Dzisiaj jest 15 maja 2025, 9:23

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Być może tadam to pytanie nie padło wprost w tekście sławka ale nie trzeba się wznosić na wyżyny intelektu aby wiedzieć o co chodzi. Zresztą reakcja przekornego świadczy o tym najlepiej.

Tytuł:
pismak
pismak

sławek pisze:
Obecną pracę dostałeś tylko dlatego, że jesteś zaślepiony nienawiścią do Gronicza i będziesz robił wszystko aby go zdyskredytować.

Ja z kolei uważam, że trzeba odróżnić zaślepienie od trzeźwego spojrzenia i ocenę osoby.

Akurat w tym przypadku uważam, że wszelkie działanie mające na celu przedstawienie WŁAŚNIE ZAŚLEPIONYM lub innym osobom pragnącym czerpać korzyści z faktu, że nieudacznik jest na stanowisku decyzyjnym lokalnej adminnistracji samorządowej jest właściwe i zasadne.

Uważam, że drugi raz już tego błędu nie popełnimy i nie wybierzemy uczniaka.

jendrzej pisze:
Coś mi się wydaje, że ruszyła kampania wyborcza 2010.

NIE

To jeszcze nie jest początek kampanii.
Znasz kandydatów?

Nikt oficjalnie nie chce powiedzieć, że będzie kandydował.
Zadaję publiczne pytania. Nie ma odzewu.
Będzie tak, że w pewnym momencie każdy wyciągnie królika z kapelusza i będziemy głosować na najśmieszniejszego.

Może mam stare dane ale wczoraj byłem w UM ZG i nikt mi nie potwierdził, że zbiera pieniądze na kampanię.

P
G

i ...

Tytuł:
obserwator
obserwator

Czy muszą być kandydaci? Może walka na programy, a następnie kandydaci. Wg mnie to byłoby lepsze i czytelniejsze dla naszych mieszkańców.

Tytuł:
pismak
pismak

jendrzej pisze:
Czy muszą być kandydaci? Może walka na programy, a następnie kandydaci. Wg mnie to byłoby lepsze i czytelniejsze dla naszych mieszkańców.

To Twoje zdanie. Ja je szanuję.

Wg mnie nie wolno dopuścić do powtórki z gehenny.

Jędrzeju proponuję przeczytać program niejakiego Rafała Gronicza, który obiecał nam ... (i nie były to czcze słowa) a z programu wychodziły JAJA KWADRATOWE.

Gdyby ode mnie zależało, to chciałbym widzieć program, który ma realizować kandydat.

Dużo łatwiej mi przyjdzie ocenić możliwości kandydata względem programu, który będzie chciał realizować.

JUZ NIGDY WIĘCEJ NIE DAM SIĘ OMAMIĆ STAŻYŚCIE !!!
i nie są to czcze słowa

P
G

w związku z tym ...

Tytuł:
obserwator
obserwator

Chyba za wcześnie na nazwiska kandydatów, ale wg mnie poprzez dyskusję nad tym kto powinien kandydować /czytaj spełnia nasze oczekiwania/ moglibyśmy wyeliminować tych wszystkich nieudaczników, którym się marzy być gospodarzem miasta.

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
Nikt oficjalnie nie chce powiedzieć, że będzie kandydował.

są osoby, które znają już personalia
Cytuj:
poważnego kontrkandydata na stanowisko zajmowane obecnie przez burmistrza.
:P

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiTeK

Cytuj:
są osoby, które znają już personalia

Wydaje mi się, że masz już jakiegoś kandydata na stanowisko burmistrza na oku, prawda?? Jeśli się nie mylę, zdradź, proszę, kim jest ów zacny "mąż stanu" i przy okazji wypowiedz (w formie pisanej - oczywiście), kilka ciepłych słów na jego temat, tzn. jego zasługi, czyli dotychczasowe osiągnięcia, jego wiarygodność, sumienność, uczciwość, doświadczenie itp. itd... :P

Tymczasem jednak, póki PiTeK nie wymyśli czegoś sensownego, zastanówmy się nad rolą jaką winni spełniać radni, nad ich obowiązkiem względem własnego elektoratu, nad całą masą pracy jaką dotychczas poszczególni radni wykonali dla swoich okręgów wyborczych oraz,.. tzw. dyscypliną partyjną, która każe im często bez względu na własne przekonania głosować nad uchwałami, które nie przyczyniają się w żaden sposób do likwidacji lokalnych problemów - za to w sposób widoczny wspierają interes partii z której list startowali do wyborów. :smt028

