Dzisiaj jest 19 maja 2025, 21:36

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2060 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 138  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Kto wie :lol: może taka terapia przyda się , zresztą podobno są tu już tacy :smt058 jeszcze się nie ujawnili - jestem pierwszy :smt023

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Do Chucka: piwo po piątce! :)
ode mnie wzięli 6 :-? chyba dlatego, że późno i incognito,
teraz mały komentarz do fotek:
ozdobą są kreacje aleksandra
ze swoją ponadnormatywną ekspresją mógłby być cennym nabytkiem dla jakichś kampanii reklamowych (np orzeszków ziemnych), a tak lekko się marnuje :grin: ,
poza tym, wygląda, że dobrze forumowiczom w nowym miejscu

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Na pewno potrzebny jest nam wieszak :)

Ostatnio zmieniony 16 lis 2009, 14:42 przez PiotrArcimowicz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Pozwoliłem sobie przeskoczyć z moją wypowiedzią z tematu dot. prezesa CSR,.. ponieważ dotyczy ona najbliższego spotkania forumowiczów.

PiotrArcimowicz

Cytuj:
Jednak sądzę, ze nagrywanie tego mija się z celem.

Ja też tak sądzę...
Dodam tylko, że choć relacji "na żywo" pewnie nie będzie, to z całą pewnością pojawią się komentarze dotyczące spotkania, tematów tam podejmowanych oraz ocena postawy i merytorycznej zawartości wypowiedzi uczestników dyskusji.

Ponadto, ponieważ dyskusja zapowiada się "gorąca" a więc wymagająca moderatora,... rolą tą należałoby chyba obarczyć Aleksa - co z kolei wyklucza go z grona tych, którzy mogliby przekazywać relację "na żywo". Z czysto technicznych powodów,.. co jest chyba w pełni zrozumiałe.

Z kolei wg mnie nikt inny nie mógłby podjąć się takiego przekazu,... ponieważ posądzony zostałby z miejsca o stronniczość...

Grzegorzu
- może najlepiej będzie, kiedy osobiście pofatygujesz się na spotkanie - jesteś wszak forumowiczem. O ile można zrozumieć, że w porze odbywających się sesji RM trudno jest Ci "urwać" się z pracy, o tyle pora wieczorowa (20:00), pozwoli Ci chyba na wygospodarowanie godzinki czy dwóch??
Zwłaszcza, że spotkania w tej formie, tj. z udziałem zaproszonych, znanych postaci naszej rodzimej sceny politycznej - w obliczu zbliżających się wyborów samorządowych - zapewne będzie odbywać się cyklicznie. :smt028

Jeśli chodzi o mnie - już zacieram łapki na samą myśl o tym spotkaniu. :roll:

ps. Aleks - wiesz, że będziesz moderatorem, prawda?? I zdajesz sobie sprawę z tego, że jest to etat na tzw. dłuższą metę... ??? 8)

Tytuł:
VIP
VIP

Dostałem dzisiaj potwierdzenie zajęcia dwóch loży pod samą ścianą, żeby głos (co prawda czarujący) nie przeszkadzał w pogadance. Co do moderacji.. mogę się do tego zobowiązać, ale jak znam życie, to dyskusja pójdzie własnym tokiem. :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 23 lis 2012, 10:37 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Jagna pisze:
Foty niezłe - szczególnie ta gdzie autor nieznany

Ja znam autora - widuję go w lustrze ]:->

Wreszcie wróciłem z urlopu...
Spotkanie bardzo udane. Muzyka faktycznie lekko za głośno - ale to pewnie da się naprawić ;)

Nowa świecka tradycja podoba mi się :smt026

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 23 lis 2012, 10:38 przez turek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak

turek pisze:
Może być ciężko jak spotka się Radny Przewodniczący Bieliński z Radnym Wiceprzewodniczącym Wolaninem, to mogą olać forumowego moda i moderować spotkanie jak sesję RM ;)

Spokojnie my nie gryziemy. Mam nadzieję, że tylko dla tego spotkania nie będziecie zmieniać formuły. Ja bywałem już kilka razy na spotkaniu, choć od tego czasu minęło sporo miesięcy. Artur z tego co piszecie jest też częstym gościem czwartkowych spotkań. Zatem my się orientujemy jakie są zasady i na czym polega swoboda głoszonych poglądów, zresztą najczęściej prezentowanych o wiele łagodniej niż to zdarza się na forum.

