Dzisiaj jest 14 maja 2025, 20:59

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 304 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
,... to muszę przyznać, że nie potrafię z tobą dyskutować. Pokonałeś mnie "argumentami", poddaję się... :oops: :lol:

Pełna zgodność przekorny nie potrafisz dyskutować, zadać pytanie z sensem też nie potrafisz. Przejdźmy do rzeczy łatwiejszych. Oglądałeś wczoraj film na TV4, jak wrazenia??? Podobał się Czesio??? ]:-> ]:-> ]:->

Marko,
wszystko to co napisałeś jest prawdą, pamietaj, że temat budowy hali zaistniał sporo wcześniej zanim napisałeś o organizacji debaty i napisałeś to tutaj na forum na wyraźną prośbę Aleksa to raz, dwa z asekuracyjnym wstępem, że jesteś długoletnim kibicem Turowa i w czasie gdy już wiadomo było o znacznych zmianach w składzie zespołu. Pierwsza fala zażartej dyskusji była już za nami. Ja nie uwalniam burmistrza z odpowiedzialności ale parcie społeczeństwa przyczyniło się do tego w pewnym stopniu. Szkoda, że burmistrz się mu nie oparł. Dobrze wiedziałeś Marko, że przeciągnięcie debaty w czasie zadziała na niekorzyść Gronicza w tej sytuacji, a jednoznaczna postawa przeciwko budowie na początku źle wpłynie na twój wizerunek, prawda???
Odnośnie skateparku twoja ekipa (czytaj: Fiedorowicz i spółka) tez go nie wybudowała chociaż petycje były wysyłane, nawet Fiedorowicz nie zdobył się na podjęcie decyzji czy wybuduje czy nie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Jeżeli powierzam maklerowi giełdowemu swoje pieniądze i on źle je zainwestuje to niezwłocznie zmieniam maklera. Jeżeli Burmistrz bezkrytycznie, irracjonalnie wydaje nasze pieniądze to podobnie jak makler giełdowy powinien być zmieniony. Chodzi tu o bardzo dużą kasę publiczną.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Cytuj:
Muzeum Łużyckie obciąża budżet kwotą 400 tys. zł., zatrudniając kilku ludzi jedynie i oferując dla nas to, co... oferuje

Jako osoba niezwykle poinformowana powinieneś wiedzieć co oferuje. Jednak wymagało by to wysiłku udania się do Muzeum... Ale po co się wysilać, lepiej głosić prawdy objawione.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiotrArcimowicz, spokojnie - zauważyłem, że każda, choćby najdrobniejsza wzmianka o Muzeum, powoduje u Ciebie gwałtowny wzrost agresji. Twoja riposta, czy może raczej nerwowe odszczekiwanie, przypomina nieco wyprawę z armatą na wróble. Jak jest, każdy przecież widzi... ;-) :lol:

Co zaś do prawd objawionych - Tobie w tym zakresie nikt nie dorówna. Mnie osobiście wystarczą te, które miewam "zaszczyt" prześledzić (oczywiście z zapartym tchem) tutaj.

Swoją drogą,.. gratuluję tak cennej zdobyczy w postaci,..desek. :| Już mnie zaintrygowały, więc chyba wpadnę je obejrzeć, jeśli oczywiście pozwolisz...

Ps. Jeśli nie chcesz, żeby wspominać o MŁ, może po prostu daj znać...?? ;-)

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Cóż spełniam tylko Twój postulat o informowaniu i reagowaniu na to co jest pisane i mówione o instytucji mi podległej. Nie chce byś w najmniejszym stopniu czuł się niedoinformowany, bądź co gorsza lekceważony.

Ps. Polecam Ci tweetowanie. Uczy streszczania się w wypowiedziach.

Ps. Niestety nie mogę spełnić Twojej prośby. Część sali wystawowej jest przebudowywana pod wystawę stałą i w związku z tym niedostępna jest dla zwiedzających. Na pewno jednak zaproszę Cię na jej otwarcie :)

Ps 2: Zapomniałbym. Zapraszam Cię oczywiście na konferencję. Temat rzadko poruszany ale niezmiernie ciekawy.

Ostatnio zmieniony 30 lis 2009, 17:48 przez PiotrArcimowicz, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Jeśli nie ma się nic do powiedzenia, lub nie można się wypowiadać na ten czy inny temat - tweetowanie rzeczywiście może być doskonałą wymówką dla swoich lakonicznych zdań.
Ja jednak chyba podziękuję...

