Dzisiaj jest 15 maja 2025, 6:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

kubi0207 pisze:
No dobra może jestem troche za bardzo wybuchowy i zbyt emocjonalnie wyrażam swoją opinię. Sorki Tomski jeżeli Cię uraziłem.

Brawo!!! :smt026 :smt026 :smt026 Kubi masz mój pełny szacunek, bo tym wpisem pokazałeś, że tak jak potrafisz "pojechać" tak samo potrafisz uznać swój błąd. Jeszcze raz pełny szacun !!!

Tytuł:
rekrut
rekrut

Daniels jedzie do USA, i chcą nam zabrać Leończyka:

Cytuj:
Leończyk przyjdzie?

Na pomeczowej konferencji prasowej szkoleniowiec Energi Czarnych Słupsk poinformował, że poszukuje gracza podkoszowego. Niestety nie ma jeszcze pojęcia kim będzie nowy nabytek słupskiego zespołu.

Jednak wiele wskazuje na to, że nowym zawodnikiem będzie Paweł Leończyk. Tego oczekują kibice, a także dziennikarze. Co ciekawe, jak się okazuje tego zawodnika zna Miglinieks. Na zadane pytanie, czy byłby zainteresowany sprowadzeniem do Słupska popularnego ,,Leona” odpowiedział ,,Chciałbym, jest to bardzo dobry koszykarz. Jak będzie? Zobaczymy”.

http://www.koszykowka.net/content/2009/ ... /index.jsp

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

http://www.sport.pl/sport/1,78992,72957 ... dbije.html

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Bartus96 pisze:
Daniels jedzie do USA, i chcą nam zabrać Leończyka:

Cytuj:
Leończyk przyjdzie?

Na pomeczowej konferencji prasowej szkoleniowiec Energi Czarnych Słupsk poinformował, że poszukuje gracza podkoszowego. Niestety nie ma jeszcze pojęcia kim będzie nowy nabytek słupskiego zespołu.

Jednak wiele wskazuje na to, że nowym zawodnikiem będzie Paweł Leończyk. Tego oczekują kibice, a także dziennikarze. Co ciekawe, jak się okazuje tego zawodnika zna Miglinieks. Na zadane pytanie, czy byłby zainteresowany sprowadzeniem do Słupska popularnego ,,Leona” odpowiedział ,,Chciałbym, jest to bardzo dobry koszykarz. Jak będzie? Zobaczymy”.

http://www.koszykowka.net/content/2009/ ... /index.jsp

Niech teraz sie walą na ryj...zabraklo danielsa to chca spowrotem? Mogli wczesniej myslec...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Odejście Leończyka do innego klubu jak najbardziej uzasadnione. W Turowie więcej minut nie dostanie. Puchary dla Leona jak widać to za wysokie progi. Poza tym ktoś z trójki Wójcik-Leon-Chyliński prędzej czy później odejść by musiał, jeżeli Turów chce coś w tym sezonie ugrać. I tak w Turowie po uzyskaniu przez Wysockiego paszportu Polaków jest za dużo. Odejście Leończyka może spowodować przesunięcie zawodników na pozycje "w dół" i tym samym znalazłoby się miejsce dla np. PG. cHYliński byłby takim Lucky Luzerem, a Grey z Deanem graliby na SG.

Mecz z Nancy był najlepszym spotkaniem w wykonaniu Turowa. Zabraklo niewiele, a przegraliśmy nie tyle przez złe rozgrywanie ale przez beznadziejną grę Wójcika i Graya. Ten pierwszy ewidentnie lata swietności ma już za sobą i ma gdzieś granie dla Turowa, ten drugi bardziej myślał o narodzinach potomka. Aż żal patrzyć co Oława wyprawia. Nie potrafi swoją nieudolnośc nadrobić doświadczeniem, co powinno go charakteryzować. Wójcik gra padakę w obronie co niepowinno dziwić, ale i gra padake w ataku co już zakrawa na sabotaż.

Turów gra mecze pucharowe na wyjeździe. Dwa dni treningu w Orbicie to zdecydowanie za mało aby przywyknąć do optyki hali i jej klimatu. Ten element był znaczący w spotkaniu z Francuzami. Należą się im słowa uznania że podjęli walkę, ale w konfrontacji z dobrym zespołem czegoś zabrakło. Turowowi zawsze zresztą czegoś brakuje. Po raz pierwszy mamy "wybitnego" centra, a nie stac nas na zatrudnienie "wybitnego" Edneya. Możnaby tylko pomarzyć coby było gdyby w naszym klubie był Edney i Daniels. Uważam, że spokojnie byśmy z Nancy wygrali, bo byli w naszym zasięgu. Przegraliśmy ale po walce.

