Dzisiaj jest 18 maja 2025, 20:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Dziś Kelatiego widziałem na mieście?? Wie ktoś co tutaj robi? może zagra dla nas ;p hehe

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Może przyjechał z żona bo ona chciała do rodziny przyjechać ! ;p

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jak dobrze pamiętam to jego żona Marta przyjechała do Zgola żeby urodzić 2 dziecko ;) PoZdRo

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Tak dokładnie, w środę urodziło im się 2 dziecko, córeczka ;)
(Info prosto od Tomka z profilu na facebook)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Szczepan szybko przesłuchał Krzyśka:

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3576 ... wroci.html

Roszar nadal poprawnie prezentuje się w obronie aleee zagubił gdzieś instynkt strzelecki, który wybornie zaprezentował podczas mistrzowskiego sezonu w 3mieście...

Ostatnio zmieniony 12 sty 2010, 9:00 przez DragisA, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
gaduła
gaduła

Cytuj:
Andrej Urlep, trener PGE Turowa: - Moja drużyna rozegrała dwie różne połowy. W pierwszej świetnie prezentowaliśmy się w ataku ale słabo w obronie – a zwłaszcza na deskach, gdzie gracze Gran Canarii po prostu nas zabili. W drugiej było na odwrót. Wyraźnie było widać, że mamy problemu z organizacją gry w ataku. Musimy pomyśleć o sprowadzeniu prawdziwego rozgrywającego, co niestety nie będzie łatwe w tak zaawansowanej fazie sezonu. Ale na pewno spróbujemy

Edney by się przydał

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Na wczorajszej konferencji po meczu z Gran Canaria trener Urlep powiedział jasno i wyraźnie, że szuka jedynki, bo TJ jednak nie może wkomponować się w zespół, a poza tym wszyscy młodzi rozgrywający chcą dzisiaj nie tylko podawać, ale też zdobywać punkty. Niestety o to Urlepowi nie chodzi. On szuka rozgrywajka z prawdziwego zdarzenia. Dziwi mnie, że nikt jeszcze z władz klubu nie wspomniał mu jeszcze o T.Edney-u. Gość jest wolny i skądinąd wiem, że chętnie przyjąłby ofertę Turowa. Może warto byłoby się tym bardziej zainteresować? Patrząc na ubiegły sezon, to po jego przyjściu nastąpił progres w grze naszego zespołu.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Skoro Urlep już powiedział że szuka jedynki to TJ odejdzie. Faktycznie nie sprawdził się, nie takiego zawodnika Turów potrzebował. Tylko czy nie będziemy musieli zapłacić plk 30 tys. za licencje dla kolejnego zawodnika zagranicznego.

Tytuł:
pismak
pismak

grengo pisze:
młodzi rozgrywający chcą dzisiaj nie tylko podawać, ale też zdobywać punkty. Niestety o to Urlepowi nie chodzi.

...odwróciłbym kota ogonem i powiedzał, że NA SZCZĘŚCIE Urlepowi nie o to chodzi.

grengo pisze:
Dziwi mnie, że nikt jeszcze z władz klubu nie wspomniał mu jeszcze o T.Edney-u.

mnie także to dziwi. Od początku sezonu.

grengo pisze:
Gość jest wolny i skądinąd wiem, że chętnie przyjąłby ofertę Turowa.

ucieszyłeś mnie tymi słowami ;) BARDZO. Tylko czy będzie ruch ze strony klubu?

grengo pisze:
Patrząc na ubiegły sezon, to po jego przyjściu nastąpił progres w grze naszego zespołu.

w rzeczy samej. Warto zwrócić uwagę jak Edney grał dwójkowo z Drobnjakiem. Z Wrightem, który jest jest w ataku niesamowicie inteligentny, akcje dwójkowe Edney - Wright mogłyby być ozdobą polskiej ligi, na wzór akcji Stockton - Malone ;) Nooo, a na pewno byłaby realna szansa by ustanowić "nowy wzorzec" gry rozgrywającego z centrem, zastępując od dawna niedoścignioną parę Miglinieks - McNaull...

Marzenia o Edney są takie rozczulające me kibicowskie serce, że chyba aż nierealne... a byłoby wtedy tak pięknie.... Ile on wnosił do drużyny w ub. sezonie...fiu fiu....

Tytuł:
obserwator
obserwator

W zeszłym sezonie tak... ale teraz jest o rok starszy ;) Ciekawe jak jego kondycja fizyczna. Z tego co pamiętam to rok temu miał spore problemy w obronie. Jeśli chodzi o "dowodzenie" drużyną- mmm cud miod orzeszki :grin:
Ciekawe czy to oznacza pożegnanie TJ?? Skoro Urlep chce sprowadzić "prawdziwego" rozgrywającego to chyba dla Thompsona już miejsca nie będzie. Może to i dobrze bo wnerwiają mnie jego rzuty za 3 - jeszcze gdyby trafiał...

