Dzisiaj jest 14 maja 2025, 6:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
pismak
pismak

Mam pytanie do szanownych uczestników forum.
Nie chcę być złośliwy w stosunku do aktualnej władzy i ich zbrojnego ramienia, jakim są spółki miejskie, ale czy tylko mnie się wydaje, że ulice Zgorzelca nie są odśnieżane i nie posypywane?
Przyjechał do mnie znajomy z Zawidowa.
Twierdził, że przedzierał się do Zgorzelca ok. 1,5 godz. natomiast w samym Zgorzelcu godzinę, pospieraliśmy się. Twierdził, że Zgorzeleckie ulice przedstawiają obraz nędzy.

Nie chcę być złośliwy.
Ze swojej strony chciałbym nadmienić, że w chwili obecnej spadło wyjątkowo mało śniegu w naszym regionie, sam odśnieżam, więc wiem, zastanawiam się, jak spadnie więcej śniegu, pewnie będzie kompletny paraliż miasta.

Specjalistą od ogumienia to ja nie jestem ale czy mnie wzrok nie mylił, że samochody MPGK jeżdżą na letnich oponach ?
Mógłby ktoś potwierdzić?

P
G

no i ...

Ostatnio zmieniony 18 gru 2009, 7:19 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorzu zapewne tylko Ci się wydaje, to jest tylko złudzenie optyczne :lol: :lol: :lol: .
Za Fiedorowicza służby komunalne działały tak samo, ba nawet jestem skłonny stwierdzić, że bardziej opieszale. Teraz przynajmniej podczytują forum oraz zgorzelec.info bo jak pojawia się tutaj jakaś informacja o niedociągnięciu albo o wystąpieniu jakieś usterki to reagują na to usuwając je co niewątpliwie trzeba zaliczyć im na plus.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Mysle, ze nie powinnismy zbyt wiele narzekac nasluzby odpowiedzialne za odsniezanie. W ostatnich dniach wychodzac ok.6 rano do pracy chodniki na osiedlu centralnym byly juz odsniezone. Po miescie nie jezdzi sie tez zle. Tzn. problemem sa kierowcy, ktorzy jada 20km/h jak tylko zobacza snieg - stad te korki w miescie. Srednio na zielonym swietle przejezdzaja moze z 3 auta. Ludzie ruszaja jakby wiezli szczegolnie wybuchowy ladunek. Jesli ktos sie boi sniegu i zimy niech moze w tym dniu zostawia auto w garazu?
Piotr

Tytuł:
pismak
pismak

gobo007 pisze:
Mysle, ze nie powinnismy zbyt wiele narzekac nasluzby odpowiedzialne za odsniezanie.

Myślę, że powinniśmy.
U mnie massssakra.
Nieodsypane ulice, Chodniki nieponaprawiane, ciężko utrzymać w odpowiednim stanie.
makaron pisze:
a Fiedorowicza służby komunalne działały tak samo, ba nawet jestem skłonny stwierdzić, że bardziej opieszale. Teraz

Może i za Fiedii służby działały opieszale, ale miałem przynajmniej raz na tydzień odśnieżoną ulicę. Dzisiaj nie ma pługów a o piasku to pomarzyć.

makaron pisze:
Teraz przynajmniej podczytują forum oraz zgorzelec.info bo jak pojawia się tutaj jakaś informacja o niedociągnięciu albo o wystąpieniu jakieś usterki to reagują na to usuwając je co niewątpliwie trzeba zaliczyć im na plus.

Teraz to sobie chyba jaja robisz.
Pisałem, piszę i odzewu nie ma. Co gorsza, poprawy nie widać.
a pisać będę.
gobo007 pisze:
Tzn. problemem sa kierowcy, ktorzy jada 20km/h jak tylko zobacza snieg

Gobo007 ja mam pojazd do jazdy po ulicach.
Wiem, że w Zgorzelcu są pojazdy, które mogą poruszać się z prędkością 330 km/h ale to nie to miejsce.
Uważam, że kierowcy dostosowujący prędkość do warunków jazdy i swoich umiejętności to normalni ludzie.
Tych lepszych można spotkać na Cmentarzu Komunalnym w Zgorzelcu, zresztą też źle administrowanym.

P
G

Tytuł:
obserwator
obserwator

grzegorz bardzo chce dokopać BM więc jestem skłonny domniemywać że nawet jest to sam pierwszy kandydat na burmistrza,choć nie jestem zwolennikiem ani obecnego burmistrza ani żadnego innego to wydaje mi się że teraz grzegorz szuka tylko pretekstu aby dokopać obecnemu ale z tym odśnieżaniem nie trafił.Jeździłem w tym tygodniu po kilku miastach i w każdym było tak samo.Niedługo wg. grzegorza opady śniegu będą winą gronicza a gdy wróci fiedia to zgorzelec stanie się krainą mlekiem i miodem płynącą .

