Dzisiaj jest 14 maja 2025, 7:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
pismak
pismak

Z przyjemnością przeczytałem artykuł z Mieczysławem Fiedorowiczem w związku z rozpoczętą kampanią wyborczą. Ogromną przyjemność sprawił mi zamieszczony poniżej wywiad z M. Fiedorowiczem, który ukazał się po 3 miesiącach od dnia odwołania go przez nas ze stanowiska burmistrza.
Już po tych trzech miesiącach zauważyłem znaczny wzrost pokory wobec wyborców, jaka zaczęła cechować działania Fiedorowicza. Tego mu brakowało wcześniej.
Chyba zauważył, że to właśnie my, wyborcy jesteśmy w jego działaniach najważniejsi a on nie ma patentu na wszechwiedzę.
Widzę, że dzisiaj jeszcze bardziej jest nastawiony na działanie skierowane na zaspakajanie potrzeb mieszkańców.
Zobaczymy.
Przyjrzałem się czteroletniemu okresowi, w którym M. Fiedorowicz zajmował się innymi sprawami, niż zarządzanie miastem Zgorzelec. Stwierdzam, że dał sobie radę, pokazał, że wie, jak dać sobie radę w różnych warunkach.
Przez ten czas prowadził działalność gospodarzą i nie przestał interesować się sprawami Zgorzelca. Cały czas uważa Zgorzelce za swoje miasto. Zawsze będę popierał lokalny patriotyzm.
Cieszę się, jak słyszałem w jego wypowiedziach, że teraz dopiero zobaczył nas, bo stanął z drugiej strony biurka, jako petent/klient i zobaczył ogrom problemów, jakie sprawia biurko oddzielające nas od urzędnika i przepisy leżące na nim. Mam przekonanie, że człowiek, który na własnej skórze zobaczył trudności piętrzące się przed osobą załatwiającą cokolwiek w urzędzie, będzie chciał te trudności likwidować. Jestem gotów nawet mu pomóc w tym za darmo i sądzę, że pomoc tą przyjmie.
Gdyby ode mnie zależało, kto dziś będzie rządził, to przekazałbym powtórnie „klucze” miasta Zgorzelca M. Fiedorowiczowi ale otoczył go ludźmi kompetentnymi oraz takimi, którzy patrzeć mu będą na ręce i informować jego i nas o nieprawidłowościach.
On jest i będzie zawsze Komuchem, jednak nie ma innej, właściwie przygotowanej osoby, która weszłaby do gabinetu burmistrza i od następnego dnia rozpoczęła zarządzanie miastem bez prawdopodobieństwa popełnienia podstawowych błędów w zarządzaniu samorządowym. Obecny burmistrz dał dowód stratami, na jakie miasto naraził, że NICZEGO NIGDY SIĘ NIE NAUCZY.
Obecny burmistrz pokazał, że nie nadaje się do tego działania w ….. szkoda słów.
Boję się jednak o to, że M. Fiedorowicz mógłby dobrać sobie nieodpowiednich ludzi do współpracy.
teraz chciałbym się skupić na doborze ludzi do współpracy z przyszłym burmistrzem oraz przestrzec przed wybraniem ludzi, którzy nie sprawdzili się w czasie.
Na początek moja charakterystyka dwóch osób. Jedna negatywna, jedna pozytywna.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Wbrew temu, co wcześniej głosił były zastępca burmistrza, w chwili, kiedy przestał piastować funkcję zastępcy nie umiał rozpocząć działalności gospodarczej, nie potrafił znaleźć sobie firmy, która zatrudniłaby go na etacie i nic nie robił ze swoim życiem, czerpiąc dochody jedynie z diet radnego, do czasu, kiedy obecny burmistrz nie znalazł mu etatu, bodaj w spółce Park. Spółce opłacanej z naszych pieniędzy. Nie wiem czym kierował się R. Gronicz zatrudniając go w chwili obecnej na jakimś stanowisku, lecz analizując jego wcześniejsze działania mógłbym stwierdzić, że z pewnością nie doświadczeniem zawodowym byłego zastępcy burmistrza poprzedniej kadencji.
Moim zdaniem jest nieudacznikiem, który wiele mówił, niewiele zrobił a wrażenie, jakie sprawiał wokół siebie, to było za mało aby wyrobić sobie pozytywną opinie o nim. Śmieszną wydaje mi się pogłoska, że Pan były zastępca burmistrza poprzedniej kadencji ostatnio i zaczął się dogadywać z lokalnym PIS w sprawie kandydowania z ich szeregów na stanowisko burmistrza miasta. Jeśli to potwierdziłoby się, to miał bym przykład typowej chorągiewki partyjnej, to po pierwsze. Po drugie, temu Panu już dziękuję albowiem pokazał, że w życiu nie potrafi sobie dać rady bez pomocy pracodawcy. Nam potrzebni są ludzie sprawni organizacyjnie na stanowiskach decyzyjnych w jednostkach samorządu terytorialnego.
Najważniejszym, na co zwróciłem uwagę w wywiadzie, który zamieszczony został z byłym zastępcą burmistrza jest fakt, że człowiek ten ma ogromną ochotę na stołek burmistrza ale brak mu zaplecza politycznego i teraz szuka. Szuka ludzi, którzy będą go popierać. Przypomina mi takiego „wczesnego Gronicza”.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Chciałbym z całą mocą aby ludzie, którzy będą pomagać w zarządzaniu Zgorzelcem przez M. Fiedorowicza byli jak najbardziej kompetentni. Czy to jest mój błąd?
Do takich mógłbym zaliczyć … poznałem go z tej strony całkiem niedawno.
Jeden wg mnie nadaje się całkowicie, ale nie mam informacji, czy chciałby uczestniczyć w zarządzaniu Miastem. Czy chciałby poświęcić dotychczasową pracę na rzecz poprawy życia mieszkańców Zgorzelca. Często wypowiada się na tym forum i jego wypowiedzi cechuje rzeczowość, celność. Pokazał nam na forum, że nie boji się wystawić własnej głowy, kiedy idzie o prowadzenie spraw trudnych. Kilkakrotnie pokazał, że działając w imieniu wyborców potrafił o nich walczyć.
Podobało mi się u niego to, że podejmował się rozwiązywania problemów ludzi, którzy nie byli jego wyborcami a jedynie zwykłymi mieszkańcami Zgorzelca.

