Dzisiaj jest 13 maja 2025, 5:58

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 352 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
Gwoli przypomniewnia - ja tego pana chciałem u nas

Jak przeczytales na e-baskecie, ze ja go chcialem u nas ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Zapraszam do przeczytania mojej relacji z tego meczu: http://www.koszykowka.net/content/2009/ ... /index.jsp

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

kuktus pisze:
Moim skromnnym zdanie zakącz ta swoją żenadę

"Zakącze" jak nauczysz się pisać, a to może potrwać...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

ty sie nawet czepiasz brakujacej litery,a pamietam jak niedawno ci smarki z nosa wylatywaly.
:smt021 :smt021 :smt021 :smt021 :smt021 :smt021 :smt021 :smt021

RadzkiBlog > Komentarze do wpisu
« Turów inauguruje występy w EuroCup

Turów (więcej) i Prokom (mniej) w pucharach
Michał Owczarek na swoim blogu odwołał się do mojego ostatniego wpisu i sam napisał coś, co bardzo trafnie obrazuje siłę obecnego PGE Turowa.

Wtorkowego meczu z Nancy nie widziałem, za to obserwowałem wcześniejsze mecze Turowa i zespół nie wygląda na ekipę zdolną coś zdziałać w drugich co do rangi europejskich rozgrywkach.

[...] Trener swojej koncepcji broni, ale jak na razie pomysły Obradovicia nie wypalają w pucharze, ani w lidze. A czasu by zrealizować przedsezonowe cele coraz mniej.

Co stało się w meczu z Nancy? Otwarcie mówi się o tym, że Turów nie wykorzystywał łatwych pozycji spod samego kosza, o tym, że brakło punktów Justina Graya, któremu urodziło się dziecko, że słabo zagrali Polacy i że Adam Wójcik nie wniósł do gry zespołu praktycznie nic, albo znowu, że zabrakło ofensywy. Moim zdaniem bardzo widoczny był brak rozgrywającego, kogoś kto naprawdę będzie w stanie dostarczyć piłkę do wielu strzelców, którzy są w drużynie.

Jest jeszcze jedna kwestia, która pogrążyła Turów w tym spotkaniu. Gracze Sasy Obradovica moim zdaniem nie ustali tego meczu pod względem fizycznym. Francuskie gazele biegały, latały nad koszami i skakały po głowach zgorzelczanom przez bite 40 minut.

Turów ma też inny problem. Willie Deane pokazał, że umie i może. Szokujące wprawdzie jest to, że niski gracz z USA fatalnie kontroluje piłkę. Wystarczy jednak na wyjście po zasłonie i minięcie na szybkości - tak ustawiony Deane może być bardzo pożyteczny. Przeciwko Nancy zagrał bardzo dobre spotkanie, rzucił 22 punkty, penetrował, grał odważnie i z głową.

Zapowiadana jest walka o wszystko, Turów nie podda się w pojedynkach przeciwko Gran Canaria i Panelliniosowi Ateny. Walka to jednak nie wszystko, wystarczy popatrzeć w jakim miejscu grają te drużyny i przeciwko komu grają na codzień.

Zgrzyt - bo podobno Deane był na wylocie. Mecz ze SLUC Nancy miał być dla niego testem. Zdał go i co teraz? Władze klubu ze Zgorzelca mówią, że ruchów nie będzie. Przynajmniej w tym momencie. W kuluarach opowiada się o tym, że czas Sasy Obradovica skończy się w okolicach świąt Bożego Narodzenia.

Co zrobi Turów? Zobaczymy.

Oglądałem dziś jednym okiem mecz Prokomu Gdynia z Chimki Moskwa. Para komentatorów na C+ Sport Wojciech Michałowicz i Zenon Telman mówili, że rosyjski zespół jest w tym momencie jak najbardziej do ogrania. Nie wiem jak Prokom mógł to wygrać, bo co nie podnosiłem głowy w stronę telewizora, albo tracili piłki po kretyńskich podaniach, albo przeciwnicy rzucali punkty z taką łatwością jak na treningu, ćwicząc zagrywki bez obrony. Albo też gwiazdor Qyntell Woods do spółki z Davidem Loganem pchali się w 40 obrońców rzucając, nie nie rzucając, wypychając piłkę w stronę kosza. Skończyło się tak, że Woods trafił 3 z 15 rzutów z gry, Logan 5 z 13.

