Dzisiaj jest 14 maja 2025, 6:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
gaduła
gaduła

Toście mnie rozweselili!!!
I bardzo dobrze,bo przez te wieczne kłótnie na forum,wielu nie chce się
"spacerować
po klawiaturze"...

Turek,pamiętam dużo więcej,ale...po co wracać!
Macie rację z tymi Wspólnotami Mieszkaniowymi:każdy posprząta wokół swojego bloku
a tereny pomiędzy zostają,wiadomo jakie!

Ale moje dzieciństwo zimą i tak było weselsze!
"Nasze" górki do zjeżdżania na byle czym,zabudowano/najbliżej była taka stroma na Okrzei/.
Czasami sanki zatrzymywały się przy garażach ...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

A ja tam wam powiem, że i tak nie mamy najgorzej :D W lubuskim miasteczku, które zwie się Bytom Odrzański, drogi w ogóle nie są odśnieżane :) Chodniki też. Tyle o ile ludzie wydepczą ścieżki po miasteczku. I tyle. A burmistrz już w kilka godzin po pierwszych obfitych opadach śniegu szkołę zamknął z tytułu klęski żywiołowej :D

Tytuł:
gaduła
gaduła

A chodniki w mieście NADAL : O ZGROZO!!!!

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Prawda. A najgorsze jest przechodzenie przez niektóre przejścia dla pieszych, kiedy śnieg już jest na nich rozjeżdżony. Nogi można połamać w ciągu sekundy. Ja już zaliczyłam lekcję "you can dance" na takim przejściu tej zimy, i to trzykrotnie.

Tytuł:
gaduła
gaduła

Co radzą nasze forumowe "tęgie głowy"od przepisów?
A może Straż Miejska zajmie się karami,a odpowiednie służby egzekwowaniem tych kar?
Całe centrum miasta tonie w rozdeptanym śniegu z solą i piaskiem,
ale cóż?
Większość widać /tak jak Burmistrz/zmotoryzowana!!!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Lenka, o naiwna - Straz Miejska? Widzialas przez lata jakies pozytywne aspekty ich dzialalnosci? Ja sporo poruszam sie po miescie i uwazam, ze efektow ich pracy nie ma wcale.
Moje 2 kontakty z ta formacja (nie jako "winny") pozwolily mi utwierdzic sie w przekonaniu, ze Ci ludzie sa zupelnie niekompetentni i zadnych pozytywnych zmian w naszym miescie nigdy nie wprowadza.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Nic tylko jęki i narzekania. Może pora już pogodzić się z tym, że CO ROKU jest zima, są oblodzone drogi, zasypane chodniki a potem roztopy i jeden wielki bałagan. Sama jestem kierowcą i raczej jeżdżę wolno - mając świadomość jaki jest stan faktyczny dróg w powiecie i generalnie w Polsce. Nienawidzę jak mi ktoś mruga światłami bo ma ochotę wyprzedzić na wąskiej oblodzonej drodze - dla takiego rada - wyjedź kolego 10 minut wcześniej to zdążysz. Co do chodników, to niestety, drogie panie... kozaczki na szpileczkach są dobre na zakupy w edenach i plazach a nie na przedzieranie się z jednej strony ulicy na drugą. Ale jak ktoś woli wyglądać i łamać nogi to jego prywatna sprawa.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

blueeelabel pisze:
Co do chodników, to niestety, drogie panie... kozaczki na szpileczkach są dobre na zakupy w edenach i plazach a nie na przedzieranie się z jednej strony ulicy na drugą. Ale jak ktoś woli wyglądać i łamać nogi to jego prywatna sprawa.

Skąd od razu zarzut, że poruszamy się po chodnikach w szpilkach?! Fakt, mogę odpowiadac w tej chwili tylko za siebie, co niniejszym czynię. Nienawidzę zimy. Jestem ciepłolubem i od momentu opadu pierwszego śniegu noszę trekkingi, które na śniegu dają sobie radę. Ale z lodem bądź wodą na przejściach niestety sobie nie radzą. Ja uważam, że ze swojej strony zrobiłam wszystko, żeby sobie zapewnic bezpieczeństwo. Teraz czas na służby drogowe.

Tytuł:
gaduła
gaduła

blueeelabel pisze:
Nic tylko jęki i narzekania. Może pora już pogodzić się z tym, że CO ROKU jest zima, są oblodzone drogi, zasypane chodniki a potem roztopy i jeden wielki bałagan. Sama jestem kierowcą i raczej jeżdżę wolno - mając świadomość jaki jest stan faktyczny dróg w powiecie i generalnie w Polsce. Nienawidzę jak mi ktoś mruga światłami bo ma ochotę wyprzedzić na wąskiej oblodzonej drodze - dla takiego rada - wyjedź kolego 10 minut wcześniej to zdążysz. Co do chodników, to niestety, drogie panie... kozaczki na szpileczkach są dobre na zakupy w edenach i plazach a nie na przedzieranie się z jednej strony ulicy na drugą. Ale jak ktoś woli wyglądać i łamać nogi to jego prywatna sprawa.