Tytuł:
pismak
pismak

Witam Was ponownie przy tej dyskusji. Brak moich wypowiedzi związany był z urlopem gdzie przez wiele dni nie miałem dostępu do internetu. Temat jest dla mnie bardzo ważny i dlatego dokładnie się zapoznałem z Waszymi wypowiedziami.
W pierwszych słowach odpowiem krótko Sławkowi na dwie kwestie.
Twoje wątpliwości i podejrzenia o manipulacje informacjami rozwiązała by wspominana wielokrotnie możliwość odtwarzania przebiegu Sesji w internecie. Walczę o to już od dłuższego czasu o czym Was informowałem. Twierdzę jednoznacznie, że manipulacje jakie stosuje BM i Przewodniczący Rady Miasta powodują, że ani Ty ani inni mieszkańcy Zgorzelca nie mogą dokładnie prześledzić obrad. W dobie dzisiejszych możliwości technicznych to skandal i kompromitacja, którą w sposób oczywisty nazywam manipulacją stosowaną przez zgorzeleckie PO. Właśnie dlatego informacje z przebiegu Sesji nie znajdują się w potocznie zwanej Groniczówce czyli Biuletynie Miejskim wydawanym w 100% za pieniądze miejskie
To jest wspominana już kilkakrotnie blokada niewygodnych informacji.
Mówisz, że można przeczytać wszystko w protokole. Widzisz tu też nie masz racji. Protokół to nie jest stenograf, nawet najlepiej napisany nie odtworzy atmosfery, emocji i sposobu zachowania uczestników sesji. Nie pokaże kto i kiedy jest na sali, czy interesują go poruszane sprawy, czy w czasie zajmowania się poważnymi sprawami miejskimi ktoś siedzi jak w knajpie żując gumę do żucia czy wychodzi do sekretariatu na kawę. Zobaczyłbyś jak często na sesjach nie ma BM, jak zachowuje się jego zastępca, jak ubliża się radnym, którzy nie zgadzają się z nieomylną władzą zgorzeleckiego PO.
Gdybyś mógł obejrzeć sesję w internecie wiedziałbyś, że sprawa lokalu o którym była mowa związana jest z działaniami byłego Prezesa Centrum, który obecnie jest niepolitycznym Prezesem Klubu TURÓW. To właśnie on wydał zgodę na zabudowę działki przy Centrum, którą później rozszerzono bez niczyjej zgody o część przeznaczoną na drogę. Wiedziałbyś, że przez trzy lata władzy obecnego BM kiedy sprawa wyszła na jaw nie zrobiono nic.
Mogę Slawek tak jeszcze długo tylko po co?
Kolejna rzecz to sprawa kandydata na Burmistrza Zgorzelca dobrze, że o tym się mówi bo jest taka potrzeba zwłaszcza w Zgorzelcu. I moim zdaniem temat zasługuje na potraktowanie indywidualne, nie przy okazji lecz otwarcie nawet z podawaniem konkretnych kandydatów, których widzicie na tym miejscy. Może spowodujemy, ze ludzie Ci zastanowią się nad propozycjami.

Ostatnio zmieniony 28 wrz 2009, 19:37 przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Wydaje mi się, że masz już jakiegoś kandydata na stanowisko burmistrza na oku, prawda??

Mnie pytasz? Czytam to co piszesz w tym temacie i zauważyłem, że jesteś pewny pewnego kontrkandydata. Skąd ta pewność? ;)

Ostatnio zmieniony 28 wrz 2009, 10:21 przez PiTeK, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Oj przekorny, przekorny szczytem naiwności jest pytanie pitka o kandydata na burmistrza, przecież wiadomo kto nim będzie jeśli ubiegnie się o reelekcję.
A tak poważnie to dyskusję czas zacząć , bo przecież zmiany są konieczne na tym stanowisku. ]:->

Tytuł:
obserwator
obserwator

jakobsprenger pisze:
A ja zadam jedno konkretne pytanie, które mi się nasunęło po powrocie z urlopu (ach te śródziemnomorskie słońce). Dlaczego tych 11 radnych się TYLKOwstrzymało ? 11 głosów PRZECIW doprowadziło by do nieprzedłużenia umowy... Dlaczego jeśli jest to sankcjonowanie bezprawia, radny Tryc wstrzymał się od głosu, zabrakło odwagi by naruszyć interesy Tatusia ? Nie rozumiem. Wstrzymanie się jest milczącą zgodą. Tak więc drogi Przekorny, o ile 8 radnych PO kopało Twoje poczucie praworządności to tych 11 radnych odwróciło od tego aktu bezprawia głowę. Nie tylko nie pomogli Twojemu katowanemu poczuciu praworządności ale NAWET nie zadzwonili po pomoc. W tej sytuacji podobnie jak ludzie na ulicy którzy udają, że nie widzą jak bandyta ograbia przechodnia, tak samo 11 radnych ponosi MORALNĄ odpowiedzialność za tą uchwałę i jej skutki. Gdyby zagłosowali PRZECIW nikt nie miał by wątpliwości, że cenią prawo i sprawiedliwość a tak...