Pisałem tą wypowiedz, nie jako akt poparcia dla M. Fiedorowicza, lecz jako formę przygotowania nas do momentu przejęcia przez niego władzy oraz zabezpieczenia i kontroli jego działań.
Jestem przekonany, że jeśli Fiedia wygra i nie uniesie głowy ponad chmury, to będziemy mieli dobrego burmistrza.

W szczególności zależy mi na zdaniu Cichego, który jest po przeciwnej stronie szali politycznej, a który mógłby się wypowiedzieć w temacie. W końcu, jeśli wygra M. Fiedorowicz, to będzie się musiał pogodzić z tym faktem i podporządkować woli większości a jeśli wygra jego kandydat, to oczywiście wszyscy, wraz ze mną również będą musieli zrobić to samo.

P.
G.

ale nie zapominam, że…

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Przyjrzałem się czteroletniemu okresowi, w którym M. Fiedorowicz zajmował się innymi sprawami, niż zarządzanie miastem Zgorzelec.

Trzyletniemu ]:->

[ Dodano: Czw Gru 10, 2009 9:29 am ]
Grzegorz pisze:
Przez ten czas prowadził działalność gospodarzą

Czy mozna wiedzieć jaka to działalność? ]:->

[ Dodano: Czw Gru 10, 2009 9:30 am ]
Grzegorz pisze:
Gdyby ode mnie zależało, kto dziś będzie rządził, to przekazałbym powtórnie „klucze” miasta Zgorzelca M. Fiedorowiczowi