Co do KK. Prezesie Tomczan- megafon!!!. Nie moze być w dopingu takich przestojów. Poza tym musi byc dyrygent który orkiestrę prowadzi. Poza tym w sektorze było sporo nowych ludzi spoza KK, którzy przyspiewek nie za bardzo kumają

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Troszku z innej beczki :

Projekt Junior w Poznaniu

Może czas zastanowić sie nad podobny projektem !!! Może nieco mniejszym , ale zawsze by było coś !!!

Tytuł:
rekrut
rekrut

hakunamakata pisze:
Odejście Leończyka do innego klubu jak najbardziej uzasadnione. W Turowie więcej minut nie dostanie. Puchary dla Leona jak widać to za wysokie progi. Poza tym ktoś z trójki Wójcik-Leon-Chyliński prędzej czy później odejść by musiał, jeżeli Turów chce coś w tym sezonie ugrać.

Jeżeli już ma odejść ktoś z trójki Wójcik-Leon-Chyliński to tylko i wyłącznie Wójcik!! A przyczyna:

hakunamakata pisze:
Ten pierwszy ewidentnie lata swietności ma już za sobą i ma gdzieś granie dla Turowa (...). Aż żal patrzyć co Oława wyprawia. Nie potrafi swoją nieudolnośc nadrobić doświadczeniem, co powinno go charakteryzować. Wójcik gra padakę w obronie co niepowinno dziwić, ale i gra padake w ataku co już zakrawa na sabotaż.

To są pieniądze wyrzucone w błoto! Młodzi (czyt. Chyliński, Leończyk) przynajmniej się starają!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

kubi0207 pisze:
No dobra może jestem troche za bardzo wybuchowy i zbyt emocjonalnie wyrażam swoją opinię. Sorki Tomski jeżeli Cię uraziłem.

Luzik,duży jestem i wszystko zniosę :D

Tytuł:
obserwator
obserwator

hakunamakata pisze:
Co do KK. Prezesie Tomczan- megafon!!!

otoz to - sam stalem na srodku 3 rzedy wyzej i nie slyszalem, na poczatku meczu jeszcze tak ale potem to juz zdarte gardlo i dopoki wiecej osob z dolu nie krzyknelo to musialem sie domyslac co bedziemy krzyczec ;/ megafon na gwalt w orbicie potrzebny

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

kasi@ pisze:
Jeżeli już ma odejść ktoś z trójki Wójcik-Leon-Chyliński to tylko i wyłącznie Wójcik!!

:smt023 :smt023 :smt023
Oczywiście ze tak , Wójciol panu juz dziekujemy ....żeby chociaz ambicja była to przy duzym doswiadczeniu powinny byc efekty a jest cos co rzeczywiście sabotaz przypomina.
Kończ waść .....

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Turów (więcej) i Prokom (mniej) w pucharach
Michał Owczarek na swoim blogu odwołał się do mojego ostatniego wpisu i sam napisał coś, co bardzo trafnie obrazuje siłę obecnego PGE Turowa.

Wtorkowego meczu z Nancy nie widziałem, za to obserwowałem wcześniejsze mecze Turowa i zespół nie wygląda na ekipę zdolną coś zdziałać w drugich co do rangi europejskich rozgrywkach.

[...] Trener swojej koncepcji broni, ale jak na razie pomysły Obradovicia nie wypalają w pucharze, ani w lidze. A czasu by zrealizować przedsezonowe cele coraz mniej.

Co stało się w meczu z Nancy? Otwarcie mówi się o tym, że Turów nie wykorzystywał łatwych pozycji spod samego kosza, o tym, że brakło punktów Justina Graya, któremu urodziło się dziecko, że słabo zagrali Polacy i że Adam Wójcik nie wniósł do gry zespołu praktycznie nic, albo znowu, że zabrakło ofensywy. Moim zdaniem bardzo widoczny był brak rozgrywającego, kogoś kto naprawdę będzie w stanie dostarczyć piłkę do wielu strzelców, którzy są w drużynie.

