Dzisiaj jest 13 maja 2025, 21:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
pismak
pismak

Znalazłem taki artykuł
http://wiadomosci.onet.pl/1954666,11,item.html

Jest to niegłupia próba przedstawienia przeszłych kandydatów na stanowisko Prezydenta RP.
Wybory odbędą się za 20 miesięcy.

Ze swojej strony chciałbym się pokusić z Wami o stworzenie symulacji tego, co się stanie po wyborach samorządowych w powiecie zgorzeleckim w mieście i gminie Zgorzelec, Bogatynia itd.
Może zrobimy taką zabawę teraz i wrócimy do niej w dniu wyborów?

Moimi kandydatami do wyborów na burmistrza w Zgorzelcu jest dzisiaj M.Fiedorowicz i W.Leszczyński

Zastanawiam się przy okazji ilu kolesi wyleci na zbity pysk ze stołków prezesowskich, dyrektorskich, jak wygra tylko jedna opcja polityczna.

P
G
.
.
.
.
.
.
.
.
zapomniałbym, że …

Ostatnio zmieniony 18 kwie 2009, 14:23 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Radny Leszczyński ? Ten sam który burmistrzem był (krótko ale zawsze...) i niczego nie dokonał ? Ten sam który jak wieść gminna niesie ma więcej długów niż włosów ? Nie dziękuje, nie marzy mi się burmistrz z długami... Po za tym z jakiego ugrupowania ? PiS ma lidera i nazywa się Zawada.

Burmistrz Fiedorowicz pół miasta sprzedał i wielkie G z tego. Nasz Pan Na Bananach nieźle z jego rządów czerpał korzyści. Kto pamięta przedszkole na Wolności? Od lat stoi nie wyremontowane... a miejsc w przedszkolach w Zgorzelcu brak. Pan Na Stacjach też nie najgorzej na tym wychodził. Plac pocztowy jak rozgrzebany był tak jest. Jakim cudem dopuszczono by dwóch ludzi wykupiło tyle miejskich nieruchomości? Może takim, źe Pan Na Bananach kampanie ostatnią Fiedki wspierał....

Szanowny Grzegorzy dwa razy do tej samej syfiastej rzeki się nie wchodzi.... Byli niczego nie dokonali. Krótko mówiąc nie mamy szczęścia do burmistrzów.

Tytuł:
pismak
pismak

Dziękuję Ci za pierwszą rzeczową w tym temacie wypowiedź. Mam nadzieję, że pozostali też się dołączą i napiszą też wszystkie argumenty "za" oraz "przeciw" tych lub innych osób, które mogłyby rządzić na stanowiskach samorządowych.

To nie jest straszne.

jakobsprenger pisze:
Szanowny Grzegorzy dwa razy do tej samej syfiastej rzeki się nie wchodzi.... Byli niczego nie dokonali. Krótko mówiąc nie mamy szczęścia do burmistrzów.

Dlatego już teraz proszę o Wasze uwagi.
Będę głosował. Pomóżcie mi, oraz mnie podobnym dajcie kandydatów już teraz. Kto wie ... moze wspólnie znajdziemy kogoś.
Wiem, że napewno się nie znajdzie za pięć dwunasta.

P
G

Nie chce się więcej pomylić przy wyborze a potem wypisywać, że …

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Ja proponuje od napisania tego, jakie mozliwosci ma burmistrz. Najwiekszym problemem polski jest to, ze ludzie glosujac na kogos, nie maja zielonego pojecia o tym jakie decyzje konkretnie podejmuje, oraz co moze zmienic tak naprawde.

Wiem bo czasami mowia mi ludzie ze ida porozmawiac z burmistrzem, a w sprawach takich, w jakich burmistrz nie ma kompletnie mozliwosci dzialania, a pozniej narzekaja...

Inna kwestia to taka, ze nie widze osob chetnych, ktore naprawde by chcialy cos pozmieniac na lepsze, potrzeb jest duzo. Sam bym wystartowal hehe, ale mam chyba za malo srodkow na kampanie, no i nie trzymam z zadna opcja, a to oznacza ze u nas sie pewnie nie wygra, bardzo to smutne :/

Tytuł:
pismak
pismak

jakobsprenger pisze:
Nasz Pan Na Bananach nieźle z jego rządów czerpał korzyści

Aż tak to ja nie znam naszych mieszkańców aby po opisowych określeniach ich rozpoznawać.
Jeśli jednak jest to człowiek, którego znam: AZ v. AT, to korzyści czerpie z innego źródła a Zgorzelce powinien mu pomóc aby zatrudniał więcej osób. On daje pracę ludziom. Oni chcą tej pracy.

jakobsprenger pisze:
Fiedorowicz pół miasta sprzedał i wielkie G z tego

Patrzę na poczynania włodarzy i śmiem twierdzić, że całe szczęście, że sprzedał pół Zgorzelca, bo gdyby te pół należało do miasta to popadlibyśmy w wielomilioniowe długi. Miasto nie potrafi zarządzać i prowadzić przedsiębiorstw. Patrz MZGM.

Nicram pisze:
Sam bym wystartowal hehe, ale mam chyba za mało środkow na kampanie, no i nie trzymam z zadna opcja, a to oznacza ze u nas sie pewnie nie wygra, bardzo to smutne

A może spróbujmy? Nic nie tracimy. Kampanię przeprowadzimy bezkosztowo.

jakobsprenger pisze:
Szanowny Grzegorzy dwa razy do tej samej syfiastej rzeki się nie wchodzi

Szanowny Jakobsprenger aby nie popełnić tego samego błędu w kwestii wyboru burmistrza, starosty, już teraz rozpocznijmy szukanie.
Czy to źle?

P
G

Wiem jedno, że jeśli zostanie mi przedstawiony w ostatniej chwili człowiek na stanowisko. to jest szansa, że po niedługim czasie znów będę wołał, że ...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.