niecierpek pisze:
grzegorz bardzo chce dokopać BM
Ja tylko rzeczywisty obraz pokazuję a nie lukrowaną rzeczywistość.
niecierpek pisze:
jestem skłonny domniemywać że nawet jest to sam pierwszy kandydat na burmistrza
Nie pasują mi gronostaje.
Sądzisz, że nowe domniemanie będzie lepsze od starego o moim mocodawcy, które to cwiczył namietnie Chuck Norris jr?
niecierpek pisze:
teraz grzegorz szuka tylko pretekstu aby dokopać obecnemu ale z tym odśnieżaniem nie trafił.
Mam pytanie.
Jeśli pokażę jutro zdjęcia ulic, które od samego początku ostatniej fali śniegów i mrozu nie widziały pługa śnieżnego i piaskarki, to ODSZCZEKASZ (po psiemu) we czwartek w wiadomym miejscu to, co napisałeś powyżej?
niecierpek pisze:
Jeździłem w tym tygodniu po kilku miastach i w każdym było tak samo.
Nie dziwi mnie to. Wiesz kto w przeważajacej większości wygrał ostatnie wybory i rządzi Polską ?
Dokładnie w większości tacy RG, choć nie zaprzeczę, że niektórzy są dobrzy.
niecierpek pisze:
a gdy wróci fiedia to zgorzelec stanie się krainą mlekiem i miodem płynącą
Gdy wróci M. Fiedorowicz na stanowisko to
po pierwsze - będę bacznie przyglądał się, jakich sobie ludzi dobiera.
Jeśli uznam, że dobiera złych, to będę informował społeczeństwo. Wy mi w tym pomożecie.
po drugie - będę bacznie przyglądał się decyzjom, jakie podejmuje. Jeśli będzie próbował podejmować złe decyzje, to będę informował społeczeństwo, że coś idzie nie tak. Wy mi wtedy w tym pomożecie.
makaron pisze:
lub odśnieżona została później niż tego byś sobie życzył nie oznacza,
Lub do tej pory nie została odśnieżona.
makaron pisze:
To jest raczej kwestia techniczna i w gestii prezesa MPGK
Prezesta oczywiście to Ty Makaronie wybrałeś a nie burmistrz z tego wnioskuję.
Prezes spółki miejskiej odpowiada za spółkę na równi z osobą, która go tam postawiła.
Chuck Norris jr pisze:
a może to jest jakiś przełomowy pomysł?? nie wybierać w ogóle burmistrza? Może będzie lepiej?
Chuck Norris jr w sumie to już tak przecież jest w spółkach miejskich.
Co przyjdzie nowa władza, to stawia swoich ludzi na stołki prezesów a przedsiębiorstwem de facto kieruje ciągle ta sama osoba, która zajmuje stanowisko zastępcy lub głównego księgowego.
Znacie przecież ten temat lepiej ode mnie.
Niegłupim wydawał mi się pomysł PO w sprawie utworzenia stanowiska jakiegośtam konsultanta czy coś w tym rodzaju. Takiego od brania pieniędzy za nicnierobienie.
Niestety pomysł upadł. Podejrzewam, ze z powodu tego, że i tak nic by to nie dało albowiem apetyty ludzi niekompetentnych na konkretne stanowiska jest ogromny.
YELLO_35 pisze:
Jak tak dalej pójdzie to obecny BM będzie winny również mrozom
Wiem wiem.
Twoja wypowiedź ma w konsekwencji pokazać, że nie oskarżam obecnego burmistrza tylko o powódź w Chinach, trzęsienie ziemi w Peru, i pożar w Australii.
Nic z tego.
Ja uwypuklam sposób rządzenia obecnego burmistrza i jego ludzi.
Ocena jaką mógłbym postawić obecnemu burmistrzowi za całokształt .... jest najgorsza z możliwych.
Ernesto pisze:
Tylko wyłaniać komitet.
Komitet był.
Organizacja zawiodła.
Ja zawiodłem. Teraz postaram się lepiej działać.
P
G
w związku z powyższym ....