Turów przegrał minimalnie, Prokom przegrał wysoko - na forach internetowych burza, że ci słabi, tamci słabi. Nic dziwnego, poziom polskiej koszykówki i ligi jest tragiczny i mamy naoczne dowody. Nasze najlepsze kluby dostają po tyłku praktycznie od każdego.

Cytat meczu Chimki - Prokom: europejscy sędziowie mają takie inklinacje, może niektórzy z nich kończyli farmację.

środa, 25 listopada 2009, anfernee
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »

Dodaj komentarz »
Komentarze
Gość: mac.kwiatkowski, host-89-229-69-7.szczecin.mm.pl
2009/11/25 22:05:47
"Trzeba tylko zrotować dwóch graczy i wpuścić impuls" Z.Telman
-
Gość: tur, 88.220.84.15
2009/11/25 22:32:00
No tak Saso broni swojej drużyny jak lew, ale... za bardzo zakochał się w Deanie, który robi sobie jaja ze wszystkich. Grac potrafi, ale nie tak, jak Turów potrzebuje. Chyliński całkiem dobre fragmenty na początku miał na 1, ale decyzje rzutowe fatalne. Wysocki pokazał, że może zatrzymac Woodsa i dlatego powinien zostać w klubie do końca. Jak dla mnie na dziś to Dean jest do zwolnienia, nawet jak z Czarnymi i anwilem zagra bosko.
-
Gość: , dynamic-78-8-237-10.ssp.dialog.net.pl
2009/11/26 15:55:14
A ja z tej drużyny wyrzuciłabym Wójcika i za zaoszczędzone pieniądze zatrudniłabym Rodrigeza lub Edneya.

edit:
Za prowokację i język ("jak niedawno ci smarki z nosa wylatywaly") oraz nieudolne cytowanie otrzymujesz 2 ostrzeżenie.
Paawlus

Ostatnio zmieniony 27 lis 2009, 0:21 przez kuktus, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
ty sie nawet czepiasz brakujacej litery,a pamietam jak niedawno ci smarki z nosa wylatywaly.

Faktycznie patrząc na wiek pod avatarem możesz te czasy pamiętać, chyba że zapomniałeś tam dopisać jedynki z przodu.
Czuję się jakbym rozmawiał z kimś o przynajmniej 10 lat starszym.

Odpuść kiciu, bo tylko próbujesz się czepiać, a płyciutki jesteś jak staw za amfiteatrem.

Już bardziej przemawiają do mnie twoje dalsze wywody nt. Turowa niż podejmowana przez ciebie rozmowa ze mną.

Ostatnio zmieniony 27 lis 2009, 9:45 przez grengo, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

grengo pisze:
10 lad starszym

grengo, nie żebym się czepiała ale jak już się tak poprawiacie (co rozumiem, bo czasami to trzeba długo się zastanawiać o co chodzi autorowi bo takie błędy sadzi) ale chyba chodzi o lat ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

tommason pisze:
paawlus pisze:
Gwoli przypomniewnia - ja tego pana chciałem u nas

Jak przeczytales na e-baskecie, ze ja go chcialem u nas ;)

NA e-basket , a raczej jego forum już od dawna nie zaglądam. A dodam, że Sokołowskiego też u nas chętnie widziałem, zresztą chyba podobnie jak krzywuss, z tego co pamiętam. Ale nasi lokalni "znafcy" mówili, że to "pepiki itd." ;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

katrin89m pisze:
grengo, nie żebym się czepiała ale jak już się tak poprawiacie (co rozumiem, bo czasami to trzeba długo się zastanawiać o co chodzi autorowi bo takie błędy sadzi) ale chyba chodzi o lat

katrin brawo za spostrzegawczość - faktycznie miało być lat - przepraszam :)

Ps. już poprawione...