Dobrze że nie masz tych kluczy. ]:->

[ Dodano: Czw Gru 10, 2009 9:34 am ]
Grzegorz pisze:
Wbrew temu, co wcześniej głosił były zastępca burmistrza, w chwili, kiedy przestał piastować funkcję zastępcy nie umiał rozpocząć działalności gospodarczej, nie potrafił znaleźć sobie firmy, która zatrudniłaby go na etacie i nic nie robił ze swoim życiem, czerpiąc dochody jedynie z diet radnego, do czasu, kiedy obecny burmistrz nie znalazł mu etatu, bodaj w spółce Park. Spółce opłacanej z naszych pieniędzy. Nie wiem czym kierował się R. Gronicz zatrudniając go w chwili obecnej na jakimś stanowisku, lecz analizując jego wcześniejsze działania mógłbym stwierdzić, że z pewnością nie doświadczeniem zawodowym byłego zastępcy burmistrza poprzedniej kadencji.
Moim zdaniem jest nieudacznikiem, który wiele mówił, niewiele zrobił a wrażenie, jakie sprawiał wokół siebie, to było za mało aby wyrobić sobie pozytywną opinie o nim. Śmieszną wydaje mi się pogłoska, że Pan były zastępca burmistrza poprzedniej kadencji ostatnio i zaczął się dogadywać z lokalnym PIS w sprawie kandydowania z ich szeregów na stanowisko burmistrza miasta. Jeśli to potwierdziłoby się, to miał bym przykład typowej chorągiewki partyjnej, to po pierwsze. Po drugie, temu Panu już dziękuję albowiem pokazał, że w życiu nie potrafi sobie dać rady bez pomocy pracodawcy. Nam potrzebni są ludzie sprawni organizacyjnie na stanowiskach decyzyjnych w jednostkach samorządu terytorialnego.

A to juz atak na potencjalnego kontrkandydata Twojego guru. Z tego co słychać na mieście to nie Gronicz załatwił mu tą robotę wręcz odwrotnie chciał go z tamtąd wykopac. ]:->

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 13:41 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Jeden wg mnie nadaje się całkowicie, ale nie mam informacji, czy chciałby uczestniczyć w zarządzaniu Miastem. Czy chciałby poświęcić dotychczasową pracę na rzecz poprawy życia mieszkańców Zgorzelca. Często wypowiada się na tym forum i jego wypowiedzi cechuje rzeczowość, celność. Pokazał nam na forum, że nie boji się wystawić własnej głowy, kiedy idzie o prowadzenie spraw trudnych. Kilkakrotnie pokazał, że działając w imieniu wyborców potrafił o nich walczyć.

To pewno Marko ]:->

[ Dodano: Czw Gru 10, 2009 9:37 am ]
Grzegorz pisze:
Pisałem tą wypowiedz, nie jako akt poparcia dla M. Fiedorowicza, lecz jako formę przygotowania nas do momentu przejęcia przez niego władzy oraz zabezpieczenia i kontroli jego działań.

Oczywiście ]:->

[ Dodano: Czw Gru 10, 2009 9:41 am ]
Grzegorz jak sam zauważyłeś MF jest dla mnie po przeciwnej stronie sceny politycznej. Na dzień dzisiejszy mam nadzieję że oprócz PO i Lewicy będzie jeszcze inny kandydat na burmistrza. Czas pokaże myślę że z nowym rokiem zacznie się już poważna kampania wyborcza , jak na razie nie mam na kogo głosować.
]:->

Tytuł:
pismak
pismak

CICHY pisze:
A to juz atak na potencjalnego kontrkandydata Twojego guru.

Cichy ja chciałem Ciebie przestrzec przed faktem, kiedy nagle i niespodziewanie po Twojej stronie pojawi się niespodziewany kandydat.

To nie mój guru ..... to wg mnie jedyny właściwy kandydat na burmistrza w dzisiejszej dobie.

Wiecie przecież, że chodziłem szukałem kandydata na burmistrza już wcześniej.
Nie jestem za tym, aby wyciągać króliczka z kapelusza tuż przed wyborami.

Cichy w szczególności zależało mi na Twojej wypowiedzi, za którą bardzo dziękuję.
Szczególnie dziękuję za informacje zawarte między wierszami.

P
G

wciąż ..

Ostatnio zmieniony 10 gru 2009, 11:27 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

CICHY pisze:
Grzegorz pisze:

To pewno Marko ]:->

Marko (Wolanin) czy to ten o którym pisał Mieszczuch, że był członkiem zarządu Mokon-u (Obywatelskie Komitety Ocalenia Narodowego), w czasie stanu wojennego?

Jeżeli tak to junta nadal będzie rządzić, jestem przeciwny bohaterom tamtych czasów :smt021

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Gdzie jest mieszczuch, BTW?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

gornik pisze:
Marko (Wolanin) czy to ten o którym pisał Mieszczuch, że był członkiem zarządu Mokon-u (Obywatelskie Komitety Ocalenia Narodowego), w czasie stanu wojennego?

