Dzisiaj jest 14 maja 2025, 12:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 198 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Wielu rzeczy nie znajdziemy w starostwie. Począwszy od honoru Starosty, przez "pracę" chociażby nowych pracowników - patrz "Kierownik Powiatowego Centrum Doradztwa Gospodarczego" - stare nawyki wyjazdu na śniadanie pozostały, wkońcu już nie trzeba się wykazywać aby dostawać swoja kasę, a rzecznik? Jaki rzecznik. U nas Starostwo to prywatna spółka : starosty, naszych radnych i kolesiów :lol: Ale jest fajnie...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

turek

Cytuj:
Zaprawdę powiadam Ci, że wspomniany tu przez Ciebie rzecznik starostwa, zabiera głos w tym wątku!!! :twisted: :grin: :grin: :grin:

Zaprawdę Turku powiadam Ci, nie znajdziesz wypowiedzi rzecznika prasowego Starostwa nie tylko w tym, lecz również i w innych wątkach. :roll: ;-)
Nie oznacza to oczywiście, że osoba pełniąca tą funkcję nie zabiera w tej czy innej sprawie głosu. Jeśli jednak nie podpisuje się pod swoimi wypowiedziami imieniem i nazwiskiem z podaniem funkcji którą pełni, absolutnie nie należy brać jego słów jako oficjalnego stanowiska urzędu w którym pracuje.
Oznacza to ni mniej ni więcej, że jeśli wypowiada się pod jakimś nickiem, wypowiada się jako osoba całkowicie prywatna. :P
Mam nadzieję, że nie zechcesz wprowadzić go w stan krańcowego przygnębienia graniczącego z rozpaczą odmawiając mu prawa do wygłaszania swoich prywatnych opinii na dowolny, poruszany tutaj (i nie tylko!!!) temat??? :cry:
Oczywiście, jeśli wzmiankowana persona wypowiada się na forum... ;-)

Guru23, wpisz sobie w google wyrazy "rzecznik prasowy" i zapoznaj się szczegółowo z zakresem obowiązków osób pełniących tą funkcję! Znajdziesz tam odpowiedź dlaczego rzecznicy prasowi nie wypowiadają się na anonimowych forach dyskusyjnych... :roll:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 0:10 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, że osoba zatrudniona jako rzecznik prasowy w powiecie wypowiada się pod innym nickiem w sprawach powiatu? a może jeszcze atakuje burmistrza jako przeciwnika politycznego, bo tam, o ile się orientuję, jest wojna po-pis ?
osobiście burmistrz jest mi obojętny, ale jeżeli tak jest, jak myślę, to rzeczywiście poziom polityki zgorzelca to bagno

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Z czystej ciekawości..Kto pełni u nas funkcję Rzecznika Prasowego

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

jaro28 pisze:
nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, że osoba zatrudniona jako rzecznik prasowy w powiecie wypowiada się pod innym nickiem w sprawach powiatu?

Owszem - ale jako osoba prywatna , a nie jako rzecznik.

guru23 pisze:
a może jeszcze atakuje burmistrza jako przeciwnika politycznego, bo tam, o ile się orientuję, jest wojna po-pis ?

To już kwestia interpretacji czy atakuje ;)

guru23 pisze:
jeżeli tak jest, jak myślę, to rzeczywiście poziom polityki zgorzelca to bagno

Tu akurat pełna zgodność 8)

jaro28 pisze:
Z czystej ciekawości..Kto pełni u nas funkcję Rzecznika Prasowego

W Starostwie zapytaj :|

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
jaro28 napisał/a:
nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, że osoba zatrudniona jako rzecznik prasowy w powiecie wypowiada się pod innym nickiem w sprawach powiatu?

Owszem - ale jako osoba prywatna , a nie jako rzecznik.