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
makaron napisał/a:
Teraz przynajmniej podczytują forum oraz zgorzelec.info bo jak pojawia się tutaj jakaś informacja o niedociągnięciu albo o wystąpieniu jakieś usterki to reagują na to usuwając je co niewątpliwie trzeba zaliczyć im na plus.

Teraz to sobie chyba jaja robisz.
Pisałem, piszę i odzewu nie ma. Co gorsza, poprawy nie widać.
a pisać będę.

A nie robię sobie jaj kolego. Po prostu przeczytałem informacje na stronie głównej, o na przykład tę:
http://www.zgorzelec.info/index.php?k_d ... g&t=news2b
Grzegorzu to, że twoja ulica nie została odśnieżona lub odśnieżona została później niż tego byś sobie życzył nie oznacza, że miasto nie jest odśnieżane. Moja ulica jest odśnieżana chociaż chciałbym aby była szybciej no ale cóż wszystkich na raz nie da rady zrobić. Ja jestem w stanie to zrozumieć i nie winię za to burmistrza ani obecnego ani poprzedniego. To jest raczej kwestia techniczna i w gestii prezesa MPGK.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
nie jestem zwolennikiem ani obecnego burmistrza ani żadnego innego
a może to jest jakiś przełomowy pomysł?? nie wybierać w ogóle burmistrza? Może będzie lepiej?

Tytuł:
pismak
pismak

to co powracamy do komitetu miejskiego w zamian za stanowisko burmistrza ??? :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Czasami Grzegorzu odnoszę wrażenie , że mieszkamy w innych miastach... ;)

Jak tak dalej pójdzie to obecny BM będzie winny również mrozom... :roll:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Chuck Norris jr pisze:
Cytuj:
nie jestem zwolennikiem ani obecnego burmistrza ani żadnego innego
a może to jest jakiś przełomowy pomysł?? nie wybierać w ogóle burmistrza? Może będzie lepiej?

Tylko wyłaniać komitet. 8) 8) 8) 8) 8)

YELLO_35 pisze:
Czasami Grzegorzu odnoszę wrażenie , że mieszkamy w innych miastach... ;)

Nie wiedziałem, że Jerzmanki to miasto. 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Ostatnio zmieniony 20 gru 2009, 16:52 przez Ernesto, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

niecierpek pisze:
grzegorz bardzo chce dokopać BM

Ja tylko rzeczywisty obraz pokazuję a nie lukrowaną rzeczywistość.

niecierpek pisze:
jestem skłonny domniemywać że nawet jest to sam pierwszy kandydat na burmistrza

Nie pasują mi gronostaje.
Sądzisz, że nowe domniemanie będzie lepsze od starego o moim mocodawcy, które to cwiczył namietnie Chuck Norris jr?

niecierpek pisze:
teraz grzegorz szuka tylko pretekstu aby dokopać obecnemu ale z tym odśnieżaniem nie trafił.

Mam pytanie.
Jeśli pokażę jutro zdjęcia ulic, które od samego początku ostatniej fali śniegów i mrozu nie widziały pługa śnieżnego i piaskarki, to ODSZCZEKASZ (po psiemu) we czwartek w wiadomym miejscu to, co napisałeś powyżej?

niecierpek pisze:
Jeździłem w tym tygodniu po kilku miastach i w każdym było tak samo.

Nie dziwi mnie to. Wiesz kto w przeważajacej większości wygrał ostatnie wybory i rządzi Polską ?
Dokładnie w większości tacy RG, choć nie zaprzeczę, że niektórzy są dobrzy.
niecierpek pisze:
a gdy wróci fiedia to zgorzelec stanie się krainą mlekiem i miodem płynącą

Gdy wróci M. Fiedorowicz na stanowisko to
po pierwsze - będę bacznie przyglądał się, jakich sobie ludzi dobiera.
Jeśli uznam, że dobiera złych, to będę informował społeczeństwo. Wy mi w tym pomożecie.
po drugie - będę bacznie przyglądał się decyzjom, jakie podejmuje. Jeśli będzie próbował podejmować złe decyzje, to będę informował społeczeństwo, że coś idzie nie tak. Wy mi wtedy w tym pomożecie.

makaron pisze:
lub odśnieżona została później niż tego byś sobie życzył nie oznacza,

Lub do tej pory nie została odśnieżona.

makaron pisze:
To jest raczej kwestia techniczna i w gestii prezesa MPGK

Prezesta oczywiście to Ty Makaronie wybrałeś a nie burmistrz z tego wnioskuję.
Prezes spółki miejskiej odpowiada za spółkę na równi z osobą, która go tam postawiła.