Ostatnio zmieniony 27 lis 2009, 9:45 przez grengo, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Przed Nami druga odsłona Pucharu Europy: http://www.cbgrancanaria.net/
Z ciekawostek: nazwa Gran Canaria 2014 ma na celu promocję organizacji na półwyspie iberyjskim mistrzostw świata w baskecie w 2014 roku...

Kanarki po bolesnej wtopie w Helladzie, chciały odbudować morale z niżej notowanym krajowym rywalem. Zemsta jednak nie była słodziutka i znowu zebrali ostrrrro w pupę http://acb.com/fichas/LACB54089.php ...do przerwy trzymali się dzielnie aleee 3 kwarta to klasyczna "stójka" i istny pogrom! Bilans ostatniego okresu rozliczeniowego to 2 wygrane z Granadą i Bilbao, oraz 5 porażek z Caja Laboral, Galaktycznym Real Madryt, Lagun Aro GBC, Panelliniosem oraz Alicante...

Chłopaki dziś wyruszyli do słonecznego Las Palmas... czarter przez Londyn, Justin troszku narzeka na logistykę teleportu http://twitter.com/JustinGray1

[ Dodano: Pon Lis 30, 2009 11:26 am ]
Bez wątpienia hiszpanie pretendują do fotela lidera w naszej grupie. W porównaniu z zeszłym sezonem stracili reprezentanta Anglii Joela Freelanda, który przeniósł się do Unicaja Malaga oraz strzelca Carla Englisha. Pod koszem mają jednak kim skakać po głowach: ograny na europejskich parkietach 206 cm Will McDonald, koleszka Gortiego z Orlando Magic 208 cm James Augustine oraz niepozorny bo "zaledwie" 201 cm ale za to silny i skoczny reprezentant Senegalu Sitapha Savane. Na obwodzie szaleje groźny strzelec Jaycee Carroll (średnio ponad 18 oczek na mecz = vice lider ACB). Trzeba będzie również uważać na Fishera, który aktywnie włącza się do ataku, a w obronie notuje 2 przechwyty na mecz. Na rozegraniu klepie nieopierzony młodzian Tomas Bellas jednak jego zmiennikiem jest doświadczony bo 35 letni weteran Marcus Norris, który także lubi ukąsić celnym rzutem...

[ Dodano: Pon Lis 30, 2009 11:43 am ]
http://comunidad.laprovincia.es/servici ... ja_am6.jpg obiekt na 5 patyków znajduje się w niedaleko malowniczego wybrzeża...

Ostatnio zmieniony 30 lis 2009, 14:18 przez DragisA, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Pamiętacie jak w zeszłym roku nasi pojechali do Turynu - a konkretnie jaka to była wycieczka/eskapada rodzinna?! Na stronie Dynama Moskwa śmiali się z tego że chodzą tabunami - z rodzinami, dziećmi id. że przyjechali na wakacje raczej, a nie na mecz :lol:
Ciekawe czy na te Wyspy Kanaryjskie też wybrali się w takim urlopowym gronie rodzinnym, wszak to jedna z niewielu możliwości wyrwania się z tej naszej "prowincji" ;)

Już myślałem, że w na tym zdjęciu jest Wright ;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Witam.
Zapraszamy wszystkich Kibiców Koszykówki w Zgorzelcu do wyjazdu z Klubem Kibica "TUR" na następny mecz pucharowy we Wrocławiu, we wtorek 15.12.2009..
Jak i poprzednio, zapisywać się można w kiosku u Świstaka do dnia 10.12.2009. (czwartek), do chwili zamknięcia kiosku.
Od następnego dnia tj. od piątku 11.12.2009. bilety będzie można odbierać u Świstaka.
Wg. ustaleń z Prezesem Michalskim wyjazdy autobusów do Wrocławia odbywać się będą od godz.15.00. do 15.20.(ostatni autobus) aby mieć pewien komfort organizacyjny związany z przybyciem na Orbitę.
Cena wyjazdu się nie zmienia i wynosi 10 zł.(w cenie przejazd w obie strony i bilet).
Zapraszam wraz z całym Klubem Kibica do wspólnego dopingu.
Dla chwały TUROWA !!!