Witam
Pamiętacie jak przy temacie /festiwal grecki / podawałem nazwiska radnych,kto jak głosował przy uchylaniu uchwały która miała zmieść festiwal. ze Zgorzelca?.
Tam wówczas większość udawała na bezczelnego "greka".
Ciekawe kim będą ci radni przy następnych wyborach ,kiedy będę z premedytacją ich nazwiska wywlekać.
Nikos

Tytuł:
pismak
pismak

Jedenastu radnych było przeciwko szantażowi jaki zastosował BM. Postawa wstrzymująca to protest przeciwko polityce BM, który uzasadniając projekt własnej uchwały stwierdził, że jest mu to potrzebne dla stosowania prawa - nic bardziej bzdurnego. Sprzeciw miał spowodować blokadę działania a zgoda uznanie obecnego stanu prawnego. Takie krętactwo jest możliwe tylko w wykonaniu obecnie nieomylnej władzy R.G.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Marko pisze:
Postawa wstrzymująca to protest przeciwko...

niezbyt mnie to przekonuje. Postawa wstrzymująca to postawa wstrzymująca, protestem przeciwko byłoby głosowanie przeciwko. Czy może jest to protest na zasadzie świeczki i ogarka :|

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiTeK

Cytuj:
Wydaje mi się, że masz już jakiegoś kandydata na stanowisko burmistrza na oku, prawda??

Mnie pytasz? Czytam to co piszesz w tym temacie i zauważyłem, że jesteś pewny pewnego kontrkandydata. Skąd ta pewność? ;)

Napisałem wcześniej, że:

Cytuj:
...próbę niskiej zemsty na opozycji i jednocześnie pragnienie pozbycia się groźby zaistnienia na "arenie wyborczej" poważnego kontrkandydata na stanowisko zajmowane obecnie przez burmistrza.

Cóż autor miał na myśli?? Ano nic innego jak działania o charakterze profilaktycznym zmierzające do wyeliminowania potencjalnego zagrożenia. A o ewentualnym kandydowaniu Ireneusza Aniszkiewicza od dłuższego już czasu szeptało się w kuluarach. Nie stanowiło to żadnej tajemnicy. Czy rzeczywiście wystawi swoją kandydaturę, o to mniejsza,... najważniejsze żeby skopać i zdyskredytować "to" niebezpieczeństwo w zalążku. BM najwyraźniej jednak traci swą nieograniczoną moc,... skoro nie udało mu się tego przeprowadzić. I dobrze, choć być może tylko ja potępiam tego rodzaju metody, Ty natomiast nie widzisz w nich niczego złego???

Swoją drogą,... czy nie obawiasz się, że tak niejednoznaczną odpowiedzią jaką udzieliłeś na pytanie dot. Twojego kandydata na stanowisko burmistrza grozić Ci może utrata jego zaufania...???
Zdajesz sobie przecież sprawę z konsekwencji??? Zająłeś przecież wakat po takim który je utracił... ;-)

tadam, być może to głosowanie było preludium do coraz śmielszego i bardziej stanowczego sprzeciwu radnych wobec polityki jaką uprawia burmistrz miasta??? Ja przynajmniej mam taką nadzieję... Być może na kolejnej sesji padnie propozycja usunięcia z funkcji Przewodniczącego Rady Miasta Artura Bielińskiego (wsławił się on m.in. propozycją podniesienia wynagrodzenia burmistrzowi oraz wyremontowania drogi przebiegającej w bliskim sąsiedztwie domu BM- obie te inicjatywy uchwałodawcze udało mu się przeprowadzić. Obecnie zasiada w trzech radach nadzorczych), już niedługo czeka nas sesja budżetowa... Cierpliwości... :roll:

Tytuł:
pismak
pismak

nikos pisze:
Ciekawe kim będą ci radni przy następnych wyborach ,kiedy będę z premedytacją ich nazwiska wywlekać.

Nikos.
Moim zdaniem idź do wątku festiwal.
Nikos festiwal to Ty i Ty to festiwal. Jasne?

Marko pisze:
I moim zdaniem temat zasługuje na potraktowanie indywidualne, nie przy okazji lecz otwarcie nawet z podawaniem konkretnych kandydatów, których widzicie na tym miejscy. Może spowodujemy, ze ludzie Ci zastanowią się nad propozycjami.

Marko. to jest bicie piany. Nikt nic nie poda.
Nagle w ostatnim momencie zacznie się wyjmowanie królików za uszy ku zdziwieniu i zabawie gawiedzi.

przekorny pisze:
wsławił się on m.in. propozycją podniesienia wynagrodzenia burmistrzowi

No tak ... przecież osoba aktualnie piastująca funkcję burmistrza już nigdy nie będzie mogła zarobić nawet jednej czwartej tego, co teraz bierze za to że figuruje na liście płac.
Poczekamy. Oczami wyobraźni już widzę klienta szlifującego korytarze urzędów, gdzie nie będzie dla niego pracy, bo oczywiście prywatnie nikt go nie przyjmie.

P
G

w związku z tym ...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.