Chuck Norris jr pisze:

Chuck Norris jr w sumie to już tak przecież jest w spółkach miejskich.
Co przyjdzie nowa władza, to stawia swoich ludzi na stołki prezesów a przedsiębiorstwem de facto kieruje ciągle ta sama osoba, która zajmuje stanowisko zastępcy lub głównego księgowego.
Znacie przecież ten temat lepiej ode mnie.

Niegłupim wydawał mi się pomysł PO w sprawie utworzenia stanowiska jakiegośtam konsultanta czy coś w tym rodzaju. Takiego od brania pieniędzy za nicnierobienie.
Niestety pomysł upadł. Podejrzewam, ze z powodu tego, że i tak nic by to nie dało albowiem apetyty ludzi niekompetentnych na konkretne stanowiska jest ogromny.

YELLO_35 pisze:
Jak tak dalej pójdzie to obecny BM będzie winny również mrozom

Wiem wiem.
Twoja wypowiedź ma w konsekwencji pokazać, że nie oskarżam obecnego burmistrza tylko o powódź w Chinach, trzęsienie ziemi w Peru, i pożar w Australii.
Nic z tego.
Ja uwypuklam sposób rządzenia obecnego burmistrza i jego ludzi.
Ocena jaką mógłbym postawić obecnemu burmistrzowi za całokształt .... jest najgorsza z możliwych.

Ernesto pisze:
Tylko wyłaniać komitet.

Komitet był.
Organizacja zawiodła.
Ja zawiodłem. Teraz postaram się lepiej działać.

P
G

w związku z powyższym ....

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
makaron napisał/a:
To jest raczej kwestia techniczna i w gestii prezesa MPGK

Prezesta oczywiście to Ty Makaronie wybrałeś a nie burmistrz z tego wnioskuję.
Prezes spółki miejskiej odpowiada za spółkę na równi z osobą, która go tam postawiła.

Skoro tak wnioskujesz to idąc twoim tokiem myślenia: głosowałeś za Groniczem czyli masz czynny wkład w posadzenie go na fotelu burmistrza czyli odpowiadasz za wszystkie jego niegospodarności.
JESTEŚ WSPÓŁODPOWIEDZIALNY ZA WYBUDOWANIE ORLIKA ZA TAK WYGÓROWANĄ SUMĘ, A TAKŻE ZA ZMARNOTRAWIENIE PRAWIE 1 MLN ZŁ NA PROJEKT NOWEJ HALI SPORTOWEJ :grin: :grin: :grin:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Chuck Norris jr w sumie to już tak przecież jest w spółkach miejskich.
nic nie wiem :roll:
z kim spółkuje?? :o

Tytuł:
pismak
pismak

makaron pisze:
głosowałeś za Groniczem czyli masz czynny wkład w posadzenie go na fotelu burmistrza czyli odpowiadasz za wszystkie jego niegospodarności.

Ja się do tego przyznaję.

Oświadczam, że nie popełnię więcej tego błędu.

Dlatego też w chwili obecnej moje wszystkie starania idą w kierunku podziękowania wspomnianej osobie za pracę.

makaron pisze:
WYBUDOWANIE ORLIKA ZA TAK WYGÓROWANĄ SUMĘ

Makaronie masz rację.
Biję się w pierś.
Za mało pracowałem w komitecie odwołującym go.
Za mało zebrałem podpisów.

makaron pisze:
ZA ZMARNOTRAWIENIE PRAWIE 1 MLN ZŁ NA PROJEKT NOWEJ HALI SPORTOWEJ

Tak masz rację to też moja wina.
Na cicho krzyczałem.
Teraz krzyczę.
NIE POPEŁNIĘ WIĘCEJ TEGO BŁĘDU!!
Na stanowisko burmistrza wybieram M. Fiedorowicza

P
G

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Śmiem zauważyć, że u nas się nie ODŚNIEŻA tylko ZGARNIA ŚNIEG NA BOKI, odśnieżanie moim skromnym zdaniem zawierałoby w sobie WYWOŻENIE tego śniegu. Do tego są zobligowane służby miejskie. Przykład poprawnego działania - Czechy, tuż po przekroczeniu granicy widać jak sobie z tym radzą, że o Libercu juz nie wspomnę, polecam popodglądać i odgapiać drogie miejskie służby :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.