Oj ludzie, ludzie... Tylu meczów potrzebowaliście, aby przekonać się, że Oława tutaj tylko zakotwiczył dla siana, a nie po wynik? Pisałem o nim przed sezonem... Teraz nagle wszyscy widzą błędy zawodników i trenera o których pisałem dużo wcześniej... Jak tam te osoby, które żyły nadzieją, że Turów się podniesie? Ile do ku** nędzy działacze będą dawać szans? Ściągajcie nawet AU, on ściągnie PG i Turów odżyje!
Wójcik i Obradovic out i to jak najszybciej... Jestem pewien, że Leończyk przy podobnej ilości minut i przy większym zaufaniu trenea lepiej zagra niż gwiazdeczka Wójcik... Oława miej czelność i zakończ karierę! W Klubie finansowo będzie lepiej i pozwoli, to na zakontraktowanie nowego rozgrywającego. Tak, to jest jak Wójcik trafia po znajomości i przez wyrobioną markę w Polsce... Jednak marka i doświadczenie nie wszystko... 40 lat na karku!! Tego się nie nadrobi niczym w tak dynamicznym sporcie!! Choćby się dwoił i troił...
Jego BEZSILNOŚĆ WIDAĆ W KAŻDYM MECZU!!
Nie mogłem się powstrzymać z tym komentarzem, bo źle było gdy pisałem o zwolnieniu tej dwójki, a teraz Ci co negowali moje posty piszą nagle co innego...
W PLK jak Wójcik fauluje, to prawie płacze pod nosem, bo przecież, to zawsze jego faulowali... Te jego miny jakby coś mu śmierdziało wiecznie pod nosem... a nagle w EuroCup podnosi rękę w górę przyznając się do faulu - oto dwa oblicza Wójcika... Zieliński, Tomczyk,Pluta i Wójcik - NAJWIĘKSZE "ŚWIĘTE KROWY" w PLK .. Wnioski proszę wyciągnąć samemu..
Nagle ktoś pisze żeby dać do zrozumienia trenerowi, Wójcikowi i zarządowi o błędach... Kto to ma zrobić jak nie KK? Kibice, którzy tylko przychodzą pooglądać i poklaskać? Ale niestety... Polityka i układy zawsze wygrywają... W sporcie i nawet z KK "Tur", który nie zrobi takiej akcji, a trzeba niestety reagować jak najszybciej i pokazać, że J.K., który kupił piłeczkę, to tylko zagrywka pod publikę, a inni drapali się po nosie z V.I.P. którzy mogli spokojnie złożyć się w 3 czy w 4 i tą piłkę kupić za 5 tys. i chłopakowi pomóc o wiele bardziej. To też wam nie dało do myślenia? Ci ludzie tylko liczą własny grosz... Liczą, aby tylko jak najczęściej TVP przyjeżdżała na Maratońską, aby pokazać się, że to są "PRAWDZIWI KIBICE"... Zresztą po co ja to piszę skoro i tak zaraz będzie odzew, że warto żyć nadzieją, liczyć na przebudzenie i tak co mecz liczyć tylko na nadzieję... Za czasów Krygiera i Filipovskiego/Miteva jak ktoś SŁUSZNIE wspomniał drużyna po 2 kwartach mogła przegrywać 20 punktami, ale wychodziła po przerwie tak nastawiona przez sztab szkoleniowy, że z -20 robiło się +10...
Przypomni mi ktoś, to powiedzenie co krąży po Zgorzelcu odnośnie naszego obecnego Prezesa? Dalej są takie osoby, które się z tym nie zgadzają?
SO pisze:
- Poradziliśmy sobie taktycznie i pod tym względem jestem zadowolony. Zabrakło nam kilku elementów, aby zwyciężyć. Popełnialiśmy proste błędy, ale spotkanie stało na bardzo wysokim poziomie i mam nadzieję, że podobało się także kibicom.
"
Poradziliśmy sobie taktycznie i pod tym względem jestem zadowolony."Nie ma to jak dobra taktyka i być z niej zadowolonym mając w tak ważnym meczu 13 strat.....
Cytuj:
Spokojny i podchodzący profesjonalnie do kontaktów z mediami serbski szkoleniowiec podczas konferencji prasowej został jednak wyprowadzony z równowagi. Na pytanie o to, dlaczego zawodnik Nancy Ricardo Greer miał prawie tyle samo asyst co cały zespół Turowa razem, odpowiedział pytaniem: - A wiecie, kim jest Ricardo Greer? Znacie go panowie, czy dopiero dzisiaj pierwszy raz zobaczyliście go w akcji? To zawodnik najwyższej klasy europejskiej! Mieliśmy z nim problemy, ale uważam, że Konrad Wysocki radził sobie z nim bardzo dobrze. Trudniej miał Krzysztof Roszyk, który jest niższy i słabszy fizycznie od Greera.
Z tego co pamiętam w ULEBie rówież mieliśmy w drużynach przeciwnych zawodników z najwyższej klasy europejskiej, ale było widać DOBRĄ TAKTYKĘ! Jeżeli to jest argument na ilość asyst, że JEDEN ZAWODNIK ma prawie tyle samo asyst co CAŁY ZESPÓŁ TUROWA, to ktoś tutaj z kogoś sobie ROBI JAJA!!!!
cytaty: sport.plResztę zostawię bez komentarza.........................
jojo pisze:
jak ktoś pisze zagraliśmy dobrze, to mnie powala na ziemię takim tekstem.
1. co Wójcik robi na pozycji numer 3? i nie potrafi znaleźć się pod koszem bo mu wyraźnie przeszkadza Wysocki (największa pomyłka okresu transferowego, gość który nic nie zagra w ataku, a jego trójki, partaczenie najprostszych sytuacji przy wejściu pod kosz czy niecelne osobiste to gwóźdź do trumny wczorajszego meczu)
2. gdzie się podziały szybkie ataki? widziałem może dwa lub trzy..najszybszy gracz w kontrze to Mike Wright, w dodatku Gray zamiast gonić przy przewadze z piłką do przodu zwalnia lub oddaje do tyłu!
3. Chemia w zespole? nie istnieje, przynajmniej nie tak jak w minionych latach.
4. zbiórki w ataku rywali - brak zastawienia graczy z pozycji od 1 do 3. Francuzi potrafili dwa lub trzy razy pod rząd zebrać piłkę w ataku
5. Swoboda gości przy rzutach za trzy punkty. W dodatku my ustawiamy strefę ,kiedy im zaczyna wchodzić rzut. masakra
6. występ Chylińskiego pozostawiam bez komentarza.
7. Obradović do wymiany od zaraz

, jego brawo przy głupich stratach Deana

[shadow=red][glow=red][center]100000% POPARCIA!![/shadow][/glow][/center]