Dzisiaj jest 13 maja 2025, 16:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 352 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 24  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Okazja do kołyski dla Graya dopiero w 40 minucie meczu.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Zagraliśmy naprawdę dobrze, no ale cóż ...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Takie cos bardzo boli...bynajmniej mnie...Starali sie to było widac...;(

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

W tym meczu z pewnością Nancy było faworytem. Turów źle nie zagrał, brakowało troche skuteczności i dokładności w rozgrywaniu akcji. Cieszy gra Deana 22 pkt 60% za 2 50% za 3, ale tylko 2 asysty ! (Sasa z niego dobrego PG nie zrobi), i ogólnie całego zespołu pokazali walkę nie oddali meczu za darmo, a to jest chyba najważniejsze.

Z pewnością Turów jeżeli chce zwyciężać musi mieć prawdziwego rozgrywającego, takiego który będzie myślał o rozdawaniu piłek, a nie trafianiu do kosza, takim typem jest np. A.Rodriguez :smt026 . Chciałbym jeszcze zaznaczyć że w meczu z Nancy Turów miał zaledwie 9 asyst, a sam R. Greer miał ich 8 ..... Ten wynik sam mówi za siebie :oops:

Tytuł:
pismak
pismak

Mecz byl na poziomie.

Walka i serce na boisku.
Kto ogladal ten wie.Oby tak dalej a bedzie dobrze.
Kibicie tak jak i gra druzyny dopisali. Atmosfera na 6.

Jest jeszcze kilka spraw do poprawiania. Zwlaszcza "3" na 25 oddanych wpadlo 7.

GROUP G
PGE Turow vs. SLUC Nancy 72-75 (22:15, 10:20, 21:21, 19:19)
Panellinios vs. Gran Canaria 2014 89-60

http://www.eurocupbasketball.com/ulebcu ... amecode=14

Milej Nocy. :smt026

Ostatnio zmieniony 24 lis 2009, 23:30 przez Avaddon18, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Mecz, no cóż - kto był ten widział. Mógł się podobać gdyby nie... i tu można wymienić kilka przykładów na gdybanie, ale po co pogłębiać żal. Nie poddaliśmy meczu - to można powiedzieć bez wstydu, była walka i chęć wygrania, ale zabrakło odrobiny szczęścia i boiskowego cwaniactwa, a może po prostu czasu. Nie wiem.

Avaddon18 pisze:
Atmosfera na 6.

Może tak to wyglądało od wewnątrz, ale patrząc na sektor KK, to stawiając się na Waszym miejscu - środek i Wasza prawa strona OK, ale Wasza lewa strona, to typowy, mało aktywny wypełniacz sektora. Wypełniacz, dzięki któremu jeden (a może więcej) z członków KK nie mógł w ubiegłym tygodniu kupić miejscówki w tym sektorze, bo rzekomo się spóźnił i nikt z "Zarządu" nie będzie na niego czekał. A gdzie pytam pierwszeństwo zapisów dla członków KK, którzy opłacają składki i wypełniają inne obowiązki statutowe i którym się to normalnie i zgodnie ze statutem należy?

Tak, tak panowie rządzący - to jest łamanie zapisów statutowych!!! A na ripostę, która pewnie zabrzmiałaby - a gdzie on (oni) był wcześniej - odpowiem krótko - wypełniał obowiązki statutowe, które nie pozwoliły mu na wcześniejsze zgłoszenie chęci wyjazdu.
Sami sobie strzelacie samobóje, ale to Wasz problem...

Ponowię swoje pytanie do Pana Prezesa:
czy my zwyczajni członkowie KK TUR mamy brać przykład z członków Zarządu, bo dzisiaj kolejny jego członek był na meczu pod wpływem...

Ps. Brawo dla Pana Prezesa Michalskiego i wszystkich działaczy w klubie sportowym za dobrą reklamę tego spotkania, które ściągnęło do Orbity wg moich szacunków około 2000 ludzi. Brawo!!!