Tak to ten. ]:->
gornik pisze:
Jeżeli tak to junta nadal będzie rządzić, jestem przeciwny bohaterom tamtych czasów

Też jestem przeciw. ]:->

[ Dodano: Czw Gru 10, 2009 1:18 pm ]
Grzegorz dopowiem Ci jeszcze parę słów.
Jeśli chodzi o obu kandydatów tzn. MF i RG to osobiście nic do nich nie mam. Na tyle ile ich znam i ich działalność na rzecz Zgorzelca to bardziej cenię tego pierwszego. Dlaczego nie są z mojej bajki? To proste .Uważam że ani lewicowość ani liberalizm nie jest do zaakceptowania do kształtowania naszej rzeczywistości i dlatego nie popieram kandydatów tych nurtów. I to wszystko. Mam nadzieję że inne środowiska społeczno –polityczne Zgorzelca są w stanie wygenerować kandydata który stanie do walki z w/w niosąc dla nas nadzieję na normalność.
]:->

Tytuł:
obserwator
obserwator

Z niecierpliwością czekam, aż CICHY się odważy i przedstawi swoją propozycję kandydata środka. Myślę, że będzie to zgorzelczanin, rozpoznawalny, doświadczony, kompetentny i mający rzetelną wizję rozwoju miasta. Nie trzymaj nas w niepewności!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Grzegorz napisał/a:

Czy mozna wiedzieć jaka to działalność?

Ponawiam pytanie. ]:->

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jędrzeju jestem przekonany,że Cichy w odpowiednim czasie przedstawi swoją propozycję, a mnie interesuje kogo Ty wspierasz ?

Tytuł:
rekrut
rekrut

CICHY pisze:
CICHY pisze:
Grzegorz napisał/a:

To raczej praca u "króla bananów"

Tytuł:
pismak
pismak

CICHY pisze:
CICHY pisze:
Grzegorz napisał/a:

To jakieś usługi okołobiznesowe.
Spotkałem się z nim na spotkaniu w Domu Kultury poświęconym mikro i małym przedsiębiorstwom.
NIewiele słow zamieniliśmy ale wystarczyło mi do tego by stwierdzić, że prowadzi z powodzeniem działalność gospodarczą.

[ Dodano: Pią Gru 11, 2009 5:10 am ]
CICHY pisze:
Uważam że ani lewicowość ani liberalizm nie jest do zaakceptowania do kształtowania naszej rzeczywistości i dlatego nie popieram kandydatów tych nurtów

Cichy
Jeszcze raz dziękuję za wypowiedź.
Spodziewałem się podobnej.
Trzeba mieć klasę aby tak napisać o swoich przeciwnikach.
Szanuję Cię za to.

[ Dodano: Pią Gru 11, 2009 5:14 am ]
gornik pisze:
Jeżeli tak to junta nadal będzie rządzić, jestem przeciwny bohaterom tamtych czasów

Ja dodałbym, że był szefem harcerstwa zgorzeleckiego.
To też ujma !!
Dodałbym jeszcze, że na tym polu w pracy z młodzieżą kilka sukcesów odniósł.
To też ujma dla niego.

Poza całą przeszłością chciałbym delikatnie zauważyć, żę wspomniana przez Was postać, przeze mnie zaproponowana, działa na niwie samorządowej pozytywnie od kilku ładnych lat.

ja znowu przedstawiłem propozycje, które znalazłem i wg mnie nadają się.
Górniku przedstaw własne również.
Chciałbym mieć również trochę czasu aby przyjrzeć się Twoim propozycjom.
Chyba, że nie masz. nie macie zdania i czekacie na wytyczne z kumitetu centralnego.
To inna sprawa i jesteście usprawiedliwieni towaysze.

P
G

i oto ..

Ostatnio zmieniony 11 gru 2009, 5:18 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Grzegorz pisze:
CICHY pisze:
CICHY pisze:
Grzegorz napisał/a:

To jakieś usługi okołobiznesowe.
Spotkałem się z nim na spotkaniu w Domu Kultury poświęconym mikro i małym przedsiębiorstwom.
NIewiele słow zamieniliśmy ale wystarczyło mi do tego by stwierdzić, że prowadzi z powodzeniem działalność gospodarczą.
........

Chyba, że nie masz. nie macie zdania i czekacie na wytyczne z kumitetu centralnego.
To inna sprawa i jesteście usprawiedliwieni towaysze.

P
G

i oto ..

Piszesz "jakieś usługi okołobiznesowe" czyli piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia lub celowo kręcisz.

Mówiąc krótko ściemniasz

Określiłeś jakie środowisko reprezentujesz (Fiedia, Marko itp.), każdy inny spoza Twojego obozu jest postacią negatywną - gratuluję obiektywności, nie dziwię się również że chwalisz "bohaterów" z czasu wojennego.