Ostatnio zmieniony 13 sty 2010, 13:55 przez kam_zgol, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

1. Nie wiemy czy faktycznie p. Michalski nie rozmawiał z Urlepem o Edneyu. Z tak wiekowym zawodnikiem jest tego typu problem, że organizm jest podatny na różnego rodzaju dolegliwości i po drugie Urlep zapewne szuka zawodnika na poz. PG , który mu zagra conajmniej 25-30 minut intensywnej gry. Jeżeli przyszedłby Edney to kto by go uzupełniał - Gray? a kto wtedy na poz. SG? Warto byłoby pokusić się o Tyusa bo to zawodnik wielkiego formatu, ale czy On np. zechce przyjechać i grać na dużej intensywności? Wątpię, choć bym bardzo chciał;
2. Okazuje się, że i Urlep ma problem z doborem zawodników. To On chyba chciał TJ i był zadowolony z niego na poczatku. Na forum prokomu ktoś napisał, że Urlepowi lepiej wychodzi, poprawianie już istniejącego zespołu niż na nowo go budowanie. Kto wie czy tak nie bedzie i tym razem. Każda zmiana to dodatkowa kasa dla plk i obciążenie budżetu Turowa;
3. Nie łudźmy się, że Ch.Johnson nagle stanie się monstrum. Ma taką anatomię i za wiele kg nie przybierze. Musi go jakoś Urlep wkomponować i wykorzystać jego naturalne walory - wzrost, szybkośc i skoczność. Mięsem pod koszem nie będzie, podobnie jak Wallace.
4. TJ musi odejść - nietrafiony transfer niestety. A ja myślałem, że to jest ten zawodnik, który pokieruje grą Turowa. Ciekawe jak ma skonstruowany kontrakt i czy znowu nie trzeba bedzie bulić za jego zerwanie. Pięknie się wydaje sponsora pieniądze.
5. Myślę, że skoro nie został zrealizowany plan dotyczący pucharów, to brak Turowa w finale plk moze się skończyć źle w perspektywie następnego sezonu. Ale może nie będzie tak źle.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

kam_zgol pisze:
W zeszłym sezonie tak... ale teraz jest o rok starszy ;) Ciekawe jak jego kondycja fizyczna. Z tego co pamiętam to rok temu miał spore problemy w obronie. Jeśli chodzi o "dowodzenie" drużyną- mmm cud miod orzeszki :grin:
Ciekawe czy to oznacza pożegnanie TJ?? Skoro Urlep chce sprowadzić "prawdziwego" rozgrywającego to chyba dla Thompsona już miejsca nie będzie. Może to i dobrze bo wnerwiają mnie jego rzuty za 3 - jeszcze gdyby trafiał...

Ale Edney z tego co pamiętam jak jeszcze był brany pod uwagę u Obradovicia zastrzegał sobie w kontrakcie że gra 10/15 minut solidnej gry. To sprawia że Turów nie musiał by się pozbywać TJ'a ! Po prostu było by dwóch rozgrywających, Gray przechodzi wtedy z powrotem na swoją ulubioną pozycję SG. Tak więc pozyskanie Edneya było by na miejscu.
A jak nie Edney to grający w Baskecie prowadzonym przez Urlepa Chris Garner. Zawodnik doświadczony NBA zaliczył prócz tego Francja Litwa Izrael Grecja. Takiego zawodnika Turów właśnie potrzebuje i skoro zatrudnił Wallace'a to nie zdziwił bym się że nie ze chciał właśnie Garnera.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ponoć na testach jest 2 zawodników:
- center - około 2m25cm - Azer... więc pasuje mi tylko Aleksandr Rindin
- jakiś Jugol ;)

P.S. Temat Azera powraca - wcześniej było o nim mowa na forum tutaj. Źródło

Ostatnio zmieniony 13 sty 2010, 17:06 przez yARO_81, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

jeśli chodzi o Kelatiego to w niedziele przyleciał zobaczyć córke i wraca spowrotem do hiszpanii w tygodniu. a co do wzmocnien to ciekawe jak sie potocza teraz losy TJ'a bo nie sprawdza sie i strzelca nam trzeba Andrieju, STRZELCAAA!! ;-)

Tytuł:
obserwator
obserwator

yARO_81 pisze:
Ponoć na testach jest 2 zawodników:
- center - około 2m25cm - Azer... więc pasuje mi tylko Aleksandr Rindin
- jakiś Jugol ;)

P.S. Temat Azera powraca - wcześniej było o nim mowa na forum tutaj. Źródło

Po co następny center?? Jeśli to prawda to coś tu śmierdzi :(

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.