To nie ja pisałem Arek tylko Guru

YELLO_35 pisze:
W Starostwie zapytaj

mamy tu tylu wszystkowiedzących...pomyślałem, że szybciej uzyskam informację tu niż w Starostwie

Tytuł:
obserwator
obserwator

no więc znalazłem na stronach internetowych dotyczących powiatu zgorzeleckiego, między innymi w regulaminie organizacyjnym powiatu
" § 15.
RZECZNIK PRASOWY (I.RP)

Do zadań rzecznika prasowego należy:

...3) realizowanie polityki informacyjnej powiatu;
4) sygnalizowanie dyrektorom wydziałów potrzeby reakcji na publikacje dot. pracy kierowanych przez nich wydziałów;.... "
i jeszcze na innej stronie, że rzecznikiem prasowym starostwa zgorzeleckiego jest Cezary Sitek.
sądząc z wypowiedzi forumowiczów to jest ta sama osoba.
więc dla mnie się to wszystko kupy nie trzyma. gość zatrudniony w urzędzie ( starostwie) wypowiada się na łamach forum na temat polityki. rozumiałbym, że wypowiada się na inne tematy, i to nie stoi w kolizji z jego pracą.
czy z tego mam rozumieć, że tak wygląda "realizowanie polityki informacyjnej powiatu" ? rzecznik milczy, a gość ukryty pod innym nickiem nadaje o polityce w powiecie?
a jaka jest ta polityka informacyjna? mówić tylko to, co wygodne ? widocznie tak

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
rzecznik milczy
ale pewnie przekorny się zaraz odezwie :grin:

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

jaro28 pisze:
To nie ja pisałem Arek tylko Guru

Tak jest - musiało źle coś wklepać forum - może fiksuje po przemianach.

jaro28 pisze:
mamy tu tylu wszystkowiedzących...pomyślałem, że szybciej uzyskam informację tu niż w Starostwie

No widzisz - szybciej chyba jednak tam się dowiesz ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

z tego wszystkiego wyłania mi się jasny wizerunek powiatu zgorzeleckiego. a czy ten rzecznik to ten sam, co w gazecie powiatowej? tam też znalazłem to nazwisko. i w muzeum łużyckim ( wcześniej).

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

guru23

Cytuj:
...czy ten rzecznik to ten sam, co w gazecie powiatowej?

A kto pyta??? 8)

Tobie, który z tak ogromną zapalczywością dbasz o podgrzewanie tego tematu, któremu dobro regionu głęboko na sercu spoczywa, który honor ceni ponad wszystko,...chyba nie sprawi wielkiego problemu przedstawienie się??? ;-)

A może po prostu wpadniesz któregoś dnia do owego rzecznika do pracy, przedstawisz się i poprosisz o wyjaśnienie tych tak wielu bolączek które Ciebie "trapią"???
Myślę, że nie odmówi Ci odpowiedzi na wszelkie istotne dla Ciebie pytania... ;-)

Chyba, że musisz pozostać anonimem,...być może dlatego, że odkrycie tożsamości osoby ukrywającej się pod nickiem guru23 ujawniłoby prawdziwe przyczyny pisania takich bzdetów i wzbudziłoby salwy śmiechu?? :roll: ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 0:12 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

naprawdę nie interesuje mnie podgrzewanie tematu.taki wątek został podjęty i każdy może zabierać głos.nie jestem zainteresowany osobą rzecznika.chciałem po prostu zrozumieć, jak to wszystko wygląda od środka. jak funkcjonuje organizm administracji.jak to jest, że paru ludzi zawłaszcza tzw.pieniądze publiczne - i to w różnej formie, a szef urzędu uważa, że wszystko jest ok. takie wyciągam wnioski z milczenia osoby odpowiedzialnej za politykę informacyjną. i mnie nie interesuje, czy tym szefem jest pan x czy pani y. czy to się dzieje w pcimiu górnym czy też dolnym. mam prawo, jak każdy, kto czyta, zastanawiać się nad sprawą, a nie konkretną osobą. wymieniłem nazwisko rzecznika dlatego, że w tym kierunku poszła dyskusja i znalazłem taką informację. rzecznik jest urzędnikiem. i bez podtekstów co do konkretnej osoby.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Jakaś straszna cisza zapanowała w temacie zwrotu pieniędzy.Admin kilka razy był pytany w tym temacie i cisza z jego strony.Bardzo to dziwne,różne myśli cisną się do głowy.Napisz Aleksander co się dzieje w tym temacie bo interesuje on bardzo wielu

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 198 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.