W innym miejscu wyzywasz mnie od towarzyszy oraz każesz mi czekać na wytyczne z komitetu centralnego !!!

Tobie się w głowie poprzewracało, z taką determinacją walczysz o ewentualny stołek.
Chłopie obudź się tamte czasy już dawno minęły, MOKONY, WRONY itp. to już na szczęście przeszłość, ale niestety nie dla Ciebie. Dla stołka wszystko zrobisz jak widać

Tytuł:
pismak
pismak

gornik pisze:
Piszesz "jakieś usługi okołobiznesowe" czyli piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia lub celowo kręcisz

Szanowny górnmiku
gornik pisze:
Piszesz "jakieś usługi okołobiznesowe" czyli piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia lub celowo kręcisz.

Mówiąc krótko ściemniasz

buuuuuuuuu nie tak powinieneś mnie odebrać.

Szanowny Górniku mniemam, że świadczysz pracę na zasadzie umowy o pracę w przedsiębiorstwie, które wydzieliło Ci pewien odcinek pracy do wykonania i patrzysz z perspektywy swojego stanowiska na działalność gospodarczą prowadzoną przez innych.
Chciałbym Ci nieśmiało powiedzieć, że działalnością gospodarczą jest szewstwo, kaletnictwo, cukiernictwo, handel hurtowy i detaliczny, naprawa sprzętu rtv i komputerowego. Działalnością gospodarczą jest również świadczenie usług lekarskich a także pielęgniarskich i pokrewnych. Do usług związanych z działalnością gospodarczą zaliczymy również usługi pogrzebowe i pielęgnację zieleni a także murarstwo, tynkarstwo i pozostałe czynności związane z wznoszeniem budynków i budowli.
Działalnością gospodarczą jest również wydobywanie kopalin oraz pozyskiwanie energii elektrycznej.

Szanowny Górniku. Działalnością gospodarczą są również usługi związane z doradztwem podatkowym, usługowym prowadzeniem ksiąg rachunkowych, prowadzeniem rozliczeń przedsiębiorstwa z ZUS, doradztwo kredytowe dla podmiotów gospodarczych, doradztwo ekonomiczne w zakresie pozyskiwania kapitału dla przedsiębiorstwa, doradztwo strategiczne z zakresu prowadzonej działalności gospodarczej, doradztwo technologiczne dla przedsiębiorstw produkcyjnych, doradztwo technologiczne dla przedsiębiorstw transportowych, doradztwo finansowe z zakresu inwestycji finansowych. To były tylko przykładowe działalności tzw. okołobiznesowe jest ich dużo więcej. Jeśli jesteś zainteresowany całością, odsyłam do PKD 2007/PKD2004, jak trzeba przekażę link do plików bezpłatnych.
Górniku dla jeszcze lepszego zobrazowania działalności okołobiznesowej przedstawię to tak.

W Kopalni Turów pracuje operator maszyn podstawowych i on kopie węgiel i nadkład z pomocą koparki wielonaczyniowej produkcji polskiej. Ten górnik jest osobą bezpośrednio zatrudnioną w produkcji. Operator taśmociągu ... też jest bezpośrednio zatrudniony przy produkcji. Można jeszcze dołożyć osoby z brygad remontowych maszyn podstawowych ... zapomniałbym o operatorach zwałowarek ... też produkcyjni.
Górniku jest jeszcze w Twoim zakładzie sporo osób nie mających nic wspólnego z produkcją podstawową i nazywa ich się zarządem albo pracownikami pomocniczymi.
Wielu z nich jest niezbędnych do właściwego funkcjonowania przedsiębiorstwa i ich praca w przedsiębiorstwie i ich użyteczność nie podlega dyskusji. Z tym się zgodzisz chyba.
Taką samą rolę świadczy moja skromna osoba oraz wspomniany przeze mnie kandydat na burmistrza, czyli Fiedia.

