Dzisiaj jest 14 maja 2025, 22:09

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
Szkoda, że dopiero teraz, po moim zabieganiu o treść raportu. Czy przy braku takich działań raport skończył by w szufladzie, nawet wiem u kogo?

Marko, nie uważam sprawy za zakończonej.
Żądam odpowiedzi przynajmniej na cztery pytania:

1) Ile kosztowało to opracowanie?
2) Kto zlecił opracowanie raportu?
3)Jaki był cel opracowania raportu?
4) Kto wykonał ten raport?

Sądzę, że nie powinno sprawić Ci trudności uzyskanie odpowiedzi.

P
G

ja tylko .....

Tytuł:
obserwator
obserwator

Jest to kolejne marnotrawienie publicznych pieniędzy! Taki raport robią studenci na I roku w czasie praktyki i zapewniam bez wynagrodzenia! No, ale jeżeli ktoś ma kaprys to oczywiście zleca to profesjonalnej firmie za odpowiednim wynagrodzeniem, tylko czemu to ma służyć?

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:

1) Ile kosztowało to opracowanie?
2) Kto zlecił opracowanie raportu?
3)Jaki był cel opracowania raportu?
4) Kto wykonał ten raport?

Takie, a może bardziej precyzyjnie, podobne pytania zadałem BM podczas ostatniej sesji i nie mam podstaw twierdzić, że nie otrzymam odpowiedzi. Oczywiście w tempie błyskawicy przekażę Ci informacje.

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
Takie, a może bardziej precyzyjnie, podobne pytania zadałem BM podczas ostatniej sesji i nie mam podstaw twierdzić, że nie otrzymam odpowiedzi.

Marko
Zaczynasz mnie denerwować!
Kolejny raz odpowiadasz mi, że albo zadałeś pytanie, albo jeszcze nie otrzymałeś odpowiedzi od burmistrza lub przewodniczącego.
Ja rozumiem, że ja mogę nie otrzymać odpowiedzi z Urzędu Miasta Zgorzelec lub otrzymać ją po terminie, do jakiego zobligowany jest urząd zgodnie z Kpa, ale Ty ..??
Ja jestem zwykłym obywatelem, którego urząd może mieć (i ma) w nosie.

Czy względem Ciebie, jako radnego, Urząd Miasta Zgorzelec nie ma obowiązku odpowiedzieć w trybie .. ?????

P
G
m. in. w związku z tym ....

Ostatnio zmieniony 17 lis 2009, 7:07 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
Marko pisze:
Czy względem Ciebie, jako radnego, Urząd Miasta Zgorzelec nie ma obowiązku odpowiedzieć w trybie .. ?????

Urząd Miasta Zgorzelec nie ma obowiązku odpowiadania mi na pytania, które są skierowane za pośrednictwem Przewodniczącego RM do Burmistrza.
To BM odpowiada radnym na pytania, interpelacje itp., zgodnie z obowiązującymi zasadami określonymi w Statucie Miasta. (paragraf 118 ust. 5 i 6)

5. Przewodniczący przesyła interpelację niezwłocznie interpelowanemu.

6. Odpowiedź na interpelację.....składa się w dwóch egzemplarzach, nie później niż w ciągu 14 dni od daty jej otrzymania, na ręce Przewodniczącego, który niezwłocznie przesyła interpelantowi odpowiedź.

To sprawa interpelacji , kwestia zapytania jest uregulowana w paragrafie 119, ust. 3 Statutu Miasta:
odpowiedzi na zapytania udziela Burmistrz lub wskazana przez niego osoba ustnie na sesji lub w razie konieczności przeprowadzenia dodatkowych analiz, pisemnie w ciągu 14 dni.

Oczywiście, że dziwnym jest to, że często BM na proste pytania nie odpowiada na Sesji, może nie zna odpowiedzi, i potrzebuje dodatkowych konsultacji tylko z kim, skoro zapytania dotyczą najczęściej jego decyzji.[/i]

Ostatnio zmieniony 18 lis 2009, 0:14 przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
Odpowiedź na interpelację.....składa się w dwóch egzemplarzach, nie później niż w ciągu 14 dni od daty jej otrzymania, na ręce Przewodniczącego, który niezwłocznie przesyła interpelantowi odpowiedź

Marko, jestem przerażony postępowaniem władzy!!
W związku z tym, że zadawałum Tobie, za pośrednictwem forum kilka pytań, mam prośbę abyś sprawdził datę zadania pytania oraz datę odpowiedzi, w jakiej Urząd Miasta Zgorzelec odpowiedział Ci, czyli mi.

Nie może być tak, że społeczeństwo lokalne zmusza się do przestrzegania, czasami bzdurnych przepisów, samemu mając je w nosie. Takie postępowanie ma określone słowo w słowniku, lecz celowo nie używam go, by przekaz był bardziej zrozumiały dla pewnych osób.

Naprawdę nie mogę zrozumieć dlaczego odpowiedzi na proste pytania udzielane są z taką zwłoką. Nadmienić należy, że jśli urząd nie może odpowiedzieć w terminie, to zgodnie z Kpa ma obowiązek powiadomić o tym stronę. Z informacji, które przekazywałeś na forum, informacji takich nie otrzymywałeś.

P
G

Już niedługo ...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Z braku lepszego, bardziej związanego z tematem miejsca na forum, napiszę tutaj.

