Dzisiaj jest 13 maja 2025, 20:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

hakunamakata pisze:
Porażka boli ale nie panikujmy.

nikt nie panikuje. Chodzi po prostu o zauwazenie prostych faktow - gra kazdego zespolu opiera sie na pewnych "filarach", czy sa to wielkie indywidualne umiejetnosci pojedynczych graczy czy tez dobra taktyka prowadzaca do zespolowosci. Ale kazdy z tych "filarow" musi byc realizowany poprzez uaktywnienie okreslonych formacji na boisku, by wydobyc to co w zespole najlepsze. A wszystko zaczyna sie od rozgrywajacego.... Ja w Turowie w tej chwili widze olbrzymia czarna dziure na rozegraniu. Deane moze i jest swietny, ale nie przekonuje mnie swoja gra pod naciskiem. Podkresle - POD NACISKIEM. Chlopcy z Polonii 2011 nie mogli mu zawiazac nawet rzemyka u sandala, ale w Treflu juz go nacisneli i facet zniknal. Zero rozgrywajacego. Chylinski niczego nie zmieni. Bo tu nie chodzi o umiejetnosc kozlowania pilki, ale o "glowe", o zmysl do gry i doswiadczenie.

Tak jak nie ma PG, tak samo widac coraz bardziej dostrzegalna dziurke (celowo w formie deminutywnej) pod koszem. Jest Wright, ale co dalej....? Witka probuje schodzic pod kosz, ale to nigdy nie bedzie gracz podkoszowy. Wojcik - jak pokazal mecz w Sopocie, gra chimerycznie, w kratke. A Leonczyk....jaki to podkoszowiec??? Po pierwsze wzrost - 201 (co przy braku techniki i sily ma znaczenie), po drugie - styl gry, po trzecie - motoryka jak u 45 latka, po czwarte - slaba technika.

Moja diagnoza na dzis - ktos taki jak Edney potrzebny w trybie pilnym + "powazny" facet pod kosz, a nie znowu zaden Ersatz......

A Chylinski..... to bedzie o "jedna wisienke na tym torcie za duzo".... Pastisz hasla "Teraz Polska"...

Tytuł:
obserwator
obserwator

grengo pisze:
Nasi przegrali, bo Marcin Kosiński spiął poślady na Turów

zagrala tu ambicja przeciwko bylej druzynie,niestety okazal sie katem po tym jak go zwolniono od nas,
trefl sopot mimo tego ze to taki "fałszywy" beniaminek napewno napsuje krwi jeszcze niejednej ekipie z naszej ligi.

trenejro niech nie tlumaczy porazki dalekim wyjazdem bo jeszcze nie jeden przed nimi taki daleki, a polskie realia nie pozwalaja na komfortowa podroz

ps. sorki za brak duzych liter i interpunkcji - poprostu stary zly nawyk pisania na klawiaturce ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... la-energi/ Chyliński chce 80 tys. euro. Chyba coś pokręcili, tyle to może Woods zarabia. :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Buhahahahahaha ale żeś mnie teraz ubawił Nek, Michał 80k euro za sezon chce a Woods tyle to za miesiąc bierze, czytaj ze zrozumieniem :), kwota wcale nie taka astronomiczna bo dobry Polak dzięki tym przepisom o obowiązkowych Polakach na boisku tyle kosztuje.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Dziwny koleś, czytałem podczas jeszcze wakacji jakiś wywiad z nim, to mówił ze absolutnie nie ma tematu powrotu do polskiej ligi, ze chce sie sprawdzic w europie. Widocznie nie dostał zadnej konkretnej propozycji. Więc Michal nigdy nie mów nigdy :):)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Capra_Domesticu pisze:
Buhahahahahaha ale żeś mnie teraz ubawił Nek, Michał 80k euro za sezon chce a Woods tyle to za miesiąc bierze, czytaj ze zrozumieniem :)
Wiem że tyle za sezon chce, tylko dwie godziny temu było napisane że za miesiąc, pewnie się poprawili :lol:

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
trener Sasa Obradović został zmuszony do wzięcia czasu. Nic to jednak nie zmieniło w postawie wicemistrzów Polski, którzy w całej czwartej kwarcie trafi tylko jeden rzut za dwa i trzy osobiste.

http://www.sport.pl/koszykowka/1,65031, ... urowa.html

Defensywa byla dziurawa. Ofensywy praktycznie nie bylo. I to martwi najbardziej - bo o ile do dobrej obrony potrzeba zgrania i zrozumienia, to w ataku powinno "pojsc" dzieki dobrym indywidualnym umiejetnosciom naszych "gwiazd".

Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 15:46 przez krzywuss, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

w komentarzach na stronie polskikosz.pl ktoś o nicku "zgolek" napisał, że podobno za tydzień do zgorzelca ma przyjechać Edney.(Oby to była prawda) xD

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Każdy z nas szukał młotka, gdy chciał wbić gwóźdź.Każdy z nas szukał nerwowo kluczyków, gdy miał pilny wyjazd autem. Każdy... .Tu można przytoczyć wiele przykładów tzw."wypadków przy pracy". Pozwólmy Im grać. Dalej szukają... . A komentarze nt. trenera i drużyny zatrzymajmy co najmniej do połowy sezonu.
Czy teraz już można Ich osądzać po trzech meczach???
Fakt! Przydałby się Edney. Ale na obecną chwilę go nie ma .
Pomagajmy Im choćby "zdrowym" dopingiem.
Do miłego zobaczyska w niedzielę na meczu.
Pozdrawiam.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Woli Zgorzelec od Aten ;)

Cytuj:
Rozgrywający reprezentacji Polski koszykarzy Michał Chyliński uzgodnił w środę warunki kontraktu z zespołem wicemistrza Polski PGE Turów Zgorzelec. W czwartek podpisze umowę i będzie uczestniczył w pierwszym treningu drużyny PGE.
Koszykarz przyznał, że wybrał klub wicemistrza Polski z uwagi na możliwość pracy z trenerem Saso Obradovicem. Serb odkrył talent Marcina Gortata.

"Miałem konkretną ofertę z AEK Ateny, dużo korzystniejszą finansowo niż ze Zgorzelca. Warunki finansowe nie były jednak dla mnie najważniejsze. Chcę się rozwijać, grać w dobrym klubie, który występuje w europejskich pucharach. Miałem kilka nieprzespanych nocy, długo się zastanawiałem. Rozmawiałem jednak kilkukrotnie z trenerem Obradovicem i to zadecydowało" - powiedział PAP Chyliński.
Chyliński, który w minionym sezonie został wypożyczony z Unicaji Malaga do 1. ligowej drużyny Clinicas Rincon Axarquia, zagrał we wszystkich sześciu meczach EuroBasketu.

Czekając na oferty zawodnik trenował indywidualnie w rodzinnej Bydgoszczy. "Miałem zajęcia z trenerem przygotowania lekkoatletycznego. Z piłką też się nie rozstawałem. Może mi brakować ogrania, ale mam nadzieję, że to szybko nadrobię" - dodał.

http://sport.onet.pl/0,1248723,2064351, ... omosc.html

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Franiu pisze:
w komentarzach na stronie polskikosz.pl ktoś o nicku "zgolek" napisał, że podobno za tydzień do zgorzelca ma przyjechać Edney.(Oby to była prawda) xD

Hmmm... ja też to słyszałam (tydzień temu), wprawdzie źródło mojej informacji nie sprawdzone (rozmowa kierowcy PKS Zg-ec z pasażerem nt. Turowa) - informacja ta padła z ust pasażera, niestety nie znam go więc nie wiem skąd ma takie info :] Ale jeżeli to już drugie źródło to może coś w tym być (byłabym w 100% zadowolona) ;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Franiu pisze:

Dużo się o Edneyu mówiło ! Do mnie dotarła informacja że Tayus chciał grać dla Turowa, lecz Sasa się nie zgodził ze względu na warunki kontraktu które zastrzegał sobie Edney.
1. Mniej wyczerpujące treningi co na pewno źle by wpłynęło na morale zespołu... -Co on odpitala my zaiwaniamy a on se siedzi...
2. Minuty na parkiecie ...

Taka właśnie informacja do mnie dotarła. Więc rozważań na temat Edneya jest jak widać ...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Hakunamakatek ja również słyszałem tą wersje. Słyszałęm też że rozważał zakończenie kariery i zajęcie sie trenerką. Nie wiem na ile to wszystko prawda.

Zobaczymy co Chyliński wniesie ale oficjalnego info jeszcze nie ma.

Wiem że to nierealne ale Tomek Kelati jest wolny, jednak on to juz półka nie dla nas. Nie oszukumy sie, bez wzmocnień będzie cieżko, chyba że sie szybko zgrają. Gdy sie przegrywa ważniejsze od umiejętnośći jest charakter drużyny i zgranie, nasza zgrania nie ma, a jako że charakter powstaje przy zgraniu było tak a nie inaczej.

Pozostaje nam dopingować i liczyć że to było potknięcie. Trefl to jest z pewnością już teraz drużyna na TOP4 ligi.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

No te warunki kontraktu trochę dziwne. Bardzo bym chciał żeby Thomas Kelati do nas przyszedł xD bo już nie jest w Lakers.... nie ma to jak pomarzyć!! ;] http://www.nba.com/lakers/news/091021la ... elati.html

Tytuł:
pismak
pismak

Hakunamakatek pisze:
Mniej wyczerpujące treningi co na pewno źle by wpłynęło na morale zespołu... -Co on odpitala my zaiwaniamy a on se siedzi...

:) to ciekawe co piszesz....i ciekawe ktory "as" moglby tak pomyslec... Bo jak na razie, to w PLK chyba nie bylo czlowieka z takimi osiagnieciami jak Edney. Czy on musi "zapitalac"...? wystarczy, zeby dbal o siebie i robil na boisku co ma robic. 36 lat to nie 63, choc cyfry te same ;) spokojnie. Pokazal w ub.sezonie ze grac potrafi i jeszcze MOZE. I to jak....

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.