Swoją drogą - tweetowania uczysz się chyba od jakiegoś 1,5 roku, czy się mylę??? ;-)

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Przekorny na Tweeterze jestem mnie od dwóch miesięcy :) U... z tym nic do powiedzenia to grubo przesadziłeś. Jest wręcz odwrotnie. Można bardzo dużo się dowiedzieć, w dodatku w szybkiej skondensowanej formie -pełno na nim polityków... Takie czasy nikt już nie chce czytać przydługawych i nudnych postów. 140 znaków rządzi :)

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Jeżeli powierzam maklerowi giełdowemu swoje pieniądze i on źle je zainwestuje to niezwłocznie zmieniam maklera. Jeżeli Burmistrz bezkrytycznie, irracjonalnie wydaje nasze pieniądze to podobnie jak makler giełdowy powinien być zmieniony. Chodzi tu o bardzo dużą kasę publicz

Jendrzeju z maklerem łatwiej i szybciej możesz zerwać umowę. Z burmistrzem niestety ale jest to trudniejsze do zrealizowania. Najpierw zbieranie podpisów potem ogłoszenie referendum no i jeszcze pytanie czy będzie frekwencja i czy większość opowie się za odwołaniem. Nie tak dawno były próby zrealizowania referendum ale nie zdołano zebrać wymagającej liczby podpisów. Czasowo też to nie wygląda za ciekawie przy pomyślnym toku sprawy odwołanie doszłoby do skutku nie wcześniej niż maj - czerwiec 2010 a do końca kadencji zostałoby niespełna pół roku.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Kto następny? To w kontekście zgłoszenia się Fiedorowicza na Burmistrza.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

http://www.zgorzelec.info/index.php?k_d ... g&t=news2b
to jest owoc "pracy" GRONICZA ]:->

Tytuł:
pismak
pismak

makaron pisze:
Marko,

Odnośnie skateparku twoja ekipa (czytaj: Fiedorowicz i spółka) tez go nie wybudowała chociaż petycje były wysyłane, nawet Fiedorowicz nie zdobył się na podjęcie decyzji czy wybuduje czy nie.

Najpierw sprawdź później pisz. Staraj sie logicznie kombinować bo teraz nie wyszło Ci wcale.

Tytuł:
pismak
pismak

Marko oświeć mnie proszę gdzie kombinowałem?
A może jednak Fiedia wybudował go tylko my o tym nie wiemy???
Co do petycji to pierwszy wpis pod poniższym linkiem:
http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.p ... sc&start=0
Nigdzie nie natknąłem się przy czytaniu np. forum o tym aby MF podjął jakąkolwiek decyzję w tej sprawie, w przeciwieństwie do Gronicza, który przynajmniej zapoznał się z proponowanym projektem. Sam opisywałeś postęp sprawy w przytoczonym temacie. Na marginesie zapytam, miałeś szczere intencje wobec młodzieży i chciałeś pomóc w budowie tego obiektu czy to tylko była zagrywka z góry skazana na niepowodzenie po to aby mieć negatywny argumencik w zbliżającej się kampanii wyborczej?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ze strony głównej:
Cytuj:
Reasumując – w Zgorzelcu nie ma niemal niczego. Zgodnie z dewizą Kononowicza. Jedyne, co nam zostało, to wspaniała drużyna koszykarzy, której gra daje nam tak wiele radości i napawa nas dumą.
a i to nie zasługa burmistrza

Tytuł:
rekrut
rekrut

Janosz pisze:
Czy ktoś mógł by powiedziedziec w jaki sposób Gronicz wystrzelił aż tak wysoko, przeciesz on w życiu politycznym Zgorzelca prawie nie istniał, czy to człowiek z nikąd? :smt028

Tak GRONICZ ZOSTAL WYBRANY PRZEZ ELITE MIASTA JAK ZOSTANIE BORMISTRZEM TO MIAL MIMI ODSTAWIC SIE ALE SIE WYPIOL NA WSZYSTKICH . :smt021 :smt021 :smt021 :smt021 :smt021

Tytuł:
pismak
pismak

maxsiu pisze:
ALE SIE WYPIOL NA WSZYSTKICH .

Młody tutaj jesteś ... ale słusznie prawisz.

P
G

dlatego

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 304 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.