NO!!!
Forumowicze,którzy znają mnie osobiście,pospadali z krzeseł ze śmiechu na Twoje "dobre" rady!!!
Wiedzą,że jeśli zabieram głos,to w imieniu tej innej części /jakże licznej!/naszego społeczeństwa,czyli?
Tej starszej,niezmotoryzowanej i nie zabiegającej o piękny wygląd,ale posiadającej /najczęściej/jedną parę zimowych butów,przy tym mniej sprawną do forsowania efektów
zimowych zaniedbań służb porządkowych miasta.
W moim poprzednim miejscu zamieszkania/ul.Traugutta/,nasza część chodnika zawsze była uprzątnięta/z tego co widzę nadal jest/ przez jego mieszkańców.
Czy to wyjątek?
Teraz pewnie doradzisz mi siedzenie w domu i zakupy przez internet...

Tytuł:
obserwator
obserwator

lenka pisze:
Teraz pewnie doradzisz mi siedzenie w domu i zakupy przez internet...

aha.. skoro w tę nutę to proszę bardzo..
może wyjazd do ciepłych krajów? Tam nie ma zimy.. a tak na serio:
Strach się odezwać na tym forum - od razu kontratak. Zawsze kogoś coś gniecie, boli i pije. Nie wnikam kto jakie buty nosi, gdzie chodzi, czym jeździ... tylko takie skojarzenia mi się nasunęły z obcasami bo niejednokrotnie widziałam jak panna lawiruje na przejsciu nie wiedząc czy się ślizgać czy wbijać obcasy w lód. Niestety mieszkamy w takim kraju, gdzie pada śnieg a służby jakie są - każdy wie. Mi też nie podoba się lód, błoto i też marzę o prostych chodnikach. I też nie lubię zimy. Ale jak mawiała pewna bardzo mądra pani Kazia "są rzeczy na tym świecie, których nie da się przeskoczyć".

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

blueeelabel pisze:
Ale jak mawiała pewna bardzo mądra pani Kazia "są rzeczy na tym świecie, których nie da się przeskoczyć".

Mądra pani Kazia :roll:
Odśnieżenie chodnika faktycznie jest nie do przeskoczenia... :-?

blueeelabel pisze:
Niestety mieszkamy w takim kraju, gdzie pada śnieg a służby jakie są - każdy wie.

I takie wg Ciebie być powinny? Godzisz się na niedbalstwo i złe gospodarzenie?

Tytuł:
obserwator
obserwator

YELLO_35 pisze:
Odśnieżenie chodnika faktycznie jest nie do przeskoczenia...

Nie do przeskoczenia jest padający śnieg, moim skromnym zdaniem ośmieszasz się. Nie po raz pierwszy zresztą.

YELLO_35 pisze:
Godzisz się na niedbalstwo i złe gospodarzenie?

Powinieneś pierwszy ruszyć pod sejm. No dobra, pod UM. Może podziała.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Właśnie przez ostatnie dwa dni dreptałem w sumie najbogatszym mieście Dolnego Śląska we Wrocławiu i tylko główne ulice były w takim stanie jak nasze boczne / mieszkam na osiedlu słonecznym /. Jestem ,, fanem'' naszych sąsiadów w Czechach tam są ulice czarne - z tym że tam mają ekologów po swojej stronie :smt026 :smt023

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

blueeelabel pisze:
Nie do przeskoczenia jest padający śnieg

O odśnieżaniu chyba piszemy? Nikt nie narzeka na padający śnieg - tylko o brak reakcji odpowiednich służb :roll:

Wobec powyższego poniższy tekst:
blueeelabel pisze:
moim skromnym zdaniem ośmieszasz się. Nie po raz pierwszy zresztą.

pasuje raczej bardziej do Ciebie...

Cytuj:
Powinieneś pierwszy ruszyć pod sejm. No dobra, pod UM. Może podziała.

Być może...tyle , że mnie ten problem mało akurat dotyczy...

Tytuł:
gaduła
gaduła

Jak to dobrze Yello,że zrozumiałeś moje wpisy...
Bardzo dobra riposta!!!
PODATNIK MA PRAWO DO GODZIWEGO PORUSZANIA SIĘ PO MIEŚCIE!!!
NAWET ZIMĄ!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.