W Ruszowie otwarto uroczyście kompleks boisk w ramach programu "Moje boisko - Orlik 2012". W jego skład weszło boisko piłkarskie, boisko dwufunkcyjne z polami do gry w koszykówkę i siatkówkę oraz bieżnia prosta 60m. Na terenie „Orlika” znajduje się również pawilon sanitarno – szatniowy, w którym mieści się magazyn sprzętu gospodarczo – sportowego, szatnie dla dziewcząt i chłopców, zespół higieniczno – sanitarny i pomieszczenie gospodarcze. Cały kompleks jest oświetlony i ogrodzony.

A teraz uwaga!!!
Całkowity koszt inwestycji wyniósł 1 179 796 zł brutto, z czego w ramach zewnętrznego dofinansowania inwestycji budżet państwa dołożył 326 tys. zł., budżet województwa 317 tys. zł., resztę sfinansowała Gmina i Miasto Węgliniec w kwocie nieco ponad 530 tys. zł.

A nasze niespełna 2,5 mln. więcej... a co! ]:->

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
Marko, jestem przerażony postępowaniem władzy!!
W związku z tym, że zadawałum Tobie, za pośrednictwem forum kilka pytań, mam prośbę abyś sprawdził datę zadania pytania oraz datę odpowiedzi, w jakiej Urząd Miasta Zgorzelec odpowiedział Ci, czyli mi.
.

Jeśli chodzi o ostatnie pytania dotyczące badania opinii publicznej, to dalej czekam na odpowiedź. Widocznie temat jest bardzo skomplikowany.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Przekorny.A jednak wiesz sporo!!!!!! dużo wiecej niż piszesz, ]:->

[ Dodano: Pon Lis 23, 2009 8:18 pm ]
Marko. Urząd to nie piekarnia.poczekaj a się doczekasz ]:-> może już za rok po wyborach ]:->

Tytuł:
pismak
pismak

kid87 pisze:
Marko. Urząd to nie piekarnia.poczekaj a się doczekasz ]:-> może już za rok po wyborach ]:->

Piekarnie,nie piekarnia . to i tak na proste pytania można odpowiedzieć szybko i bez zwłoki.
Czy chciałbyś gdziekolwiek być jako klient tak obsłużony?
Czy to swiadczy dobrze o obsługującym?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Czy to swiadczy dobrze o obsługującym?
nie świadczy.
Ale, obsługiwanych jest kilka gatunków :grin:
teoretycznie wszyscy powinni być jednakowo obsłużeni, ale życie, to życie..

Tytuł:
rekrut
rekrut

Urzędy mają ściśle określone terminy załatwienia sprawy która kończy się wyd decyzji(kpa, rozporządzenia itd) i tu chyba nie ma problemu. Problem się zaczyna gdy sprawa nie nalezy do tych pierwszych ]:-> czyli niewygodne pyt ]:->

[ Dodano: Wto Lis 24, 2009 7:09 pm ]
Marko jesteś Radnym. Możesz zwrocic uwagę Panu burmistrzowi aby poważnie traktował mieszkanców/odp na pyt/.jest szefem urzedu wie co się tam dzieje-chyba że nie wie ]:->

[ Dodano: Wto Lis 24, 2009 7:22 pm ]
Marko z góry wiem co usłyszysz- odbieram Panu głos Panie Radny ]:->

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

A już we wtorek kolejny odcinek serialu pt. "Potyczki słowne" w ramach którejś tam sesji Rady Miasta Zgorzelec. Mam nadzieję, że usłyszę odpowiedzi na pytania dot. afery orlikowej (wyniki ustaleń), zasadności zamówienia kosztownego audytu, mającego za zadanie kontrolować prace pionu inwestycyjnego zgorzeleckiego magistratu czy ewentualnie o losach utopionych miejskich środków w realizację planów pod halę - widmo.

Sprawdzę sobie, czy Przewodniczący RM ponowi próbę skoku na skład Komisji Rewizyjnej, wyrzucając z niej jakiegoś oportunistę i wsadzając w to miejsce kogoś bardziej spolegliwego. Posłucham niezwykłych opowieści burmistrza oraz zbadam, czy radni z PO wciąż trwają w uporczywym milczeniu, ograniczając się jedynie do podniesienia łapki w stosownym czasie.

Mam nadzieję, że na sesję przybędzie również laptop, aparat fotograficzny i Olo celem realizacji sprawozdań sesyjnych. A jeśli akurat nie będzie się chciało jemu oraz jego sprzętowi przybyć - sprawozdanie spłodzę ja,... :grin:

kid87 pisze:
Marko z góry wiem co usłyszysz- odbieram Panu głos Panie Radny ]:->

Marko - nie daj się!!!!!!!!!! ;-) :lol:

Tytuł:
pismak
pismak

kid87 pisze:
Urzędy mają ściśle określone terminy załatwienia sprawy która kończy się wyd decyzji(kpa

Urzędy mają ściśle określony czas na odpowiedź lub zapytanie oraz jasno określony tryb postępowania w stosunku do obywatela. Określa to Kpa.

Nie dotyczy to jednak Urzędu Miejskiego w Zgorzelcu pod kierowanego przez R.Gronicza.

Piszę to w pełni świadomy odpowiedzialności za słowa.
Mogę w razie konieczności to udokumentować przed ewentualnym sądem.

P
G
dlatego między innymi za 230 dni ...

Ostatnio zmieniony 29 mar 2010, 5:44 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
sprawozdanie spłodzę ja

Proponuje abyś wpierw sporządził notatkę nt. wyniku konkursu ;) Na stronie powiatu nadal nie ma informacji, które organizację pozarządowe otrzymały dotację na działania w 2010 roku. Pojawiło się ogłoszenie o wyników brak http://bit.ly/d4TB1V

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.