Woźniak - chcę poruszyć temat od mieszkańców ul. Traugutta, którzy mieszkają w "gipsiakach" przy drodze głównej znajdują się kontenery. Mieszkańcy mają problem z wyrzuceniem śmieci bo znajdują się tam liście.
Mazurek - proszę o przycięcie drzew przy ul. Wyspiańskiego od strony biedronki.
- spowodowanie ay przy ul. Kozaka w sobotę i w niedzielę nie stałī samochody ciężarowe (tiry)
- dziękuję Pani burmistrz przy ul. Kozaka. Zawsze byłī trudności merytoryczne czy finansowe dlatego w imieniu mieszkańców dziękuję.
Jankowska Bury: otrzymaliśmy list od Pani Lech Gotthardt dotyczący sporu. Chciałabym, aby władze miasta zajęły stanowisko w tej sprawie. Chcielibyśmy mieć wyjaśnione coś więcej w tej sprawie. Co dalej będzie z piwnicą staromiejską. Taki list nie może pozostać ot tak bez odzewu. Może być to pisemne wyjaśnienie.
Jaśkiewicz:
Właścicielem jest Euroopera więc do własności prywatnej ani Burmistrz ani Radni nic nie mają.
Jankowska-Bury : stowarzyszenie na jakim mieniu prowadzą swoją działalność? Jeżeli chodzi o piwnicę staromiejską to jest własnością Euroopery.
Bieliński: to są dwie różne rzeczy moim zdaniem
Aniszkiewicz: zadałem poprzednio pytania i chciałbym wiedzieć czy dostanę odpowiedź?
Bieliński: raczej tak
Czułowska: kontenery zostały sfinansowane przez Urząd Miasta.
Aniszkiewicz: kontenery dobrze, że są ale miasto nie może przecież udliczyć za to podatku VAT. Czy nie byłoby lepiej zrobić w ten sposób?
Czułowska: MPGK jako przedsiębiorstwo ma problemy jeżeli chodzi o sprzęt. Nie jest w stanie udźwignąć całego swojego majątku. Pomoc wyrażamy właśnie przez zakup kontenerów.
Dołkowski: propozycja do Ronda Kubusia Puchatka... moja propozycja to Misia Gogo.
Po kilku wizytach na sesji stwierdzam co następuje:
Głos w sprawie mieszkańców (i nie tylko) zabierają głównie: Wolanin, Aniszkiewicz, Tryc, Jankowska-Bury, Woźniak, Dołkowski, Baranowska, Wróblewski, Jaśkiewicz. To chyba wszyscy...pozostali siedzą cicho jak mysz pod miotłą.
Na tym sesję zakończono.