Jest jeszcze jedna kwestia, która pogrążyła Turów w tym spotkaniu. Gracze Sasy Obradovica moim zdaniem nie ustali tego meczu pod względem fizycznym. Francuskie gazele biegały, latały nad koszami i skakały po głowach zgorzelczanom przez bite 40 minut.

Turów ma też inny problem. Willie Deane pokazał, że umie i może. Szokujące wprawdzie jest to, że niski gracz z USA fatalnie kontroluje piłkę. Wystarczy jednak na wyjście po zasłonie i minięcie na szybkości - tak ustawiony Deane może być bardzo pożyteczny. Przeciwko Nancy zagrał bardzo dobre spotkanie, rzucił 22 punkty, penetrował, grał odważnie i z głową.

Zapowiadana jest walka o wszystko, Turów nie podda się w pojedynkach przeciwko Gran Canaria i Panelliniosowi Ateny. Walka to jednak nie wszystko, wystarczy popatrzeć w jakim miejscu grają te drużyny i przeciwko komu grają na codzień.

Zgrzyt - bo podobno Deane był na wylocie. Mecz ze SLUC Nancy miał być dla niego testem. Zdał go i co teraz? Władze klubu ze Zgorzelca mówią, że ruchów nie będzie. Przynajmniej w tym momencie. W kuluarach opowiada się o tym, że czas Sasy Obradovica skończy się w okolicach świąt Bożego Narodzenia.

Co zrobi Turów? Zobaczymy.

Oglądałem dziś jednym okiem mecz Prokomu Gdynia z Chimki Moskwa. Para komentatorów na C+ Sport Wojciech Michałowicz i Zenon Telman mówili, że rosyjski zespół jest w tym momencie jak najbardziej do ogrania. Nie wiem jak Prokom mógł to wygrać, bo co nie podnosiłem głowy w stronę telewizora, albo tracili piłki po kretyńskich podaniach, albo przeciwnicy rzucali punkty z taką łatwością jak na treningu, ćwicząc zagrywki bez obrony. Albo też gwiazdor Qyntell Woods do spółki z Davidem Loganem pchali się w 40 obrońców rzucając, nie nie rzucając, wypychając piłkę w stronę kosza. Skończyło się tak, że Woods trafił 3 z 15 rzutów z gry, Logan 5 z 13.

Turów przegrał minimalnie, Prokom przegrał wysoko - na forach internetowych burza, że ci słabi, tamci słabi. Nic dziwnego, poziom polskiej koszykówki i ligi jest tragiczny i mamy naoczne dowody. Nasze najlepsze kluby dostają po tyłku praktycznie od każdego.

Cytat meczu Chimki - Prokom: europejscy sędziowie mają takie inklinacje, może niektórzy z nich kończyli farmację.

środa, 25 listopada 2009, anfernee
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »

Dodaj komentarz »
Komentarze
Gość: mac.kwiatkowski, host-89-229-69-7.szczecin.mm.pl
2009/11/25 22:05:47
"Trzeba tylko zrotować dwóch graczy i wpuścić impuls" Z.Telman
-
Gość: tur, 88.220.84.15
2009/11/25 22:32:00
No tak Saso broni swojej drużyny jak lew, ale... za bardzo zakochał się w Deanie, który robi sobie jaja ze wszystkich. Grac potrafi, ale nie tak, jak Turów potrzebuje. Chyliński całkiem dobre fragmenty na początku miał na 1, ale decyzje rzutowe fatalne. Wysocki pokazał, że może zatrzymac Woodsa i dlatego powinien zostać w klubie do końca. Jak dla mnie na dziś to Dean jest do zwolnienia, nawet jak z Czarnymi i anwilem zagra bosko.
-
Gość: , dynamic-78-8-237-10.ssp.dialog.net.pl
2009/11/26 15:55:14
A ja z tej drużyny wyrzuciłabym Wójcika i za zaoszczędzone pieniądze zatrudniłabym Rodrigeza lub Edneya.
Dodaj komentarz » SponsorzyZostań sponsoremAdTaily.com
Sport
Pisz blog
Dodaj blog do ulubionych

zamów newsletter
poprzedni blog następny blog Podobne blogiTYPY SPORTOWE zibenikdzisiaj 20:49FUTBOL NA NIE, czyli ... pan.ado.skywalkerdzisiaj 20:38Soccer 360° sebastian.matyszczakdzisiaj 20:20Football is my life piniooo21dzisiaj 20:18zobacz katalog blogów
Powinno Cię zainteresowaćNowojorskie impresje ... znykajacydzisiaj 19:55Śląski Basket kurian8dzisiaj 19:00Warszawa miastem ... chodznakoszdzisiaj 18:35Biali nie potrafią ... okserdzisiaj 14:46zobacz katalog blogów

edit:
Za ten "chaos" w poście dostajesz ostrzeżenie. Może to nauczy Cię odpowiedniego cytowania. pozdrawiam.
Paawlus

