba koszty organizacji Festiwalu Greckiego szły w tysiącach ;)

nie zrozumiałeś mnie... samorządy wydają pieniądze na różne imprezy - dlaczego nie miały by wydawać na WOŚP? a props, spytaj swojego kolegi Renegata ile miasto zapłaciło mu za organizowanie finału - ja podejrzewam, że 0 (zero zł.), ale mogę się mylić...

Kazimierz pisze:
tadam,

wiadomość otrzymałem ;)

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Cytuj:
księża swoje auta kupują ze szkolnych pensji... mógłbyś trochę zaznajomić się z tematem zamiast wypisywać głupoty)

Nie wierzę , że jesteś tak naiwny !!!
Nawet dzieci z pierwszych klas w to nie wierzą ;)

Bastiat pisze:
Co nie zmienia faktu, że i tak pieniądze z WOŚP to tylko mała kropelka w morzu potrzeb stanowiąca zaledwie 0,5%.

Otwartym pozostaje pytanie dlaczego WOŚP powinien na to dawać - bo to państwo jest od tego. I życzeniem moim by było żeby wspomniany Caritas zapewnił taką "kropelkę w morzu potrzeb" - jak mawiasz...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Bastiat pisze:
Co ma do tego nowe auto księdza, pokaż mi dokumenty świadczące o tym, że pieniadze które wierni dają Kościołowi Katolickiemu idą na auta księży ( księża swoje auta kupują ze szkolnych pensji... mógłbyś trochę zaznajomić się z tematem zamiast wypisywać głupoty)

Największa zbiórka w historii z której kasa wsiąkła - zbiórka na ratowanie stoczni...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Tadam za organizowanie Wośpu dostałem hmmmm kilka Ciepłych herbat. trochę zmęczenia i pozytywną energie że mogę pomóc w ratowaniu zdrowia dziecinkom.
Nikt ze sztabu organizacyjnego nie wziął ani grosza za pracę jaką włożyli w organizację tej imprezy

Tytuł:
obserwator
obserwator

tadam pisze:
a props, spytaj swojego kolegi Renegata ile miasto zapłaciło mu za organizowanie finału - ja podejrzewam, że 0 (zero zł.), ale mogę się mylić...

Renegat jest człowiekiem uczciwym ( wcale się nie podlizuję :P ) i nawet jakby mu dawali to on nie weźmie jeżeli miałyby na tym ucierpieć jakieś niewinne osoby :)

YELLO_35 pisze:
Nie wierzę , że jesteś tak naiwny !!!
Nawet dzieci z pierwszych klas w to nie wierzą

widać debilizm szerzy się od młodych lat, tylko nad tym ubolewać.

krytyczny pisze:
Największa zbiórka w historii z której kasa wsiąkła - zbiórka na ratowanie stoczni...

chyba ZUS :P

qba pisze:
i oby tak zostało bo słychać głosy z Polski, że byli tacy którzy brali po kilkadziesiąt tys. zł

właśnie też słyszałem takie głosy, i stąd moje pytanie ;)

YELLO_35 pisze:
Otwartym pozostaje pytanie dlaczego WOŚP powinien na to dawać - bo to państwo jest od tego. I życzeniem moim by było żeby wspomniany Caritas zapewnił taką "kropelkę w morzu potrzeb" - jak mawiasz...

Tyle, że w kompetencjach Caritasu leży pomoc ubogim a nie pchanie środków w służbę zdrowia.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

trueRAP pisze:
Współczuje więc ludziom, którzy nie rozumieją że można bawić się w poczuciu jakiejś wspólnoty, być otwartym na ludzi i szukać przyjaciół, nie wrogów. Że można żyć bez paranoicznej nienawiści do żydów, murzynów,pedałów,cyklistów, szukania antypolskich spisków i uznawania wszystkiego, co jest inne od nas za zło.

To z moich postów wyczytałeś o tej nienawiści?

[ Dodano: Pon Sty 19, 2009 7:57 pm ]
jacobbs pisze:
Cały czas czekam na jakieś racjonalne argumenty.

Róbta co chceta to racjonalizm?

[ Dodano: Pon Sty 19, 2009 7:59 pm ]
YELLO_35 pisze:

Bo po to powstała. A przy okazji parę osób dobrze sobie żyje.

[ Dodano: Pon Sty 19, 2009 8:01 pm ]
krytyczny pisze:

Dobrze wiesz że jak by było coś nie tak to dawno by Rydzyka zjedli tak że odpuść.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

PATRIOTA pisze:
Dobrze wiesz że jak by było coś nie tak to dawno by Rydzyka zjedli tak że odpuść.

Dobrze wiesz że jak by było coś nie tak to dawno by Owsiaka zjedli tak że odpuść.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Bastiat pisze:
tadam napisał/a:
PS do Admina.
za taki plakacik CICHY dostał by bana i sześć ostrzeżeń

Na tym forum panują podwójne standardy, jeszcze o tym nie wiesz ? :P

Jeb*c cenzure. Piszę na tym forum prawie od początku jego istnienia, tj od czterech lat , a rzeczona sygnatura pojawia się pod moimi postami od zawsze i dotychczas nikomu nie przeszkadzała. To nie był obrazek wklejony do postu, tylko sygnatura, która pojawia się pod każdym postem. Co więcej nie ma ona na celu obrażenie nikogo, a po prostu wyrażenie opinii na pewien temat. Precz z oszołomstwem,precz z Cichym kimkolwiek on jest.

Ostatnio zmieniony 20 sty 2009, 1:10 przez trueRAP, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

Przyjąłem do wiadomości. Wracamy do tematu.

ps. przestrzegam przed używaniem wyrazów niecenzuralnych (także poprzez niedokańczanie, gwiazdki itp).

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.