Ostatnio zmieniony 30 lis 2009, 14:55 przez Tomczan, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Oby tym razem nie jechali wypełniacze, ale chętni do dopingowania kibice:

[ Dodano: Pon Lis 30, 2009 5:47 pm ]
Tak było podczas żywiołowego dopingu prowadzonego przez członków KK. Zresztą widać po Panu w czerwonej koszulce, że doping był, a że nie u wszystkich...no cóż!!!
Ale o ile pamiętam ten pan pytał dlaczego nie pojechał na Eurobasket.

Ostatnio zmieniony 30 lis 2009, 17:45 przez grengo, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Tak było podczas żywiołowego dopingu prowadzonego przez członków KK.

Wez juz czlowieku daj sobie na luz. Bo przypieprzasz sie do wszystkiego bez powodu.
Nie powiesz mi ze gdy ty byles prezesem KK kazdy stal , kibicowal , dopingowal i wracal bez gardla do domu.

Twoje wywody czasem sa solidne a czesem sa taka typowa deseczka ratunku. Chcesz zeby ktos cie polubil czy co??

Gdzie twoj doping??
Co z tego ze jestes w pracy podczas meczy.
Łamiesz statut. Powinienes byc ubrany w barwy. Nie czarne , nie zielone tylko razem czarno-zielone.
Tak krzyczysz o wszystko a swoich brudow nie zauwazysz??
I co teraz powiesz : " jestem w pracy garderoby nie zmienie" sratatatatatta.

Nie odbieraj tego jako jakas agresje w twoja strone.
Bardziej mnie zirytowales bo doping w orbicie mi sie podobal.
Nie bedziemy przeciez lazic po trybunie i mowic KRZYCZCIE LUDZIE KRZYCZCIE. Kto chcial nas pod ch... zaladowac z dopingiem ipojechac pod 10zl to tak czy siak bedzie w pupie wszystko mial.

CO WIECEJ WEZME APARAT I CYKNE TOBIE FOTO , NIE MUSZE BO KAZDY WIE CO ROBISZ NAMECZACH. ALE CYKNE , PRZYNIOSE NA ZEBRANIE KK I ZAPYTAM SIE PRZYWSZYSTKICH : PANIE OSTATNI "SPRAWIEDLIWY" GDZIE JEST PANA DOPING.
ta fote cykne od tak , bo jeszcze sie zaczniesz wypierac. :smt026 :smt026

Ostatnio zmieniony 30 lis 2009, 19:01 przez Avaddon18, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

grengo pisze:
Tak było podczas żywiołowego dopingu prowadzonego przez członków KK

Krzysiek pisząc to obrażasz cały K.K. i siebie także. Co chcesz udowodnić pokazując takie zdjęcia??? Kim Ty jesteś ??? Czy Ty jesteś jeszcze Członkiem K.K. "TUR" ??? Dlaczego nie pokażesz, że 3/4 SEKTORA K.K., czyli ok 180 ludzi (90 osób z Członków i drugie tyle spoza) zdzierało gardło i dopingowało z całych sił.Nie masz takich zdjęć??????!!!!!!!
Dlaczego starasz się w ten sposób zdyskredytować cały Klub Kibica.
Masz coś do Zarządu to oczerniaj nas ale nie sraj we własne gniazdo.
Daj spokój Człowieku... .

Tytuł:
obserwator
obserwator

Tomczan pisze:
Masz coś do Zarządu to oczerniaj nas ale nie sraj we własne gniazdo

to juz nawet nie jest jego gniazdo - mi tu bardziej pasuje sytuacja jak to lis wpada do kurnika i robi zamieszanie i poploch - tylko ze w tym przypadku brak tu bojazliwych kur a jest sam falszywy lis :/:/

grengo pisze:
Oby tym razem nie jechali wypełniacze, ale chętni do dopingowania kibice

grengo tym wpisem przesadziles i to na calej linii - jak zwykle interpretujesz sytuacje po swojemu i tylko ty widzisz w tym racje

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 352 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.