Ostatnio zmieniony 26 lis 2009, 23:39 przez kuktus, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

kuktus, proszę Cię jak coś wklejasz z innej strony czyli cytujesz, używaj takiego przycisku jakim jest Quote np.
Cytuj:
Turów (więcej) i Prokom (mniej) w pucharach
Michał Owczarek na swoim blogu odwołał się do mojego ostatniego wpisu i sam napisał coś, co bardzo trafnie obrazuje siłę obecnego PGE Turowa. (...)

Prawda, że wygląda i czyta się lepiej? ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut

W komentarzach na polskim koszu ktoś napisał, że wraca do Zgorzelca Andres Rodriguez. Ktoś coś wie o tym?

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

http://polskikosz.pl/news/21027/plk__no ... naniu.html

w komentarzach pisze o A.Rodrigesie wie ktoś coś ? i o możliwym odejscu P.Leonczyka z Turowa Do Czarnych ?

w tym artykule tez pisze o być moze nowym rozgrywajku

http://www.sport.pl/koszykowka/1,65031, ... dbije.html

Tytuł:
gaduła
gaduła

Oj ludzie, ludzie... Tylu meczów potrzebowaliście, aby przekonać się, że Oława tutaj tylko zakotwiczył dla siana, a nie po wynik? Pisałem o nim przed sezonem... Teraz nagle wszyscy widzą błędy zawodników i trenera o których pisałem dużo wcześniej... Jak tam te osoby, które żyły nadzieją, że Turów się podniesie? Ile do ku** nędzy działacze będą dawać szans? Ściągajcie nawet AU, on ściągnie PG i Turów odżyje!

Wójcik i Obradovic out i to jak najszybciej... Jestem pewien, że Leończyk przy podobnej ilości minut i przy większym zaufaniu trenea lepiej zagra niż gwiazdeczka Wójcik... Oława miej czelność i zakończ karierę! W Klubie finansowo będzie lepiej i pozwoli, to na zakontraktowanie nowego rozgrywającego. Tak, to jest jak Wójcik trafia po znajomości i przez wyrobioną markę w Polsce... Jednak marka i doświadczenie nie wszystko... 40 lat na karku!! Tego się nie nadrobi niczym w tak dynamicznym sporcie!! Choćby się dwoił i troił...
Jego BEZSILNOŚĆ WIDAĆ W KAŻDYM MECZU!!

Nie mogłem się powstrzymać z tym komentarzem, bo źle było gdy pisałem o zwolnieniu tej dwójki, a teraz Ci co negowali moje posty piszą nagle co innego...

W PLK jak Wójcik fauluje, to prawie płacze pod nosem, bo przecież, to zawsze jego faulowali... Te jego miny jakby coś mu śmierdziało wiecznie pod nosem... a nagle w EuroCup podnosi rękę w górę przyznając się do faulu - oto dwa oblicza Wójcika... Zieliński, Tomczyk,Pluta i Wójcik - NAJWIĘKSZE "ŚWIĘTE KROWY" w PLK .. Wnioski proszę wyciągnąć samemu..