Górniku musisz mi uwierzyć, że w zalerżności od potrzeb świadczę usłuygi z takiego zakresu w jakim mam kompetencje. Jest to szeroki zakres a mogę autorytatywnie stwierdzić, że kompetencje Fiedii w niektórych działach usług okołobiznesowych są dużo większe niż moje.
Sądzę, że ten przydługi wykład rozświetlił Ci nieco możliwości osób w zakresie świadczenia usług okołobiznesowych.
Nie wymagaj natomiast ode mnie abym zaprezentował tutaj ostatni pit osoby, o której mówimy. Nie zaprezentuję również Twojego pita.

gornik pisze:
Określiłeś jakie środowisko reprezentujesz (Fiedia, Marko itp.),

Górniku ja Ciebie bardzo proszę abyś nie oceniał mnie przez pryzmat Komuny.
To, że w środowisku komunistycznym znalazłem wartościowych i mądrych ludzi nadających się do pełnienia pewnych funkcji nie znaczy, że ja kocham komunę.
Chciałbym aby moim regionem zarządzali ludzie mądrzy bez względu na światopogląd i przynależność partyjną.
Chciałbym aby ludzie pokroju Cichego mogli współrządzić wraz z innymi mądrymi bez zaglądania im w portfele i książeczki partyjne, bądź do nabożeństwa.
Tego chciałbym.
Górniku ja wiem, że niektórych wychowano tak, że wszystko, co czerwone jest beeeeeee. Boleję nad tym nie jest to Twoja wina. Musisz mi uwierzyć , że po stronie komunistycznej są też ludzie wartościowi. Ja ich odkryłem i teraz popieram. Sądzę, że po stronie przeciwnej też znaleźliby się. Niestety do dnia dzisiejszego nie ujawnili się.

Poznałem Marko przypadkowo ... ale to wina Admina ... nie chciał mi pomóc i teraz ma .... wymieniam czasami poglądy z Marko bez pośrednictwa internetu, wiem więcej o niemożliwości transmitowania obrad sesji RM ... wiem więcej o braku odpowiedzi jakie postawiłem Marko, a on stawiał je na sesji i nie dostał odpowiedzi do dzisiaj ....
To wszystko wina Admina. Do niego proszę mieć pretensje o to, że nie rozmawiam z prawicą. Prawica nie dała mi takich możliwości. Dzięki pomocy Admina i ITV poznałem sposób pracy radnych na sesjach. Co prawda dwóch ale zawsze.

gornik pisze:
Tobie się w głowie poprzewracało, z taką determinacją walczysz o ewentualny stołek

Szanowny Górniku niepotrzebnie się denerwujesz.
Uwierz mi jedyne o co walczę, to element, który jest na dole ... przeczytaj stopkę.
Górniku nie jest moim marzeniem zarządzać w jednostce samorządowej.

gornik pisze:
Chłopie obudź się tamte czasy już dawno minęły, MOKONY, WRONY itp

Wiem, wiem. Górniku te czasy minęły około 20 lat temu a Ty nadal ludzi mierzysz kategoriami czerwony i inny.
Czy to, że świadczyłem usługę dla byłego komunisty dyskredytuje mnie w Twoich oczach w dalszym życiu.
Górniku widzę Twoją nienawiść w stosunku do ludzi, którzy urodzili się w poprzednim systemie.
Górniku czy to, że urodziłem się w Komunie dyskredytuje mnie w Twoich oczach ?
A moze masz inny system wartościowania ludzi. Jaki?

pisor pisze:
To raczej praca u "króla bananów"

Czy wszyscy, którzy świadczyli działalność "królowi bananów" są beeeee ?????
Zaczynam się powoli mniej dziwić temu, że "król bananów" coraz częściej sięga z usługami po firmy zewnętrzne podczas inwestowania w tym regionie.
To może przyznam się bez bicia.
Ja też przed bodaj trzema lub czterema laty popełniłem usługę dla "króla bananów".
Ja nie uważam tego za coś złego.
Wytłumaczcie mi co w tym złego, że świadczyłem swoje usługi człowiekowi, który inwestuje ogromne pieniądze w ten region.

Czy naszym celem jest likwidacja ludzi bogatych?
Tak było właśnie za Komuny. O to walczymy?

CICHY pisze:
Uważam że ani lewicowość ani liberalizm nie jest do zaakceptowania do kształtowania naszej rzeczywistości i dlatego nie popieram kandydatów tych nurtów.

Po części zgadzam się a najbardziej, jeśli chodzi o liberalizm.
Twoja wypowiedź nie znaczy, że będziesz nieobecny podczas wyborów.
Ja jednak liczę na to, że Twój głos w budowie Zgorzelca się przyda.

Kubek pisze:
Gdzie jest mieszczuch, BTW?

W odpowiedniej chwili się zjawi. Spoko wodza. Też na niego czekam.

P
G

nieustannie ...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.