Ostatnio zmieniony 24 lis 2009, 23:16 przez grengo, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut

A ja tak z troszkę innej beczki, ale w połączeniu z tematem. Dalej większość ślepo zapatrzonych ludzików we wzajemną przyjaźń i lokalny patriotyzm miedzy Turowem a śląskiem będzie utrzymywało swoje zdanie co do tego stanu rzeczy? Rozumiem , są ludzie, taborety i krzesła bujane i nie powinno się łączyć pojedynczych przypadków z ogółem, ale ta dzisiejsza szyba w autobusie a później kolejny osobisty przypadek w jednym z marketów, gdzie pewien ograniczony człek podszedł do mojego znajomego i powiedział że w szaliku Turowa to on się może bujać w Zgorzelcu i żeby go schował bo jak nie to wpier... Jak dla mnie wszystko w tym temacie i takie sranie w banie o wielkiej przyjaźni Turowa ze śląskiem można sobie w bajeczki wsadzić.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

ZaAnawetPrzeciw pisze:
Dalej większość ślepo zapatrzonych ludzików we wzajemną przyjaźń i lokalny patriotyzm miedzy Turowem a śląskiem będzie utrzymywało swoje zdanie co do tego stanu rzeczy?

jednak tacy jeszcze są...

ZaAnawetPrzeciw pisze:
Rozumiem , są ludzie, taborety i krzesła bujane

bardzo mi się to określenie podoba dlatego nie ominąłem tego komentarza...

ZaAnawetPrzeciw pisze:
ale ta dzisiejsza szyba w autobusie a później kolejny osobisty przypadek w jednym z marketów, gdzie pewien ograniczony człek podszedł do mojego znajomego i powiedział że w szaliku Turowa to on się może bujać w Zgorzelcu i żeby go schował bo jak nie to wpier... J

no może wreszcie dotrzemy do szerszego grona...ale powiem Ci, że to są chyba skrajne przypadki debilizmu, bo nigdy dotąd nie spotkaliśmy się z takim zachowaniem. Z drugiej strony zrozum Ich - nie mają drużyny, wszyscy ich olali w 700 000- tysięcznym mieście, więc sportowa frustracja sięga zenitu. Na dzień dzisiejszy,to My (Turów) wyznaczmy trendy w tej dyscyplinie sportu mimo ich 17-stu tytułów.

Tytuł:
obserwator
obserwator

jak ktoś pisze zagraliśmy dobrze, to mnie powala na ziemię takim tekstem.
1. co Wójcik robi na pozycji numer 3? i nie potrafi znaleźć się pod koszem bo mu wyraźnie przeszkadza Wysocki (największa pomyłka okresu transferowego, gość który nic nie zagra w ataku, a jego trójki, partaczenie najprostszych sytuacji przy wejściu pod kosz czy niecelne osobiste to gwóźdź do trumny wczorajszego meczu)
2. gdzie się podziały szybkie ataki? widziałem może dwa lub trzy..najszybszy gracz w kontrze to Mike Wright, w dodatku Gray zamiast gonić przy przewadze z piłką do przodu zwalnia lub oddaje do tyłu!
3. Chemia w zespole? nie istnieje, przynajmniej nie tak jak w minionych latach.
4. zbiórki w ataku rywali - brak zastawienia graczy z pozycji od 1 do 3. Francuzi potrafili dwa lub trzy razy pod rząd zebrać piłkę w ataku
5. Swoboda gości przy rzutach za trzy punkty. W dodatku my ustawiamy strefę ,kiedy im zaczyna wchodzić rzut. masakra
6. występ Chylińskiego pozostawiam bez komentarza.
7. Obradović do wymiany od zaraz :smt021 , jego brawo przy głupich stratach Deana :smt023