Nagle ktoś pisze żeby dać do zrozumienia trenerowi, Wójcikowi i zarządowi o błędach... Kto to ma zrobić jak nie KK? Kibice, którzy tylko przychodzą pooglądać i poklaskać? Ale niestety... Polityka i układy zawsze wygrywają... W sporcie i nawet z KK "Tur", który nie zrobi takiej akcji, a trzeba niestety reagować jak najszybciej i pokazać, że J.K., który kupił piłeczkę, to tylko zagrywka pod publikę, a inni drapali się po nosie z V.I.P. którzy mogli spokojnie złożyć się w 3 czy w 4 i tą piłkę kupić za 5 tys. i chłopakowi pomóc o wiele bardziej. To też wam nie dało do myślenia? Ci ludzie tylko liczą własny grosz... Liczą, aby tylko jak najczęściej TVP przyjeżdżała na Maratońską, aby pokazać się, że to są "PRAWDZIWI KIBICE"... Zresztą po co ja to piszę skoro i tak zaraz będzie odzew, że warto żyć nadzieją, liczyć na przebudzenie i tak co mecz liczyć tylko na nadzieję... Za czasów Krygiera i Filipovskiego/Miteva jak ktoś SŁUSZNIE wspomniał drużyna po 2 kwartach mogła przegrywać 20 punktami, ale wychodziła po przerwie tak nastawiona przez sztab szkoleniowy, że z -20 robiło się +10...

Przypomni mi ktoś, to powiedzenie co krąży po Zgorzelcu odnośnie naszego obecnego Prezesa? Dalej są takie osoby, które się z tym nie zgadzają?

SO pisze:
- Poradziliśmy sobie taktycznie i pod tym względem jestem zadowolony. Zabrakło nam kilku elementów, aby zwyciężyć. Popełnialiśmy proste błędy, ale spotkanie stało na bardzo wysokim poziomie i mam nadzieję, że podobało się także kibicom.

" Poradziliśmy sobie taktycznie i pod tym względem jestem zadowolony."
Nie ma to jak dobra taktyka i być z niej zadowolonym mając w tak ważnym meczu 13 strat.....

Cytuj:
Spokojny i podchodzący profesjonalnie do kontaktów z mediami serbski szkoleniowiec podczas konferencji prasowej został jednak wyprowadzony z równowagi. Na pytanie o to, dlaczego zawodnik Nancy Ricardo Greer miał prawie tyle samo asyst co cały zespół Turowa razem, odpowiedział pytaniem: - A wiecie, kim jest Ricardo Greer? Znacie go panowie, czy dopiero dzisiaj pierwszy raz zobaczyliście go w akcji? To zawodnik najwyższej klasy europejskiej! Mieliśmy z nim problemy, ale uważam, że Konrad Wysocki radził sobie z nim bardzo dobrze. Trudniej miał Krzysztof Roszyk, który jest niższy i słabszy fizycznie od Greera.

Z tego co pamiętam w ULEBie rówież mieliśmy w drużynach przeciwnych zawodników z najwyższej klasy europejskiej, ale było widać DOBRĄ TAKTYKĘ! Jeżeli to jest argument na ilość asyst, że JEDEN ZAWODNIK ma prawie tyle samo asyst co CAŁY ZESPÓŁ TUROWA, to ktoś tutaj z kogoś sobie ROBI JAJA!!!!

cytaty: sport.pl

Resztę zostawię bez komentarza.........................

jojo pisze:
jak ktoś pisze zagraliśmy dobrze, to mnie powala na ziemię takim tekstem.
1. co Wójcik robi na pozycji numer 3? i nie potrafi znaleźć się pod koszem bo mu wyraźnie przeszkadza Wysocki (największa pomyłka okresu transferowego, gość który nic nie zagra w ataku, a jego trójki, partaczenie najprostszych sytuacji przy wejściu pod kosz czy niecelne osobiste to gwóźdź do trumny wczorajszego meczu)
2. gdzie się podziały szybkie ataki? widziałem może dwa lub trzy..najszybszy gracz w kontrze to Mike Wright, w dodatku Gray zamiast gonić przy przewadze z piłką do przodu zwalnia lub oddaje do tyłu!
3. Chemia w zespole? nie istnieje, przynajmniej nie tak jak w minionych latach.
4. zbiórki w ataku rywali - brak zastawienia graczy z pozycji od 1 do 3. Francuzi potrafili dwa lub trzy razy pod rząd zebrać piłkę w ataku
5. Swoboda gości przy rzutach za trzy punkty. W dodatku my ustawiamy strefę ,kiedy im zaczyna wchodzić rzut. masakra
6. występ Chylińskiego pozostawiam bez komentarza.
7. Obradović do wymiany od zaraz :smt021 , jego brawo przy głupich stratach Deana :smt023

[shadow=red][glow=red][center]100000% POPARCIA!![/shadow][/glow][/center]

Ostatnio zmieniony 26 lis 2009, 23:56 przez PrzecPolitWSpor, łącznie zmieniany 6 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.