Dzisiaj jest 14 maja 2025, 5:18

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Swoją drogą szkoda, że nie zaangażowaliśmy Nikosa do organizacji WOŚP w Zgorzelcu.
Może byłoby głośno w Polsce o Zgorzelcu w pozytywnym znaczeniu. Wg mnie On to potrafi.

ZNOWU???
Litości!
Miej umiar Grzegorzu Dyndało...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

zubek pisze:
Cichy - powiedz mi jak godzisz oddanie naszej fladze z miłością do ss galizien?

Co to ma znaczyć? Poniosło Cię. Jaka miłość do ss galizien? Gdzie ją głoszę i wyrażam?
]:->

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Cichy tak sobie czytam i oglądam te "wirusale" frondy i nie mogę załapać o co kaman ?

Po pierwsze zakres działalności Caritasu i WOŚP to są dwie całkowite, odrębne i nieporównywalne sfery. WOŚP od lat zbiera i kupuje sprzęt medyczny czego Caritas nie robi. Caritas wspiera finansowo i rzeczowo najuboższych, czego nie robi WOŚP. Sprzęt kupowany przez WOŚP służy wszystkim Polakom, bez względu na wiarę. Pomoc Caritasu skierowana jest do wszystkich potrzebujących bez względu (tak myślę) wiarę... Obie te instytucje pomagają, więc o co chodzi ?

Po za tym (oczywiście złośliwie :) ) muszę Ci zwrócić uwagę, że ponad 60 mln zł (a więc połowa wydanych środków), zostały pozyskane przez Caritas w ramach "Programu PEAD" czyli Europejskiego Programu Pomocy Najbardziej Potrzebującym od 1987 roku organizowanego, wspieranego i wymyślonego w Unii Europejskiej...

Fundacji w Polsce jest setki, świeckich , wyznaniowych je też trzeba wykosić ?

Tytuł:
pismak
pismak

Chuck Norris jr pisze:
ZNOWU???
Litości!
Miej umiar Grzegorzu Dyndało

Co znowu, Co znowu??!!!

To, że nie lubisz Nikosa to nie znaczy, że przy jego pomocy miasto nie miałoby skorzystać.

P
G

i już tylko 308 dni i ....

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

eee - no - Cichy - każesz mi poszperać choćby tu na tym forum? nie chce mi się. :smt058, ale zaraz - chyba się tego nie wstydzisz? :D
ok Cichy - dajta już spokój - zdrowe dzieci dobrem narodowym! i niech tak zostanie. :smt111

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

zubek pisze:
zdrowe dzieci dobrem narodowym! i niech tak zostanie.

O tak.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 13:59 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

turek pisze:
Pozwolisz, by dziecko skorzystało z niej dla ratowania jego życia czy zdrowia, czy nadal, będziesz Obstawał przy swoim i nie Pozwolisz na to? Wszak to sprzęt ze "szemranej zbiórki" :roll:

Eeee tam... w Polsce póki co jest "darmowa" służba zdrowia i w zasadzie nikt się nie martwi skąd pochodzi sprzęt - inaczej mówiąc Owsiak przedłuża agonię tej "darmowej" służby tylko. A ja osobiście dopóki składka na WOŚP nie jest obowiązkowa chętnie wrzucam do puszki, a jak mi się odwidzi to nie wrzucę - jakie to proste. Zastanawia mnie tylko dlaczego nie ma chętnych do liczenia wydatków NFZ-u tam to niezła kasa leci i nie ma cfffaniaków co to powiedzą "nie płacę Kopaczowi" ]:->