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Spostrzeżenia po 1 meczu na europejskich parkietach:

a) Nasza drużyna to jeździec bez głowy - rozgrywający potrzebny od zaraz!
b) Zespół gra bez wiary w zwycięstwo - szczególnie było to widać w 4 kw., gdy przegrywaliśmy 2-4 pkt., brak było "agresji", poświęcenia, wiary...
c) Brak obrony na obwodzie, pomimo kolejnych rzucanych nam "trójek", zawodnik francuski miał zawsze min.2 metry wolnego
d) Zastawienie deski, atakowanej i bronionej - żałość!
e) Brak pomocy w ataku dla Wrighta - zasłon, skupiania na innych obrony, picków etc.
f) Za mało szybkich kontr, gdy tak zagraliśmy (tylko 3 czy 4 razy), to "łapaliśmy kontakt"
g) Wartość Wrighta - to teraz ok.60% drużyny, więcej niż ostatnio Edneya i mówię to ze zgrozą i niepokojem..
h) Doping ogólnie nie był zły, ale sektory boczne KK "rozpływały się", a brak przyśpiewek i dopingu w kilkunastu cichych (bez konferansjerki i muzyki) momentach meczu był dojmujący..
i) Frekwencja - nad wyraz niezła (ok.80%), po rejestracjach widziałem że wiele było osób nie od nas (też z Goerlitz) ; pokazuje to także dla władz klubu, że "produkt" trzeba sprzedać i zaciekawić klientów a nie tylko wywiesić plakaty, że mecz jest i kibice sami przyjdą..

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ponowię swoje pytanie do Pana Prezesa:
czy my zwyczajni członkowie KK TUR mamy brać przykład z członków Zarządu, bo dzisiaj kolejny jego członek był na meczu pod wpływem...

zapomniał wół jak cieleciem był ,jak se przypominam że za twoich rządów też miały takie przypadki,a zwłasza w Libercu i nie tylko.
Nie należę do KK ale twoje oczy i krytykowanie każdego kibica z KK jest już dla mnie już nudne,żenujące .Moim skromnnym zdanie zakącz ta swoją żenadę krytykując nowy zarząd KK. :smt021 :smt050 :smt021 :smt021
TO BYŁ POST DO GRENGO

Ostatnio zmieniony 25 lis 2009, 13:22 przez kuktus, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Niechciany przez wielu kibiców w Zgorzelcu podczas sezonów ogórkowych Radoslav Rancik (Galatasaray) został MVP 1 rundy Eurocup - 39pkt, 7zb. Gwoli przypomniewnia - ja tego pana chciałem u nas 8)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Uwazam ze lepiej było by jezdzic do Liberca bo jest o 100km. blizej ale prawdziwi kibice jezdza wszendzie za druzyna

Tytuł:
rekrut
rekrut

Zgadzam się z Grengo i ZaAnawetSprzeciw- to co wydarzyło się we Wrocławiu, to nieporozumienie. Kibice koszykarskiego Śląska niech założą sobie kącik gospodyń wiejskich bo z kibicowaniem na poziomie nic wspólnego nie mają. Już od dłuższego czasu wiadomo kto rządzi na Dolnym Śląsku. Poza tym niedawno kibic piłkarskiego Śląska, których pozdrawiam powiedział mi, że koszykówką we Wrocku nie rządził nigdy Śląsk tylko Zepter i o czym my mówimy. Chłopcy z Zeptera zajmijcie się więc garnkami a koszykówkę zostawcie profesjonalistą. ]:->

Tytuł:
rekrut
rekrut

Rozgrywający potrzebny od zaraz. Chyliński i Gray zawiedli na całej linii, przynajmniej mnie.
Witka musi spotkać się z psychologiem, bo po kilku nieudanych akcjach spalił się jak młodzik!

Jednak sercem jestem z nimi i już nie mogę doczekać się kolejnego meczu Turów hej

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 352 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 24  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.