Tytuł:
pismak
pismak

Rzeczywiście macie rację.
Spotkania Wasze mają inny charakter, niż "walka polityczna" lub wytykanie komuś błędów i niedociągnięć.

przekorny pisze:
Grzegorzu - może najlepiej będzie, kiedy osobiście pofatygujesz się na spotkanie - jesteś wszak forumowiczem.

Pisuję tu i zarejestrowałem się na tym forum, to chyba jestem forumowiczem.

Dziękuję Tobie i Wam za zaproszenie na spotkanie ale chyba jestem jeszcze zbyt młodą osobą politycznie aby sprostać zadaniu picia piwa i jedzenia orzeszków, nie dławiąc się nimi przy tym, mając przed sobą tego, czy innego człowieka, któremu zarzucam brak kultury politycznej, nonszalancję, brak ogłady, zanik podstawowych form zachowań stadnych, że o braku tolerancji czy demokracji nie wspomnę.
Jakoś nie potrafię.
Nie widzę na tych spotkaniach swojej osoby i zadań, jakie mógłbym spełnić podczas tego spotkania.
Piwo wypić to ja mogę z ludźmi, których lubię, orzeszki zjeść mogę z ludźmi, którzy są mi co najmniej obojętni. Dbam o moje wrzody.

Dla mnie spotkanie osób fizycznych z osobami z firmamentu władzy na spotkaniach prywatnych są niepotrzebne. Wszystko co do nich mam, piszę szczerze tutaj na forum.
Może dlatego ten, czy ów mnie nie lubi, choć jestem przekonany, że większość z nich "olała" forum po wyborach i ma nas w nosie wbrew zapewnieniom przedwyborczym.
Spotkanie takie byłoby tylko i wyłącznie wg mnie powtórzeniem tego, co napisałem tutaj.
Zaznaczam, że tak ciągle być nie musi, jeśli nabiorę ogłady politycznej i doświadczenia w tym zakresie, może będzie inaczej ale póki co ...
Dziękuję za zaproszenie i skoncentruję się na pisaniu o błędach aktualnie panującej jeszcze nam, zupełnie niepotrzebnie, władzy…

P
G

i .....

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 23 lis 2012, 10:40 przez turek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak

turek pisze:
mnie to raczej wyglada na niedojrzałość emocjonalną

Ja widzę jednak szklankę wypełnioną do połowy.

turek pisze:
nie będziemy Cię przekonywać, Byś nas polubił

Ależ ja Was lubię.

turek pisze:
Może zwyczajnie boisz się konfrontacji?

Powinieneś mi uwierzyć, że w działalności gospodarczej przychodzi mi się konfrontować zarówno z problemami, jak i niechętnymi ludźmi i staram się dawać z tym radę. Spotkanie z Wami nie nazwałbym konfrontacją.
Turku a może boję się, że w spotkaniu realnym zbytnio ucierpi Twoje ego? (też potrafię być zabawny).

turek pisze:
Wygodnie jest krzyczeć pod przykrywką forum, a nie powiedzieć wprost o swych bolączkach,

Oczywiście, że wygodnie jest tak krzyczeć.
Czy sądzisz, że moje pójście cokolwiek zmieniłoby w działaniach władzy?
Skory Wy spotykacie się z nimi i nie zauważyłem żadnego znaczącego efektu tych spotkań, to sądzę z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością, że moje wywnętrzanie się i przedstawianie bolączek środowiska lokalnego też nic nie przyniosłoby.

turek pisze:
a może Boisz się, że po rozpoznaniu przeganiano by Cię z urzedu miasta i już nic nie wpadłoby Ci przypadkiem w ręce

Wiesz ... to z tym przegonieniem mnie z urzędu to mogłoby być możliwe. Sądzę, że wiesz, co piszesz. Ty ich znasz lepiej. Czy Ty też masz przeświadczenie, że obecna władza zazdrośnie strzeże popełnianych błędów i za wszelką cenę, nawet utraty dobrego smaku i złamania podstawowych kanonów dobrych obyczajów chowa pod dywan swoje braki i niedociągnięcia.
Mnie wydaje się, że dywan ten jest już stanowczo za mały i nie ma już możliwości na schowanie więcej bubli.

turek pisze:
A może Boisz się kolejnego zastraszenia?