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

CICHY o co tyle krzyku? Ktoś Ci kazał wrzucać kasę do puszek? Czy może Twój ksiądz pierwszego kontaktu, którego zyski w ten dzień maleją drastycznie zrobił Ci pranie mózgu? ... że się tak wyrażę pier...niczysz 3 po 3. Wrzucasz jakieś głodne kawałki, wrzucasz linki zupełnie bez sensu, bo jak Völkischer Beobachter PISu miałby być obiektywny w tej kwestii. Natomiast raport Caritasu to jeden pierd reklamowo-ogólnikowy: tu wydaliśmy tyle, a tam tyle. Każdej organizacji zbierającej kasę gul lata jak słyszą słowo Owsiak czy WOŚP stad produkują jakieś bzdety w postaci bannerkow jakie nam tu zaprezentowałeś. Tyle, ze póki co ja widzę efekty WOŚP chodząc do szpitala i to do mnie przemawia, a pierdzielenie, ze Owsiak kasuje tyle i tyle jest głupota bo każda organizacja procent ze zbiorek przeznacza na utrzymanie działalności. Najgorsze jest to, że tacy krzykacze jak Ty czasami z tego sprzętu korzystają często o tym nie wiedząc.

CICHY a może zrób referendum żeby zakazać Owsiakowi WOŚPa - słyszałem ze masz doświadczenie...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
że nie lubisz Nikosa to nie znaczy, że przy jego pomocy miasto nie miałoby skorzystać.
jest nieprawdą, że nie lubię człowieka. Przecież się sobie kłaniamy. Nie lubię pewnych metod działania, pewnych cech ludzkich, a to zawsze można zmienić. A miastu to już nawet Nikos nie pomoże, jest widać skazane na taki los. Kiedyś gdzieś czytałem informację o klątwie wiszącej nad miastem, to by coś wyjaśniało :o

Ostatnio zmieniony 10 sty 2010, 23:32 przez Chuck Norris jr, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Chuck Norris jr pisze:
Przecież się sobie kłaniamy.

No tak
Rozumiem, że nie kłaniasz się ludziom, których nie lubisz.
Nie ładnie.
Ja kłaniam się wszystkim, których lubię i nie lubię, bo tak nakazują zasady dobrych obyczajów.
No cóż, każdy postępuje wg siebie.

Chuck Norris jr pisze:
A miastu to już nawet Nikos nie pomoże, jest widać skazane na taki los.

No NIE !!!!!!!
Czyżby opanował Ciebie dekadentyzm?
Człowieku przebudź się i pracuj dla lokalnej społeczności!!
Ty się przydasz i Nikos się przyda. Uwierz mi.

Ty się przydasz bardziej niż R. Gronicz, który przed zaistnieniem w polityce coś robił.
Po zakończeniu kadencji, nie życzę mu źle, ale nic nie będzie robił.

Wg mnie R. Gronicz naraził się na śnieszność wplątując się w WOŚP w sprawie piłki.
Z pewnością R. Gronicz zauważył, jak wielką sympatią dążą go mieszkańcy.
Ostatnio w Zgorzelcu jest taka moda, że sympatię dla polityka mieszkańcy pokazują gwizdami.
Jeśli R. Gronicz potrafiłby wyciągnąć właściwe wnioski z zachowań wyborców, to już dzisiaj przestałby zasiadać na stanowisku burmistrza miasta Zgorzelca.

Nie sądzę, że jednak do tego dojdzie.
Otoczenie R. Gronicza będzie jednak przekonywać go, że te gwizdy to objaw poparcia.

P
G

307 dni i ..

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

XVIII finał wośp przeszedł do historii a walka z systemem demo - liberalnym trwa na wszystkich frontach.

Tytuł:
rekrut
rekrut

a ja naiwny przeczytałem cały ten wątek z nadzieją na jakieś sensowne info o przebiegu orkiestry przez Zgorzelec, a tu taki "cichy" gniot..... skąd się tacy biorą?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

marturow pisze:
a ja naiwny przeczytałem cały ten wątek z nadzieją na jakieś sensowne info o przebiegu orkiestry przez Zgorzelec, a tu taki "cichy" gniot..... skąd się tacy biorą?

To w myśl zasady „róbta co chceta”.

[ Dodano: Pon Sty 11, 2010 9:52 am ]
Oj naiwny,naiwny. Głowa do góry - z tego się wyrasta.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Do Cichego

:smt028 Jak to kiedyś powiedział słynny Boguś L : Nie chce mi się z Toba gadać.

Ostatnio zmieniony 11 sty 2010, 10:18 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.