Teraz to już nie. Mam ochronę.

turek pisze:
W każdym razie masz jakieś widać powody i obawy by się nie "ujawniać"

Widzisz najpierw wyrzuciłeś swoje domniemania a na końcu przeszedłeś do meritum i stwierdziłeś, że może mam inne powody do niespotykania się z zaproszonymi przez Was gośćmi na spotkania.
Nie przyjmujesz argumentów, które przedstawiłem w poprzedniej wypowiedzi o braku ochoty spotykania się.

Turku powiedz, jak mógłbym reagować podczas takiego spotkania na wypowiedzi człowieka, który w wywiadzie prasowym opublikowanym w Gazecie Wojewódzkiej z dnia 17 listopada nr 269/47 wyzwala we mnie najpierw przeświadczenie, że wie o fakcie braku obiektywizmu, braku opanowania, nerwowości a potem twierdzi, że mimo wszystko będzie się bardzo starał o poprawę.
Wypada w kolejnym wywiadzie stwierdzić, że dalej się będzie starał.
W kolejnym również, że się stara ..... ALE MU NIE WYCHODZI!!

Przecież o tych uwagach dotyczących traktowania innych radnych słyszałem od uczestników sesji już dawno, stąd moje zainteresowanie możliwością sprawdzenia naocznie tego faktu w transmisjach video dostępnych w internecie.
Zauważyłeś Turku, że dopiero kiedy świat ujrzał zachowanie człowieka, on zaczął bić się w pierś i przepraszał (chyba) za swoje zachowanie?
Przez cały poprzedni okres wydawać by się mogło, że takie fakty, jak arogancja władzy i brak obiektywizmu nie miały miejsca i były wyssaną z palca fantastyką.

Cieszę się, że odwaliliście kawał dobrej roboty, bo uważam, że publikowanie sesji doprowadzi z czasem do wzrostu poziomu demokracji lokalnej i kultury osobistej osób reprezentujących nas podczas wystąpień publicznych orza poszanowania przeciwnika, w tym politycznego.

turek pisze:
Możesz poprostu przyjść, usiąść, podyskutować i nie przedstawiać się,

No dobra.... ale po co? Tutaj nie mogę? Czym różni się dyskusja tu od dyskusji na żywo?

I jeszcze jedno.

przekorny pisze:
o tyle pora wieczorowa (20:00), pozwoli Ci chyba na wygospodarowanie godzinki czy dwóch??

Przekorny ja prowadzę działalność i dla mnie godzina 20 to czas, kiedy mogę spokojnie popracować lub pójść na basen lub uprawiać marsze rekreacyjne.

Szczerze przyznam, że mając do wyboru powyższe oraz kolejne godzinki siedzenia, wybiorę sport i rekreację. Mam czas pomiędzy wykonaniem jednej lub drugiej pracy.
Ty masz wolną sobotę i niedzielę.
Cieszę sie, że mimo wszystko zapraszcie mniedo Siebie. To miłe i stymuluje do jeszcze wydajniejszej pracy (Piszczyk).

P
G

Wiecie, że ….

Ostatnio zmieniony 17 lis 2009, 9:28 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Zapowiada się fajne spotkanie a ja muszę w pracy być ;(

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Dziękuję Tobie i Wam za zaproszenie na spotkanie ale chyba jestem jeszcze zbyt młodą osobą politycznie aby sprostać zadaniu picia piwa i jedzenia orzeszków, nie dławiąc się nimi przy tym, mając przed sobą tego, czy innego człowieka, któremu zarzucam brak kultury politycznej, nonszalancję, brak ogłady, zanik podstawowych form zachowań stadnych, że o braku tolerancji czy demokracji nie wspomnę.
Jakoś nie potrafię.

Grzegorzu z takim podejściem kariery politycznej to Ty raczej nie zrobisz :)

Grzegorz pisze:
Dla mnie spotkanie osób fizycznych z osobami z firmamentu władzy na spotkaniach prywatnych są niepotrzebne. Wszystko co do nich mam, piszę szczerze tutaj na forum.

Grzegorzu spotkania mają charakter nieoficjalny, co jednak nie zmienia pewnego drobnego faktu, że rzutują na sposób odbierania osób w nich uczestniczących. :) Można na takim spotkaniu błysnąć, można się i pogrążyć... Na całym świecie politycy spotykają się z setkami grup społecznych - na forach oficjalnych, mniej oficjalnych i całkowicie prywatnych.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Kiedyś Jagna był taki wierszyk modny ,, Kiedy wódka w pracy szkodzi , porzuć pracę o co chodzi ! ''

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2060 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 138  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.